Project fokker PF100/70

Vragen en antwoorden betreffende "Freeware."

Moderator: Moderator-groep

PeterL
Instructor
Instructor
Berichten: 385
Lid geworden op: 02 dec 2009, 19:08
Locatie: Nieuwerkerk aan den IJssel

Re: Project fokker PF100/70

Bericht door PeterL » 26 mar 2012, 14:42

Tja, ik volg dit topic met enige verbazing. Indertijd gebruikte ik de freeware Fokker veel en had er nooit problemen mee. Om eens mee te denken heb ik het even opnieuw opgehaald.
In de map aircraft vind je 5 mappen die alle 5 in de aircraftmap van FS9 geplaatst worden.
De inhoud van de map EFFECTS gaat naar de effectsmap van FS9, de INHOUD van de gaugesmap naar de map gauges van fs9 en dan is er nog een map SOUND. De inhoud hiervan gaat naar de map sound van FS9
De gaugessound.dll zou ook naar de gaugesmap van fs9 gaan, waarvoor die apart staat weet ik niet, misschien een latere versie?
Ben benieuwd wat Theo nog kan vinden, want het zou gewoon moeten werken.

peter

erwin969
Senior Instructor
Senior Instructor
Berichten: 913
Lid geworden op: 16 jan 2008, 16:47

Re: Project fokker PF100/70

Bericht door erwin969 » 26 mar 2012, 15:03

arno schreef:Ik vind het ook vreemd. Maar kun je met zo'n zelfde plaatje ook laten zien welk type bestand dat is?
De tekst is wel met "gau" maar ik wil ook graag het type zien. Heel lang geleden was dit ook eens op het forum beschreven en toen bleek dat het "type" bestand (de extension) niet juist was.
Bij eigenschappen van dfd_gpws.gau staat bestandstype GAU-bestand (.gau)
Openen met gemeenschappelijk DLL bestand.

Gebruikersavatar
arno
Site Admin
Site Admin
Berichten: 10618
Lid geworden op: 04 jan 2007, 18:51
Locatie: ergens op deze aardbol

Re: Project fokker PF100/70

Bericht door arno » 26 mar 2012, 15:11

Erwin, ik denk dat ik het antwoord heb :G: Ik adviseerde jou om alleen de fokker 70 ( omdat daar het regeringsvliegtuig in zit) te installeren. De anderen waren niet nodig ( in mijn beleving). Zo heb ik de eerste installatie gedaan en dat werkte perfect. Nu deed ik het weer op dezelfde wijze en kreeg ook allerlei "gau" foutmeldingen. Hoe vreemd. Nu heb ik de andere vliegtuigmappen en panel en soundmappen ook in "aircraftmap van fs" geplaatst en kreeg alleen nog de foutmelding van "sound, "Dat klopt ook omdat ik die verwijzing die theo gaf over sounds nog niet had gedaan. Dus plaats die andere 2 fokker100 mappen ook in de aircarftmap en dan moet het probleem opgelost zijn.

PS/Edit: bij de link op onze website zie je ook nog andere updates staan ( voor panel en addon).
Klik voor onze spelregeltjes. Diverse handleidingen op onze website. Is een verkregen antwoord de oplossing geweest voor je vraag? Laat dit dan ook even weten!

erwin969
Senior Instructor
Senior Instructor
Berichten: 913
Lid geworden op: 16 jan 2008, 16:47

Re: Project fokker PF100/70

Bericht door erwin969 » 26 mar 2012, 15:21

Ok gedaan, maar begint weer dezelfde meldingen te geven over de FS/Gauges map...

Gebruikersavatar
arno
Site Admin
Site Admin
Berichten: 10618
Lid geworden op: 04 jan 2007, 18:51
Locatie: ergens op deze aardbol

Re: Project fokker PF100/70

Bericht door arno » 26 mar 2012, 15:36

Peter schreef dit eerder vandaag ( theo en ik deden dat eerder ook). Jij nu ook?
In de map aircraft vind je 5 mappen die alle 5 in de aircraftmap van FS9 geplaatst worden
Klik voor onze spelregeltjes. Diverse handleidingen op onze website. Is een verkregen antwoord de oplossing geweest voor je vraag? Laat dit dan ook even weten!

erwin969
Senior Instructor
Senior Instructor
Berichten: 913
Lid geworden op: 16 jan 2008, 16:47

Re: Project fokker PF100/70

Bericht door erwin969 » 26 mar 2012, 15:54

Alle 5 de mappen zitten in de FS9 aircraft map.

