Nieuwe ontwikkelingen

Aerofly is bekend van o.a. trainingssoftware voor RC modellen. Met FS zijn ze een sim gestart.

Moderators: Leendejager, Moderator-groep

Nieuwe ontwikkelingen

Berichtdoor PeterL op 05 jun 2017, 11:36

Omdat het laatste bericht in deze rubriek dateert van juni 2014 is het de hoogste tijd voor een update. Bij alle opwinding over DTG FSW en de laatste versie van P3d is het eigenlijk vreemd dat er totaal geen aandacht is geweest voor de laatste versie van Aerofly, ook ik was deze sim eigenlijk vergeten. Kort geleden las ik deze review:

http://www.fsvisions.nl/review-aerofly- ... simulator/

en toen ben ik toch maar eens verder gaan zoeken.

https://www.avsim.com/home/reviews/airc ... tor-r4002/

Bij ORBX is er een vergaande samenwerking aangekondigd met IPACS, de makers van Aerofly. Een afvaardiging van ORBX is in Duitsland op bezoek geweest en er wordt een eerste add-on voor Aerofly FS2 uitgebracht op 15 juni: LOWI. Hierover is alles te lezen op de site van ORBX. Kortom: spectaculair nieuws bij elkaar.
PeterL
Instructor
Instructor
 
Berichten: 354
Geregistreerd: 02 dec 2009, 19:08
Woonplaats: Nieuwerkerk aan den IJssel

Re: Nieuwe ontwikkelingen

Berichtdoor FlipS op 05 jun 2017, 22:06

De reviewer van fsvisions was kennelijk niet helemaal bij de les want hij schrijft over FSX en P3D dat dat 32-bits toepassingen zijn, terwijl Dovetail Games de 64-bits versie op dat moment al in Early Access had gepubliceerd en Lockheed-Martin de 64-bits versie al had aangekondigd. Die laatste is vijf dagen na het review gepubliceerd.

Ik heb de indruk dat alle flight simulators voor pc naar elkaar toe groeien. AeroflyFS mist nu nog veel doordat de ontwikkelaars het (net als Dovetail Games) te snel op de markt wilden gooien. Zodra FSW en AeroflyFS wat verder ontwikkeld zijn, denk ik dat er niet veel verschil zal zijn met X-Plane en Prepar3D v4. Je kunt nou eenmaal niet voorbij maximaal realisme en dat wordt steeds beter benaderd, afgezien dan van fysieke beweging. En ook de prijzen zullen dicht bij elkaar komen.
Het wordt dan wel moeilijk om een keuze te maken ... :hm
Flight simming is a health hazard (Warwick Carter)
Avatar gebruiker
FlipS
Moderator
Moderator
 
Berichten: 3182
Geregistreerd: 22 sep 2011, 11:15
Woonplaats: Teuge

Re: Nieuwe ontwikkelingen

Berichtdoor Matthijs op 05 sep 2017, 07:39

Al een wat ouder topic maar ik werd hier op gewezen en wil als de betreffende reviewer van FsVisions.nl toch graag even reageren op de toch wel opmerkelijke reactie van FlipS.

Over bij de les gesproken: Waar in deze review schrijf ik dat FSX en P3D beiden 32-bits toepassingen zijn?
Als je goed leest zie je dat we spreken over de 32-bit architectuur in het algemeen, zonder deze te koppelen aan een specifieke simulator.

Kritiek geven is prima, maar onderbouw dit dan wel en ga niet zomaar wat roepen zonder goed te lezen :wink:
Avatar gebruiker
Matthijs
Instructor
Instructor
 
Berichten: 337
Geregistreerd: 08 jan 2007, 12:51
Woonplaats: The Netherlands

Re: Nieuwe ontwikkelingen

Berichtdoor FlipS op 05 sep 2017, 09:09

Het is geenszins mijn bedoeling om ongefundeerde kritiek te leveren (wat je inmiddels zou moeten weten als je dit forum langer bezoekt) maar ik heb het review nogmaals gelezen en bij lezing is er geen andere mogelijkheid dan om te concluderen dat er geen andere 64-bits flight simulators in ontwikkeling waren: je maakt alleen vergelijkingen met FSX en de 32-bits versie van P3D. Flight Sim World en P3D v4 worden met geen woord genoemd. Goed lezen is een kunst, goed schrijven is een even grote kunst. Tenzij ... maar dat kun je zelf bedenken.
Flight simming is a health hazard (Warwick Carter)
Avatar gebruiker
FlipS
Moderator
Moderator
 
