vasFMC connect probleem

Vragen en antwoorden betreffende "Freeware."

Moderator: Moderator-groep

Plaats reactie
Gebruikersavatar
Ikkeweer
Instructor
Instructor
Berichten: 225
Lid geworden op: 18 aug 2008, 13:13
Locatie: Gendt
Contacteer:

vasFMC connect probleem

Bericht door Ikkeweer » 28 jul 2010, 16:13

Hallo simmers,

gister computer weer even opgeschoond. Nu windows 7 32bit, deze had ik hiervoor ook!
Ik wilde vasFMC installeren om weer eens een lange vlucht te maken, maar om een of andere
reden krijgt vasFMC geen contact met FS9, die toch echt wel draait!
Ik heb vasFMC al 2x opnieuw geinstallerd, heeft geen effect. Opnieuw gedownload, ook geen effect!
Zelfs FS9 weer opnieuw geinstalleerd, en dat ook weer geen effect! Heb nog met de ''Run as Administrator'' optie
geinstalleerd etc., maar dat heeft.. je raad het al, OOK geen effect!

Ik ben hopeloos, ik weet het niet... Heeft een van jullie misschien een oplossing?

Alvast bedankt
http://www.youtube.com/user/FsxHDmovies

Gebruikersavatar
FsTheo
Site Admin
Site Admin
Berichten: 14777
Lid geworden op: 04 jan 2007, 18:34
Locatie: Zandeweer, Prov. Groningen
Contacteer:

Re: vasFMC connect probleem

Bericht door FsTheo » 28 jul 2010, 16:35

Ik neem aan dat je de vas2a9g.zip van Flightsim.com hebt? Dan haal ik hem ook even op.

Theo :wink:

Gebruikersavatar
Ikkeweer
Instructor
Instructor
Berichten: 225
Lid geworden op: 18 aug 2008, 13:13
Locatie: Gendt
Contacteer:

Re: vasFMC connect probleem

Bericht door Ikkeweer » 28 jul 2010, 16:49

Umm nee, ik heb het van de site van vasFMC zelf.
Link:
http://files.vas-project.org/

En dan vasFMC 1.x
http://www.youtube.com/user/FsxHDmovies

Gebruikersavatar
PatrickZ
Supervisor
Supervisor
Berichten: 1651
Lid geworden op: 28 apr 2007, 18:38
Locatie: Onder de Rekken2A en Norku2A arrivals juist voor Artip

Re: vasFMC connect probleem

Bericht door PatrickZ » 28 jul 2010, 16:54

Versie 1.x, dat is zeer zwaar verouderd. Gebruik 2.x, die is nieuwer en waarschijnlijk hebben ze daarin de fout waar jij met je oude versie last van hebt verholpen.

Gebruikersavatar
Ikkeweer
Instructor
Instructor
Berichten: 225
Lid geworden op: 18 aug 2008, 13:13
Locatie: Gendt
Contacteer:

Re: vasFMC connect probleem

Bericht door Ikkeweer » 28 jul 2010, 17:32

Ja, maar ik kon hem hiervoor wel gebruiken! En ik snap niet zo veel van die 2.x...

edit:Oke, ik heb versie 2 gedownload. Ik snap er totaal niks van... Waar kan ik nou mijn route invoeren? Dat is namelijk het enige wat bij mij van belang is, dat hij de heading regelt...

alvast bedankt
http://www.youtube.com/user/FsxHDmovies

tonnyb
Controller
Controller
Berichten: 63
Lid geworden op: 04 jan 2010, 19:00

Re: vasFMC connect probleem

Bericht door tonnyb » 29 jul 2010, 15:30

Hallo!

Ik heb een vraagje
Ik heb ondertussen VasFMC geinstalleerd
En wat geprobeerd
Maar ik kom er echt niet uit hoe je het met FS verbindt enzo
Is er toevallig een tutorial voor ofzo?

