Scenery Istanbul

Vragen en antwoorden betreffende "Freeware."

Moderator: Moderator-groep

Scenery Istanbul

Berichtdoor Lion op 28 feb 2013, 16:49

Hallo allemaal,
Weet iemand of er een goede paywarescenery van Istanbul bestaat?
Het gaat om beide grote vliegvelden in Istanbul (Atatürk en Sabiha Göckgen)
Ik heb de freeware versie's van Avsim al reeds geprobeerd, maar als ik dan opstijg dan krijg ik elke keer een CTD cq memoryprobleem.
Volgens mij zit er een fout in de scenery of het ligt aan mijn pc, maar nadat ik ze verwijderd heb is het probleem afwezig. :hm

Ik heb naar mijn idee het hele internet al af "gegoogled" (is dit nederlands :G: ??) maar ik kan niets vinden.
Misschien heeft iemand op dit forum nog een idee.

Alvast bedankt.
Lion
Instructor
Instructor
 
Berichten: 213
Geregistreerd: 08 sep 2008, 13:21

Re: Scenery Istanbul

Berichtdoor marquesas op 28 feb 2013, 18:26

Hoi Lion,


Er is vast wel meer over te vinden maar hier heb je alvast een link: http://flyawaysimulation.com/downloads/ ... t-scenery/

groeten, Marc
Avatar gebruiker
marquesas
Instructor
Instructor
 
Berichten: 208
Geregistreerd: 18 apr 2012, 18:00
Woonplaats: Enschede

Re: Scenery Istanbul

Berichtdoor Lion op 28 feb 2013, 19:03

bedankt voor de tip, maar ik gebruik FS2004.
In dit topic had ik mijn vraag ook gesteld.
Lion
Instructor
Instructor
 
Berichten: 213
Geregistreerd: 08 sep 2008, 13:21

Re: Scenery Istanbul

Berichtdoor marquesas op 28 feb 2013, 19:38

Ah sorry, je hebt helemaal gelijk, ik had het even niet gezien :oops:
Avatar gebruiker
marquesas
Instructor
Instructor
 
Berichten: 208
Geregistreerd: 18 apr 2012, 18:00
Woonplaats: Enschede

Re: Scenery Istanbul

Berichtdoor FsTheo op 28 feb 2013, 19:48

Lion schreef:het hele internet al af "gegoogled" (is dit nederlands :G: ??)

Weet jij een beter woord? :lol:

Soms maken twee sceneries er samen een zootje van. Haal je eentje weg, dan blijkt de andere goed te zijn. Had je dat al getest?

En had je van Atatürk naast het veld, ook de Afcad update en de twee Final Touch updates opgehaald? En de 2012 update? Het zou kunnen dat de maker, met name in de Afcad iets ontdekt heeft waardoor het fout ging. :)

Theo :wink:

http://www.freewarescenery.com/fs2004/turkey.html
Avatar gebruiker
FsTheo
Site Admin
Site Admin
 
Berichten: 14777
Geregistreerd: 04 jan 2007, 18:34
Woonplaats: Zandeweer, Prov. Groningen

Re: Scenery Istanbul

Berichtdoor Lion op 28 feb 2013, 20:16

Ik heb alleen tot nu toe de beide scenery's van Sabiha Göckgen geinstalleerd (en weer verwijderd)
Bij beiden ging het fout. De scenery van Atatürk heb ik nog niet geinstalleerd. Vind ik er nogal ingewikkeld qua installatie uitzien. ><
Lion
Instructor
Instructor
 
Berichten: 213
Geregistreerd: 08 sep 2008, 13:21

Re: Scenery Istanbul

Berichtdoor FsTheo op 01 maart 2013, 11:00

Lion schreef:beide scenery's van Sabiha Göckgen
Dit moet je even nader toelichten; 'beide sceneries'?
Als ik mijn link volg, zie ik er maar eentje. En dat is die ltfj_2011vaps.zip van Avsim.. :hm

Theo :wink:
Avatar gebruiker
FsTheo
Site Admin
Site Admin
 
Berichten: 14777
Geregistreerd: 04 jan 2007, 18:34
Woonplaats: Zandeweer, Prov. Groningen

