NL2000-scenery versie 3.0 deel 2 en SE

Vragen en antwoorden betreffende "Freeware."

Moderator: Moderator-groep

Re: NL2000-scenery versie 3.0 deel 2 en SE

Berichtdoor arno op 24 apr 2012, 20:50

Dat is helemaal niet een raar antwoord,toch?
Jij trekt een conclusie:
Dit is gebeurd na installatie van NL2000, dan ligt het dus aan NL2000 toch?


Ik schreef:
Misschien? En om dat uit te sluiten moet je ze even uitvinken
.

Maar je had de conclusie al getrokken dat het aan NL2000 lag. En ik ben daar nog steeds niet zeker van. Maar als je conclusie is dat het aan NL2000 ligt, waarom proberen we dan het probleem nog op te lossen? :mrgreen:
Klik voor onze spelregeltjes. Diverse handleidingen op onze website. Is een verkregen antwoord de oplossing geweest voor je vraag? Laat dit dan ook even weten!
Avatar gebruiker
arno
Site Admin
Site Admin
 
Berichten: 10452
Geregistreerd: 04 jan 2007, 18:51
Woonplaats: ergens op deze aardbol

Re: NL2000-scenery versie 3.0 deel 2 en SE

Berichtdoor MartienR op 25 apr 2012, 14:27

Hallo Theo,

Hartelijk dank weer voor je hulp :dup: :tap:
Ik kon zien dat er een niveauverschil zat op de runway's waar de vliegtuigen over struikelde en (logisch)in brand vlogen.
Toen ik NL2000 V3.0 3D uitschakelde dacht ik NL2000 niet meer te zien, maar vreemd genoeg was dat niet zo, maar het probleem is hiermee wel verholpen en Schiphol heeft zijn nu ook zijn eigen runway's.
Ook de groene kleur van de runway's waar ik andere ook over heb zien schrijven zijn weg.
Hier onder de instellingen zoals NL2000 bij mij draait en hoop dat anderen hier ook iets aan hebben.

Afbeelding
By martienr at 2012-04-25
Avatar gebruiker
MartienR
Senior Controller
Senior Controller
 
Berichten: 169
Geregistreerd: 14 aug 2011, 15:39
Woonplaats: Leiden

Re: NL2000-scenery versie 3.0 deel 2 en SE

Berichtdoor MartienR op 25 apr 2012, 14:34

arno schreef:Dat is helemaal niet een raar antwoord,toch?
Jij trekt een conclusie:
Dit is gebeurd na installatie van NL2000, dan ligt het dus aan NL2000 toch?


Ik schreef:
Misschien? En om dat uit te sluiten moet je ze even uitvinken
.

Maar je had de conclusie al getrokken dat het aan NL2000 lag. En ik ben daar nog steeds niet zeker van. Maar als je conclusie is dat het aan NL2000 ligt, waarom proberen we dan het probleem nog op te lossen? :mrgreen:


Omdat (bijna) elke probleem (met of zonder hulp) is op te lossen, zo blijkt weer! :)
Avatar gebruiker
MartienR
Senior Controller
Senior Controller
 
Berichten: 169
Geregistreerd: 14 aug 2011, 15:39
Woonplaats: Leiden

Re: NL2000-scenery versie 3.0 deel 2 en SE

Berichtdoor FsTheo op 25 apr 2012, 14:50

Je hebt nu NL2000 3D uitstaan Martien? Dan ben je toch alle NL2000-bebouwing in heel Nederland ook kwijt?
Eigenlijk gebruik je dan alleen de luchtfoto's.. :hm

Theo :wink:
Avatar gebruiker
FsTheo
Site Admin
Site Admin
 
Berichten: 14767
Geregistreerd: 04 jan 2007, 18:34
Woonplaats: Zandeweer, Prov. Groningen

