Project fokker PF100/70

Vragen en antwoorden betreffende "Freeware."

Moderator: Moderator-groep

Re: Project fokker PF100/70

Berichtdoor FsTheo op 23 maart 2012, 20:32

Ik zit nog even terug te lezen en zie toch iets wat verwarrend kan werken.
Met de link van Arno kom je bij een eerder bericht uit, daarin staat dat je de inhoud van de aircraftmap, de 3 toestelen en de beide andere mappen moet plaatsen in de Aircraftmap van FS.

Dat klopt en dat werkt. Als je nu ruimte wilt besparen en maar één toestel wilt installeren, dan moet je de aanwijzingen van Arno hierboven volgen, alleen dat ene toestel gebruiken en vervolgens de inhoud van de panelmap van dat toestel, vullen met de bestanden die in PF10070v2_panel zitten, dus panel.cfg overschrijven.
Dat doe je ook met de inhoud van PF10070cv2_sound, de bestanden naar de soundmap van dat ene toestel.

Wil je echter alle drie de toestellen gebruiken, (en waarom niet? :D ) dan is het handiger om de 5 mappen in je Aircraftmap van FS te plaatsen. Panel en Sound zullen dan bij alle toestellen werken, want die 'kijken' allemaal naar die PF10070v2_panel en die PF10070cv2_sound mappen voor de informatie. De beide .cfg's 'aliassen' daarheen, zoals dat zo mooi heet. Je hoeft dan niks te knippen en plakken.

Voor de rest heb ik het ook volgens Arno's link gedaan, gauges bij de gauges, effects bij de effects, enz.

Theo :wink:
Avatar gebruiker
FsTheo
Site Admin
Site Admin
 
Berichten: 14767
Geregistreerd: 04 jan 2007, 18:34
Woonplaats: Zandeweer, Prov. Groningen

Re: Project fokker PF100/70

Berichtdoor arno op 23 maart 2012, 20:34

Erwin zoals dit plaatje?

Afbeelding

en zo ja lees dan dit nog eens door
"bewust en onbewust"

En zo nee. Plaats dan eens het plaatje wat voor jou wel zichtbaar is. :G:
Klik voor onze spelregeltjes. Diverse handleidingen op onze website. Is een verkregen antwoord de oplossing geweest voor je vraag? Laat dit dan ook even weten!
Avatar gebruiker
arno
Site Admin
Site Admin
 
Berichten: 10452
Geregistreerd: 04 jan 2007, 18:51
Woonplaats: ergens op deze aardbol

Re: Project fokker PF100/70

Berichtdoor erwin969 op 23 maart 2012, 21:35

Zoals in het plaatje inderdaad. En wat Theo schreef heb ik dus gedaan, maar dat doet dus niets.
erwin969
Senior Instructor
Senior Instructor
 
Berichten: 913
Geregistreerd: 16 jan 2008, 16:47

Re: Project fokker PF100/70

Berichtdoor arno op 23 maart 2012, 21:53

erwin969 schreef:En wat Theo schreef heb ik dus gedaan,

Ik bedoel het niet negatief,maar je kan het niet gedaan hebben zoals Theo ( en ik) want dan was het goed gegaan.
Je doet toch iets niet goed. Misschien de fokker maar eens uit de aircraftmap van fs9 verwijderen en alles opnieuw doen. Letterlijk zoals menigmaal is beschreven.
Klik voor onze spelregeltjes. Diverse handleidingen op onze website. Is een verkregen antwoord de oplossing geweest voor je vraag? Laat dit dan ook even weten!
Avatar gebruiker
arno
Site Admin
Site Admin
 
Berichten: 10452
Geregistreerd: 04 jan 2007, 18:51
Woonplaats: ergens op deze aardbol

Re: Project fokker PF100/70

Berichtdoor erwin969 op 23 maart 2012, 21:59

Nou, sorry, maar heb éxact gedaan zoals in de beschrijving, dus als jullie het niet weten, hoe moet ik het dan weten....
erwin969
Senior Instructor
Senior Instructor
 
Berichten: 913
Geregistreerd: 16 jan 2008, 16:47

Re: Project fokker PF100/70

Berichtdoor arno op 23 maart 2012, 22:08

Misschien moeten we het dan eens anders doen.
Schrijf stap voor stap op wat jij doet of gedaan hebt. Dan kunnen we zien wat jij niet goed hebt gedaan.
Klik voor onze spelregeltjes. Diverse handleidingen op onze website. Is een verkregen antwoord de oplossing geweest voor je vraag? Laat dit dan ook even weten!
Avatar gebruiker
arno
Site Admin
Site Admin
 
