Fokker F27 Friendship Mk 300M

Vragen en antwoorden betreffende "Freeware."

Moderator: Moderator-groep

Plaats reactie
doctorfrans
Student Pilot
Student Pilot
Berichten: 46
Lid geworden op: 10 mar 2007, 16:24
Locatie: Eefde

Fokker F27 Friendship Mk 300M

Bericht door doctorfrans » 27 feb 2014, 17:02

Simmers,
Ik heb bovenvermeld F27 Troopship gedownload, een heel pakket met diverse versies. Plaatjes zijn erg mooi! Bij de demo-kist met het twentse ros op het kielvlak heb ik een probleem: bij de cockpit view lijkt het net of de horizontale lijn ervan "tussen de deur" geperst is. Alle meters zijn ovaal.
Identiek beeld in m'n XP machine met een 15 inch scherm en op de nieuwe Aldi met windows 8.1 (wat een ellende) en een 17 inch scherm.
Waar ben ik de mist in gegaan!
Vast dankend voor een advies, doctor Frans
beter een salmonella in de lucht dan in de buik

Gebruikersavatar
arno
Site Admin
Site Admin
Berichten: 10639
Lid geworden op: 04 jan 2007, 18:51
Locatie: ergens op deze aardbol

Re: Fokker F27 Friendship Mk 300M

Bericht door arno » 04 mar 2014, 22:56

doctorfrans schreef:Waar ben ik de mist in gegaan!
Wie kan de doctor verder helpen?
Klik voor onze spelregeltjes. Diverse handleidingen op onze website. Is een verkregen antwoord de oplossing geweest voor je vraag? Laat dit dan ook even weten!

Gebruikersavatar
FsTheo
Site Admin
Site Admin
Berichten: 14779
Lid geworden op: 04 jan 2007, 18:34
Locatie: Zandeweer, Prov. Groningen
Contacteer:

Re: Fokker F27 Friendship Mk 300M

Bericht door FsTheo » 05 mar 2014, 08:02

Is dat deze Frans?

http://www.fs2000.org/?s=Jaap+de+Baare& ... derby=date

Dan haal ik hem vanavond ook eens op. Ik lees wel iets over een 'optimized cockpit' voor een 'panoramic display' en 'a special package included for those people using a triple display setup'.

Ik kan me voorstellen dat de klokjes ovaal worden als je zo'n panel samenperst op één scherm. :D Maar goed, d'r zou toch iets bij moeten zitten voor ons 'gewone' vliegers..

Theo :wink:

doctorfrans
Student Pilot
Student Pilot
Berichten: 46
Lid geworden op: 10 mar 2007, 16:24
Locatie: Eefde

Re: Fokker F27 Friendship Mk 300M

Bericht door doctorfrans » 06 mar 2014, 16:49

Nee Theo, dat is hem niet. Hij komt van Flightsim FS2004. Ik gebruik het z.g. panel new waarvan de tekst begint met [Window01]
file=Captain side 1638 bij 1024.bmp
file_1024=Captain side 1638 bij 1024.bmp
size_mm=1638,1024
window_size_ratio=1.000
position=0
visible=1
ident=5555
window_size= 1.000, 1.000
window_pos= 0.000, 0.000
view_window_rect=0,0,8192,3000

ik heb al wat geprobeerd met de seize mm en de file, maar niks hoor.
Vervolgens het hele verhaal op een lap top gezet met een rechthoekig scherm en jawel hoor daar gaar het prima!
Het was me trouwens wel eens opgevallen bij een zweefkist (Grunau Baby) dat daar de cockpit wat breder was dan ik me uit het verre verleden herinnerde.

Vast bedankt voor het meedenken, Frans
beter een salmonella in de lucht dan in de buik

Gebruikersavatar
FsTheo
Site Admin
Site Admin
Berichten: 14779
Lid geworden op: 04 jan 2007, 18:34
Locatie: Zandeweer, Prov. Groningen
Contacteer:

Re: Fokker F27 Friendship Mk 300M

Bericht door FsTheo » 06 mar 2014, 22:43

Dan nodig ik je toch uit mijn download eens te proberen. :D
Ik heb sterk het idee dat het hetzelfde toestel is, (ik heb ook een panel.new!) en zie gewoon ronde klokjes.
Alleen mijn panel.cfg begint niet met [Window01], maar er zit nog een stukje voor. [Window00] bijvoorbeeld en dat klinkt natuurlijk wel zo logisch. Al begint het gelijk met "Window00=Not in use"
Er zijn dus toch wat verschillen en misschien is de één-scherm configuratie in jou download weggelaten.
Even het eerste stukje uit de panel.cfg:

