NL2000-scenery versie 3.0 deel 2 en SE

Vragen en antwoorden betreffende "Freeware."

Moderator: Moderator-groep

Gebruikersavatar
PatrickZ
Supervisor
Supervisor
Berichten: 1651
Lid geworden op: 28 apr 2007, 18:38
Locatie: Onder de Rekken2A en Norku2A arrivals juist voor Artip

Bericht door PatrickZ » 29 okt 2007, 20:10

Lijkt er op dat je pc capaciteit te kort komt. Op een vliegveld staan altijd veel gebouwen en heb je te maken met dichte textures omdat het allemaal goed weergegeven moet worden. Vliegvelden bekijk je immers van dichtbij, dus zijn de textures daar veel belangrijker. En blijkbaar heeft je pc daar moeite mee.

Ik weet niet hoe je hardware configuratie er uit ziet, maar je kan overwegen om iets te doen aan je processor, je geheugen of je videokaart.

Gebruikersavatar
greencan
Site Admin
Site Admin
Berichten: 3489
Lid geworden op: 06 jan 2007, 01:12
Locatie: Castricum

Bericht door greencan » 30 okt 2007, 18:10

Vandaag toegetreden tot de Nl2000 wereld.
Wat een geweldig product! Diepe buiging voor de mensen die deze giga-klus hebben geklaard.
De download ging probleemloos, 1500 kb/s gemiddeld.
Dvd's branden kan ik niet met mijn hardware, daarom gebruik gemaakt van de Virtual Deamon manager (V4.10).
De hiervoor geschreven posts gelezen hebbende ging ik niet uit van een probleemloze installatie, maar dat is toch gelukt.
Alles zonder handmatig ingrijpen op de goede plaats. Perfect!
Met alle settings op maximaal draai ik in de buurt van EHAM toch nog 10 fps. (3,4 Ghz.,256 Mb videogeheugen).
Een geweldige 'boost' om weer eens te gaan vliegen, dat schoot er een beetje bij in de laatste maanden.
:P :P
Afbeelding

Gebruikersavatar
FsTheo
Site Admin
Site Admin
Berichten: 14779
Lid geworden op: 04 jan 2007, 18:34
Locatie: Zandeweer, Prov. Groningen
Contacteer:

Bericht door FsTheo » 30 okt 2007, 19:26

En nu vliegen Greencan, zonder TomTom, gewoon met een oude autokaart! Het werkt! :lol:

Theo :wink:

Gebruikersavatar
greencan
Site Admin
Site Admin
Berichten: 3489
Lid geworden op: 06 jan 2007, 01:12
Locatie: Castricum

Bericht door greencan » 01 nov 2007, 21:22

Het Nl 2000 feature panel (Servicepack 1, versie 3.0) released okt. 23.
maakt het wel heel simpel:
Kies Nl 2000 Scenery
Vink de optie 'Use Nl 2000 Educational scenery' aan.
En vlieg op plaatsnaam!
Er zijn nog meer prettige opties!
Afbeelding

Gebruikersavatar
FsTheo
Site Admin
Site Admin
Berichten: 14779
Lid geworden op: 04 jan 2007, 18:34
Locatie: Zandeweer, Prov. Groningen
Contacteer:

Bericht door FsTheo » 01 nov 2007, 23:16

Jawel, maar das niet leuk! :lol:

Ik vertrek op Eelde, volg de A28, kijk even de andere kant op en oeps, waar ben ik nu? Is dat Assen of ben ik al bij Beilen?

Bij Assen krult de A28 er met een mooie boog langs het westen omheen, dus zal het Beilen zijn en kijk, verderop gaat de weg rechtsaf, verder naar het westen, dus daar is Hoogeveen al!

Veel leuker! :D

Theo :wink:

Gebruikersavatar
greencan
Site Admin
Site Admin
Berichten: 3489
Lid geworden op: 06 jan 2007, 01:12
Locatie: Castricum

Bericht door greencan » 01 nov 2007, 23:53

Ja, zonder hulpmiddelen vliegen, met matig zicht is cool. En als ik dan echt de kluts kwijt ben: F9 (Fs navigator) om me weer op het juiste spoor te brengen. Petje af voor hen die vroeger alleen VFR moesten vliegen... :shock:
Afbeelding

Joey
Supervisor
Supervisor
Berichten: 1538
Lid geworden op: 03 feb 2007, 20:35

Bericht door Joey » 16 nov 2007, 23:13

Werkt NL2000 óók met FSX?

Zoniet, komt er dan nog een patch voor uit? :?

PaulB
....
....
Berichten: 3507
Lid geworden op: 04 jan 2007, 19:55
Locatie: 14 april 1945-09 juni 2009

Bericht door PaulB » 16 nov 2007, 23:31

Gedeeltelijk.
Het belangrijkste probleem is dat NL2000 V3 is gemaakt voor FS2004 (goh :D ) en die heeft een vlakke wereld. FSX heeft een wereld in BOL-vorm en daarom kloppen de hoogtes van de runways niet altijd.
Paul.

