NL2000-scenery versie 3.0 deel 2 en SE

Vragen en antwoorden betreffende "Freeware."

Moderator: Moderator-groep

Gebruikersavatar
arno
Site Admin
Site Admin
Berichten: 10619
Lid geworden op: 04 jan 2007, 18:51
Locatie: ergens op deze aardbol

NL2000-scenery versie 3.0 deel 2 en SE

Bericht door arno » 22 jul 2007, 20:48

Inmiddels zijn waarschijnlijk alle downloadperikelen wel een beetje achter de rug en daarom hebben we dat andere onderdeel gesloten:

http://www.dutchfs.com/forum/viewtopic. ... c09e148070


In dit deel 2 willen we verder gaan met specifieke problemen c.q. suggesties met betrekking tot instellingen voor deze scenery. Zodat we alle vragen "problemen" in één onderdeel hebben staan( Dus aub geen vragen of mededelingen meer over het downloaden van deze scenery). Regelmatig zal het voorkomen dat er "nietszeggende berichten" worden geplaatst. Regelmatig zal dit gevolgd worden met opschonen zonder de plaatser van dat bericht te informeren.

Voor het stellen van vragen inzake het downloaden van deze scenery kunt u in onderstaand onderdeel terecht:

http://www.dutchfs.com/forum/viewtopic. ... 6355#46355

Mark

Bericht door Mark » 24 jul 2007, 19:36

Ik heb het gehele pakket geinstalleerd en via het Featurepanel een aantal functies aangevinkt maar nu start ik FS op en zie ik helemaal niks.
Dus ik even kijken in mijn Scenery.cfg maar daar staat ook helemaal niets in mbt NL2000.
Iemand een iedee hoe dat ik NL2000 toch aan de gang kan krijgen

Groeten Mark

Bandbox
Senior Supervisor
Senior Supervisor
Berichten: 2895
Lid geworden op: 05 jan 2007, 21:15

Bericht door Bandbox » 24 jul 2007, 19:37

De scenery moet je dan handmatig toevoegen.

Mark

Bericht door Mark » 24 jul 2007, 19:41

mmm vreemd ik zal eens even gaan vogelen :?

Sjef Gielen
Instructor
Instructor
Berichten: 492
Lid geworden op: 06 jan 2007, 00:50
Locatie: Helmond
Contacteer:

Bericht door Sjef Gielen » 27 jul 2007, 14:52

Hij is erg mooi, alleen zijn er hier meer mensen die hem geprobeerd hebben in combinatie met FSPassengers?

Na een landing OP en een keurige rollout OP rwy 27 begon fspassengers over dat ik met meer dan 130 knopen per uur over de rand van de rwy was gerold? Volgens mij is er iets met de definities van de rwy's niet helemaal lekker. Ik heb dit overigens ook gepost op hun support forums maar daar zwijgen ze er in alle talen over.

Colin

Bericht door Colin » 27 jul 2007, 19:44

Hallo DFS'ers.

Werkt NL2000 V.3 ook toevallig nog met FS2002??
Ik vraag dit omdat er wel meer FS2004 dingen werken bij FS2002.

Alvast bedankt!

Colin

Gebruikersavatar
Matthijs
Instructor
Instructor
Berichten: 335
Lid geworden op: 08 jan 2007, 12:51
Locatie: The Netherlands

Bericht door Matthijs » 27 jul 2007, 20:56

@Sjef Gielen:
Klopt, ik heb ook problemen met Fs Passengers als ik NL-2000 V3 gebruik... :?
Jammer dat ze niet echt een oplossing hiervoor hebben.

Gebruikersavatar
FsTheo
Site Admin
Site Admin
Berichten: 14777
Lid geworden op: 04 jan 2007, 18:34
Locatie: Zandeweer, Prov. Groningen
Contacteer:

Bericht door FsTheo » 27 jul 2007, 21:04

Denkt FsPassagers misschien nog dat hij op default scenery rondrijdt?
En daarom niet beter weet of hij rijdt van de baan af?

Geen ini- of cfg-bestand waar je hem zoiets zou kunnen afleren?

Theo

Gebruikersavatar
Matthijs
Instructor
Instructor
Berichten: 335
Lid geworden op: 08 jan 2007, 12:51
Locatie: The Netherlands

Bericht door Matthijs » 27 jul 2007, 21:36

Ik denk het niet, want als ik een andere addon scenery gebruikt die ook anders is als de default werkt alles wel naar
behoren 8)
Hoe het komt? ik durf het echt niet te zeggen.