Re: NL2000-scenery versie 3.0 deel 2 en SE

Berichtdoor MartienR op 25 apr 2012, 15:08

Ja klopt, maar dan nog ziet het er beter uit dan FS.
Ik ben nog een beetje aan het experimenteren, want ik weet nog dat ik de eerste keer NL2000 probeerde en er niets aan de hand was.
Nu heb ik het SP1 geïnstalleerd en toen had ik dit probleem.
Ik ga nu NL 2000 verwijderen en installeren zonder het SP1
Volgens mij heb ik dan het probleem ook niet.
Ik laat dat nog weten.
Avatar gebruiker
MartienR
Senior Controller
Senior Controller
 
Berichten: 169
Geregistreerd: 14 aug 2011, 15:39
Woonplaats: Leiden

Re: NL2000-scenery versie 3.0 deel 2 en SE

Berichtdoor Lion op 25 apr 2012, 17:05

Ik lees even mee...
Ik wist niet dat je Mega Airport Amsterdam kon gebruiken i.c.m. NL2000 bij FS2004.
Misschien iets om te overwegen. Dan ben ik misschien ook mijn "groene golf"kwijt.
(Zie mijn eerdere posts v.w.b. dit probleem)

Ik lees even verder met je mee, of jouw problemen met deze combinatie worden (zijn) opgelost.
Lion
Instructor
Instructor
 
Berichten: 207
Geregistreerd: 08 sep 2008, 13:21

Re: NL2000-scenery versie 3.0 deel 2 en SE

Berichtdoor Awesomeblack op 11 mei 2012, 13:51

Ik heb een probleem: NL2000 geeft allemaal fictieve rwys op vooral EHAM. Ik had heir een keer een oplossing voor gelezen ophetforum, maarweetneit meer waar. Met mn oude computer had ik hier geenlast van!

Awesome
Afbeelding [;] Afbeelding
Awesomeblack
Instructor
Instructor
 
Berichten: 363
Geregistreerd: 02 mei 2011, 15:04
Woonplaats: Stijg op rwy27, flauwe bocht links, eerte stad die je tegen komt.

Re: NL2000-scenery versie 3.0 deel 2 en SE

Berichtdoor Awesomeblack op 14 mei 2012, 12:53

Iemand??

Awesome
Afbeelding [;] Afbeelding
Awesomeblack
Instructor
Instructor
 
Berichten: 363
Geregistreerd: 02 mei 2011, 15:04
Woonplaats: Stijg op rwy27, flauwe bocht links, eerte stad die je tegen komt.

Re: NL2000-scenery versie 3.0 deel 2 en SE

Berichtdoor Ferry op 03 nov 2012, 17:53

Is windows 7 een probleem voor NL2000V3??
Ferry
Student Pilot
Student Pilot
 
Berichten: 14
Geregistreerd: 16 mei 2011, 12:50

Re: NL2000-scenery versie 3.0 deel 2 en SE

Berichtdoor FsTheo op 03 nov 2012, 19:01

Bij mij niet Ferry, dat is goed te combineren! :D

Toetsenbord gewoon recht voor je laten staan Dimitri, dat typt veel makkelijker! :lol:
Fictieve runways.. zie je die of hoor je ACT daarover praten?
Dat was toch iets met het verkeer in de buurt, de rondvarende schepen? :hm

Theo :wink:
Avatar gebruiker
FsTheo
Site Admin
Site Admin
 
Berichten: 14767
Geregistreerd: 04 jan 2007, 18:34
Woonplaats: Zandeweer, Prov. Groningen

Re: NL2000-scenery versie 3.0 deel 2 en SE

Berichtdoor Awesomeblack op 04 nov 2012, 23:19

Geen van beide Theo, ik zie ze in mijn ATIS staan, als ik die opvraag. gaat echt van 1 L, C, R tot 36 L, C, R met nummers 1 tot 36. Alles IFR, active, en landing/departure. Best wel vervelend als ik ATIS gebruik op MA-Adam.

Awesome
Afbeelding [;] Afbeelding
Awesomeblack
Instructor
Instructor
 
Berichten: 363
Geregistreerd: 02 mei 2011, 15:04
Woonplaats: Stijg op rwy27, flauwe bocht links, eerte stad die je tegen komt.

