P3D op welke hd?

Ook de verdere ontwikkelingen van Prepar3d van Lockheed Martin willen we volgen in een eigen hoekje!

Moderator: Moderator-groep

Plaats reactie
Loek
Controller
Controller
Berichten: 83
Lid geworden op: 11 jun 2014, 08:18
Locatie: Maarssen

P3D op welke hd?

Bericht door Loek » 09 aug 2018, 18:54

Hoi,

Waar kun je het beste P3D 4.3 monteren.
Situatie:
C:\ 1TB SSD (Boot/Windows 10) + d:\ 1TB 7200RPM SATA 6Gb/s (Storage)

Zou het zo zijn dat je P3D niet op de c schijf moet zetten? In ieder geval niet waar ook W10 op staat? Zo ja, waarom eigenlijk?

En als je maar 1 schijf neem, 2TB SSD of zo dan heb je geen keuze.

Groetjes
Loek

willy647
Student Pilot
Student Pilot
Berichten: 14
Lid geworden op: 17 jul 2017, 09:57

Re: P3D op welke hd?

Bericht door willy647 » 11 aug 2018, 17:15

P3D mag gerust op de C: schijf staan, samen met W10. Dat is helemaal geen probleem.
Wel NIET de default locatie gebruiken (P3D staat standaard naar c:\program files).
Maak een aparte map aan in installeer daar.
Op je d: schijf kan natuurlijk ook, maar dan verlies je wel de snelheid van de SSD

Loek
Controller
Controller
Berichten: 83
Lid geworden op: 11 jun 2014, 08:18
Locatie: Maarssen

Re: P3D op welke hd?

Bericht door Loek » 12 aug 2018, 10:39

Bedankt. Dat betekent dat niet nog een extra hd hoef te nemen.

Loek

Gebruikersavatar
greencan
Site Admin
Site Admin
Berichten: 3489
Lid geworden op: 06 jan 2007, 01:12
Locatie: Castricum

Re: P3D op welke hd?

Bericht door greencan » 12 aug 2018, 18:02

Nee, dat hoeft niet...
Maar als je serieus gaat flightsimmen zou ik er toch maar eens over gaan denken.
Er gaat wel eens wat mis namelijk. Soms gaat het zelfs goed mis. Een behoorlijk deel van het bestaansrecht van DFS valt hieraan te ontlenen.. :mrgreen:
Heb je FS op een andere schijf staan, dan kun je C:\ in ieder geval met rust laten.
Afbeelding

Plaats reactie

Terug naar “Prepar3d”