Re: Scenery Istanbul

Berichtdoor Lion op 01 maart 2013, 11:26

op Avsim staan twee scenery's van dit vliegveld.
Eentje van 2010 en eentje van 2011.
Ik heb ze uiteraard niet allebei tegelijk geinstalleerd.
Maar ik ze wel beide uitgeprobeerd. En bij beide scenery's kreeg ik problemen.
Dit is wel toevallig maar nadat ik ze wederom heb verwijderd is het probleem opgelost.
Lion
Instructor
Instructor
 
Berichten: 213
Geregistreerd: 08 sep 2008, 13:21

Re: Scenery Istanbul

Berichtdoor FsTheo op 01 maart 2013, 13:12

Ah, op die manier.
Overigens, het zou ook nog kunnen dat een eerder geïnstalleerde scenery probleemloos meedoet, totdat je een van beide Sabiha's toevoegde. En dat het probleem in die oudere scenery zit. Dat zijn van die kleine verrassingen die ook voorkomen. :)

Ik zal ze ook eens ophalen.

Theo :wink:

Edit; de 2011 versie van Sabiha net getest, geen problemen hier. :hm
Avatar gebruiker
FsTheo
Site Admin
Site Admin
 
Berichten: 14777
Geregistreerd: 04 jan 2007, 18:34
Woonplaats: Zandeweer, Prov. Groningen

Re: Scenery Istanbul

Berichtdoor Lion op 01 maart 2013, 16:47

Ik had ook de 2011 versie geprobeerd. En bij vertrek - een enkele keer op de startbaan - een keer na het opstijgen bleef de pc hangen met een melding van een memory-probleem.
Na het verwijderen van de scenery was het probleem over. Heel vreemd....

Als iemand nog een idee heeft dan verneem ik dat heel graag.
Lion
Instructor
Instructor
 
Berichten: 213
Geregistreerd: 08 sep 2008, 13:21

Re: Scenery Istanbul

Berichtdoor Lion op 01 maart 2013, 17:22

Theo, In ieder geval bedankt voor de hulp tot nu toe.
Mocht je nog een geniale inval krijgen hoe mijn probleem is op te lossen :D
Lion
Instructor
Instructor
 
Berichten: 213
Geregistreerd: 08 sep 2008, 13:21

Re: Scenery Istanbul

Berichtdoor arno op 01 maart 2013, 17:26

Lion schreef:Weet iemand of er een goede paywarescenery van Istanbul bestaat?
Het gaat om beide grote vliegvelden in Istanbul (Atatürk en Sabiha Göckgen)
Ik heb de freeware versie's van Avsim al reeds geprobeerd,

Bij de scenery van LTBA ( Istanbul) zijn na uitkomst heel veel fixes en updates gekomen. Als je bij Avsim zoekt op LTBA kom je diverse downloads ( wat allemaal met elkaar te maken heeft) tegen. Na 2 dagen zoeken ben ik geen payware van Istanbul tegengekomen. Wellicht is die er dan ook niet. :G:
Klik voor onze spelregeltjes. Diverse handleidingen op onze website. Is een verkregen antwoord de oplossing geweest voor je vraag? Laat dit dan ook even weten!
Avatar gebruiker
arno
Site Admin
Site Admin
 
Berichten: 10544
Geregistreerd: 04 jan 2007, 18:51
Woonplaats: ergens op deze aardbol

Re: Scenery Istanbul

Berichtdoor Lion op 01 maart 2013, 17:43

Goedenavond Arno,
Had ik inderdaad ook al nergens gevonden.
Maar ik vind de installatie van LTBA nogal ingewikkeld en omslachtig. Dus ik durf me daar niet aan te wagen.
Ik vind het altijd een beetje vreemd als je zo veel handelingen moet verrichten om een scenery te installeren.
Misschien onterecht, maar iets weerhoudt mij er dan altijd een beetje van.

Ik ben daarom ook iemand die het meeste van payware houd, lekker simpel installeren en nooit geen problemen.
(tenminste tot nu toe).