Re: NL2000-scenery versie 3.0 deel 2 en SE

Berichtdoor Deef35 op 12 okt 2013, 22:15

Vorige week laptop gekocht. FS9 geïnstalleerd en dat draait als een zonnetje op 60 fps. Vervolgens NL2000 v3 geïnstalleerd en krijg bij het opstarten van FS9 de melding dat er te weinig beschikbaar geheugen is. Hier een screenshot.

Afbeelding[/URL]

Echter, als ik de beschikbare schijfruimte bekijk is er 540 Gbyte beschikbaar. Dus dat zal het niet zijn. Maar wat dan wel? Ik heb 4 GB intern geheugen en dat zou voldoende moeten zijn volgens de website van NL2000.

Ik kreeg de suggestie dat het zou liggen aan de 3GB switch, maar als ik verder zoek vind ik alleen informatie i.c.m. Windows XP en Windows7 en ik draai Windows 8.

Wie weet er raad?

Met groet, David
Intel® Core™ i3-3120M-processor / Intel® HM76 Express-chipset / AMD Radeon™ HD 7650M / 2 x 4 GB SO-DIMM DDR3-1600 / Windows 8.1 / FS9 SP1 / Wilco Airbus Evolution Vol. 1 en 2 / Quality Wings 757
Deef35
Student Pilot
Student Pilot
 
Berichten: 38
Geregistreerd: 09 jul 2011, 16:06

Re: NL2000-scenery versie 3.0 deel 2 en SE

Berichtdoor Gerbrandd op 12 okt 2013, 22:51

Het gaat hier wel degelijk om het werkgeheugen (RAM), niet de harde schijfruimte. Standaard gebruikt FS9 slecht 2GB RAM.
Naar het schijnt zou dit programmaatje heel wat OOM (Out Of Memory) errors kunnen verhelpen door dit te verhogen naar 4GB. Normaal hoef je het gewoon te runnen en fs9.exe te patchen.

Ik weet niet wat je bedoelt met 3GB patch, spreken we over hetzelfde? :fl:
Afbeelding
Avatar gebruiker
Gerbrandd
Instructor
Instructor
 
Berichten: 246
Geregistreerd: 08 jan 2012, 21:55
Woonplaats: 27 NM from EBBR, Belgium

Re: NL2000-scenery versie 3.0 deel 2 en SE

Berichtdoor Deef35 op 13 okt 2013, 14:17

Gerbrandd,

3GB switch. Staat in dit topic, laatste bericht. Ik ga jouw oplossing eens probere.

Met groet, David
Intel® Core™ i3-3120M-processor / Intel® HM76 Express-chipset / AMD Radeon™ HD 7650M / 2 x 4 GB SO-DIMM DDR3-1600 / Windows 8.1 / FS9 SP1 / Wilco Airbus Evolution Vol. 1 en 2 / Quality Wings 757
Deef35
Student Pilot
Student Pilot
 
Berichten: 38
Geregistreerd: 09 jul 2011, 16:06

Re: NL2000-scenery versie 3.0 deel 2 en SE

Berichtdoor Deef35 op 13 okt 2013, 17:41

Gerbrandd schreef:Het gaat hier wel degelijk om het werkgeheugen (RAM), niet de harde schijfruimte. Standaard gebruikt FS9 slecht 2GB RAM.
Naar het schijnt zou dit programmaatje heel wat OOM (Out Of Memory) errors kunnen verhelpen door dit te verhogen naar 4GB. Normaal hoef je het gewoon te runnen en fs9.exe te patchen.

Ik weet niet wat je bedoelt met 3GB patch, spreken we over hetzelfde? :fl:


Gerbrandd,

Je bent mijn held van de dag! Met dit programmaatje werkt het als een zonnetje. FS9 met NL2000 v3 en alle sliders op rechts cq. alles aangevinkt haal ik op EHAM nog 30 fps. En dat op een laptop van nog geen 600 Euro...

