rook

Algemene discussieplek voor alles betreffende Microsoft Flight Simulator FSX

Moderator: Moderator-groep

rook

Berichtdoor Bas op 03 sep 2011, 16:47

hoe kan ik meerder de kleuren rook op een vliegtuig zetten voor fsx want ik weet het niet?
Afbeelding

Groetjes Bas
Avatar gebruiker
Bas
Senior Controller
Senior Controller
 
Berichten: 150
Geregistreerd: 18 aug 2011, 18:50

Re: rook

Berichtdoor FsTheo op 03 sep 2011, 18:17

Dat is een beetje ingewikkeld Bas, je moet dan toch wat meer van FS weten, van effecten, hoe je die een andere kleur geeft, wáár de rook vandaan moet komen, een heleboel dingen moet je aanpassen.

Maar het kàn wel, kijk maar eens naar mijn filmpje;


Theo :wink:
Avatar gebruiker
FsTheo
Site Admin
Site Admin
 
Berichten: 14847
Geregistreerd: 04 jan 2007, 18:34
Woonplaats: Zandeweer, Prov. Groningen

Re: rook

Berichtdoor Bas op 03 sep 2011, 18:49

maar gelukkig weet ik er veel van af
Afbeelding

Groetjes Bas
Avatar gebruiker
Bas
Senior Controller
Senior Controller
 
Berichten: 150
Geregistreerd: 18 aug 2011, 18:50

Re: rook

Berichtdoor FsTheo op 03 sep 2011, 20:54

In dat geval maak je een kopie van je witte rook effect. Je wilt misschien dat hij rood wordt.
De witte rook heet fx_smoke_w.fx en de kopie noem je dan fx_smoke_r.fx.
En die laatste open je met Kladblok bijvoorbeeld en dan zoek je de kleuren op. Er staat bijvoorbeeld;

Color Start=244, 244, 247, 150
Color End=249, 249, 249, 255

En daar maak je

Color Start=255, 0, 0, 150
Color End=255 , 99 , 71, 255

van. En die sla je weer op.

Vervolgens moet het vliegtuig nog weten dat hij de rode rook moet gebruiken, dat zit in de aircraft.cfg van het toestel.

Kijk maar eens in de aircraft.cfg van de Extra 300. (Een stuntvliegtuig met lekker veel rook!)

En daar zoek je het stukje van de rook op;

[SMOKESYSTEM]
smoke.0=-10.00, -0.70, 0.0, fx_smoke_w

En dat verander je in;

[SMOKESYSTEM]
smoke.0=-10.00, -0.70, 0.0, fx_smoke_r

En door die r laat hij nu rode rook zien!

Theo :wink:
Avatar gebruiker
FsTheo
Site Admin
Site Admin
 
Berichten: 14847
Geregistreerd: 04 jan 2007, 18:34
Woonplaats: Zandeweer, Prov. Groningen

Re: rook

Berichtdoor Awesomeblack op 03 sep 2011, 21:54

Zie ook dit topic. Helemaal doorlezen, dan weet je hoe het werk met het smoke system in FS :D

Awesome
Afbeelding [;] Afbeelding
Awesomeblack
Instructor
Instructor
 
Berichten: 369
Geregistreerd: 02 mei 2011, 15:04
Woonplaats: Stijg op rwy27, flauwe bocht links, eerte stad die je tegen komt.

Re: rook

Berichtdoor Bas op 04 sep 2011, 17:27

hoi kan ik dan ook bij anderen vliegtuigen rook er op zetten bij voor beeld op de chesna?
Afbeelding

Groetjes Bas
Avatar gebruiker
Bas
Senior Controller
Senior Controller
 
Berichten: 150
Geregistreerd: 18 aug 2011, 18:50

Re: rook

Berichtdoor FsTheo op 04 sep 2011, 17:37

Jawel, dan kopieëer je dat stukje van de rook;

[SMOKESYSTEM]
smoke.0=-10.00, -0.70, 0.0, fx_smoke_w

in de aircraft.cfg van de Cessna.
En met de <I> toets krijg je daar dan ook rook. :D

Theo :wink:
Avatar gebruiker
FsTheo
Site Admin
Site Admin
 
Berichten: 14847
Geregistreerd: 04 jan 2007, 18:34
Woonplaats: Zandeweer, Prov. Groningen

Re: rook

Berichtdoor Bas op 04 sep 2011, 17:58

en kan je ook meer deren kleuren rook op een vliegtuig en wil je me dat ook graag uit leggen

en kan je ook de kleuren apart aan zetten. en als je meer deren kleuren hebt gaan ze dan niet over el kaar :G: .

en hoe laat je er meer vliegtuigen op een formatie vliegen zo als in je filmpje
Afbeelding

Groetjes Bas
Avatar gebruiker
Bas
Senior Controller
Senior Controller
 
Berichten: 150
Geregistreerd: 18 aug 2011, 18:50

Re: rook

Berichtdoor FsTheo op 04 sep 2011, 18:55

Dat waren drie vragen in drie berichten Bas, dat hoeft niet. Boven je bericht zit de <Edit> knop en daarmee kun je je bericht aanpassen, er wat aan toevoegen of weghalen. Volgende keer even om denken.

