tileproxy

Vragen en antwoorden betreffende "Freeware."

Moderator: Moderator-groep

proudvirtualpilot

tileproxy

Bericht door proudvirtualpilot » 28 nov 2007, 14:40

hallo allemaal :lol:

ik heb hier dus even een vraagje over. ik wil dit programma (tileproxy) waarmee je google aarde :lol: in je FS kan krijgen :) ik wil het gewoon eens gezien hebben :lol: en ik ben ook meteen van plan om het natuurlijk te gebruiken. :)

nu is mijn vraag. ik heb dit gegoogld alleen niet de home site gevonden. oip mijn oude computer had ik hem wel gedownload. maar zelfs na de readme snapte ik er nog niks van :(

kan iemand de link geven en een kleine uitleg geven hoe je hem aan de praat kan krijgen? :P

en ziet tileproxy er ongeveeer net zo uit als NL2000? iets minder zal wel, maar zo iets :lol: ?

Gebruikersavatar
arno
Site Admin
Site Admin
Berichten: 10640
Lid geworden op: 04 jan 2007, 18:51
Locatie: ergens op deze aardbol

Bericht door arno » 28 nov 2007, 15:39

Dit kan toch alleen met FSX?

http://www.dutchfs.nl/forum/viewtopic.p ... =tileproxy

Zo ja dan graag daar even verder gaan.

Arno
Klik voor onze spelregeltjes. Diverse handleidingen op onze website. Is een verkregen antwoord de oplossing geweest voor je vraag? Laat dit dan ook even weten!

proudvirtualpilot

Bericht door proudvirtualpilot » 28 nov 2007, 15:44

nee hoor. ik had toch echt gelezen dat hij ook voor FS9 was :lol: :)

Gebruikersavatar
arno
Site Admin
Site Admin
Berichten: 10640
Lid geworden op: 04 jan 2007, 18:51
Locatie: ergens op deze aardbol

Bericht door arno » 28 nov 2007, 15:49

Oké! Maar misschien staat in dat onderwerp wel je oplossing

arno
Klik voor onze spelregeltjes. Diverse handleidingen op onze website. Is een verkregen antwoord de oplossing geweest voor je vraag? Laat dit dan ook even weten!

Gebruikersavatar
FsTheo
Site Admin
Site Admin
Berichten: 14779
Lid geworden op: 04 jan 2007, 18:34
Locatie: Zandeweer, Prov. Groningen
Contacteer:

Bericht door FsTheo » 28 nov 2007, 17:45

Misschien helpt dit:

http://www.elbiah.de/flusi/MyFsGoogleEa ... eEarth.htm

Theo :wink:

(Google-zoekopdracht, google earth for fs9 :D )

proudvirtualpilot

Bericht door proudvirtualpilot » 28 nov 2007, 18:13

nee, sorry dat helpt niet :lol:

dat is iets heel anders. tileproxy is alleen de ground textures. dit is iets met AI traffic :lol:

Gebruikersavatar
FsTheo
Site Admin
Site Admin
Berichten: 14779
Lid geworden op: 04 jan 2007, 18:34
Locatie: Zandeweer, Prov. Groningen
Contacteer:

Bericht door FsTheo » 28 nov 2007, 20:50

proudvirtualpilot schreef:dat is iets heel anders.
Je hebt absoluut gelijk! :shock: Dit is waanzinnig!! :shock: :shock:

Na de installatie en het kontakten met de server, zie je je eigen vliegtuig-symbooltje boven Google Earth vliegen! :D En als je wilt ook de AI- Traffic! :lol:

Je computer moet er redelijk aan trekken, de verbinding met de server is niet 'je-dat', maar alstie loopt krijg je dit:

Afbeelding

Bedank voor de link! (Ohnee, dat was ikzelf.. :oops: :lol: )

Theo :wink:

proudvirtualpilot

Bericht door proudvirtualpilot » 28 nov 2007, 21:50

nu ik weer :)

ik heb hem gevonden, geinstalleerd. geladen. en hij doet het. (nou ja) het laden van de terrain is ie al 10 minuten mee bezig.. is dit eenmalig of gewoon voor altijd :shock:

moet je er eigenlijk google eurth voor hebben?

en 's nachts? :shock: hoe ziet het er dan uit?

Gebruikersavatar
FsTheo
Site Admin
Site Admin
Berichten: 14779
Lid geworden op: 04 jan 2007, 18:34
Locatie: Zandeweer, Prov. Groningen
Contacteer:

Bericht door FsTheo » 28 nov 2007, 22:01

Volgens mij duurt het elke keer zo lang, de gegevens moeten van de Google server opgehaald worden, zo hou je ook elke keer de nieuwste foto's! En Google Earth kent dacht ik geen 's'nachts'... :?

