geen vliegtuigen

Vragen en antwoorden betreffende "Freeware."

Moderator: Moderator-groep

Plaats reactie
jacogroeneveld
Student Pilot
Student Pilot
Berichten: 14
Lid geworden op: 17 aug 2012, 20:45

geen vliegtuigen

Bericht door jacogroeneveld » 19 aug 2012, 17:09

Ik heb wat problemen met het installeren van traffic
nu heb ik deze geintaleerd ***FS2004 KLM Royal Dutch Airlines AI Traffic v1.0***
alles wijst erop dat het goed gedaan is maar ik heb ook mega airport amsterdam er op staan.
vraag is maakt dat uit of doe ik iets fout?
ik hoor het graag

Gebruikersavatar
FsTheo
Site Admin
Site Admin
Berichten: 14779
Lid geworden op: 04 jan 2007, 18:34
Locatie: Zandeweer, Prov. Groningen
Contacteer:

Re: geen vliegtuigen

Bericht door FsTheo » 19 aug 2012, 18:52

Dat maakt niks uit. Zolang er maar een virtueel vliegveld onderligt, een zogeheten Afcad, werkt het wel. En Mega zal zeker met Afcad geleverd zijn.

Je hebt de KLM bij WoAI weggehaald? En ook de Installer? En het installeren leek goed te gaan?

Dan zou je nu in de verkenner bij je aircraft wat extra toestellen moeten zien. De naam begint meestal met 'WoA'. Bijvoorbeeld 'WoA_AIA_B737'.

En kijk je bij Scenery/World/scenery, dan zou daar een map met het woord 'traffic' moeten staan.
Iets als 'Traffic_70_WoA_KLM Royal Dutch Airlines_Su07.bgl'.

Klopta? :lol:

Theo :wink:

jacogroeneveld
Student Pilot
Student Pilot
Berichten: 14
Lid geworden op: 17 aug 2012, 20:45

Re: geen vliegtuigen

Bericht door jacogroeneveld » 19 aug 2012, 19:16

Bedankt Theo :dup:
ik heb nu ineens heel schiphol blauw van de klm.
gaan die nog bewegen of moet ik dan nog iets doen?

Edit: ik ben te snel natuurlijk bewegen ze super ! :ap:

Gebruikersavatar
FsTheo
Site Admin
Site Admin
Berichten: 14779
Lid geworden op: 04 jan 2007, 18:34
Locatie: Zandeweer, Prov. Groningen
Contacteer:

Re: geen vliegtuigen

Bericht door FsTheo » 19 aug 2012, 21:16

AI moet altijd even op gang komen. En dat heeft ook te maken met de tijd die jij gebruikt in FS.
's Nachts is het natuurlijk wat rustiger..

Overigens, als je meer maatschappijen gaat gebruiken wordt het een heel stuk drukker. Als je dan het normale proces van toestemming en taxiën doorloopt, heb je zomaar kans dat er 15 toestellen voor je staan bij de startbaan. :D Die ook nog eens gaan staan wachten op 15 andere die eerst willen landen. :lol:

Want FS probeert het verkeer van de afgelopen 15 minuten op gang te krijgen en in een straal van 40 Nm.

Maar, dat ga je allemaal vanzelf merken! :y:

Theo :wink:

jacogroeneveld
Student Pilot
Student Pilot
Berichten: 14
Lid geworden op: 17 aug 2012, 20:45

Re: geen vliegtuigen

Bericht door jacogroeneveld » 19 aug 2012, 21:28

Beste Theo,
Sorry dat ik zoveel vraag hoor maar ik heb nu weer een intern traffic maar nu zegt tie als ik geantalleerd heb dat die de oude traffic niet kan verwijderen daar bedoelen ze denk de fs9 standaart traffic mee ? kan die vewijderd worden?

Gebruikersavatar
FsTheo
Site Admin
Site Admin
Berichten: 14779
Lid geworden op: 04 jan 2007, 18:34
Locatie: Zandeweer, Prov. Groningen
Contacteer:

Re: geen vliegtuigen

Bericht door FsTheo » 20 aug 2012, 07:48

Vragen, daar zijn we voor met Dutchfs Jaco! :lol:
Je zult bij Scenery/World/scenery ook een bestand aantreffen met de welluideinde naam traffic030528.bgl. :D
Als je die hernoemd naar traffic030528.old, of .bak, of je verwijderd hem helemaal, dan is de default traffic verdwenen!

Theo :wink:

Gebruikersavatar
jelle20
Controller
Controller
Berichten: 90
Lid geworden op: 05 jul 2011, 08:56
Locatie: In de kartonnen doos op de hoek van de straat

Re: geen vliegtuigen

Bericht door jelle20 » 20 aug 2013, 21:31

Ik heb laatst traffic030528.bgl hernoemd naar traffic030528.bgl. En kon na het landen geen toestemming om naar de gate te taxiën aan o.a. Schiphol ground vragen. Kan dat liggen aan het verwijderen/hernoemen van traffic030528.bgl? Of ligt dat ergens anders aan?

Jelle [vlieg]
Ready for take-off. Afbeelding

Gebruikersavatar
arno
Site Admin
Site Admin
Berichten: 10640
Lid geworden op: 04 jan 2007, 18:51
Locatie: ergens op deze aardbol

Re: geen vliegtuigen

Bericht door arno » 20 aug 2013, 22:49

jelle20 schreef:Ik heb laatst traffic030528.bgl hernoemd naar traffic030528.bgl.
Waarom hernoemen naar hetzelfde? Er is niets gewijzigd dus zal dat ook geen reden kunnen zijn dat je die toestemming niet kreeg.
Wellicht waren de gates bezet?
Klik voor onze spelregeltjes. Diverse handleidingen op onze website. Is een verkregen antwoord de oplossing geweest voor je vraag? Laat dit dan ook even weten!