Je kunt meerdere kleuren rook op één vliegtuig zetten. Want je hebt vliegtuigen met bijvoorbeeld vier rokende motoren, als ze hard werken. Dus is er rook op vier plekken en die zou je allemaal een andere kleur kunnen geven.

Je kunt ze niet apart aanzetten, er is maar één aan/uit schakelaar voor alle rook van een vliegtuig, de <I> toets.

In mijn filmpje zie je tien vliegtuigen. Op de grond heb ik ze alle tien apart laten rijden. Je kunt dat filmen en opnieuw afspelen, met FsRecorder, een gratis programma. En door dat afspelen kon ik zien waar ze reden en botste ik er niet met het volgende vliegtuig tegenaan.

Het formatievliegen deed ik met één vliegtuig. En met truukjes kun je die kopieëren. Bijvoorbeeld 5 meter naar achteren en 5 meter opzij. Zo gaf ik ze alle 10 een nieuwe plek en lijkt het alsof er formatie gevlogen wordt! :D

Maar eigenlijk is het maar één vliegtuig! :D Niet verder vertellen hoor! :lol:

Theo :wink:
Avatar gebruiker
FsTheo
Site Admin
Site Admin
 
Berichten: 14847
Geregistreerd: 04 jan 2007, 18:34
Woonplaats: Zandeweer, Prov. Groningen

Re: rook

Berichtdoor Bas op 04 sep 2011, 19:16

oke dat zal ik niet door vertellen en als een vliegtuig maar een moter heeft hoe krijg je dan meer deren kleuren
Afbeelding

Groetjes Bas
Avatar gebruiker
Bas
Senior Controller
Senior Controller
 
Berichten: 150
Geregistreerd: 18 aug 2011, 18:50

Re: rook

Berichtdoor FsTheo op 04 sep 2011, 19:21

De plek van de rook zit in die regel;

smoke.0=-10.00, -0.70, 0.0, fx_smoke_w

Denk voor het gemak maar even in meters. (Al zijn het geen meters.)

De rook komt uit het vliegtuig, 10 meter naar achteren en 70 centimeter opzij. En op hoogte 0.
Dus als er rook uit de punten van de vleugels moet komen zou er kunnen staan;

smoke.0=-1.00, -5.00, 0.0, fx_smoke_w
smoke.0=-1.00, 5.00, 0.0, fx_smoke_w

Maar dat is lastig uitleggen want bij elk toestel is dat weer anders.

Theo :wink:
Avatar gebruiker
FsTheo
Site Admin
Site Admin
 
Berichten: 14847
Geregistreerd: 04 jan 2007, 18:34
Woonplaats: Zandeweer, Prov. Groningen

Re: rook

Berichtdoor Bas op 04 sep 2011, 19:49

hoe kan ik rook op de b 52
Afbeelding

Groetjes Bas
Avatar gebruiker
Bas
Senior Controller
Senior Controller
 
Berichten: 150
Geregistreerd: 18 aug 2011, 18:50

Re: rook

Berichtdoor greencan op 04 sep 2011, 20:49

Als dat effect er in zit: Op i drukken.
Afbeelding
Avatar gebruiker
greencan
Site Admin
Site Admin
 
Berichten: 3352
Geregistreerd: 06 jan 2007, 01:12
Woonplaats: Castricum

Re: rook

Berichtdoor FsTheo op 04 sep 2011, 21:50

En anders, als het dezelfde is die ik heb, vol gas geven! Net echt! :lol:

http://www.youtube.com/watch?v=wJ7niLYSVFo

Theo :wink:
Avatar gebruiker
FsTheo
Site Admin
Site Admin
 
Berichten: 14847
Geregistreerd: 04 jan 2007, 18:34
Woonplaats: Zandeweer, Prov. Groningen

Re: rook

Berichtdoor Bas op 05 sep 2011, 10:58

ja de b52 heeft geen rook funksi
Afbeelding

Groetjes Bas
Avatar gebruiker
Bas
Senior Controller
Senior Controller
 
Berichten: 150
Geregistreerd: 18 aug 2011, 18:50

Re: rook

Berichtdoor Bartflyer op 05 sep 2011, 21:1