(Maar als ik mijn screenshot zie? Vlieg ik liever over NL-2000 dan over Google Earth! :lol: )

Theo :wink:

proudvirtualpilot

Bericht door proudvirtualpilot » 28 nov 2007, 22:03

ja oke, maar NL2000, het lijkt me dat hun toch ook gewoon het van google eurth hebben gehaald?

proudvirtualpilot

Bericht door proudvirtualpilot » 28 nov 2007, 22:28

helaas :( hij doet het niet :( een groot zwart gat na ruim 30 minuten laden :wink: :( :P

weet iemand of NL2000 ook gewoon EHAM uitkan schakelen? dat je dus gewoon alles hebt behalve EHAM ? :P

Gebruikersavatar
FsTheo
Site Admin
Site Admin
Berichten: 14779
Lid geworden op: 04 jan 2007, 18:34
Locatie: Zandeweer, Prov. Groningen
Contacteer:

Bericht door FsTheo » 28 nov 2007, 23:07

Volgens mij heeft NL-2000 rechtstreekse kontakten met allerlei instanties Daan, waardoor ze over beter materiaal kunnen beschikken als Google Earth.
Hoewel, een Gemeente als Groningen denkt erover om ook haar luchtfoto's aan Google aan te bieden. Assen heeft dat bijvoorbeeld al gedaan, zoom er maar eens op in, je ziet dan veel meer detail als in de omgeving.

EHAM weghalen? Wordt lastig denk ik, want je zit met hoogte- en coordinaatverschillen tussen default en NL-2000.. :?

Theo :wink:

Gebruikersavatar
KLM1991
Senior Instructor
Senior Instructor
Berichten: 790
Lid geworden op: 21 okt 2007, 13:58

Bericht door KLM1991 » 29 nov 2007, 11:06

In het control panel kan je wel wat dingen uitzetten van EHAM, misschien helpt dat een beetje?
Met vriendelijke groet,

Afbeelding

olafsmit
Controller
Controller
Berichten: 52
Lid geworden op: 22 mei 2007, 10:46

FS 2004 & Tileproxy

Bericht door olafsmit » 07 mar 2011, 13:36

Allen,

Na enig speurwerk (ook op DutchFS) kwam ik achter tileproxy. Van het weekend bijgaande handleiding gevolgd. En het werkt prima. Hier en daar nog een tweakje uitproberen en de nieuwe versie van Bing Maps inladen en dan heb je een zeer mooi uitzicht...

Hier staat de uitleg...http://edtruthan.com/tileproxy/tutorial/

Voor Windows 7 moet je nog wel een ander progamma downloaden en je User Access uitzetten.

Onderliggend wat screens in FSX en FS2004 (FSX is mooier maar FS9 draait sneller)

FS2004
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

FSX
Afbeelding

Voor meer foto's zie dit verslag:
http://nl.forum.ivao.aero/index.php/topic,171013.0.html

Have fun,

Gr, Olaf.

Gebruikersavatar
arno
Site Admin
Site Admin
Berichten: 10640
Lid geworden op: 04 jan 2007, 18:51
Locatie: ergens op deze aardbol

Re: tileproxy

Bericht door arno » 07 mar 2011, 14:37

Even samengevoegd bij dit onderdeel. Zo houden we het overzichtelijk :mrgreen:
Klik voor onze spelregeltjes. Diverse handleidingen op onze website. Is een verkregen antwoord de oplossing geweest voor je vraag? Laat dit dan ook even weten!

olafsmit
Controller
Controller
Berichten: 52
Lid geworden op: 22 mei 2007, 10:46

Re: tileproxy

Bericht door olafsmit » 07 mar 2011, 15:03

Top!

Hoihoihoi
Senior Controller
Senior Controller
Berichten: 189
Lid geworden op: 20 mar 2010, 09:40

Re: tileproxy

Bericht door Hoihoihoi » 07 mar 2011, 17:28

Tutorial link werkt niet bij mij..
Intel Core i5 3570 (at) 3.40 GHz │8GB DDR3│ Nvidia ASUS GTX760 2GB│ 1TB | Samsung 120GB SSD│ Windows 7 Ultimate |

olafsmit
Controller
Controller
Berichten: 52
Lid geworden op: 22 mei 2007, 10:46

Re: tileproxy

Bericht door olafsmit » 07 mar 2011, 19:37

Voor de Windows 7 gebruikers, even naar onderstaande link met de handleiding voor Win7.

http://forum.avsim.net/topic/282334-error-0x80070002/

De uitleg is van BigBang, na deze handelingen (windows in test versie draaien) werkt het,

Gr.