Gebruikersavatar
FsTheo
Site Admin
Site Admin
Berichten: 14777
Lid geworden op: 04 jan 2007, 18:34
Locatie: Zandeweer, Prov. Groningen
Contacteer:

Bericht door FsTheo » 28 jul 2007, 08:45

Maar dat is verklaarbaar.
NL-2000 is een van de weinge, misschien wel de enigste scenery, die op coordinaten afwijkt van FS-default.
Als je bijvoorbeeld Bremen neemt, of Charles de Gaulle, is het wel een nieuwe scenery, maar hij ligt nog steeds op de plek, waar het origneel van FS ook ligt.

NL-2000 wijkt daar behoorlijk vanaf en gebruikt de echte coordinaten en dus kan een baan zomaar 20 meter verderop liggen. Als FsPassagers alleen maar naar de default instellingen kijkt, denkt hij dus dat jij er 20 meter naast zit.

Of je dat kan verbeteren en waar... dat weet ik dus niet. :roll:

Theo :wink:

JLevi

Bericht door JLevi » 28 jul 2007, 08:57

Ok, dan krijgen we zeker ook problemen met IvAc en IvAp?

schokker
Supervisor
Supervisor
Berichten: 1732
Lid geworden op: 04 jan 2007, 19:05
Locatie: Kampen

Bericht door schokker » 28 jul 2007, 09:02

En ook als je AI pakketten gaat gebruiken.

Is nog niets veranderd sinds de vorige versie.

Gtz,
Jan
Domme vragen bestaan niet.
Uitsluitend domme antwoorden.

Afbeelding

Gebruikersavatar
FsTheo
Site Admin
Site Admin
Berichten: 14777
Lid geworden op: 04 jan 2007, 18:34
Locatie: Zandeweer, Prov. Groningen
Contacteer:

Bericht door FsTheo » 28 jul 2007, 09:06

Het ligt eraan waar deze progjes hun informatie vandaan halen.

En AI? Die richt zich op de Afcad's, ook bij NL-2000 zou alles op de goed plek moeten staan/bewegen..

Theo :wink:

schokker
Supervisor
Supervisor
Berichten: 1732
Lid geworden op: 04 jan 2007, 19:05
Locatie: Kampen

Bericht door schokker » 28 jul 2007, 09:08

Zijn AI pakketten die hun eigen Afcad's gebruiken en dan de zaak overhoop gooien.

Dit om goede gate toewijzingen te krijgen.

Gtz,
Jan
Domme vragen bestaan niet.
Uitsluitend domme antwoorden.

Afbeelding

Gebruikersavatar
FsTheo
Site Admin
Site Admin
Berichten: 14777
Lid geworden op: 04 jan 2007, 18:34
Locatie: Zandeweer, Prov. Groningen
Contacteer:

Bericht door FsTheo » 28 jul 2007, 09:17

Ik dacht dat NL-2000 dit redelijk voorelkaar heeft.
Je zou dan die pakketten zonder de Afcad's moeten gebruiken door ze weg te gooien of de betrefffende map een lagere prioriteit te geven in de Scenery Library..

Theo

Gebruikersavatar
Matthijs
Instructor
Instructor
Berichten: 335
Lid geworden op: 08 jan 2007, 12:51
Locatie: The Netherlands

Bericht door Matthijs » 28 jul 2007, 11:54

FsTheo schreef:Maar dat is verklaarbaar.
NL-2000 is een van de weinge, misschien wel de enigste scenery, die op coordinaten afwijkt van FS-default.
Als je bijvoorbeeld Bremen neemt, of Charles de Gaulle, is het wel een nieuwe scenery, maar hij ligt nog steeds op de plek, waar het origneel van FS ook ligt.

NL-2000 wijkt daar behoorlijk vanaf en gebruikt de echte coordinaten en dus kan een baan zomaar 20 meter verderop liggen. Als FsPassagers alleen maar naar de default instellingen kijkt, denkt hij dus dat jij er 20 meter naast zit.

Of je dat kan verbeteren en waar... dat weet ik dus niet. :roll:

Theo :wink:
Daar heb je helemaal gelijk in Theo :wink:
Vanaf en naar Nederland vliegen zal dus zonder Fs Passegers moeten gebeuren...