Mijn zondag kan niet meer stuk.

Met groet, David
Intel® Core™ i3-3120M-processor / Intel® HM76 Express-chipset / AMD Radeon™ HD 7650M / 2 x 4 GB SO-DIMM DDR3-1600 / Windows 8.1 / FS9 SP1 / Wilco Airbus Evolution Vol. 1 en 2 / Quality Wings 757
Deef35
Student Pilot
Student Pilot
 
Berichten: 38
Geregistreerd: 09 jul 2011, 16:06

Re: NL2000-scenery versie 3.0 deel 2 en SE

Berichtdoor Polito op 12 jan 2014, 18:25

Het volgende heb ik ook geplaatst in de NL2000 forum site, maar wellicht is hier ook een slimmerd die het antwoord weet:

NL2000 v3 functioneert prima in FS2004, maar mijn Featurepanel is onbereikbaar. Ik krijgt bijgaande melding:
Component ´mscomctl.ocx´ or one of its dependencies not correctly registered: a file is missing or invalid.

Genoemd bestand is aanwezig in map: NL2000v3/Featurepanel.
Heb registerrepair uitgevoerd met succes, maar probleem blijft.
Wat is er misgegaan of heb ik misdaan?
Intel P43 Dual-Ch 3.0Ghz - Windows 10 Home 64 bits - 4 Gb RAM - ASUS HD6850 - LG/L225WS - Microsoft Sidewinder
Avatar gebruiker
Polito
Instructor
Instructor
 
Berichten: 232
Geregistreerd: 05 jan 2007, 20:59
Woonplaats: Euskal Herria

Re: NL2000-scenery versie 3.0 deel 2 en SE

Berichtdoor arno op 12 jan 2014, 19:29

Kan onderstaande video je verder helpen?
http://www.youtube.com/watch?v=vmSgy2r3Tpo
Klik voor onze spelregeltjes. Diverse handleidingen op onze website. Is een verkregen antwoord de oplossing geweest voor je vraag? Laat dit dan ook even weten!
Avatar gebruiker
arno
Site Admin
Site Admin
 
Berichten: 10452
Geregistreerd: 04 jan 2007, 18:51
Woonplaats: ergens op deze aardbol

Re: NL2000-scenery versie 3.0 deel 2 en SE

Berichtdoor Polito op 13 jan 2014, 16:11

Die video niet, Arno. Maar ik was nog niet zo slim om ook in Google te neuzen om het probleem op te lossen.
Dat heb ik dus nu wel gedaan en na wat speurwerk is mijn probleem aldus opgelost:
Van Windows een nieuwe versie mscomctl.ocx geplukt en deze in c:\windows\syswow64\ geplakt na de vorige
te hebben vernaamd van mscomctl.ocx in idem.res. Via regsvr32 met verwijzing naar de plaats in Windows
het bestand geactiveerd en klaar was Paul.
Het Featurapanel werkt weer.
Dank voor de voorzet!
Intel P43 Dual-Ch 3.0Ghz - Windows 10 Home 64 bits - 4 Gb RAM - ASUS HD6850 - LG/L225WS - Microsoft Sidewinder
Avatar gebruiker
Polito
Instructor
Instructor
 
Berichten: 232
Geregistreerd: 05 jan 2007, 20:59
Woonplaats: Euskal Herria

Re: NL2000-scenery versie 3.0 deel 2 en SE

Berichtdoor arno op 13 jan 2014, 16:50

Polito schreef:Het Featurapanel werkt weer.!

En dát was de bedoeling. :mrgreen: Volgens mij werd in de video dat ook voorgesteld om het ...oxc bestand te vernieuwen.
Klik voor onze spelregeltjes. Diverse handleidingen op onze website. Is een verkregen antwoord de oplossing geweest voor je vraag? Laat dit dan ook even weten!
Avatar gebruiker
arno
Site Admin
Site Admin
 
Berichten: 10452
Geregistreerd: 04 jan 2007, 18:51
Woonplaats: ergens op deze aardbol

Re: NL2000-scenery versie 3.0 deel 2 en SE

Berichtdoor William op 22 feb 2014, 11:43

Een kort vraagje die ik niet in de handleiding heb kunnen vinden.

