NL2000-scenery van Nederland versie 3.0

Vragen en antwoorden betreffende "Freeware."

Moderator: Moderator-groep

Gebruikersavatar
jurrien plijter
Supervisor
Supervisor
Berichten: 1044
Lid geworden op: 10 jan 2007, 16:28

Bericht door jurrien plijter » 19 jul 2007, 20:49

als ik ze met mozilla download krijg ik een bestand van 1.5 MB ?

Bandbox
Senior Supervisor
Senior Supervisor
Berichten: 2895
Lid geworden op: 05 jan 2007, 21:15

Bericht door Bandbox » 19 jul 2007, 20:58

Als ik "Doel Opslaan als.." doe krijg ik een foutmelding met daarin o.a. "De opgegeven http-header is ongedeldig"

Ton Bionda

Bericht door Ton Bionda » 19 jul 2007, 21:09

of als je firefox gebruikt met de linker muisknop en de keuze voor opslaan maken

vr.grt
Ton

Mark Arends
Student Pilot
Student Pilot
Berichten: 23
Lid geworden op: 01 jul 2007, 14:34

Bericht door Mark Arends » 19 jul 2007, 21:13

Om een vage reden kan je de bestanden inderdaad niet met IE7 downloaden (te groot?). Met firefox kan ik het probleemloos downloaden.

Gebruikersavatar
Matthijs
Instructor
Instructor
Berichten: 335
Lid geworden op: 08 jan 2007, 12:51
Locatie: The Netherlands

Bericht door Matthijs » 19 jul 2007, 21:16

Tip: gebruik een download programma b.v. , hiermee werkt alles wel perfect (bij mij dan) :wink:
Laatst gewijzigd door Matthijs op 19 jul 2007, 21:38, 3 keer totaal gewijzigd.

Bandbox
Senior Supervisor
Senior Supervisor
Berichten: 2895
Lid geworden op: 05 jan 2007, 21:15

Bericht door Bandbox » 19 jul 2007, 21:18

Nouja godzijdank heb ik alle delen allang al binnen, wilde effe kijken of dit een handig back-up adres was.

Gebruikersavatar
Matthijs
Instructor
Instructor
Berichten: 335
Lid geworden op: 08 jan 2007, 12:51
Locatie: The Netherlands

Bericht door Matthijs » 19 jul 2007, 21:22

Kan je deze ISO bestanden ook gebruiken zonder ze eerst op DVD te branden, gelijk installeren dus?

Mark Arends
Student Pilot
Student Pilot
Berichten: 23
Lid geworden op: 01 jul 2007, 14:34

Bericht door Mark Arends » 19 jul 2007, 21:28

Omdat het fossiele internet explorer niet instaat is bestanden groter dan 2 GB op te slaan moet je iets gebruiken dat deze achterhaalde beperking niet heeft zoals firefox of een losse download util.

Zie ook http://support.microsoft.com/kb/298618

Mark Arends
Student Pilot
Student Pilot
Berichten: 23
Lid geworden op: 01 jul 2007, 14:34

Bericht door Mark Arends » 19 jul 2007, 21:29

Matthijs schreef:Kan je deze ISO bestanden ook gebruiken zonder ze eerst op DVD te branden, gelijk installeren dus?
Als je ze niet eerst wilt branden dan zal je een tooltje moeten gebruiken die de .iso bestanden 'mount' zodat windows ze als een dvd ziet. Een veel gebruikte tool is Daemon Tools: http://www.daemon-tools.cc/

Gebruikersavatar
Matthijs
Instructor
Instructor
Berichten: 335
Lid geworden op: 08 jan 2007, 12:51
Locatie: The Netherlands

Bericht door Matthijs » 19 jul 2007, 21:35

Bedankt Mark, ik had je antwoordt net wat eerder op het forum van NL-2000 gelezen (Matthijs88) :wink:

En voor de mensen waar bij het downloaden niet lukt, gebruik een download programma b.v.: http://www.gigaget.com/ ... hiermee zijn de foutmeldingen opgelost zodra je een link aanklikt. en je download met een hoge snelheid.

