De mooiste Freeware Aircraft Addons - Meldt ze hier

Vragen en antwoorden betreffende "Freeware."

Moderator: Moderator-groep

Re: De mooiste Freeware Aircraft Addons - Meldt ze hier

Berichtdoor FsTheo op 26 dec 2012, 10:03

Ferry_vO schreef:Is Fs9 dood of zo...?

Ik heb er niks over gelezen Ferry. :D En als ik bij mezelf kijk, weet ik wel zeker van niet! :lol:
En om Military AI Works even te quoten;
Having cut our design teeth on the FS9 AI traffic system, that is what we know and for now, that is what we are sticking to. With FSX not being universally accepted, there has been little reason for MAIW to make a move to producing only FSX AI traffic packages.

Al geven ze natuurlijk aan dat de pakketten omgebouwd kunnen worden naar FSX en dat ze heel misschien daar in de toekomst zelf een keertje mee aan de gang gaan.

En zolang mensen als Milton blijven werken aan FS9 toestellen, blijf ik daar nog even mee vliegen! [vlieg]

Theo :wink:
Avatar gebruiker
FsTheo
Site Admin
Site Admin
 
Berichten: 14767
Geregistreerd: 04 jan 2007, 18:34
Woonplaats: Zandeweer, Prov. Groningen

Re: De mooiste Freeware Aircraft Addons - Meldt ze hier

Berichtdoor arno op 13 jan 2013, 00:17

De eurocopter Tiger ( EC-665 ) voorheen een payware product is nu freeware te downloaden op avsim:
http://library.avsim.net/esearch.php?Ca ... LID=174321
Klik voor onze spelregeltjes. Diverse handleidingen op onze website. Is een verkregen antwoord de oplossing geweest voor je vraag? Laat dit dan ook even weten!
Avatar gebruiker
arno
Site Admin
Site Admin
 
Berichten: 10454
Geregistreerd: 04 jan 2007, 18:51
Woonplaats: ergens op deze aardbol

Re: De mooiste Freeware Aircraft Addons - Meldt ze hier

Berichtdoor FsTheo op 13 jan 2013, 11:42

Ik ben nog aan het zoeken, maar ik denk dat er een mailtje naar Andreas Meyer moet. In FS9 krijg ik de Tiger niet open. Bij het laden wordt het scherm zwart en sluit FS9 zich af.
In de aircraft.cfg zie ik 'CameraDefinitions'. dat is geen FS9, dat is FSX. :(

Waarschijnlijk is er 'iets' blijven zitten. Anderen die hem wèl aan de loop krijgen?

Theo :wink:

(Oh ja, natuurlijk probeer je hem dan even in FSX... Ik heb nog nooit een helicopter zover de grond in zien zakken na de landing. :shock: Alleen het rotortje steekt nog uit! :lol: )
Avatar gebruiker
FsTheo
Site Admin
Site Admin
 
Berichten: 14767
Geregistreerd: 04 jan 2007, 18:34
Woonplaats: Zandeweer, Prov. Groningen

Re: De mooiste Freeware Aircraft Addons - Meldt ze hier

Berichtdoor arno op 13 jan 2013, 11:49

Bij mij werkt die wel in fs2004. Alleen...laat hij bij de aircraftkeuze zien dat het de EC-505 is :G:
Klik voor onze spelregeltjes. Diverse handleidingen op onze website. Is een verkregen antwoord de oplossing geweest voor je vraag? Laat dit dan ook even weten!
Avatar gebruiker
arno
Site Admin
Site Admin
 
Berichten: 10454
Geregistreerd: 04 jan 2007, 18:51
Woonplaats: ergens op deze aardbol

Re: De mooiste Freeware Aircraft Addons - Meldt ze hier

Berichtdoor FsTheo op 13 jan 2013, 12:05

Ok, dan zoek ik de fout eerst bij mijzelf.
EC-505 klopt denk ik wel, in de aircraft.cfg staat, ui_type="EC-505 Tiger "

Theo :wink:
Avatar gebruiker
FsTheo
Site Admin
Site Admin
 
Berichten: 14767
Geregistreerd: 04 jan 2007, 18:34
Woonplaats: Zandeweer, Prov. Groningen

Re: De mooiste Freeware Aircraft Addons - Meldt ze hier

Berichtdoor arno op 13 jan 2013, 14:42

FsTheo schreef: natuurlijk probeer je hem dan even in FSX... Ik heb nog nooit een helicopter zover de grond in zien zakken na de landing. :