Joey
Supervisor
Supervisor
Berichten: 1538
Lid geworden op: 03 feb 2007, 20:35

Bericht door Joey » 16 nov 2007, 23:36

Okee, dus wat werkt er wel en wat niet, de airports zeker niet? En word er ook nog aan een patch gewerkt zodat die het helemaal in FSX doet?

Danke!

Joey

Gebruikersavatar
FsTheo
Site Admin
Site Admin
Berichten: 14779
Lid geworden op: 04 jan 2007, 18:34
Locatie: Zandeweer, Prov. Groningen
Contacteer:

Bericht door FsTheo » 17 nov 2007, 10:45

Voor zover ik weet is de volgende stap van het Team, versie 3 ombatterijen en geschikt maken voor FSX.
Maar omdat ze al zover waren, hebben ze gekozen om het toch eerst te releasen voor FS9. Wat een heleboel mensen blij maakte.. :D

Theo :wink:

Karel
Senior Controller
Senior Controller
Berichten: 143
Lid geworden op: 05 jan 2007, 21:54
Locatie: Joure (Friesland)

Bericht door Karel » 17 nov 2007, 13:12

Kan mijn pc ook NL2000 trekken of is het gewoon hopelos zaak?
Ik heb een AMD Athlon 2400+ 2GHZ en 2 GB en 6800GS 256MB.
Ik draai alles op maximaal behalve weather en op 1600 x 1200 gemiddeld dan tussen de 10 en 18 framrate in.
Kan mijn pc`tje dan NL2000 wel aan?

Karel Offeringa
PS: En voor die 20GB downloaden heb ik genoeg ruimte en de fs2004 schijf ook wel.

Gebruikersavatar
Eef
Instructor
Instructor
Berichten: 220
Lid geworden op: 25 mei 2007, 14:47

Bericht door Eef » 17 nov 2007, 13:39

ik denk het wel :wink: ik heb bijna tot geen FPS verlies 8)
Groet,
Eef van Schaik

Gebruikersavatar
FsTheo
Site Admin
Site Admin
Berichten: 14779
Lid geworden op: 04 jan 2007, 18:34
Locatie: Zandeweer, Prov. Groningen
Contacteer:

Bericht door FsTheo » 17 nov 2007, 17:47

In de vorige versie werden er een heleboel dingen 'gebouwd', ook de bossen op de Veluwe waren recht- of veelhoekige objecten op de ondergrond. Dat moest allemaal getekend worden door jou computer.

Nu hebben ze dat soort dingen laten vallen, de bossen zitten al in de luchtfoto, hartstikke plat natuurlijk als je er op landt, maar mooi genoeg om er over heen te vliegen! :lol:

Dus versie 3 is vele malen groter, maar grappig genoeg ook vele malen lichter! :D

Theo :wink:

Gebruikersavatar
arw3000
Senior Instructor
Senior Instructor
Berichten: 972
Lid geworden op: 08 jul 2007, 10:11
Locatie: veenendaal

Bericht door arw3000 » 17 nov 2007, 19:00

behalve de vliegvelden :roll:
bij mij heeft ie op schiphol soms nog wat moeite
Afbeelding
Intel core 2 duo E8400, kingston 2x 2048MB, nvidia 9800GTX+ 512MB, Asus P5Q3 Deluxe Wifi, 500GB harddisk.....

Gebruikersavatar
FsTheo
Site Admin
Site Admin
Berichten: 14779
Lid geworden op: 04 jan 2007, 18:34
Locatie: Zandeweer, Prov. Groningen
Contacteer:

Bericht door FsTheo » 17 nov 2007, 19:01

Jij bedoelt EHAM, want de andere velden vallen best wel mee. :D

En ja, daar krijgt je computer het weer moeilijk, daar zijn wel veel objecten gemaakt..

Theo :wink:

Jorick

Bericht door Jorick » 17 nov 2007, 19:03

Hmmm.. Ik draai FS9 en NL2000 V3, zonder dat ik nog maar iets aan mijn systeem heb zitten rommelen (d.w.z. de FS9.cfg) alles op Ultra High en haal op EHAM 32FPS, gelocked... :) Binnenkort die tweaks maar eens uit de kast halen en kijken of ik nog meer snelheid kan veroveren en het nog sneller laden van de textures... :)

Gebruikersavatar
greencan
Site Admin
Site Admin
Berichten: 3489
Lid geworden op: 06 jan 2007, 01:12
Locatie: Castricum