Berichten: 3182
Geregistreerd: 22 sep 2011, 11:15
Woonplaats: Teuge

Re: Nieuwe ontwikkelingen

Berichtdoor Matthijs op 05 sep 2017, 10:55

Het zal dan wel aan mij liggen, maar ik snap echt niet waarop gebaseerd wordt dat we zeggen dat er geen andere 64-bit simulatoren op de markt zijn. Dit zal meer een persoonlijke opvatting zijn. Even de betreffende quote uit de review:

... FSX en Prepar3D hebben als basis de reeds verouderde ESP Engine, en dat wordt door velen duidelijk gevoeld door de beperkingen die dit met zich mee brengt. Hoeveel tweaks zijn er wel niet nodig om FSX goed draaiend te krijgen met alle addons? En hoeveel beperkingen kom je niet tegen voor wat betreft de 32-bit architectuur? Maar ook op grafisch gebied zijn beiden inmiddels alweer achterhaald gezien de mogelijkheden die er tegenwoordig zijn in andere PC games.


Het gaat om de beperkingen voor wat betreft de 32-bit architectuur. Nergens schrijf ik dat er geen 64-bit simulatoren op de markt zijn, of zie ik dit verkeerd? Ik kies er echter bewust voor om een vergelijking te maken tussen de (oude) 32-bit ESP simulatoren en Aerofly FS2. Ja we hadden het ook anders kunnen omschrijven en ter verduidelijking misschien alle simulatoren kunnen benoemen, maar is dat nu echt relevant? .

Wat fijn is het toch als mensen (in alle gebreken) nog de tijd willen nemen om een review te maken zodat anderen hiervan kunnen profiteren. Ach, de beste stuurlui.... :fl:
Avatar gebruiker
Matthijs
Instructor
Instructor
 
Berichten: 337
Geregistreerd: 08 jan 2007, 12:51
Woonplaats: The Netherlands

Re: Nieuwe ontwikkelingen

Berichtdoor FlipS op 05 sep 2017, 11:50

Het vergelijken met FS'95 en zelfs het vergelijken met FSX (SE) en P3D v1 t/m 3 is niet relevant. Het noemen van Flight Sim World en P3D v4 is wél relevante informatie, zelfs als daar (nog) geen vergelijking mee wordt gemaakt. Als ik de inleiding lees, dan vraag ik me af waarom relevante informatie niet genoemd wordt, want pas dan hebben andere flight simmers iets aan het review.

De indruk die nu is ontstaan, is dat het review op verzoek is geschreven. Er zijn meerdere flight simmers die hun hobby goedkoop of zelfs gratis kunnen beoefenen doordat zij steeds de nieuwste versies van programma's en add-ons gratis krijgen toegezonden om daar een review over te schrijven. Die reviews moeten dan wel positief uitvallen, want anders zal de stroom gratis software snel slinken. Het gevolg is dat iedere flight simmer één of meerdere add-ons gekocht heeft op basis van een positief review, waarna die add-on niet aan de verwachtingen voldeed. Zulke reviews zijn dus geen service aan andere flight simmers maar een verlengstuk van de commercie.
Ik kan mij vergissen, maar het niet geven van relevante informatie gaf mij een slecht gevoel. Omdat het review niet op dit forum is gepubliceerd, heb ik maar neutraal gereageerd met de opmerking dat de reviewer kennelijk niet helemaal bij de les was geweest.

Waarom zijn Aerofly FS2 en Flight Sim World in Early Access uitgebracht? Graag wordt de indruk gewekt dat dat uit een soort filantropie is om tegemoet te komen aan de flight simmers die allang op een betere flight simulator zitten te wachten. Net alsof er alleen nog een beta-test nodig is en dan is-ie klaar. Maar zo is het niet; Aerofly FS2 en Flight Sim World zijn eenvoudig niet klaar terwijl X-Plane