Bij het opstarten staat die wel op zijn "pootjes" en inderdaad na landing is hij weggezakt. Ook is in fsx het panel van de 2e piloot niet zichtbaar.
Klik voor onze spelregeltjes. Diverse handleidingen op onze website. Is een verkregen antwoord de oplossing geweest voor je vraag? Laat dit dan ook even weten!
Avatar gebruiker
arno
Site Admin
Site Admin
 
Berichten: 10454
Geregistreerd: 04 jan 2007, 18:51
Woonplaats: ergens op deze aardbol

Re: De mooiste Freeware Aircraft Addons - Meldt ze hier

Berichtdoor FsTheo op 13 jan 2013, 14:54

Klopt, hij begint goed. Alleen het landen is een beetje vreemd. :fl:
Misschien wordt het beter als de vorst in de grond zit? :lol:
Ondertussen heb ik de maker gemailed, wellicht speelt Windows 7 of 64bits een rol. Even afwachten. :)

Theo :wink:
Avatar gebruiker
FsTheo
Site Admin
Site Admin
 
Berichten: 14767
Geregistreerd: 04 jan 2007, 18:34
Woonplaats: Zandeweer, Prov. Groningen

Re: De mooiste Freeware Aircraft Addons - Meldt ze hier

Berichtdoor FsTheo op 13 jan 2013, 16:53

Apart.. Z'n eerste vraag was, wat er gebeurde als ik op de <S> drukte. :D Maar gemailed dat ik die kans niet eens kreeg. :lol:

Ondertussen heb ik de Tiger wèl gezien! :shock: Ik begin met de Cessna (of een ander toestel) en zet dan FS op 'pauze'. Dan laad ik de Tiger, ik zie het panel, de andere views, geen probleem. Maar zodra ik dan weer op de <P> druk, ploep, zwart scherm! :hm

Ik ontdekte nog een Airwolf van dezelfde maker. En die doet ook zo. Ik heb al heel wat gedownload en getest, maar deze truuk kende ik nog niet! :mrgreen:

Theo :wink:
Avatar gebruiker
FsTheo
Site Admin
Site Admin
 
Berichten: 14767
Geregistreerd: 04 jan 2007, 18:34
Woonplaats: Zandeweer, Prov. Groningen

Re: De mooiste Freeware Aircraft Addons - Meldt ze hier

Berichtdoor arno op 13 jan 2013, 20:52

FsTheo schreef:Ik ontdekte nog een Airwolf van dezelfde maker.

Waar? Want degene die op zijn eigen site wordt aangeboden is payware :G:
Klik voor onze spelregeltjes. Diverse handleidingen op onze website. Is een verkregen antwoord de oplossing geweest voor je vraag? Laat dit dan ook even weten!
Avatar gebruiker
arno
Site Admin
Site Admin
 
Berichten: 10454
Geregistreerd: 04 jan 2007, 18:51
Woonplaats: ergens op deze aardbol

Re: De mooiste Freeware Aircraft Addons - Meldt ze hier

Berichtdoor FsTheo op 13 jan 2013, 22:44

Alstublieft.

Overigens heb ik hem nu vliegend. Na veel trial and error, of liever, geen error :P , was die error er opeens wel weer en wist ik waar hij zat. In de aircraft.cfg. :shock:
Ik heb een kopie gemaakt van de aircraft.cfg van de Erickson en het bovenste gedeelte vervangen door de [fltsim.x] van de Tiger. En daarna sectie voor sectie vervangen, [lights], [contact_points], [autopilot] totdat FS9 weer de fout inging. Dat was hier:

[GeneralEngineData]
engine_type=5
Engine.0=0.0, 0.0, 0.0
fuel_flow_scalar=2.000000
min_throttle_limit=0.000000

Die 5 was dus een 0 en dat pikte mijn FS niet.

Het 'waar' weet ik dus nu, het 'waarom' moet ik nog uitzoeken! :lol:
Engine type 0 is piston, engine type 5 is turboprop. Een conflict met het .air bestand misschien.
Maar waarschijnlijk Windows 7 gerelateerd, anders zou jij er ook last van hebben!

Theo :wink:

(Ohja, de Airwolf heeft ook een engine_type=0!)
Avatar gebruiker
FsTheo
Site Admin
Site Admin
 
Berichten: 14767
Geregistreerd: 04 jan 2007, 18:34
Woonplaats: Zandeweer, Prov. Groningen