NL2000-scenery versie 3.0 deel 2 en SE

Vragen en antwoorden betreffende "Freeware."

Moderator: Moderator-groep

Berichtdoor PatrickZ op 29 okt 2007, 20:10

Lijkt er op dat je pc capaciteit te kort komt. Op een vliegveld staan altijd veel gebouwen en heb je te maken met dichte textures omdat het allemaal goed weergegeven moet worden. Vliegvelden bekijk je immers van dichtbij, dus zijn de textures daar veel belangrijker. En blijkbaar heeft je pc daar moeite mee.

Ik weet niet hoe je hardware configuratie er uit ziet, maar je kan overwegen om iets te doen aan je processor, je geheugen of je videokaart.
Avatar gebruiker
PatrickZ
Supervisor
Supervisor
 
Berichten: 1651
Geregistreerd: 28 apr 2007, 18:38
Woonplaats: Onder de Rekken2A en Norku2A arrivals juist voor Artip

Berichtdoor greencan op 30 okt 2007, 18:10

Vandaag toegetreden tot de Nl2000 wereld.
Wat een geweldig product! Diepe buiging voor de mensen die deze giga-klus hebben geklaard.
De download ging probleemloos, 1500 kb/s gemiddeld.
Dvd's branden kan ik niet met mijn hardware, daarom gebruik gemaakt van de Virtual Deamon manager (V4.10).
De hiervoor geschreven posts gelezen hebbende ging ik niet uit van een probleemloze installatie, maar dat is toch gelukt.
Alles zonder handmatig ingrijpen op de goede plaats. Perfect!
Met alle settings op maximaal draai ik in de buurt van EHAM toch nog 10 fps. (3,4 Ghz.,256 Mb videogeheugen).
Een geweldige 'boost' om weer eens te gaan vliegen, dat schoot er een beetje bij in de laatste maanden.
:P :P
Afbeelding
Avatar gebruiker
greencan
Site Admin
Site Admin
 
Berichten: 3472
Geregistreerd: 06 jan 2007, 01:12
Woonplaats: Castricum

Berichtdoor FsTheo op 30 okt 2007, 19:26

En nu vliegen Greencan, zonder TomTom, gewoon met een oude autokaart! Het werkt! :lol:

Theo :wink:
Avatar gebruiker
FsTheo
Site Admin
Site Admin
 
Berichten: 14777
Geregistreerd: 04 jan 2007, 18:34
Woonplaats: Zandeweer, Prov. Groningen

Berichtdoor greencan op 01 nov 2007, 21:22

Het Nl 2000 feature panel (Servicepack 1, versie 3.0) released okt. 23.
maakt het wel heel simpel:
Kies Nl 2000 Scenery
Vink de optie 'Use Nl 2000 Educational scenery' aan.
En vlieg op plaatsnaam!
Er zijn nog meer prettige opties!
Afbeelding
Avatar gebruiker
greencan
Site Admin
Site Admin
 
Berichten: 3472
Geregistreerd: 06 jan 2007, 01:12
Woonplaats: Castricum

Berichtdoor FsTheo op 01 nov 2007, 23:16

Jawel, maar das niet leuk! :lol:

Ik vertrek op Eelde, volg de A28, kijk even de andere kant op en oeps, waar ben ik nu? Is dat Assen of ben ik al bij Beilen?

Bij Assen krult de A28 er met een mooie boog langs het westen omheen, dus zal het Beilen zijn en kijk, verderop gaat de weg rechtsaf, verder naar het westen, dus daar is Hoogeveen al!

Veel leuker! :D

Theo :wink:
Avatar gebruiker
FsTheo
Site Admin
Site Admin
 
Berichten: 14777
Geregistreerd: 04 jan 2007, 18:34
Woonplaats: Zandeweer, Prov. Groningen

Berichtdoor greencan op 01 nov 2007, 23:53

Ja, zonder hulpmiddelen vliegen, met matig zicht is cool. En als ik dan echt de kluts kwijt ben: F9 (Fs navigator) om me weer op het juiste spoor te brengen. Petje af voor hen die vroeger alleen VFR moesten vliegen... :shock:
Afbeelding
Avatar gebruiker
greencan
Site Admin
Site Admin
 
Berichten: 3472
Geregistreerd: 06 jan 2007, 01:12
Woonplaats: Castricum

Berichtdoor Joey op 16 nov 2007, 23:13

Werkt NL2000 óók met FSX?

Zoniet, komt er dan nog een patch voor uit? :?
Joey
Supervisor
Supervisor
 
Berichten: 1538
Geregistreerd: 03 feb 2007, 20:35

Berichtdoor PaulB op 16 nov 2007, 23:31

Gedeeltelijk.
Het belangrijkste probleem is dat NL2000 V3 is gemaakt voor FS2004 (goh :D ) en die heeft een vlakke wereld. FSX heeft een wereld in BOL-vorm en daarom kloppen de hoogtes van de runways niet altijd.
Paul.
PaulB
....
....
 