Gebruikersavatar
RB16015
Senior Instructor
Senior Instructor
Berichten: 638
Lid geworden op: 23 jan 2007, 17:48
Locatie: Almere

Re: tileproxy

Bericht door RB16015 » 07 mar 2011, 19:43

Jammer dat maar van een relatief 'klein' gebied is...
Had graag heel Europa zo gehad.
Afbeelding
MSI Z87-G45 Gaming│ Intel Core I5 4670K (at) 4.1 GHz │ MSI N760GTX Gaming 2GB GDDR5 │ Corsair 16GB DDR3-1866 │ W7 Pro x64

olafsmit
Controller
Controller
Berichten: 52
Lid geworden op: 22 mei 2007, 10:46

Re: tileproxy

Bericht door olafsmit » 07 mar 2011, 19:46

Het is de hele wereld......

Gebruikersavatar
RB16015
Senior Instructor
Senior Instructor
Berichten: 638
Lid geworden op: 23 jan 2007, 17:48
Locatie: Almere

Re: tileproxy

Bericht door RB16015 » 07 mar 2011, 19:58

Dan moeten we het maar eens rustig gaan doorlezen en installeren :dup:
Afbeelding
MSI Z87-G45 Gaming│ Intel Core I5 4670K (at) 4.1 GHz │ MSI N760GTX Gaming 2GB GDDR5 │ Corsair 16GB DDR3-1866 │ W7 Pro x64

olafsmit
Controller
Controller
Berichten: 52
Lid geworden op: 22 mei 2007, 10:46

Re: tileproxy

Bericht door olafsmit » 07 mar 2011, 20:23

Let wel op het laden duurt langer dan normaal (5-10 min) maar de fps blijven nagenoeg hetzelfde..

Knientje
Controller
Controller
Berichten: 91
Lid geworden op: 07 mar 2012, 15:21
Locatie: Wigwam op Westerscheldedijk

Re: tileproxy

Bericht door Knientje » 28 apr 2012, 16:17

Probleem weer opgelost zie http://www.dutchfs.nl/forum/viewtopic.p ... 0&start=50

Het "werkt", alleen verslikt mijn computer zich erin ondanks een overklokte cpu en overklokte videokaart.
PC is al niet veel soeps meer (Pentium 4, 2,6 Ghz overklokt naar 3,1 Ghz en Nvidia Geforce 6200 256 MB) naar 2012 maatstaven, maar hij moet het in verband met budgetproblemen, toch nog maar even volhouden
Toch maar NL2000 downloaden dan...
Dat ging een stuk beter, alleen staan er vreemde gebouwen in mijn stad, die ik nog nooit gezien heb :hm

Bestaan er eigenlijk nog tegenhangers van Tileproxy, die framerate en RAM vriendelijker zijn.
Snap sowieso al niet waarom dat via een internet connectie moet.
Die wereldbol is toch ook wel te downloaden (althans naar mijn dunken is dat technisch mogelijk), zodat de tileproxy scenery gewoon vanaf de harde schijf geladen kan worden.
Die auto die vijf weken geleden op de satellietfoto bij jou voor de deur stond, staat daar vandaag nog. Als je begrijpt wat ik bedoel ;)
Op Yahoo Maps van vandaag staat zelfs de auto voor mijn deur die ik in 2005 verkocht heb :O

Gebruikersavatar
FsTheo
Site Admin
Site Admin
Berichten: 14779
Lid geworden op: 04 jan 2007, 18:34
Locatie: Zandeweer, Prov. Groningen
Contacteer:

Re: tileproxy

Bericht door FsTheo » 28 apr 2012, 16:45

Knientje schreef:Bestaan er eigenlijk nog tegenhangers van Tileproxy,
FS Earth Tiles?

Theo :D

Knientje
Controller
Controller
Berichten: 91
Lid geworden op: 07 mar 2012, 15:21
Locatie: Wigwam op Westerscheldedijk

Re: tileproxy

Bericht door Knientje » 28 apr 2012, 17:01

Daar ben ik me nu toevallig net mee aan het amuseren (lees: irriteren). :D
Maar ik snap het nog niet helemaal
Het is geïnstalleerd, het werkt in principe ook, alleen zegt-ie no tiles found.
En ik heb nog wat ruzie met het ini bestand (en dat is waarschijnlijk waarom het (nog) niet werkt) ><

Plaats reactie

Terug naar “Freeware Addon's FS9”