Code: Selecteer alles

// This Panel.cfg file created by FS Panel Studio panel editor utility - http://www.fspanelstudio.com
// Built Monday, September 09, 2013 at 16:50 FSPS Build:20207

[Window Titles]
Window00=Not in use
Window01=Captain Main Instrument Panel
Window02=Control Wheel Captain
Window03=First Officer Main Instrument Panel
Window04=Control Wheel First Officer
Window05=Pedestal
Window06=Overhead wide
Window07=Door Operating Panel
Window08=GPS
Fixed Window30=FORWARD_RIGHT
Fixed Window31=FORWARD_LEFT
Fixed Window32=LEFT
Fixed Window33=RIGHT
Fixed Window34=REAR


[VIEWS]
VIEW_FORWARD_WINDOWS=MAIN_PANEL,RADIO_STACK_PANEL,GPS_PANEL,OVERHEAD_PANEL,THROTTLE_PANEL

VIEW_FORWARD_ZOOM=0.800
VIEW_FORWARD_DIR=8.000, 0.000, 0.000

VIEW_FORWARD_RIGHT_WINDOWS=30
VIEW_FORWARD_RIGHT_DIR=1.700, 0.000, 45.000

VIEW_RIGHT_WINDOWS=33
VIEW_RIGHT_DIR=2.400, 0.000, 90.000

VIEW_REAR_WINDOWS=34

VIEW_LEFT_WINDOWS=32
VIEW_LEFT_DIR=2.600, 0.000, 270.000

VIEW_FORWARD_LEFT_WINDOWS=31
VIEW_FORWARD_LEFT_DIR=2.700, 0.000, 315.000



//--------------------------------------------------------
[Window00]
Background_color=0,0,0 
size_mm=456,378
window_size_ratio=1.000  
position=0
visible=0
ident=MAIN_PANEL
window_size= 1.000, 1.000
window_pos= 0.000, 0.000



//--------------------------------------------------------
[Window01]
Verder is er een panel.three_displays map maar die moet je inderdaad over drie schermen oprekken om de gauges rond te krijgen.
Er is ook nog een map Aircraft.cfg alternatives FS9 maar daar heb ik verder nog niet goed in gekeken, omdat mijn panel er goed uitziet.

Theo :wink:

doctorfrans
Student Pilot
Student Pilot
Berichten: 46
Lid geworden op: 10 mar 2007, 16:24
Locatie: Eefde

Re: Fokker F27 Friendship Mk 300M

Bericht door doctorfrans » 07 mar 2014, 20:47

Beste Theo,
je had gelijk, het is hem inderdaad! Ik was even in de war vanwege het www adres met fs 2000 erin.
Ik heb het probleen inmiddels iets beter in beeld: het zit in "vierkante" scherm. Maak ik de afbeelding op het scherm rechthoekig (langwerpig) dan worden de metertjes keurig "rond". Maaaar dat lukt mij alleen maar door de onderste begrenzing van de afbeelding met de muis naar boven te schuiven (het mooiste zou zijn dit en van onder en van boven te doen met als resultaat twee zwarte balken). Van bovenaf lukt het niet. Als je hem van onderaf naar boven schuift zie je letterlijk de grond! Dus als je op de baan staat zie het beton. Zou het mogelijk zijn om toch wat te wijzigen in het panel.new opdat de afbeelding op een vierkant scherm dit scherm gedeeltelijk gebruikt met een zwarte balk er boven of eronder?
Ben benieuwd naar jullie slimmigheidjes.
Groetend, Frans
beter een salmonella in de lucht dan in de buik

Gebruikersavatar
FsTheo
Site Admin
Site Admin
Berichten: 14779
Lid geworden op: 04 jan 2007, 18:34
Locatie: Zandeweer, Prov. Groningen
Contacteer:

Re: Fokker F27 Friendship Mk 300M

Bericht door FsTheo » 08 mar 2014, 13:07

Het zal toch iets te maken hebben met beeldformaat Frans.

Op zich moet je een panel ook aan de bovenkant kunnen 'pakken'. Als je met de linkermuisknop de rand van het dashboard een stukje naar beneden schuift, dan komt denk ik de hele afbeelding mee naar beneden?
En vervolgens kun je dan 'resizen' door bijvoorbeeld de bovenkant van de middenstijl te pakken, net boven het kompas. En daarna kun je het geheel weer omhoog trekken, aan de onderkant netjes aansluitend.
Probleem kan dan zijn dat die middenstijl net even te kort geworden is.

Theo :wink:

Plaats reactie

Terug naar “Freeware Addon's FS9”