Berichten: 3507
Geregistreerd: 04 jan 2007, 19:55
Woonplaats: 14 april 1945-09 juni 2009

Berichtdoor Joey op 16 nov 2007, 23:36

Okee, dus wat werkt er wel en wat niet, de airports zeker niet? En word er ook nog aan een patch gewerkt zodat die het helemaal in FSX doet?

Danke!

Joey
Joey
Supervisor
Supervisor
 
Berichten: 1538
Geregistreerd: 03 feb 2007, 20:35

Berichtdoor FsTheo op 17 nov 2007, 10:45

Voor zover ik weet is de volgende stap van het Team, versie 3 ombatterijen en geschikt maken voor FSX.
Maar omdat ze al zover waren, hebben ze gekozen om het toch eerst te releasen voor FS9. Wat een heleboel mensen blij maakte.. :D

Theo :wink:
Avatar gebruiker
FsTheo
Site Admin
Site Admin
 
Berichten: 14777
Geregistreerd: 04 jan 2007, 18:34
Woonplaats: Zandeweer, Prov. Groningen

Berichtdoor Karel op 17 nov 2007, 13:12

Kan mijn pc ook NL2000 trekken of is het gewoon hopelos zaak?
Ik heb een AMD Athlon 2400+ 2GHZ en 2 GB en 6800GS 256MB.
Ik draai alles op maximaal behalve weather en op 1600 x 1200 gemiddeld dan tussen de 10 en 18 framrate in.
Kan mijn pc`tje dan NL2000 wel aan?

Karel Offeringa
PS: En voor die 20GB downloaden heb ik genoeg ruimte en de fs2004 schijf ook wel.
Karel
Senior Controller
Senior Controller
 
Berichten: 143
Geregistreerd: 05 jan 2007, 21:54
Woonplaats: Joure (Friesland)

Berichtdoor Eef op 17 nov 2007, 13:39

ik denk het wel :wink: ik heb bijna tot geen FPS verlies 8)
Groet,
Eef van Schaik
Avatar gebruiker
Eef
Instructor
Instructor
 
Berichten: 220
Geregistreerd: 25 mei 2007, 14:47

Berichtdoor FsTheo op 17 nov 2007, 17:47

In de vorige versie werden er een heleboel dingen 'gebouwd', ook de bossen op de Veluwe waren recht- of veelhoekige objecten op de ondergrond. Dat moest allemaal getekend worden door jou computer.

Nu hebben ze dat soort dingen laten vallen, de bossen zitten al in de luchtfoto, hartstikke plat natuurlijk als je er op landt, maar mooi genoeg om er over heen te vliegen! :lol:

Dus versie 3 is vele malen groter, maar grappig genoeg ook vele malen lichter! :D

Theo :wink:
Avatar gebruiker
FsTheo
Site Admin
Site Admin
 
Berichten: 14777
Geregistreerd: 04 jan 2007, 18:34
Woonplaats: Zandeweer, Prov. Groningen

Berichtdoor arw3000 op 17 nov 2007, 19:00

behalve de vliegvelden :roll:
bij mij heeft ie op schiphol soms nog wat moeite
Afbeelding
Intel core 2 duo E8400, kingston 2x 2048MB, nvidia 9800GTX+ 512MB, Asus P5Q3 Deluxe Wifi, 500GB harddisk.....
Avatar gebruiker
arw3000
Senior Instructor
Senior Instructor
 
Berichten: 972
Geregistreerd: 08 jul 2007, 10:11
Woonplaats: veenendaal

Berichtdoor FsTheo op 17 nov 2007, 19:01

Jij bedoelt EHAM, want de andere velden vallen best wel mee. :D

En ja, daar krijgt je computer het weer moeilijk, daar zijn wel veel objecten gemaakt..

Theo :wink:
Avatar gebruiker
FsTheo
Site Admin
Site Admin
 
Berichten: 14777
Geregistreerd: 04 jan 2007, 18:34
Woonplaats: Zandeweer, Prov. Groningen

Berichtdoor Jorick op 17 nov 2007, 19:03

Hmmm.. Ik draai FS9 en NL2000 V3, zonder dat ik nog maar iets aan mijn systeem heb zitten rommelen (d.w.z. de FS9.cfg) alles op Ultra High en haal op EHAM 32FPS, gelocked... :) Binnenkort die tweaks maar eens uit de kast halen en kijken of ik nog meer snelheid kan veroveren en het nog sneller laden van de textures... :)
Jorick
 

Berichtdoor greencan op 17 nov 2007, 19:04

En een installatie betekent geen 'levenslang'. Als het niet bevalt kun je Nl 2000 gewoon afvinken.
Nadeel: Als je dit gezien hebt wil je een nieuwe pc.. :wink:
Afbeelding
Avatar gebruiker
greencan
Site Admin
Site Admin
 