Alvast bedankt

Gebruikersavatar
Ikkeweer
Instructor
Instructor
Berichten: 225
Lid geworden op: 18 aug 2008, 13:13
Locatie: Gendt
Contacteer:

Re: vasFMC connect probleem

Bericht door Ikkeweer » 29 jul 2010, 16:53

Ja, dat is dus ook mijn probleem!
Ik heb 2.x ook geinstalleerd nu, maar ook daar krijg ik geen verbinding mee...
Het moet een fout in het programma zijn, want ik doe toch echt niks verkeerd?
http://www.youtube.com/user/FsxHDmovies

tonnyb
Controller
Controller
Berichten: 63
Lid geworden op: 04 jan 2010, 19:00

Re: vasFMC connect probleem

Bericht door tonnyb » 29 jul 2010, 17:03

Ik weet niet eens ahoe ik kan zien of hij verbonden is
En ik snap er helemaal niks van

Gebruikersavatar
arno
Site Admin
Site Admin
Berichten: 10618
Lid geworden op: 04 jan 2007, 18:51
Locatie: ergens op deze aardbol

Re: vasFMC connect probleem

Bericht door arno » 29 jul 2010, 17:22

Volgens mij heb je ook FSUIPC nodig. hebben jullie die ook geinstalleerd?
Klik voor onze spelregeltjes. Diverse handleidingen op onze website. Is een verkregen antwoord de oplossing geweest voor je vraag? Laat dit dan ook even weten!

tonnyb
Controller
Controller
Berichten: 63
Lid geworden op: 04 jan 2010, 19:00

Re: vasFMC connect probleem

Bericht door tonnyb » 29 jul 2010, 17:41

Ik kan denk wel verbinden
Maar lezen jullie niet ofzo?
Ik zeg toch ik snap geen ene reed van VasFMC
Ik heb er geen problemen mee
MAar ik snap het gewoon niet

Gebruikersavatar
FsTheo
Site Admin
Site Admin
Berichten: 14777
Lid geworden op: 04 jan 2007, 18:34
Locatie: Zandeweer, Prov. Groningen
Contacteer:

Re: vasFMC connect probleem

Bericht door FsTheo » 29 jul 2010, 18:06

Mondje spoelen, je zei het eerst netter! :lol:

En verbinden, het is een Gauge! Dus valt er niks te verbinden denk ik, je moet je toestellen alleen vertellen dat die Gauge er is!

Theo :wink:

Gebruikersavatar
lexsis
Instructor
Instructor
Berichten: 471
Lid geworden op: 26 jul 2010, 13:46

Re: vasFMC connect probleem

Bericht door lexsis » 29 jul 2010, 18:06

Gaat dit niet over het connecten in plaats van het niet snappen?

Maarja hier heb ik een handig linkje van de VasFMC user guide

http://www.vas-project.org/docu/

Door een beetje op google te zoeken kun je al HEEL veel vinden :T:

Gebruikersavatar
FsTheo
Site Admin
Site Admin
Berichten: 14777
Lid geworden op: 04 jan 2007, 18:34
Locatie: Zandeweer, Prov. Groningen
Contacteer:

Re: vasFMC connect probleem

Bericht door FsTheo » 29 jul 2010, 18:41

Wat nog erger is lexsis, dat zit gewoon bij de download! :D

Je kunt ook even de Airbus 320 ophalen die Vas zelf aanbiedt; http://files.vas-project.org/file.php?id=3

Afbeelding

Die is al helemaal voorbereid op de FMC!

Theo :wink:

tonnyb
Controller
Controller
Berichten: 63
Lid geworden op: 04 jan 2010, 19:00

Re: vasFMC connect probleem

Bericht door tonnyb » 29 jul 2010, 18:56

[quote="lexsis"]Gaat dit niet over het connecten in plaats van het niet snappen?

Arno zei dit ik het in dit topic moest plaatsen :roll:

Gebruikersavatar
Ikkeweer
Instructor
Instructor
Berichten: 225
Lid geworden op: 18 aug 2008, 13:13
Locatie: Gendt
Contacteer:

Re: vasFMC connect probleem

Bericht door Ikkeweer » 29 jul 2010, 18:57

FStheo, om even op jouw reactie terug te komen. Volgensmij heb je inderdaad FSUIPC nodig,
heb ik geprobeerd te downloaden, en daar moet je dan voor betalen ofzo... dit heb ik eerder nooit
gehoeven!
http://www.youtube.com/user/FsxHDmovies

Gebruikersavatar
PatrickZ
Supervisor
Supervisor
Berichten: 1651
Lid geworden op: 28 apr 2007, 18:38
Locatie: Onder de Rekken2A en Norku2A arrivals juist voor Artip

Re: vasFMC connect probleem

Bericht door PatrickZ » 29 jul 2010, 19:32

Nee hoor, voor FSUIPC hoef je niet te betalen. Je mag hem wel registreren waardoor je er wat meer mogelijkheden voor krijgt, daar moet je dan wel voor betalen. Maar voor normaal gebruik (en dit valt onder normaal gebruik) volstaat de gratis ongeregistreerde versie.