Gebruikersavatar
jelle20
Controller
Controller
Berichten: 90
Lid geworden op: 05 jul 2011, 08:56
Locatie: In de kartonnen doos op de hoek van de straat

Re: geen vliegtuigen

Bericht door jelle20 » 08 sep 2013, 21:42

Sorry :oops: , ik had moeten schrijven: Ik heb laatst traffic030528.bgl hernoemd naar traffic030528.bgl_old in plaats van naar traffic030528.bgl. Dus het was niet hetzelfde :D .
Ready for take-off. Afbeelding

Gebruikersavatar
FsTheo
Site Admin
Site Admin
Berichten: 14779
Lid geworden op: 04 jan 2007, 18:34
Locatie: Zandeweer, Prov. Groningen
Contacteer:

Re: geen vliegtuigen

Bericht door FsTheo » 09 sep 2013, 07:38

Het hernoemen van dat bestand heeft geen enkele invloed op ATC. Nou ja, ze krijgen het wat minder druk. :)
Maar voor de rest zou het gewoon moeten blijven werken.
Schermpje komt wel tevoorschijn als je op de ` drukt?

Theo :wink:

Gebruikersavatar
jelle20
Controller
Controller
Berichten: 90
Lid geworden op: 05 jul 2011, 08:56
Locatie: In de kartonnen doos op de hoek van de straat

Re: geen vliegtuigen

Bericht door jelle20 » 09 sep 2013, 16:53

Ja, het scherm kwam te voorschijn, maar ik kon niets selecteren toen ik van de baan af was en op de taxibaan stond. Er bleef gewoon staan no messages to transmit, uiteindelijk de taxibaan verder op gereden. Maar toen kwam er ook niets.
Ready for take-off. Afbeelding

Gebruikersavatar
FsTheo
Site Admin
Site Admin
Berichten: 14779
Lid geworden op: 04 jan 2007, 18:34
Locatie: Zandeweer, Prov. Groningen
Contacteer:

Re: geen vliegtuigen

Bericht door FsTheo » 10 sep 2013, 09:39

Vreemd, eigenlijk zou je in de lucht via dat schermpje de luchthaven moeten kunnen selecteren uit de lijst met Airports.
En daarna krijg je vanzelf de keuze om op dat veld bijvoorbeeld Approach uit te kiezen.

Maak je een vlucht aan in FS of vlieg je 'op goed geluk' van het ene veld naar het andere?

Theo :wink:

Gebruikersavatar
jelle20
Controller
Controller
Berichten: 90
Lid geworden op: 05 jul 2011, 08:56
Locatie: In de kartonnen doos op de hoek van de straat

Re: geen vliegtuigen

Bericht door jelle20 » 10 sep 2013, 17:03

Ik maak een IFR vlucht aan bijvoorbeeld van Nurnberg naar Schiphol en op Schiphol kon ik niets kiezen.
Ready for take-off. Afbeelding

Gebruikersavatar
FsTheo
Site Admin
Site Admin
Berichten: 14779
Lid geworden op: 04 jan 2007, 18:34
Locatie: Zandeweer, Prov. Groningen
Contacteer:

Re: geen vliegtuigen

Bericht door FsTheo » 10 sep 2013, 18:28

Maar kun je onderweg wel kiezen uit vliegvelden? Want als het venstertje helemaal niet tevoorschijn komt dan is er toch iets omgevallen en is een herinstall eigenlijk de enige oplossing.
Als je mijn handleiding 'Landen met behulp van ILS' erbij pakt zie je wel welk venstertje ik bedoel. Boven Nederland staan er Nederlandse velden in, boven zee geen een meer en bij Engeland komen de Engelse velden in het rijtje te staan.

Theo :wink:

Gebruikersavatar
jelle20
Controller
Controller
Berichten: 90
Lid geworden op: 05 jul 2011, 08:56
Locatie: In de kartonnen doos op de hoek van de straat

Re: geen vliegtuigen

Bericht door jelle20 » 10 sep 2013, 20:45

Ja dat kon ik gewoon, maar pas toen ik op Schiphol kwam, stond er niets meer in het venster.
Ready for take-off. Afbeelding

Gebruikersavatar
FsTheo
Site Admin
Site Admin
Berichten: 14779
Lid geworden op: 04 jan 2007, 18:34
Locatie: Zandeweer, Prov. Groningen
Contacteer:

Re: geen vliegtuigen

Bericht door FsTheo » 10 sep 2013, 21:34

Dus dan heb je wel kontakt met Approach, misschien ook nog kontakt met Tower, maar na de landing geen kontakt met Ground, die jou je plekje gaat wijzen?
Dan is er inderdaad iets geks aan de hand..

Theo :hm

Gebruikersavatar
jelle20
Controller
Controller
Berichten: 90
Lid geworden op: 05 jul 2011, 08:56
Locatie: In de kartonnen doos op de hoek van de straat

Re: geen vliegtuigen

Bericht door jelle20 » 10 sep 2013, 21:44

Waar zou dat aan kunnen liggen :hm ? Want ik heb hem weer terug veranderd van bgl_old naar bgl, en toen kon ik wel weer contact maken met ground.
Ik moet zeggen dat ik toch liever heb dat FS wat realistischer is door alleen echte maatschappijen als AI te gebruiken i.p.v. de onechte airlines van Microsoft zelf. En dan wil ik wel graag contact kunnen maken met ground. :-x
Ready for take-off. Afbeelding

Plaats reactie

Terug naar “Freeware Addon's FS9”