Is het mogelijk om NL2000 te installeren en dan alleen de afcads en scenery voor de vliegvelden in te schakelen?
Want als ik het met de totale scenery draai kan me laptop het niet aan, maar de afcads wil ik wel graag gebruiken ;)
William
Student Pilot
Student Pilot
 
Berichten: 12
Geregistreerd: 09 feb 2014, 20:11

Re: NL2000-scenery versie 3.0 deel 2 en SE

Berichtdoor arno op 22 feb 2014, 12:27

William schreef:... dan alleen de afcads en scenery voor de vliegvelden in te schakelen?

Ik weet niet of dat kan. Af en toe komt hier ook Joop Mak ( medemaker van de NL2000 scenery) een kijkje nemen en misschien dat hij antwoorden kan. Maar intussen
kan je misschien beter deze specifieke vraag stellen op het forum van NL2000. Daar zitten de specialisten van deze NL- scenery
Klik voor onze spelregeltjes. Diverse handleidingen op onze website. Is een verkregen antwoord de oplossing geweest voor je vraag? Laat dit dan ook even weten!
Avatar gebruiker
arno
Site Admin
Site Admin
 
Berichten: 10452
Geregistreerd: 04 jan 2007, 18:51
Woonplaats: ergens op deze aardbol

Re: NL2000-scenery versie 3.0 deel 2 en SE

Berichtdoor phmak op 01 maart 2014, 11:41

Versie 3 van NL2000 is gemaakt op basis van all in one. Dus alle files zijn aan elkaar verbonden.
Anders dan versie 4 , die is op verzoek van gebruikers in modules gemaakt en kan per module geinstalleerd worden. Met versie 3 voor FS2004 is dat niet mogelijk. Vanwege capaciteits problemen hebben we versie 3 afgesloten voor verdere bewerking.

Joop
NL2000team
phmak
Controller
Controller
 
Berichten: 82
Geregistreerd: 12 aug 2007, 16:08
Woonplaats: Leek

Re: NL2000-scenery versie 3.0 deel 2 en SE

Berichtdoor arno op 01 maart 2014, 14:01

Bedankt voor de uitleg, Joop.
Klik voor onze spelregeltjes. Diverse handleidingen op onze website. Is een verkregen antwoord de oplossing geweest voor je vraag? Laat dit dan ook even weten!
Avatar gebruiker
arno
Site Admin
Site Admin
 
Berichten: 10452
Geregistreerd: 04 jan 2007, 18:51
Woonplaats: ergens op deze aardbol

Re: NL2000-scenery versie 3.0 deel 2 en SE

Berichtdoor William op 01 maart 2014, 17:37

helaas, maar bedankt! :)
William
Student Pilot
Student Pilot
 
Berichten: 12
Geregistreerd: 09 feb 2014, 20:11

Re: NL2000-scenery versie 3.0 deel 2 en SE

Berichtdoor Deef35 op 06 sep 2014, 10:10

Is NL2000v3 nog wel beschikbaar voor download? Ik heb een aantal keer de download opgestart, maar tellertjes blijven op 0 staan.
Intel® Core™ i3-3120M-processor / Intel® HM76 Express-chipset / AMD Radeon™ HD 7650M / 2 x 4 GB SO-DIMM DDR3-1600 / Windows 8.1 / FS9 SP1 / Wilco Airbus Evolution Vol. 1 en 2 / Quality Wings 757
Deef35
Student Pilot
Student Pilot
 
Berichten: 38
Geregistreerd: 09 jul 2011, 16:06

VorigeVolgende

Keer terug naar Freeware Addon's FS9

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Majestic-12 [Bot] en 1 gast