Maar toch bedankt voor het meekijken.
Lion
Instructor
Instructor
 
Berichten: 213
Geregistreerd: 08 sep 2008, 13:21

Re: Scenery Istanbul

Berichtdoor arno op 01 maart 2013, 19:04

Ik heb in mijn eigen archief nog een freeware scenery van "LTBA 2008 - Ataturk (Yesilkoy) Airport " gevonden. De installatie is heel gemakkelijk. Het bestand zelf is niet meer beschikbaar op Avsim. Maar ik kan je hem wel toesturen via "Wetransfer". Ik zal daarbij een beschrijving doen, hoe te installeren. Echt, als je dat volgt is het vrij simpel. Voor wetransfer heb ik wel een goed werkend mailadres van je nodig. Stuur die maar even via PM. Vanavond ga ik even de beschrijving maken en daarna opsturen naar jou( na ontvangst van je mailadres. Als je hem binnenhebt moet je me dat even laten weten. 5 minuten geleden zelf geinstalleerd en werkt goed. Geen crashes. Ik denk niet dat je nog extra afcads nodig hebt daarna. Indien je dit wel zelf wilt, moet je die zelf even downloaden op avsim.
Klik voor onze spelregeltjes. Diverse handleidingen op onze website. Is een verkregen antwoord de oplossing geweest voor je vraag? Laat dit dan ook even weten!
Avatar gebruiker
arno
Site Admin
Site Admin
 
Berichten: 10544
Geregistreerd: 04 jan 2007, 18:51
Woonplaats: ergens op deze aardbol

Re: Scenery Istanbul

Berichtdoor Lion op 01 maart 2013, 20:04

pm is onderweg
Lion
Instructor
Instructor
 
Berichten: 213
Geregistreerd: 08 sep 2008, 13:21

Re: Scenery Istanbul

Berichtdoor FsTheo op 01 maart 2013, 21:01

Op de website van onze Turkse medevliegers denk ik meer over geheugenproblemen te lezen, wel of niet veroorzaakt door deze sceneries.
Alleen, Google Translate maakt er een zootje van :lol: , dus helemaal zeker ben ik niet.

Misschien dat een Turkslezende Dutchfs'er er naar kan kijken? :D

http://www.sanalpilot.com/forum/forum.php

Theo :wink:
Avatar gebruiker
FsTheo
Site Admin
Site Admin
 
Berichten: 14777
Geregistreerd: 04 jan 2007, 18:34
Woonplaats: Zandeweer, Prov. Groningen

Re: Scenery Istanbul

Berichtdoor Lion op 02 maart 2013, 12:46

Zo, de scenery van Arno ontvangen (waarvoor mijn dank) en geinstalleerd.
tot nu toe geen problemen ondervonden.
Nu maar eens uitgebreid testen.

Ik laat het nog weten.
Lion
Instructor
Instructor
 
Berichten: 213
Geregistreerd: 08 sep 2008, 13:21

Re: Scenery Istanbul

Berichtdoor arno op 03 maart 2013, 14:51

Lion schreef:Ik laat het nog weten.

Doet ie het of doet ie het niet? :mrgreen:
Klik voor onze spelregeltjes. Diverse handleidingen op onze website. Is een verkregen antwoord de oplossing geweest voor je vraag? Laat dit dan ook even weten!
Avatar gebruiker
arno
Site Admin
Site Admin
 
Berichten: 10544
Geregistreerd: 04 jan 2007, 18:51
Woonplaats: ergens op deze aardbol

Re: Scenery Istanbul

Berichtdoor Lion op 03 maart 2013, 15:37

Vandaag tot twee keer toe er naar toe en vandaan gevlogen en zonder problemen.
Helemaal top.
Nu hopen dat er nog iemand voorbij komt met een oplossing voor het andere vliegveld.

Bedankt iedereen tot dusver.
Lion
Instructor
Instructor
 
Berichten: 213
Geregistreerd: 08 sep 2008, 13:21

Re: Scenery Istanbul

Berichtdoor arno op 03 maart 2013, 16:08

FsTheo schreef:de 2011 versie van Sabiha net getest, geen problemen hier. :hm

Aan deze kant ook geen problemen. Dan is er waarschijnlijk toch iets mis gegaan met de installatie. Of de download is niet goed binnengekomen. Wel moet ik schrijven dat ik de installatie handmatig heb gedaan :fl:
De installer naar een tijdelijke map laten installeren en van daaruit de betreffende mappen en bestanden overgezet naar fs2004. Waarbij het bestand van "actigate" ( modules) niet gebruikt heb omdat ik daar al een jongere versie had staan. ( waterspray etc niet geinstalleerd) Een andere ( betere) versie heb ik niet kunnen vinden.

edit: 2010 niet uitgeprobeert.
Klik voor onze spelregeltjes. Diverse handleidingen op onze website. Is een verkregen antwoord de oplossing geweest voor je vraag? Laat dit dan ook even weten!
Avatar gebruiker
arno
Site Admin
Site Admin
 
