NL2000-scenery versie 3.0 deel 2 en SE

Vragen en antwoorden betreffende "Freeware."

Moderator: Moderator-groep

Gebruikersavatar
737freak
Senior Instructor
Senior Instructor
Berichten: 736
Lid geworden op: 13 mei 2009, 15:51
Locatie: Zeewolde
Contacteer:

Re: NL2000-scenery versie 3.0 deel 2 en SE

Bericht door 737freak » 04 sep 2011, 15:31

Mathys,

Lees dit even door:
http://www.scruffyduck.org.uk/filemanag ... =descargar

Verder raad ik je aan om je eerst in te lezen in de basale zaken rond AFCAD design. Je zult dan ook snel bekend raken met dit soort technieken en 'trucks'. :wink:
Afbeelding
|Intel Core i5-4690K 4,5 GHz| EVGA Geforce GTX970 4GB| ASUS Z97 Pro| 16GB Kingston DRR3-1866 |Samsung 830 256GB, WD Red 3TB, 2x WD Green 1TB| Noctua NH-U12P SE2| Corsair 600D| Windows 7 x64|

Gebruikersavatar
v1rotate
Supervisor
Supervisor
Berichten: 1466
Lid geworden op: 11 jul 2010, 16:47
Locatie: Bournemouth, UK
Contacteer:

Re: NL2000-scenery versie 3.0 deel 2 en SE

Bericht door v1rotate » 04 sep 2011, 17:40

Opgelost!! Ik heb de standaard AFCAD van NL2000 gewijzigd. Gek genoeg was die niet goed geconfigureerd..
- Living the dream -

Gebruikersavatar
FsTheo
Site Admin
Site Admin
Berichten: 14777
Lid geworden op: 04 jan 2007, 18:34
Locatie: Zandeweer, Prov. Groningen
Contacteer:

Re: NL2000-scenery versie 3.0 deel 2 en SE

Bericht door FsTheo » 04 sep 2011, 19:06

mathysjorritsma schreef:de standaard AFCAD van NL2000
U klinkt tegenstrijdig. Òf het is standaard, òf het is NL-2000. :fl: :lol:

En verder waag ik te betwijfelen dat er een fout in een NL-2000 Afcad zit, tenminste een Afcad die al een tijdje meedraait. Ik denk dat hij precies doet wat hij doen moet.... in NL-2000!

Theo :wink:

(Maar fijn dat je verder kunt! :dup: )

Lion
Instructor
Instructor
Berichten: 213
Lid geworden op: 08 sep 2008, 13:21

Re: NL2000-scenery versie 3.0 deel 2 en SE

Bericht door Lion » 13 apr 2012, 20:59

Ik heb een nagelnieuwe pc en heb onlangs NL2000 weer geinstalleerd.
Nu heb ik (alleen) op Schiphol overal (op de taxibanen, parkings en zelfs op de daken van de terminals) grote groene vlakken

Ik heb geprobeerd een printscreen hier te plaatsen, maar dat lukt me niet (geen idee hoe ik zoiets hier in dit bericht kan plaatsen :oops: )

Maar misschien zijn er anderen die dit probleem kennen en hiervoor reeds een oplossing hebben gevonden.

Bedankt alvast,

Intel I2550K, Nvidia Geforece 560Ti, 8gb geheugen. Windows 7 Home 64bits.

Gebruikersavatar
arno
Site Admin
Site Admin
Berichten: 10618
Lid geworden op: 04 jan 2007, 18:51
Locatie: ergens op deze aardbol

Re: NL2000-scenery versie 3.0 deel 2 en SE

Bericht door arno » 13 apr 2012, 22:21

Voor screenshots plaatsen zie onderstaande link:
http://www.dutchfs.nl/forum/viewtopic.php?f=4&t=12041
Jouw probleem zal waarschijnlijk niet liggen aan NL2000, maar aan een ander propgramma of een andere scenery.
Op dit forum is dit vaker besproken bij andere scenery en kwam naar voren dat het programma REX het probleem veroorzaakte. Ook gebeurt het dat NL2000 dezelfde bgl's gebruikt als andere scenery waardoor de scenery van nl2000 niet wordt getekend.Doe even zoekaktie op bijvoorbeeld "vlakken" en lees wat er zoal over geschreven is.

Edit: heb je naast de default scenery van fs ook nog andere scenery toegevoegd buiten NL2000? Zo ja vink dan de toegevoegde scenery eens één voor één uit en kijk of het probleem dan nog aanwezig is.
Klik voor onze spelregeltjes. Diverse handleidingen op onze website. Is een verkregen antwoord de oplossing geweest voor je vraag? Laat dit dan ook even weten!

Lion
Instructor
Instructor
Berichten: 213
Lid geworden op: 08 sep 2008, 13:21

Re: NL2000-scenery versie 3.0 deel 2 en SE

Bericht door Lion » 13 apr 2012, 23:40

Ik heb geen REX op de pc staan.
Ik heb buiten NL2000 (3.0SE voor FS2004) de volgende scenery geinstalleerd staan:

Flylogic Zurich
Dublin van Eiresim
France 2 van Simwings

Ik heb deze een voor een uitgeschakeld, steeds opnieuw fs2004 opgestart, maar er verandert niets.
Bijna alle taxibanen en alle runways hebben dezelfde kleur als het gras.
en sommige parkings ook.

Helpt het misschien als ik de bovengenoemde scenery in z'n geheel verwijder, of is het uitschakelen in de libary afdoende.

Ik zal morgen eens proberen een screenshot te plaatsen.

Gebruikersavatar
Polito
Instructor
Instructor
Berichten: 244
Lid geworden op: 05 jan 2007, 20:59
Locatie: Euskal Herria

Re: NL2000-scenery versie 3.0 deel 2 en SE

Bericht door Polito » 14 apr 2012, 09:58

In Featurepanel van NL2000 bij NL EHAM alles al uitgevinkt en dan even kijken of het beter gaat? :fl:
Intel P43 Dual-Ch 3.0Ghz - Windows 10 Home 64 bits - 4 Gb RAM - ASUS HD6850 - LG/L225WS - Microsoft Sidewinder

Lion
Instructor
Instructor
Berichten: 213
Lid geworden op: 08 sep 2008, 13:21

Re: NL2000-scenery versie 3.0 deel 2 en SE

Bericht door Lion » 14 apr 2012, 10:44

Ik heb alle vinkjes uitgezet in het featurepanel, maar geen resultaat.

ik heb hier een screenshot:
http://tinypic.com/r/adohzb/5
Afbeelding

Gebruikersavatar
Polito
Instructor
Instructor
Berichten: 244
Lid geworden op: 05 jan 2007, 20:59
Locatie: Euskal Herria

Re: NL2000-scenery versie 3.0 deel 2 en SE

Bericht door Polito » 14 apr 2012, 16:01

Afbeelding

dit is ¨mijn¨ Schiphol met alles aangevinkt, dus zo veel verschil is er niet, lijkt mij?
Wel wát natuurlijk! :wink:
Intel P43 Dual-Ch 3.0Ghz - Windows 10 Home 64 bits - 4 Gb RAM - ASUS HD6850 - LG/L225WS - Microsoft Sidewinder

Lion
Instructor
Instructor
Berichten: 213
Lid geworden op: 08 sep 2008, 13:21

Re: NL2000-scenery versie 3.0 deel 2 en SE

Bericht door Lion » 14 apr 2012, 17:01

Maar is het is dus niet zoals het zou moeten zijn.
Ik denk dat ik NL2000 maar helemaal er af gooi, en maar opnieuw installeer.
Of iemand moet een beter idee hebben??

Gebruikersavatar
FsTheo
Site Admin
Site Admin
Berichten: 14777
Lid geworden op: 04 jan 2007, 18:34
Locatie: Zandeweer, Prov. Groningen
Contacteer:

Re: NL2000-scenery versie 3.0 deel 2 en SE

Bericht door FsTheo » 14 apr 2012, 18:15

Je bedoelt dat de banen een wat groenige uitstraling hebben?
Daar heb ik meer over gelezen en volgens mij hoort dat zo.

Theo :wink:

Edit; plaatje uit de Gallery van NL2000:

http://www.nl-2000.com/nuke/modules.php ... ewsIndex=1

Lion
Instructor
Instructor
Berichten: 213
Lid geworden op: 08 sep 2008, 13:21

Re: NL2000-scenery versie 3.0 deel 2 en SE

Bericht door Lion » 14 apr 2012, 18:53

FSTheo,

Ja oke, een ietwat groenige uitstraling.
Maar dit is toch wel heftig, dit is geen groenige uitstraling meer, het lijkt wel of het gras zowel op de daken van de terminals, op de parkings, taxiways en runways groeit.

Maar oke, als dit zo hoort dan kan ik er weinig aan veranderen.
Maar ik kan me toch niet voorstellen dat de makers dit zich hebben voorgesteld.
En het rare is, ik heb het alleen maar op Schiphol. Voor de rest op Maastricht, Rotterdam, Eindhoven en Groningen/Eelde komt dit "fenomeen"niet voor.

M.i. moet er iets anders aan de hand zijn.
Ik heb de vraag ook al eerder deze week op het NL2000 forum geplaatst, maar daar is nog geen antwoord op.

Anders verwijder ik NL2000 wel weer, en dan probeer ik een herinstallatie.

Overigens ik draai ook Ultimate terrain en Ground Environment (beide oude versies) ik weet niet of daar een probleem in zit.
Ik kan het me nauwelijks voorstellen want in het begin had ik het "groene"probleem niet of nauwelijks.

Lion
Instructor
Instructor
Berichten: 213
Lid geworden op: 08 sep 2008, 13:21

Re: NL2000-scenery versie 3.0 deel 2 en SE

Bericht door Lion » 16 apr 2012, 10:07

Zo, alles verwijderd, en alle scenery stap voor stap weer geinstalleerd.
Echter zonder resultaat.

Het zal dan wel er bij horen.
Wel jammer, maar niets aan te doen.

Bedankt voor de tips

Gebruikersavatar
FsTheo
Site Admin
Site Admin
Berichten: 14777
Lid geworden op: 04 jan 2007, 18:34
Locatie: Zandeweer, Prov. Groningen
Contacteer:

Re: NL2000-scenery versie 3.0 deel 2 en SE

Bericht door FsTheo » 16 apr 2012, 10:36

Ik hoop dat het NL2000 forum je nog wat wijzer kan maken, want zo'n probleem en dan alleen bij Schiphol, heel vreemd.. :hm

Theo :wink:

Gebruikersavatar
MartienR
Senior Controller
Senior Controller
Berichten: 169
Lid geworden op: 14 aug 2011, 15:39
Locatie: Leiden
Contacteer:

Re: NL2000-scenery versie 3.0 deel 2 en SE

Bericht door MartienR » 24 apr 2012, 10:56

Nou, nou, dat is behoorlijk veel over NL2000.
Dit en het vorige topic zo goed als doorgelezen maar mijn (enige) probleempje kon ik niet vinden.
Vandaar dus mijn vraag maar even stellen.
Als eerste even melden dat de download vrij snel binnen was (2 hele dagen waarvan 1 nacht aan laten staan)
Na installatie had ik echt een grote WAUW!!
Super leuk en meteen even over mijn eigen wijk gevlogen,hahaha!
NL 2000 werkt ook zeer vloeiend en heb alles zoals in het feauturepanel stond aangevinkt. (heb zware PC)

Nu doet zich echter een klein probleem voor.
Tenminste, ik vind dit niet echt leuk.
Ik heb dus Flight Sumulator 2004 en Amsterdam Mega Airport en dat ziet er prachtig uit en werkt perfect.
Na installatie van NL2000 V3 SE ging ik even kijken op Schiphol.
En waar ik al bang voor was gebeurde ook, Schiphol was ingrijpend veranderd en zag er veel minder mooi uit.
Ook de startbanen en hun verlichting. (die pas oplichten als je er bijna bent.)
Ook mijn AI vliegtuigen verdwijnen tot de motoren in de grond.
Mijn vraag is dus? Wat kan ik hier aan doen?
Eerst FS installeren, dan NL2000 en dan pas Amsterdam Mega Airport? (is dat een optie of kan het makkelijker?

Gebruikersavatar
FsTheo
Site Admin
Site Admin
Berichten: 14777
Lid geworden op: 04 jan 2007, 18:34
Locatie: Zandeweer, Prov. Groningen
Contacteer:

Re: NL2000-scenery versie 3.0 deel 2 en SE

Bericht door FsTheo » 24 apr 2012, 12:05

Heb je via het Featurepanel wel de noodzakelijke vinkjes geplaatst Martien? Daar kun je Amsterdam wat mooier maken en ook aangeven dat de Afcads van NL2000 gebruikt moeten worden!

Je kunt in de Scenery Library de volgorde aanpassen. Dus als je 'Mega' hoger zet dan de NL2000 onderdelen, zou dat vliegveld bovenop moeten komen.