Bericht door greencan » 17 nov 2007, 19:04

En een installatie betekent geen 'levenslang'. Als het niet bevalt kun je Nl 2000 gewoon afvinken.
Nadeel: Als je dit gezien hebt wil je een nieuwe pc.. :wink:
Afbeelding

Gebruikersavatar
brian
Instructor
Instructor
Berichten: 453
Lid geworden op: 15 sep 2007, 20:18
Locatie: mijdrecht

Bericht door brian » 20 nov 2007, 17:47

is nl 2000 veilig te dowloaden?
hoe lang duurt het?
en gaat je pc er sloom van draaien?

bvd groetjes brian

Tim
Senior Instructor
Senior Instructor
Berichten: 903
Lid geworden op: 20 mar 2007, 17:31
Locatie: Den Bosch
Contacteer:

Bericht door Tim » 20 nov 2007, 17:51

Lees effe dit topic door.
Afbeelding

Gebruikersavatar
brian
Instructor
Instructor
Berichten: 453
Lid geworden op: 15 sep 2007, 20:18
Locatie: mijdrecht

Bericht door brian » 22 nov 2007, 15:15

kan je fs ook op een externe harde schijf vanaf het internet dowloaden
en dan op een andere pc zonder internet spelen

Gebruikersavatar
FsTheo
Site Admin
Site Admin
Berichten: 14779
Lid geworden op: 04 jan 2007, 18:34
Locatie: Zandeweer, Prov. Groningen
Contacteer:

Bericht door FsTheo » 22 nov 2007, 15:33

FS kan je niet van het Internet downloaden, foei! :lol:

NL-2000 wel en dat kan op een externe schijf. Maar ik zou NL-2000 gewoon downloaden, en vervolgens installeren op die externe schijf en die kan je dan rustig bij een andere computer gebruiken.

Je moet alleen je scenery.cfg dan even aanpassen met de nieuwe NL-2000 onderdelen..

Theo :wink:

Gebruikersavatar
brian
Instructor
Instructor
Berichten: 453
Lid geworden op: 15 sep 2007, 20:18
Locatie: mijdrecht

Bericht door brian » 22 nov 2007, 16:49

sorry ik bedoel nl 2000 :P :oops:

en hoe bedoel je de cfg veranderen

Gebruikersavatar
FsTheo
Site Admin
Site Admin
Berichten: 14779
Lid geworden op: 04 jan 2007, 18:34
Locatie: Zandeweer, Prov. Groningen
Contacteer:

Bericht door FsTheo » 22 nov 2007, 17:19

Als je NL-2000 installeert, wordt je scenery.cfg aangepast.
Daardoor zie jij NL-2000 ook in je Scenery Library, waar je hem aan en uit kunt zetten.

En dat stukje tekst, moet je meenemen naar de andere computer, anders weet die van niks! :lol:

Je scenery.cfg staat in de root van FS en kun je bekijken met een gewone tekstverwerker, kladblok ofzo.

Het gaat om dit stukje:

Code: Selecteer alles

[Area.039]
Title=NL2000 V3.0 3D
Local=F:\NL2000V3\nl2k_v3_3D
Remote=
Active=TRUE
Required=FALSE
Layer=39

[Area.040]
Title=NL2000 V3.0 mesh & photoreal 4.7 m/pixel
Local=F:\NL2000V3\nl2k_v3_resample
Remote=
Active=TRUE
Required=FALSE
Layer=40

[Area.041]
Title=NL2000 V3.0 photoreal 1m/pixel
Local=F:\NL2000V3\nl2k_v3_scasm
Remote=
Active=TRUE
Required=FALSE
Layer=41

[Area.042]
Title=NL2000 V3.0 education
Local=F:\NL2000V3\nl2k_v3_education
Remote=
Active=FALSE
Required=FALSE
Layer=42

[Area.043]
Title=NL2000 V3.0 night scenery
Local=F:\NL2000V3\nl2k_v3_night
Remote=
Active=FALSE
Required=FALSE
Layer=43
Bij jou zullen de nummers misschien anders zijn. Bij mij staat NL-2000 dus 'local' op de F:/schijf.

Als je installeert op een computer met een externe schijf, zal die computer aan die schijf een letter toegekend hebben.

Als je later die schijf aan een andere computer hangt, is de kans aanwezig dat die computer een andere letter gebruikt. Dan moet je dat dus wel even aanpassen in dat stukje.

Theo

Gebruikersavatar
brian
Instructor
Instructor
Berichten: 453
Lid geworden op: 15 sep 2007, 20:18
Locatie: mijdrecht

Bericht door brian » 22 nov 2007, 17:33

oke bedankt theo

Even een vraag kan ik nl 2000 michien van jou kopen op die 5 cd"s??

groetjes brian

Filipe

Bericht door Filipe » 22 nov 2007, 17:40

Te lui om te downloaden? :lol:

Plaats reactie

Terug naar “Freeware Addon's FS9”