FSUIPC Saitek Panels

Ook de verdere ontwikkelingen van Prepar3d van Lockheed Martin willen we volgen in een eigen hoekje!

Moderator: Moderator-groep

FSUIPC Saitek Panels

Berichtdoor Michel op 05 maart 2017, 16:38

Geachte Heren,

Ik maak gebruik van Prepar3d en ik krijg het niet voor elkaar om mijn Saitek Chesna Yoke en de Throttle aan de praat te krijgen waar ik met FSX nooit problemen heb gehad.
De rudder werkt wel ik ben nog niet toegekomen aan mijn panels maar dat is een latere zorg.
Op de site zag ik dat het prog. FSUIPC de uitkomst zou zijn, deze heb ik aangeschaft (geregistreerde versie) en geprobeerd.

Mijn vraag aan jullie is moet ik alles handmatig in FSUIPC invoeren ,wat mij veel werkt lijkt, of bestaat er een tool , prog. waar alles al is gedaan
en die je dan kan toevoegen aan FSUIPC? , als jullie begrijpen wat ik bedoel tenminste?

Met vriendelijke groet,

Michel
Michel
Observer
Observer
 
Berichten: 5
Geregistreerd: 08 jan 2017, 15:25

Re: FSUIPC Saitek Panels

Berichtdoor greencan op 09 maart 2017, 20:51

Zo te zien -geen reacties tot dusver- hebben we hier te maken met een 'apart geval'.
Net als bij FSX zou alles gewoon moeten werken. Inpluggen, wat gerommel in de pc en klaar.
Ik denk niet dat gebruik van FSUIPC dit oplost.
Ik ken het probleem ook in FSX. Er is ergens ooit iets mis gegaan met een usb aansluiting na een wisseling van functies.
Te korte kabel, andere poort dan maar, ja, werkt. Toch niet helemaal zoals ik het wil met die kabel en terug naar de vorige situatie. En dat werkt dan niet meer.
Ik had gelukkig nog wat vrije usb slots zodat alles weer goed kon komen.
Ik heb er eens op ge-googled. Als ik het goed begrepen heb moeten in het register zaken worden opgeschoond, en daar ben ik geen held in.
Maar ik denk dat je in die richting moet zoeken.
Van de aanschaf van de payware versie van FSUIPC hoef je geen spijt te hebben: Geweldig wat daar allemaal mee kan.
Nog wat reacties afwachten misschien..
Afbeelding
Avatar gebruiker
greencan
Site Admin
Site Admin
 
Berichten: 3461
Geregistreerd: 06 jan 2007, 01:12
Woonplaats: Castricum

Re: FSUIPC Saitek Panels

Berichtdoor FlipS op 10 maart 2017, 10:06

Al mijn Saitek spelbesturingen functioneren in P3D (ik bezit v2.5), inclusief het Saitek Switch Panel. Ik heb alles via het menu in P3D ingesteld. Aanvankelijk gooide P3D mijn instellingen elke keer weg bij het afsluiten van het programma, maar op gegeven moment behield P3D de instellingen terwijl ik niets veranderd had.
Ik kreeg het Switch Panel alleen aan de gang door de koppeling handmatig in xml.exe in te voeren. Tekst staat al ergens op deze website maar ik kan die opnieuw vermelden. Andere panels heb ik niet; het lijkt me mogelijk dat je ook daarvoor koppelingen moet opnemen in xml.exe.

Er is ook een freeware hulpprogramma voor Saitek panels: SPAD (Saitek Panels Advanced Driver). Als het niet lukt om de panels op gewone wijze aan de praat te krijgen, zou je dit hulpprogramma ook kunnen proberen.
Flight simming is a health hazard (Warwick Carter)
Avatar gebruiker
FlipS
Moderator
Moderator
 
Berichten: 3224
Geregistreerd: 22 sep 2011, 11:15
Woonplaats: Teuge

Re: FSUIPC Saitek Panels

Berichtdoor Michel op 11 maart 2017, 17:20

Bedankt voor de reactie het probleem is nog niet verholpen
Ik ga proberen de register zaken op te schonen

Mvg,
Michel
Michel
Observer
Observer
 
Berichten: 5
Geregistreerd: 08 jan 2017, 15:25


Keer terug naar Prepar3d

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 3 gasten