Gebruikersavatar
FsTheo
Site Admin
Site Admin
Berichten: 14777
Lid geworden op: 04 jan 2007, 18:34
Locatie: Zandeweer, Prov. Groningen
Contacteer:

Bericht door FsTheo » 28 jul 2007, 16:12

Of er moet een 'fspassagers.ini' of een 'fspassagers.cfg' zijn, waarin je dat zou kunnen aanpassen.. :roll:

Theo :wink:

Justin Megens

Bericht door Justin Megens » 28 jul 2007, 16:43

Even een vraagje over het branden,

Ik heb nou 1 DVD als test gebrand, maar als ik deze in de drive doe (het is DVD1) dan start de DVD niet op maar geeft hij alle bestanden weer.

Weet iemand wel hoe ik deze moet branden met Nero (de brander die ik gebruik)

Met vriendelijke groet.

Gebruikersavatar
zoek34
Senior Executive
Senior Executive
Berichten: 4658
Lid geworden op: 06 jan 2007, 08:40
Locatie: onder de SUGOL en ARTIP arrivals voor rwy 36R (Aalselmeerbaan)

Bericht door zoek34 » 28 jul 2007, 20:56

dan moet je hem handmatig starten
PC oud: Celeron D 346 (sock 775) / 8600GT 1GB / 3GB DDR2-553

PC nieuw: Intel Core I7-3930K / 680GTX TF4 / 32GB DDR3-1600 / Corsair H100 + 4x 120mm fans / Asus P9X79 / Samsung 830 256GB / WD Black 1TB / LG GH24NS90 / Be-Quiet PP L8 730W / CM Storm Trooper

JLevi

Bericht door JLevi » 28 jul 2007, 21:43

Justin Megens schreef:Even een vraagje over het branden,

Ik heb nou 1 DVD als test gebrand, maar als ik deze in de drive doe (het is DVD1) dan start de DVD niet op maar geeft hij alle bestanden weer.

Weet iemand wel hoe ik deze moet branden met Nero (de brander die ik gebruik)

Met vriendelijke groet.
Je moet in de instellingen als ISO branden,

Gebruikersavatar
FsTheo
Site Admin
Site Admin
Berichten: 14777
Lid geworden op: 04 jan 2007, 18:34
Locatie: Zandeweer, Prov. Groningen
Contacteer:

Bericht door FsTheo » 29 jul 2007, 08:29

Justin Megens schreef: maar geeft hij alle bestanden weer.
Op zich niet zo'n ramp denk ik, NL-2000 doet de aanbeveling om eerst alle bestanden in een (grote :lol: ) map op de HD te zetten en daar de .exe te starten.
Dat versnelt het installeren aanmerkelijk!

Theo

Justin Megens

Bericht door Justin Megens » 29 jul 2007, 09:02

Ah ok, ik wilde dus net de EXE opstarten, dan geeft hij een MD-DOS schermpje en sluit hij af :?
Moet ik alle DVD's dan in één map plaatsen?

Gebruikersavatar
FsTheo
Site Admin
Site Admin
Berichten: 14777
Lid geworden op: 04 jan 2007, 18:34
Locatie: Zandeweer, Prov. Groningen
Contacteer:

Bericht door FsTheo » 29 jul 2007, 09:57

Ja, alles bij elkaar! Hij wil dan toestemming om een paar bestandjes te overschrijven, maar dat mag. En dan de NL2000V3.exe starten!

Theo :wink:

Gebruikersavatar
bku
Student Pilot
Student Pilot
Berichten: 10
Lid geworden op: 01 jul 2007, 14:07

Bericht door bku » 29 jul 2007, 10:36

Theo en Justin,

Niet de inhoud van de DVD's in één map plaatsten, maar de 5 DVD's als gescheiden mappen op de HD zetten.

gr.
Bert Kuyper

Gebruikersavatar
arno
Site Admin
Site Admin
Berichten: 10619
Lid geworden op: 04 jan 2007, 18:51
Locatie: ergens op deze aardbol

Bericht door arno » 29 jul 2007, 15:20

Zó heb ik het niet gedaan, Bert. Map gemaakt naam NL2000, alle bestanden van de 5 dvd's daarin gezet, zoals geschreven ook een aantal "overschreven" en de exe opgestart. Werkt(e) goed.

Arno

Plaats reactie

Terug naar “Freeware Addon's FS9”