Audio splitsen

Algemene discussieplek voor alles betreffende Microsoft Flight Simulator FSX

Moderator: Moderator-groep

Audio splitsen

Berichtdoor Kevin op 03 jun 2012, 21:19

In het verleden kwam, zoals ik me kan herinneren, meermaals de vraag naar voren of en hoe het mogelijk is om in FSX een headset te gebruiken, maar de motor- en omgevingsgeluiden toch via normale speakers te kunnen horen. Hierover is nu een aardig artikel geschreven op flaps2approach.com: http://www.flaps2approach.com/journal/2 ... sim-7.html. Voor de niet-engelstaligen onder ons: het artikel is helaas niet in het Nederlands geschreven.

(Via: http://www.simflight.nl/2012/06/03/audi ... simulator/)
Afbeelding
Voor de Aviosim webshop: klik links op de Afbeelding knop.
Avatar gebruiker
Kevin
Moderator
Moderator
 
Berichten: 3414
Geregistreerd: 21 jul 2007, 19:14
Woonplaats: Heerlen

Re: Audio splitsen

Berichtdoor henk-jan op 04 aug 2012, 17:35

hoi,
als je een technisch iemand weet;
vraag of hij een ander printplaatje er inzet of een beetje aan het printplaatjes knutselt zodat hij 2 kanten op kan!
I5-661 3.33 GHz || Msi Gtx 560-Ti || Samsung Evo 850 SSD 120GB
henk-jan
Instructor
Instructor
 
Berichten: 229
Geregistreerd: 21 jan 2012, 15:17

Re: Audio splitsen

Berichtdoor herman op 06 aug 2012, 20:43

Ik gebruik daarvoor een "splitter", verkrijgbaar bij elke electronicazaak voor een paar euro. Mijn headset heeft twee bananenstekers, rood en groen. Mijn Logitech speakers met subwoofer hebben een groene steker. In mijn desktop zit een groene en rode steker/ingang. Ik plaats de splitter in de groene ingang en daar gaat de groene speaker banaan en de groene headset/banaan in. De rode banaan van de headset gaat in de rode ingang van de desktop.
Het geluid van ATC en van de engines hoor ik dus van twee kanten, dat van de headset kan ik handmatig regelen.
Herman
herman
Instructor
Instructor
 
Berichten: 234
Geregistreerd: 17 feb 2009, 09:13

Re: Audio splitsen

Berichtdoor rubenonline op 06 aug 2012, 20:54

Of gewoon 2 geluidskaarten. Bij mn computer zat een videokaart ingebouwd. En toen heb ik (mede omdat ik een gamepoort nodig had) een tweede klein kaartje met gamepoort erin gezet. Dus het gewone geluid hoor ik over de grote kaart. En de communicatie via de gamepoort kaart. Een nadeel vind ik wel, dat het motor geluid etc weer gedempt klinkt als je een headset op hebt.:grin:
Avatar gebruiker
rubenonline
Senior Instructor
Senior Instructor
 
Berichten: 533
Geregistreerd: 01 jun 2010, 15:31
Woonplaats: Vlissingen, Zeeland


Keer terug naar FSX

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten