Pagina 1 van 26

NL2000-scenery versie 3.0 deel 2 en SE

BerichtGeplaatst: 22 jul 2007, 20:48
door arno
Inmiddels zijn waarschijnlijk alle downloadperikelen wel een beetje achter de rug en daarom hebben we dat andere onderdeel gesloten:

http://www.dutchfs.com/forum/viewtopic. ... c09e148070


In dit deel 2 willen we verder gaan met specifieke problemen c.q. suggesties met betrekking tot instellingen voor deze scenery. Zodat we alle vragen "problemen" in één onderdeel hebben staan( Dus aub geen vragen of mededelingen meer over het downloaden van deze scenery). Regelmatig zal het voorkomen dat er "nietszeggende berichten" worden geplaatst. Regelmatig zal dit gevolgd worden met opschonen zonder de plaatser van dat bericht te informeren.

Voor het stellen van vragen inzake het downloaden van deze scenery kunt u in onderstaand onderdeel terecht:

http://www.dutchfs.com/forum/viewtopic. ... 6355#46355

BerichtGeplaatst: 24 jul 2007, 19:36
door Mark
Ik heb het gehele pakket geinstalleerd en via het Featurepanel een aantal functies aangevinkt maar nu start ik FS op en zie ik helemaal niks.
Dus ik even kijken in mijn Scenery.cfg maar daar staat ook helemaal niets in mbt NL2000.
Iemand een iedee hoe dat ik NL2000 toch aan de gang kan krijgen

Groeten Mark

BerichtGeplaatst: 24 jul 2007, 19:37
door Bandbox
De scenery moet je dan handmatig toevoegen.

BerichtGeplaatst: 24 jul 2007, 19:41
door Mark
mmm vreemd ik zal eens even gaan vogelen :?

BerichtGeplaatst: 27 jul 2007, 14:52
door Sjef Gielen
Hij is erg mooi, alleen zijn er hier meer mensen die hem geprobeerd hebben in combinatie met FSPassengers?

Na een landing OP en een keurige rollout OP rwy 27 begon fspassengers over dat ik met meer dan 130 knopen per uur over de rand van de rwy was gerold? Volgens mij is er iets met de definities van de rwy's niet helemaal lekker. Ik heb dit overigens ook gepost op hun support forums maar daar zwijgen ze er in alle talen over.

BerichtGeplaatst: 27 jul 2007, 19:44
door Colin
Hallo DFS'ers.

Werkt NL2000 V.3 ook toevallig nog met FS2002??
Ik vraag dit omdat er wel meer FS2004 dingen werken bij FS2002.

Alvast bedankt!

Colin

BerichtGeplaatst: 27 jul 2007, 20:56
door Matthijs
@Sjef Gielen:
Klopt, ik heb ook problemen met Fs Passengers als ik NL-2000 V3 gebruik... :?
Jammer dat ze niet echt een oplossing hiervoor hebben.

BerichtGeplaatst: 27 jul 2007, 21:04
door FsTheo
Denkt FsPassagers misschien nog dat hij op default scenery rondrijdt?
En daarom niet beter weet of hij rijdt van de baan af?

Geen ini- of cfg-bestand waar je hem zoiets zou kunnen afleren?

Theo

BerichtGeplaatst: 27 jul 2007, 21:36
door Matthijs
Ik denk het niet, want als ik een andere addon scenery gebruikt die ook anders is als de default werkt alles wel naar
behoren 8)
Hoe het komt? ik durf het echt niet te zeggen.

BerichtGeplaatst: 28 jul 2007, 08:45
door FsTheo
Maar dat is verklaarbaar.
NL-2000 is een van de weinge, misschien wel de enigste scenery, die op coordinaten afwijkt van FS-default.
Als je bijvoorbeeld Bremen neemt, of Charles de Gaulle, is het wel een nieuwe scenery, maar hij ligt nog steeds op de plek, waar het origneel van FS ook ligt.

NL-2000 wijkt daar behoorlijk vanaf en gebruikt de echte coordinaten en dus kan een baan zomaar 20 meter verderop liggen. Als FsPassagers alleen maar naar de default instellingen kijkt, denkt hij dus dat jij er 20 meter naast zit.

Of je dat kan verbeteren en waar... dat weet ik dus niet. :roll:

Theo :wink:

BerichtGeplaatst: 28 jul 2007, 08:57
door JLevi
Ok, dan krijgen we zeker ook problemen met IvAc en IvAp?

BerichtGeplaatst: 28 jul 2007, 09:02
door schokker
En ook als je AI pakketten gaat gebruiken.

Is nog niets veranderd sinds de vorige versie.

Gtz,
Jan

BerichtGeplaatst: 28 jul 2007, 09:06
door FsTheo
Het ligt eraan waar deze progjes hun informatie vandaan halen.

En AI? Die richt zich op de Afcad's, ook bij NL-2000 zou alles op de goed plek moeten staan/bewegen..

Theo :wink:

BerichtGeplaatst: 28 jul 2007, 09:08
door schokker
Zijn AI pakketten die hun eigen Afcad's gebruiken en dan de zaak overhoop gooien.

Dit om goede gate toewijzingen te krijgen.

Gtz,
Jan

BerichtGeplaatst: 28 jul 2007, 09:17
door FsTheo
Ik dacht dat NL-2000 dit redelijk voorelkaar heeft.
Je zou dan die pakketten zonder de Afcad's moeten gebruiken door ze weg te gooien of de betrefffende map een lagere prioriteit te geven in de Scenery Library..

Theo

BerichtGeplaatst: 28 jul 2007, 11:54
door Matthijs
FsTheo schreef:Maar dat is verklaarbaar.
NL-2000 is een van de weinge, misschien wel de enigste scenery, die op coordinaten afwijkt van FS-default.
Als je bijvoorbeeld Bremen neemt, of Charles de Gaulle, is het wel een nieuwe scenery, maar hij ligt nog steeds op de plek, waar het origneel van FS ook ligt.

NL-2000 wijkt daar behoorlijk vanaf en gebruikt de echte coordinaten en dus kan een baan zomaar 20 meter verderop liggen. Als FsPassagers alleen maar naar de default instellingen kijkt, denkt hij dus dat jij er 20 meter naast zit.

Of je dat kan verbeteren en waar... dat weet ik dus niet. :roll:

Theo :wink:

Daar heb je helemaal gelijk in Theo :wink:
Vanaf en naar Nederland vliegen zal dus zonder Fs Passegers moeten gebeuren...

BerichtGeplaatst: 28 jul 2007, 16:12
door FsTheo
Of er moet een 'fspassagers.ini' of een 'fspassagers.cfg' zijn, waarin je dat zou kunnen aanpassen.. :roll:

Theo :wink:

BerichtGeplaatst: 28 jul 2007, 16:43
door Justin Megens
Even een vraagje over het branden,

Ik heb nou 1 DVD als test gebrand, maar als ik deze in de drive doe (het is DVD1) dan start de DVD niet op maar geeft hij alle bestanden weer.

Weet iemand wel hoe ik deze moet branden met Nero (de brander die ik gebruik)

Met vriendelijke groet.

BerichtGeplaatst: 28 jul 2007, 20:56
door zoek34
dan moet je hem handmatig starten

BerichtGeplaatst: 28 jul 2007, 21:43
door JLevi
Justin Megens schreef:Even een vraagje over het branden,

Ik heb nou 1 DVD als test gebrand, maar als ik deze in de drive doe (het is DVD1) dan start de DVD niet op maar geeft hij alle bestanden weer.

Weet iemand wel hoe ik deze moet branden met Nero (de brander die ik gebruik)

Met vriendelijke groet.


Je moet in de instellingen als ISO branden,

BerichtGeplaatst: 29 jul 2007, 08:29
door FsTheo
Justin Megens schreef: maar geeft hij alle bestanden weer.

Op zich niet zo'n ramp denk ik, NL-2000 doet de aanbeveling om eerst alle bestanden in een (grote :lol: ) map op de HD te zetten en daar de .exe te starten.
Dat versnelt het installeren aanmerkelijk!

Theo

BerichtGeplaatst: 29 jul 2007, 09:02
door Justin Megens
Ah ok, ik wilde dus net de EXE opstarten, dan geeft hij een MD-DOS schermpje en sluit hij af :?
Moet ik alle DVD's dan in één map plaatsen?

BerichtGeplaatst: 29 jul 2007, 09:57
door FsTheo
Ja, alles bij elkaar! Hij wil dan toestemming om een paar bestandjes te overschrijven, maar dat mag. En dan de NL2000V3.exe starten!

Theo :wink:

BerichtGeplaatst: 29 jul 2007, 10:36
door bku
Theo en Justin,

Niet de inhoud van de DVD's in één map plaatsten, maar de 5 DVD's als gescheiden mappen op de HD zetten.

gr.
Bert Kuyper

BerichtGeplaatst: 29 jul 2007, 15:20
door arno
Zó heb ik het niet gedaan, Bert. Map gemaakt naam NL2000, alle bestanden van de 5 dvd's daarin gezet, zoals geschreven ook een aantal "overschreven" en de exe opgestart. Werkt(e) goed.

Arno