Gebruikersavatar
jurrien plijter
Supervisor
Supervisor
Berichten: 1044
Lid geworden op: 10 jan 2007, 16:28

Bericht door jurrien plijter » 20 jul 2007, 08:55

bij azureus staat dit ernu:
DVD1 4.00 G 5.01 G gedownload 74.4 % ? hoe kan dat ?

antoon
Controller
Controller
Berichten: 81
Lid geworden op: 15 jan 2007, 21:39
Locatie: leiderdorp

Bericht door antoon » 20 jul 2007, 12:33

Ik heb deze vraag al eerder gesteld hier (waarschijnlijk verplaatst of verwijderd) maar;

Mijn framerates op EHAM zijn in de scenery van nl2000v3 bedroevend laag. Terwijl cloud9 wel soepel draaide. Bij de rest van de scenery van nl2000 heb ik wel voldoende framerates en loopt ie behoorlijk soepel.

Allerlei instellingen uit en aangevinkt maar geen verschil. Ook traffic laag of hoog ook geen verschil.

Heeft iemand dezelfde ervaring en zou dit op te lossen zijn??

Sjef Gielen
Instructor
Instructor
Berichten: 492
Lid geworden op: 06 jan 2007, 00:50
Locatie: Helmond
Contacteer:

Bericht door Sjef Gielen » 20 jul 2007, 12:55

Begin na de installatie van NL2000 eerst maar eens met een defragmentatie, als je NL2000 op een al redelijk volle schijf geinstalleerd hebt, dan is het jammer, dan staan die bestanden op de buitenkant van je schijven en dat maakt het laden van de textures een flink stuk trager.

Met andere woorden, download NL2000, zet het op een andere schijf of dvd's, maak de schijf met FS zo leeg mogelijk, installeer NL2000 en defragmenteer de schijf. Op die manier krijg je een zo snel mogelijke basis configuratie, daarna kun je altijd nog wat gaan fine-tunen met vinkjes.

Gebruikersavatar
FsTheo
Site Admin
Site Admin
Berichten: 14777
Lid geworden op: 04 jan 2007, 18:34
Locatie: Zandeweer, Prov. Groningen
Contacteer:

Bericht door FsTheo » 20 jul 2007, 12:57

Zulke vragen verwijderen wij nooit Antoon! Zelfs al staan ze in een ander onderdeel! :lol:

http://www.dutchfs.com/forum/viewtopic. ... 5481#45481

Alleen een antwoord heb ik helaas niet voor je..

NL-2000 komt met traffic, Cloud9 ook? Anders zou dat wellicht de verschillen kunnen verklaren..

Theo

antoon
Controller
Controller
Berichten: 81
Lid geworden op: 15 jan 2007, 21:39
Locatie: leiderdorp

Bericht door antoon » 20 jul 2007, 13:37

Cloud9 komt niet met traffic.

Ik heb de optie traffic ook niet aangevinkt in het featurepanel.

Gebruikersavatar
Matthijs
Instructor
Instructor
Berichten: 335
Lid geworden op: 08 jan 2007, 12:51
Locatie: The Netherlands

Bericht door Matthijs » 20 jul 2007, 13:54

Hoe zit je systeem in elkaar? misschien dat het daar aan kan liggen :wink:

antoon
Controller
Controller
Berichten: 81
Lid geworden op: 15 jan 2007, 21:39
Locatie: leiderdorp

Bericht door antoon » 20 jul 2007, 14:08

Zou het aan kunnen liggen. Maar dan is het wel vreemd dat ik voor de rest geen problemen heb met diverse payware en freeware add-ons zoals diverse airports van aerosoft en flytampa alsmede GE Pro ect.

Maar ik heb:

amd 3500 (2,6 GHZ )
geforce 7600 gt 256 mb
2 gb intern.

+de rest.