Berichten: 10544
Geregistreerd: 04 jan 2007, 18:51
Woonplaats: ergens op deze aardbol

Re: Scenery Istanbul

Berichtdoor Lion op 03 maart 2013, 16:25

Arno,
Hoe installeer je dat dan handmatig?
Ik zie alleen de installer (en die heb ik ook gebruikt).
Ik neem aan dat als je handmatig installeert toch ergens de mappen scenery en texture moet hebben staan, en dat je deze in de add-on map kopieert of zie ik het nu helemaal verkeerd? :fl:

Ik zie die mappen nergens :hm

Ik geloof dat ik het al begrijp.
Ik ga meteen aan de slag.

Arno, moet ik alleen dan de inhoud (scenery/texture) van de Add-On map kopieeren of ook de andere scenery/texture map die separaat staan??
Lion
Instructor
Instructor
 
Berichten: 213
Geregistreerd: 08 sep 2008, 13:21

Re: Scenery Istanbul

Berichtdoor arno op 03 maart 2013, 16:49

1/Map "LTFJ_2011_S.Gokcen" volledig kopieeren naar fs9/addon scenery
2/Mappen "TRAI../vaps../woa.."( uit aircraft) kopieeren naar fs9/aircraft
3/Bestand "actigate" uit modules naar fs9 modules ( een oudere versie overschrijven of een jongere versie behouden, dus dan niet overschrijven)
4/ de 8 bgl bestanden "traffic..."uit "scenery/world/scenery" kopieren naar fs9/scenery/world/scenery
5/ de 2 bmp bestanden uit "texture" kopieren naar de map fs9/texture

Ik hoop dat het zo duidelijk is?

edit: als laatste wel map "LTFJ......"toevoegen in de scenery library. Precies zoals ik gisteren schreef bij Ataturk.
Maar je moet wel eerst een eerdere installatie dé-installeren met de uninstaller

edit2: het duurt even voordat ik terugben. Ik moet even komen eten :rr:
Klik voor onze spelregeltjes. Diverse handleidingen op onze website. Is een verkregen antwoord de oplossing geweest voor je vraag? Laat dit dan ook even weten!
Avatar gebruiker
arno
Site Admin
Site Admin
 
Berichten: 10544
Geregistreerd: 04 jan 2007, 18:51
Woonplaats: ergens op deze aardbol

Re: Scenery Istanbul

Berichtdoor Lion op 03 maart 2013, 16:57

Ok,
1. reeds gedaan
2. laat ik nog even, misschien lag daar het probleem
3. ik heb een nieuwere versie
4. zie 2
5. reeds gedaan

Nu eens kijken of het nu wel functioneert. (Laatste keer had ik de waterspray ook niet geinstalleerd)

We gaan het weer uittesten, alleen vandaag niet meer. Andere verplichtingen
Jullie gaan het weer lezen wat het resultaat wordt.

Bedankt weer
Lion
Instructor
Instructor
 
Berichten: 213
Geregistreerd: 08 sep 2008, 13:21

Re: Scenery Istanbul

Berichtdoor arno op 03 maart 2013, 17:52

2 en 4 moet je wel doen anders krijg je wellicht problemen. Omdat de "scenery"daar misschien om komt vragen.
Klik voor onze spelregeltjes. Diverse handleidingen op onze website. Is een verkregen antwoord de oplossing geweest voor je vraag? Laat dit dan ook even weten!
Avatar gebruiker
arno
Site Admin
Site Admin
 
Berichten: 10544
Geregistreerd: 04 jan 2007, 18:51
Woonplaats: ergens op deze aardbol

Re: Scenery Istanbul

Berichtdoor FsTheo op 03 maart 2013, 20:47

Als ik de traffic bestanden zo zie, is het normale traffic. Dus de scenery kan denk ik zonder.
Waterspray heb ik ook geïnstalleerd. Niet echt indrukwekkend. Twee stilstaande stralen water.
Goed bedoeld, maar niet echt mooi.

Theo :wink:
Avatar gebruiker
FsTheo
Site Admin
Site Admin
 
Berichten: 14777
Geregistreerd: 04 jan 2007, 18:34
Woonplaats: Zandeweer, Prov. Groningen


Keer terug naar Freeware Addon's FS9

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten

cron