Berichten: 10452
Geregistreerd: 04 jan 2007, 18:51
Woonplaats: ergens op deze aardbol

Re: Project fokker PF100/70

Berichtdoor erwin969 op 23 maart 2012, 22:37

Fokker 70 in map aircraft geplaatst
Gauges in gauges van FS geplaatst
Sound in sound FS
panel inhoud in panel fokker 70 geplaatst en panel.cfg overschreven
erwin969
Senior Instructor
Senior Instructor
 
Berichten: 913
Geregistreerd: 16 jan 2008, 16:47

Re: Project fokker PF100/70

Berichtdoor FsTheo op 23 maart 2012, 22:44

Ik mis nog twee dingen in jou beschrijving Erwin, de GaugeSound.dll in de hoofdmap van FS9 en de FSSound.dll in de Modules map.

Door die laatste gaat FS wel even piepen dat hij oude software gevonden heeft, maar na een OK gaat hij gewoon verder.

Theo :wink:
Avatar gebruiker
FsTheo
Site Admin
Site Admin
 
Berichten: 14767
Geregistreerd: 04 jan 2007, 18:34
Woonplaats: Zandeweer, Prov. Groningen

Re: Project fokker PF100/70

Berichtdoor arno op 23 maart 2012, 23:09

Heb je skype? Dan kunnen we misschien morgen eens even skypen en dan op die manier proberen dit probleem te tacklen. Je skypenaam maar even via PM.
Klik voor onze spelregeltjes. Diverse handleidingen op onze website. Is een verkregen antwoord de oplossing geweest voor je vraag? Laat dit dan ook even weten!
Avatar gebruiker
arno
Site Admin
Site Admin
 
Berichten: 10452
Geregistreerd: 04 jan 2007, 18:51
Woonplaats: ergens op deze aardbol

Re: Project fokker PF100/70

Berichtdoor erwin969 op 24 maart 2012, 01:21

Nee heb geen skype en bovendien zit ik niet op de PC dit weekend waar FS op staat.

Theo, die sound files hebben toch niets met het panel te maken dacht ik? Ik heb daar niets mee gedaan namelijk.
erwin969
Senior Instructor
Senior Instructor
 
Berichten: 913
Geregistreerd: 16 jan 2008, 16:47

Re: Project fokker PF100/70

Berichtdoor arno op 24 maart 2012, 08:35

Inderdaad hebben de soundfiles niets van doen met het panelprobleem, maar wellicht wel met de foutmelding waarover je eerder schreef.
kreeg een geel uitroepteken met een tekst, iets over gauges geloof ik

Hoe nu het panelprobleem verder op te lossen weet ik niet ( meer). :G:
Klik voor onze spelregeltjes. Diverse handleidingen op onze website. Is een verkregen antwoord de oplossing geweest voor je vraag? Laat dit dan ook even weten!
Avatar gebruiker
arno
Site Admin
Site Admin
 
Berichten: 10452
Geregistreerd: 04 jan 2007, 18:51
Woonplaats: ergens op deze aardbol

Re: Project fokker PF100/70

Berichtdoor FsTheo op 24 maart 2012, 08:49

Ik neem aan dat de GaugeSound.dll iets doet bij de gauges, misschien zorgt hij voor het klikgeluid als je een schakelaar omzet.

Toch, jij ziet het dashboard zonder instrumenten. Het kan haast niet anders of dat betekent dat FS geen idee heeft wáár die dingen staan. En dat wordt hem verteld in de panel.cfg.

De bedoeling van de makers van de F-70/100 is dat je het mapje PF10070v2_panel bij de toestellen plaatst. (Eigenlijk is het dus een 'aircraft' net als je gewone vliegtuigen.) Als je dan in de panel.cfg kijkt, dat kan met bijvoorbeeld kladblok, dan zie je maar heel weinig tekst:

[fltsim]
alias=PF10070v2_panel


Dat is alles, een verwijzing naar die map PF10070v2_panel. En die map bevat weer de aanwijzingen naar, wèlke gauges er gebruikt moeten worden.

Zo hoef je voor de drie toestellen, maar één keer een panelmap en één keer een geluidmap aan te maken.

Even terug naar het begin, dit zie jij nu bij je toestellen?
Afbeelding

Theo :wink:
Avatar gebruiker
FsTheo
Site Admin
Site Admin
 
Berichten: 14767
Geregistreerd: 04 jan 2007, 18:34
Woonplaats: Zandeweer, Prov. Groningen

Re: Project fokker PF100/70

Berichtdoor erwin969 op 24 maart 2012, 17:57

Ok, ik zal die panelmap ook maar eens in aircraft zetten zonder hem te legen in de map van het aircraft