Gebruikersavatar
Ikkeweer
Instructor
Instructor
Berichten: 225
Lid geworden op: 18 aug 2008, 13:13
Locatie: Gendt
Contacteer:

Re: vasFMC connect probleem

Bericht door Ikkeweer » 29 jul 2010, 21:00

Oke, bedankt Patrick. Dan heb ik denk ik telkens de verkeerde te pakken... Want dan moet ik creditcardgegevens invoeren.
Zou jij voor mij die link willen geven?
http://www.youtube.com/user/FsxHDmovies

Gebruikersavatar
FsTheo
Site Admin
Site Admin
Berichten: 14777
Lid geworden op: 04 jan 2007, 18:34
Locatie: Zandeweer, Prov. Groningen
Contacteer:

Re: vasFMC connect probleem

Bericht door FsTheo » 30 jul 2010, 10:33

Van vasFMC nummer 2 zijn er twee versies, een Stand-alone die je op een apart scherm, buiten FS kan draaien en daar heb je FSUIPC voor nodig.
En er is een Gauge versie zoals ik hierboven laat zien. (Dat is de zip die ik verder naar boven noem, vandaar dat ik dáár op doorging)
En die werkt zonder extra's! :D Gewoon in je cockpit.

FSUIPC haal je hier op. Even scrollen naar FS2004 en klikken op "FSUIPC 3.98"!

Theo :wink:

tonnyb
Controller
Controller
Berichten: 63
Lid geworden op: 04 jan 2010, 19:00

Re: vasFMC connect probleem

Bericht door tonnyb » 30 jul 2010, 10:59

@Theo

Waar staat die Zip dan met dat ie gewoon in je cockpit zit
Die lijkt mijn wel handig :D

Gebruikersavatar
FsTheo
Site Admin
Site Admin
Berichten: 14777
Lid geworden op: 04 jan 2007, 18:34
Locatie: Zandeweer, Prov. Groningen
Contacteer:

Re: vasFMC connect probleem

Bericht door FsTheo » 30 jul 2010, 11:07

Even naar http://www.flightsim.com/

Bovenin klikken op [files] en dan als bestandsnaam invullen vas2a9g.zip

Klaar! :D

En het toestel haal je bij vasFMC zelf! ( http://files.vas-project.org/file.php?id=3 )

Theo :wink:

Gerbress
Senior Controller
Senior Controller
Berichten: 166
Lid geworden op: 30 jan 2008, 11:06
Locatie: Leidschendam

Re: vasFMC connect probleem

Bericht door Gerbress » 04 nov 2011, 14:03

Beste Theo, de links die jij opgeeft werken helaas niet meer (geven alle een foutmelding Error 404) zie opmerking:

Unfortunately, Alex Wemmer at VasFmc decided to close the project. We have therefore decided to host all his files related to VasFmc, version 1.1 2.0 and 2.1 on this project B737. You can find the files in the Downloads.

Van degene die overgenomen heeft heb ik deze website gevonden:
http://www.weitling.info/b737/index.php ... categories
Klik vooral op Select Category
Ik wil zelf nog installeren, heb ik vragen, dan kom ik terug. Groet Gerbress
Windows 10 Home Premium 64 bit, Processor:Intel(R) Core(TM) i7-2600 CPU (at) 3.4GHz. Geheugen 8.00 GB. Videokaart: NVIDIA GeForce GTX 560 Directx11.2 SaitekX52

Gebruikersavatar
FsTheo
Site Admin
Site Admin
Berichten: 14777
Lid geworden op: 04 jan 2007, 18:34
Locatie: Zandeweer, Prov. Groningen
Contacteer:

Re: vasFMC connect probleem

Bericht door FsTheo » 04 nov 2011, 18:23

Dank voor de update! Mijn bericht stamde alweer uit juli 2010, en dan veranderen er wel eens dingen! :D

Theo :wink:

Knientje
Controller
Controller
Berichten: 91
Lid geworden op: 07 mar 2012, 15:21
Locatie: Wigwam op Westerscheldedijk

Re: vasFMC connect probleem

Bericht door Knientje » 18 apr 2012, 22:45

Hoewel dit een oud topic is, toch even dit. Ik ben totaal niet bekend met vasFMC, nou ja bijna niet. Ik snapte er namelijk ook geen hout van dus niet meer gebruikt.
Maar dit filmpje helpt wel, het is wel in het Engels

http://www.youtube.com/watch?v=LZdlC4fELfs

Plaats reactie

Terug naar “Freeware Addon's FS9”