Berichten: 3472
Geregistreerd: 06 jan 2007, 01:12
Woonplaats: Castricum

Berichtdoor brian op 20 nov 2007, 17:47

is nl 2000 veilig te dowloaden?
hoe lang duurt het?
en gaat je pc er sloom van draaien?

bvd groetjes brian
Avatar gebruiker
brian
Instructor
Instructor
 
Berichten: 453
Geregistreerd: 15 sep 2007, 20:18
Woonplaats: mijdrecht

Berichtdoor Tim op 20 nov 2007, 17:51

Lees effe dit topic door.
Afbeelding
Tim
Senior Instructor
Senior Instructor
 
Berichten: 903
Geregistreerd: 20 maart 2007, 17:31
Woonplaats: Den Bosch

Berichtdoor brian op 22 nov 2007, 15:15

kan je fs ook op een externe harde schijf vanaf het internet dowloaden
en dan op een andere pc zonder internet spelen
Avatar gebruiker
brian
Instructor
Instructor
 
Berichten: 453
Geregistreerd: 15 sep 2007, 20:18
Woonplaats: mijdrecht

Berichtdoor FsTheo op 22 nov 2007, 15:33

FS kan je niet van het Internet downloaden, foei! :lol:

NL-2000 wel en dat kan op een externe schijf. Maar ik zou NL-2000 gewoon downloaden, en vervolgens installeren op die externe schijf en die kan je dan rustig bij een andere computer gebruiken.

Je moet alleen je scenery.cfg dan even aanpassen met de nieuwe NL-2000 onderdelen..

Theo :wink:
Avatar gebruiker
FsTheo
Site Admin
Site Admin
 
Berichten: 14777
Geregistreerd: 04 jan 2007, 18:34
Woonplaats: Zandeweer, Prov. Groningen

Berichtdoor brian op 22 nov 2007, 16:49

sorry ik bedoel nl 2000 :P :oops:

en hoe bedoel je de cfg veranderen
Avatar gebruiker
brian
Instructor
Instructor
 
Berichten: 453
Geregistreerd: 15 sep 2007, 20:18
Woonplaats: mijdrecht

Berichtdoor FsTheo op 22 nov 2007, 17:19

Als je NL-2000 installeert, wordt je scenery.cfg aangepast.
Daardoor zie jij NL-2000 ook in je Scenery Library, waar je hem aan en uit kunt zetten.

En dat stukje tekst, moet je meenemen naar de andere computer, anders weet die van niks! :lol:

Je scenery.cfg staat in de root van FS en kun je bekijken met een gewone tekstverwerker, kladblok ofzo.

Het gaat om dit stukje:

Code: Selecteer alles
[Area.039]
Title=NL2000 V3.0 3D
Local=F:\NL2000V3\nl2k_v3_3D
Remote=
Active=TRUE
Required=FALSE
Layer=39

[Area.040]
Title=NL2000 V3.0 mesh & photoreal 4.7 m/pixel
Local=F:\NL2000V3\nl2k_v3_resample
Remote=
Active=TRUE
Required=FALSE
Layer=40

[Area.041]
Title=NL2000 V3.0 photoreal 1m/pixel
Local=F:\NL2000V3\nl2k_v3_scasm
Remote=
Active=TRUE
Required=FALSE
Layer=41

[Area.042]
Title=NL2000 V3.0 education
Local=F:\NL2000V3\nl2k_v3_education
Remote=
Active=FALSE
Required=FALSE
Layer=42

[Area.043]
Title=NL2000 V3.0 night scenery
Local=F:\NL2000V3\nl2k_v3_night
Remote=
Active=FALSE
Required=FALSE
Layer=43


Bij jou zullen de nummers misschien anders zijn. Bij mij staat NL-2000 dus 'local' op de F:/schijf.

Als je installeert op een computer met een externe schijf, zal die computer aan die schijf een letter toegekend hebben.

Als je later die schijf aan een andere computer hangt, is de kans aanwezig dat die computer een andere letter gebruikt. Dan moet je dat dus wel even aanpassen in dat stukje.

Theo
Avatar gebruiker
FsTheo
Site Admin
Site Admin
 
Berichten: 14777
Geregistreerd: 04 jan 2007, 18:34
Woonplaats: Zandeweer, Prov. Groningen

Berichtdoor brian op 22 nov 2007, 17:33

oke bedankt theo

Even een vraag kan ik nl 2000 michien van jou kopen op die 5 cd"s??

groetjes brian
Avatar gebruiker
brian
Instructor
Instructor
 
Berichten: 453
Geregistreerd: 15 sep 2007, 20:18
Woonplaats: mijdrecht

Berichtdoor Filipe op 22 nov 2007, 17:40

Te lui om te downloaden? :lol:
Filipe
 

VorigeVolgende

Keer terug naar Freeware Addon's FS9

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 6 gasten

cron