Gebruikersavatar
FsTheo
Site Admin
Site Admin
Berichten: 14777
Lid geworden op: 04 jan 2007, 18:34
Locatie: Zandeweer, Prov. Groningen
Contacteer:

Re: Project fokker PF100/70

Bericht door FsTheo » 26 mar 2012, 16:14

Erwin, waar staat jou FSSound.dll? Als ik die namelijk verwijder, krijg ik dezelfde foutmelding.

Het kan haast niet anders of die is bij jou verdwaald. Spoor hem eens op en plaats hem dan òf in de hoofdmap van FS, òf bij de modules. Mag allebei, werkt ook allebei.
Alleen bij de modules krijg je de melding van oude software bij het starten van FS. Gewoon accepteren en het gaat verder.

Theo :wink:

erwin969
Senior Instructor
Senior Instructor
Berichten: 913
Lid geworden op: 16 jan 2008, 16:47

Re: Project fokker PF100/70

Bericht door erwin969 » 26 mar 2012, 16:21

FSSound.dll? Is dat hetzelfde als de SOUND.DLL in de map modules? FSSound.dll kan ik niet vinden in FS9.

Gebruikersavatar
arno
Site Admin
Site Admin
Berichten: 10618
Lid geworden op: 04 jan 2007, 18:51
Locatie: ergens op deze aardbol

Re: Project fokker PF100/70

Bericht door arno » 26 mar 2012, 16:26

http://www.dutchfs.nl/forum/viewtopic.p ... 55#p195255
Letter "G" :G:
Dat bestand vind je na het uitpakken van de zip.
Klik voor onze spelregeltjes. Diverse handleidingen op onze website. Is een verkregen antwoord de oplossing geweest voor je vraag? Laat dit dan ook even weten!

Gebruikersavatar
FsTheo
Site Admin
Site Admin
Berichten: 14777
Lid geworden op: 04 jan 2007, 18:34
Locatie: Zandeweer, Prov. Groningen
Contacteer:

Re: Project fokker PF100/70

Bericht door FsTheo » 26 mar 2012, 16:28

erwin969 schreef:FSSound.dll kan ik niet vinden in FS9.
Ik proef de oplossing van het probleem! :lol:

Theo :dup:

erwin969
Senior Instructor
Senior Instructor
Berichten: 913
Lid geworden op: 16 jan 2008, 16:47

Re: Project fokker PF100/70

Bericht door erwin969 » 26 mar 2012, 16:35

Gaugesound.dll naar de hoofdmap geplaatst maar nog steeds die FS9/GAUGES foutmeldingen bij het selecteren van de Fokker 70.

Gebruikersavatar
arno
Site Admin
Site Admin
Berichten: 10618
Lid geworden op: 04 jan 2007, 18:51
Locatie: ergens op deze aardbol

Re: Project fokker PF100/70

Bericht door arno » 26 mar 2012, 16:38

Ik weet echt bij ... niet waarom ik steeds naar de simpele handleiding verwijs. Alles wat daar beschreven staat wordt nu vele malen weer herhaald. Ook de fssound.dll staat beschreven.
Klik voor onze spelregeltjes. Diverse handleidingen op onze website. Is een verkregen antwoord de oplossing geweest voor je vraag? Laat dit dan ook even weten!

erwin969
Senior Instructor
Senior Instructor
Berichten: 913
Lid geworden op: 16 jan 2008, 16:47

Re: Project fokker PF100/70

Bericht door erwin969 » 26 mar 2012, 16:57

Hij doet het! Dank voor de hulp.

Gebruikersavatar
FsTheo
Site Admin
Site Admin
Berichten: 14777
Lid geworden op: 04 jan 2007, 18:34
Locatie: Zandeweer, Prov. Groningen
Contacteer:

Re: Project fokker PF100/70

Bericht door FsTheo » 26 mar 2012, 17:32

:fl: Kijk aan, eindelijk gelukt! Even voor mijn gemoedsrust, die FSSound.dl had je over het hoofd gezien? :D

Theo :wink:

erwin969
Senior Instructor
Senior Instructor
Berichten: 913
Lid geworden op: 16 jan 2008, 16:47

Re: Project fokker PF100/70

Bericht door erwin969 » 26 mar 2012, 19:39

Dat hele sound gebeuren had ik niet gekoppeld aan die gauges. Ik dacht sound is sound, en wat je in het panel ziet heeft daar dus niets mee te maken. Blijkbaar wel dus.