Het probleem zit hem in de verschillende coordinaten van de beide sceneries. Jou 'Mega' volgt jou FS.
Maar NL2000 volgt 'Real Life'! Alles ligt op precies de juiste plek en, op de juiste hoogte!
En dan gaat het met het gebruik van de verschillende Afcads natuurlijk mis, de toestellen zinken in de grond of zweven er een eind boven.
Als je Mega dus bovenop wilt zien, zul je moeten uitzoeken waar zijn Afcad is. Een veelgebruikte plek is de scenery map van Addon Scenery. Die staat lager in de hierachie dan bijvoorbeeld NL2000.
Want jij dan denk ik ziet is de Mega scenery en de toestellen die reageren op een lager gelegen, NL2000 Afcad.
De oplossing is denk ik de Mega-Afcad onderbrengen in de Scenery map van Amsterdam Mega Airport.

Theo :wink:

Gebruikersavatar
arno
Site Admin
Site Admin
Berichten: 10618
Lid geworden op: 04 jan 2007, 18:51
Locatie: ergens op deze aardbol

Re: NL2000-scenery versie 3.0 deel 2 en SE

Bericht door arno » 24 apr 2012, 12:22

Er zijn ook 2 updates uitgekomen voor 3SE. SP1 en Xmas. Sp1 regelt ook iets met afcads
SP1: http://www.nl-2000.com/nuke/modules.php ... le&sid=173
Xmas: http://www.nl-2000.com/nuke/modules.php ... le&sid=179
Klik voor onze spelregeltjes. Diverse handleidingen op onze website. Is een verkregen antwoord de oplossing geweest voor je vraag? Laat dit dan ook even weten!

Gebruikersavatar
MartienR
Senior Controller
Senior Controller
Berichten: 169
Lid geworden op: 14 aug 2011, 15:39
Locatie: Leiden
Contacteer:

Re: NL2000-scenery versie 3.0 deel 2 en SE

Bericht door MartienR » 24 apr 2012, 15:34

FsTheo schreef:Heb je via het Featurepanel wel de noodzakelijke vinkjes geplaatst Martien? Daar kun je Amsterdam wat mooier maken en ook aangeven dat de Afcads van NL2000 gebruikt moeten worden!

Je kunt in de Scenery Library de volgorde aanpassen. Dus als je 'Mega' hoger zet dan de NL2000 onderdelen, zou dat vliegveld bovenop moeten komen.Theo :wink:
Nu gaat (bijna) alles goed Theo.
Ik heb de library aangepast en ik krijg Schiphol nu weer "normaal"
Er nog nog 1 klein probleempje en als we die nu ook nog op kunnen lossen dan ben ik helemaal tevreden.
Alhoewel, een klein probleempje is het niet.
Zeker niet voor de passagiers in het vliegtuig. ><
Er loopt over de landingsbanen nog een strook die er niet thuishoort (zie het lichtere gedeelte bij het neuswiel op de foto)
Als het vliegtuig daar overheen rijd kun je de gevolgen wel raden (zie foto) en het vliegtuig vliegt in brand. :hm
Ik heb de volgende instellingen in de scenery library (zie foto)
Is daar nog een oplossing voor? :(
Afbeelding
By martienr at 2012-04-24

Afbeelding
By martienr at 2012-04-24

Afbeelding
By martienr at 2012-04-24

En de SP geïnstalleerd op aanraden van Arno.

Gebruikersavatar
FsTheo
Site Admin
Site Admin
Berichten: 14777
Lid geworden op: 04 jan 2007, 18:34
Locatie: Zandeweer, Prov. Groningen
Contacteer:

Re: NL2000-scenery versie 3.0 deel 2 en SE

Bericht door FsTheo » 24 apr 2012, 16:13

Het ziet er naar uit dat daar nog 'iets' zit. Van NL2000 of misschien zelfs nog van de default situatie.

Ik denk NL2000, die maakt gebruik van 'exclusions' en 'flattens' bestanden om dingen van default te verwijderen. Mega zal dat ook doen, maar rekent natuurlijk niet op de aanwezigheid van NL2000.

Als test kun je NL2000 even uitschakelen, is het dan weg?

Theo :wink:

Gebruikersavatar
MartienR
Senior Controller
Senior Controller
Berichten: 169
Lid geworden op: 14 aug 2011, 15:39
Locatie: Leiden
Contacteer:

Re: NL2000-scenery versie 3.0 deel 2 en SE

Bericht door MartienR » 24 apr 2012, 17:06

Welke bedoel je Theo, nummer 7 in de scenery library?