Gebruikersavatar
Matthijs
Instructor
Instructor
Berichten: 335
Lid geworden op: 08 jan 2007, 12:51
Locatie: The Netherlands

Bericht door Matthijs » 20 jul 2007, 14:41

Vreemd, je PC is inderdaad gewoon goed. en voldoet aan de eissen van NL-2000 volgens hun handleiding :wink:
Dan zou ik het ook niet zo snel weten...

arjan8
Controller
Controller
Berichten: 85
Lid geworden op: 18 jul 2007, 16:48
Locatie: Sneek
Contacteer:

Bericht door arjan8 » 20 jul 2007, 15:06

amd 3500 (2,6 GHZ )
Hallo,

Hier zit het probleem een Athlon AMD 64 3500+ is 2,2GHZ minimaal is een 3.0GHZ processor wenselijk.

Eventueel kan je nog nakijken of je in de featurepanel bij optie "NL2000 EHAM" de belijningen hebt aangezet, zet deze dan in ieder geval uit.

Mvg,
Arjan
NL2000 dev.

arjan8
Controller
Controller
Berichten: 85
Lid geworden op: 18 jul 2007, 16:48
Locatie: Sneek
Contacteer:

Bericht door arjan8 » 20 jul 2007, 15:13

Controleer ook nog even of niet per ongeluk nog cloud9 EHAM in je library aanstaat.

antoon
Controller
Controller
Berichten: 81
Lid geworden op: 15 jan 2007, 21:39
Locatie: leiderdorp

Bericht door antoon » 20 jul 2007, 15:20

Ja daar heb ik nog niet aan gedacht.

arjan8
Controller
Controller
Berichten: 85
Lid geworden op: 18 jul 2007, 16:48
Locatie: Sneek
Contacteer:

Bericht door arjan8 » 20 jul 2007, 15:28

Nog een optie kan zijn om eens rond te vliegen zonder wolken, wolken zijn ook framerate gevoelig in FS2004.

Succes

JLevi

Bericht door JLevi » 20 jul 2007, 16:23

De default wolken ja, mijn FE wolken niet

Maar kan iemand mij helpen met de PAR bestanden, want ik mis een aantal bestanden!!!

Gebruikersavatar
zoek34
Senior Executive
Senior Executive
Berichten: 4658
Lid geworden op: 06 jan 2007, 08:40
Locatie: onder de SUGOL en ARTIP arrivals voor rwy 36R (Aalselmeerbaan)

Bericht door zoek34 » 22 jul 2007, 06:57

ik zit nu maar sommige NL200 iso files te downloaden van de site.

ik heb alleen een vraagje.

als ik ze gedownload heb en ze op DVD wil zetten, wat moet ik dan doen.

bij mijn brandproggramma (Nero 7 Lite) staat een optie van DVD-ROM (ISO).

je kan dan bij file system kan je dan de volgende optie kiezen:
1. ISO 9660 only
2. ISO 9660 + Joliet
3. ISO 9660:1999

welk optie moet ik kiezen?


dan kom ik verderop nog Character set (ISO) tegen, daar staan de volgende opties:
1. ISO 9660 (Standard ISO CD-ROM)
2. DOS
3. ASCII

welke moet ik hier kiezen
PC oud: Celeron D 346 (sock 775) / 8600GT 1GB / 3GB DDR2-553

PC nieuw: Intel Core I7-3930K / 680GTX TF4 / 32GB DDR3-1600 / Corsair H100 + 4x 120mm fans / Asus P9X79 / Samsung 830 256GB / WD Black 1TB / LG GH24NS90 / Be-Quiet PP L8 730W / CM Storm Trooper

atc123

Bericht door atc123 » 22 jul 2007, 09:34

Weet iemand of het bij de nieuwe versie van NL2000 ook mogelijk is alles te installeren, behalve EHAM? Dus dat je gewoon de cloud9 versie van EHAM gebruikt i.c.m. NL2000.

Gesloten

Terug naar “Freeware Addon's FS9”