herman
Instructor
Instructor
Berichten: 242
Lid geworden op: 17 feb 2009, 09:13

Re: Project fokker PF100/70

Bericht door herman » 13 feb 2015, 12:23

Wil de PF100 en 70 weer eens installeren. Gedownload van Avsim. Er zou een exe bestand bij moeten zitten, die heb ik enkele jaren geleden ook bij eerdere downloads gezien, maar die ontbreken nu. (voor de F28 heb ik deze gelukkig nog bewaard) Ik heb er een hekel aan om alles handmatig te doen, zeker als Ton van de Laar in de manual schrijft dat de installatie geheel automatisch gaat via de exe file, mits de directory is aangegeven. Weet iemand raad?
Herman

Gebruikersavatar
arno
Site Admin
Site Admin
Berichten: 10618
Lid geworden op: 04 jan 2007, 18:51
Locatie: ergens op deze aardbol

Re: Project fokker PF100/70

Bericht door arno » 13 feb 2015, 13:12

Klik voor onze spelregeltjes. Diverse handleidingen op onze website. Is een verkregen antwoord de oplossing geweest voor je vraag? Laat dit dan ook even weten!

Gebruikersavatar
FsTheo
Site Admin
Site Admin
Berichten: 14777
Lid geworden op: 04 jan 2007, 18:34
Locatie: Zandeweer, Prov. Groningen
Contacteer:

Re: Project fokker PF100/70

Bericht door FsTheo » 13 feb 2015, 16:13

Vreemd Herman, ik heb beide toestellen nog op mijn harde parkeerschijf staan, de F28 is inderdaad een exe-bestand, maar de F70/100 niet!
Dat was gewoon een zip met daarin alle bestandjes, verdeeld over drie mappen, het panel in "fokker_242319", het toestel in "pf10070v2" en ik denk callout geluiden van Rob Barendregt in "rcbpf-30".

Theo :wink:

herman
Instructor
Instructor
Berichten: 242
Lid geworden op: 17 feb 2009, 09:13

Re: Project fokker PF100/70

Bericht door herman » 13 feb 2015, 18:55

Dank je Arno. Ik was stellig in de veronderstelling dat ook voor de 100 en 70 een exe bestand was bijgevoegd. Ik zal nu toch maar handmatig gaan installeren.

Jive1
Student Pilot
Student Pilot
Berichten: 40
Lid geworden op: 25 jul 2010, 07:01
Locatie: Blaasveld - Belgium
Contacteer:

Re: Project fokker PF100/70

Bericht door Jive1 » 08 mar 2016, 16:56

Hey!
Ik vlieg nogal eens met de Fokker in FS9. Nu vond ik onlangs Roelof Kruijer 's website met zijn hele verhaal over het panel van die PF10070v2_F100_Tay-620 en ik heb die gedownload en ben die gaan bestuderen...
Het verwondert u misschien niet als ik nu vraag of nog iemand nog details in zijn bezit heeft over die panel-installatie. Heeft Roelof zelf daar ooit een beschrijving van gemaakt en gepubliceerd? En heeft misschien iemand die beschrijving nog?
Ik zoek dus meer informatie om zelf dat panel proberen na te bouwen en in die Fokker te plaatsen.
Ik heb dus wel the aircraft, ook Roelof 's website en alle informatie die daar staat, ook de P8R-software, maar er ontbreekt me dus nog veel, en vooral een beschrijving, als die bestaat, van de andere onderdelen zoals die op Roelof 'e site staan ( zie http://members.home.nl/rkruijer/FSalbum.htm
onderaan )
Misschien kan iemand me nog helpen? Er moeten zeker flightsimmers zijn die dat panel hebben nagebouwd....
Bedankt op voorhand voor elke tip die iemand me kan geven.
Groeten
Jive1 - Belgium

Gebruikersavatar
Polito
Instructor
Instructor
Berichten: 244
Lid geworden op: 05 jan 2007, 20:59
Locatie: Euskal Herria

Re: Project fokker PF100/70

Bericht door Polito » 29 okt 2017, 09:03

Laatste Fokker op Schiphol geland?
Wij blij met het Fokker Project :dup: [vlieg]
Intel P43 Dual-Ch 3.0Ghz - Windows 10 Home 64 bits - 4 Gb RAM - ASUS HD6850 - LG/L225WS - Microsoft Sidewinder

Plaats reactie

Terug naar “Freeware Addon's FS9”