Gebruikersavatar
arno
Site Admin
Site Admin
Berichten: 10618
Lid geworden op: 04 jan 2007, 18:51
Locatie: ergens op deze aardbol

Re: NL2000-scenery versie 3.0 deel 2 en SE

Bericht door arno » 24 apr 2012, 17:24

Om zeker te zijn zou je alles van NL2000 even moeten uitschakelen. 7 t/m 3
Klik voor onze spelregeltjes. Diverse handleidingen op onze website. Is een verkregen antwoord de oplossing geweest voor je vraag? Laat dit dan ook even weten!

Gebruikersavatar
MartienR
Senior Controller
Senior Controller
Berichten: 169
Lid geworden op: 14 aug 2011, 15:39
Locatie: Leiden
Contacteer:

Re: NL2000-scenery versie 3.0 deel 2 en SE

Bericht door MartienR » 24 apr 2012, 17:46

Dan hou ik dus alleen FS 2004 en Mega Airport Amsterdam over, maar dat werkte altijd perfect.
Dit is gebeurd na installatie van NL2000, dan ligt het dus aan NL2000 toch?

Gebruikersavatar
arno
Site Admin
Site Admin
Berichten: 10618
Lid geworden op: 04 jan 2007, 18:51
Locatie: ergens op deze aardbol

Re: NL2000-scenery versie 3.0 deel 2 en SE

Bericht door arno » 24 apr 2012, 17:54

Misschien? En om dat uit te sluiten moet je ze even uitvinken. Als je nu al de conclusie trekt dat NL2000 de oorzaak is dan heb je 2 mogelijkheden. Accepteren dat het zo is, of NL2000 verwijderen dan heb je het probleem niet :G:
Klik voor onze spelregeltjes. Diverse handleidingen op onze website. Is een verkregen antwoord de oplossing geweest voor je vraag? Laat dit dan ook even weten!

Gebruikersavatar
FsTheo
Site Admin
Site Admin
Berichten: 14777
Lid geworden op: 04 jan 2007, 18:34
Locatie: Zandeweer, Prov. Groningen
Contacteer:

Re: NL2000-scenery versie 3.0 deel 2 en SE

Bericht door FsTheo » 24 apr 2012, 18:00

Enne, om nou NL2000 de schuld te geven? :D
Het is jou keuze om Mega daar nog weer eens bovenop te willen zien. :lol:

Het probleem is nu dat we niet kunnen zien wat er bij NL2000 daar op die plek zit. Want vanwege de coordinaatverschillen zal dat niet zijn wat je nu ziet, het begin van de baan. Dus volgende test, want;

Wellicht kun je dat ontdekken door de 'vlucht' tijdens de vonkenregen op te slaan.
En dan ga je andersom werken, Mega uitzetten, en NL2000 aan. Vervolgens je zojuist opgeslagen vlucht erbij pakken en dan eens kijken wat er onder de wielen zit. :D
Dat kan tegenvallen hoor, soms is het een onzichtbaar iets of een hoogteverschilletje wat moeilijk op te sporen is.

Theo :wink:

Gebruikersavatar
MartienR
Senior Controller
Senior Controller
Berichten: 169
Lid geworden op: 14 aug 2011, 15:39
Locatie: Leiden
Contacteer:

Re: NL2000-scenery versie 3.0 deel 2 en SE

Bericht door MartienR » 24 apr 2012, 19:48

arno schreef:Misschien? En om dat uit te sluiten moet je ze even uitvinken. Als je nu al de conclusie trekt dat NL2000 de oorzaak is dan heb je 2 mogelijkheden. Accepteren dat het zo is, of NL2000 verwijderen dan heb je het probleem niet :G:
Wat is dit nu weer voor een raar antwoord Arno? :?
Je reageert best wel fel als iemand iets over NL2000 zegt.
Ik heb helemaal niets tegen NL 2000 en het werkt bij mij perfect zoals je in mijn eerste bericht kunt lezen, maar ik heb alleen dit probleempje en die probeer ik met de hulp hier op het forum op te lossen.
Maar om dan een antwoord te geven dat ik het dan maar moet verwijderen dat dan het probleem is opgelost valt me een beetje van je tegen en hoop dat je het zo niet bedoeld.

Plaats reactie

Terug naar “Freeware Addon's FS9”