FSWeekend 2017

Vragen en opmerkingen over Dutchfs

Moderator: Moderator-groep

FSWeekend 2017

Berichtdoor FlipS op 07 sep 2017, 17:14

Afbeelding

De voorbereidingen voor het FSWeekend zijn weer in volle gang. De belangstelling voor het evenement was de laatste jaren geleidelijk aan het afnemen. Eén van de oorzaken die vaak wordt genoemd, is dat er weinig nieuws is op het gebied van Flight Simulation. Nu is dat nieuws er wel, maar of daar al iets van te zien is op het FSWeekend, lijkt twijfelachtig.
Ik doel hiermee op de nieuwe 64-bits flightsims Prepar3D v4, Flight Sim World en Aerofly FS2 (naast X-Plane dat al langer 64-bits is). Flight Sim World en Aerofly FS2 zijn beschikbaar gesteld in ‘Early access’, hetgeen inhoudt dat deze sims nog niet geheel voltooid zijn. X-Plane 11 en Prepar3D v4 zijn dat wel. Waarschijnlijk zal geen van de leveranciers van deze programma’s zelf vertegenwoordigd zijn maar wellicht zijn er stands waarin één van deze nieuwe simulators al te zien is. Vorig jaar waren er demonstraties met X-Plane die door enkele enthousiaste gebruikers gegeven werden en wellicht gaat dat dit jaar ook weer gebeuren.
Er wordt steeds meer gebruik gemaakt van beamers zodat veel publiek demonstraties kan volgen.
Maar zelf simulatievliegen is natuurlijk veel leuker!

Wij van Dutchfs zijn (nog) niet zo modern dat we een 64-bits simulator gebruiken en duiken dit jaar zelfs het verleden in. Wij draaien nog met FSX. Reden daarvoor is dat we meer actie willen bieden. We koppelen twee pc’s aan elkaar en willen daarmee vooral de mogelijkheid bieden om een luchtgevecht te voeren. Daartoe maken we gebruik van de add-ons FSX@war en TacPack. Die zijn er op dit moment alleen voor FSX en vandaar onze keuze voor een verouderde simulator. Het gaat nog een tijd duren voor de nieuwste flightsims dezelfde mogelijkheden kunnen bieden al moet gezegd dat add-ons voor P3D v4 in hoog tempo verschijnen.
Met twee pc’s is het natuurlijk ook mogelijk in formatie te vliegen of een airrace te houden. Formatievliegen kan altijd met twee pc’s maar voor races moet meer worden voorbereid. We hebben virtuele racevliegtuigen bij ons maar gaan races nog niet voorbereiden; dat is iets voor een volgende keer.

In mei was er een bijeenkomst waaraan de meeste standhouders deelnamen. Daar zijn plannen gesmeed om het FSWeekend een nieuwe impuls te geven. Dit heeft onder meer geleid tot een vernieuwde website van het FSWeekend. Daarop zal van elke deelnemer een beschrijving komen van de gewone activiteiten van die organisatie met daarbij ook een vermelding wat tijdens het FSWeekend geboden wordt.
Wij hopen op grote belangstelling en vragen de bezoekers van dit forum om zoveel mogelijk bekendheid te geven aan het FSWeekend.
Er is een Facebook FSweekend Flightsim Community pagina en een link van het FSweekend die iedereen met iedereen op Facebook kan delen.

Er is een poster van het FSWeekend (zie de verkleinde afbeelding bovenaan). Je kunt deze hier als pdf downloaden, zelf printen en verspreiden.

Snelle beslissers kunnen vandaag kaarten voor het Aviodrome kopen met aantrekkelijke korting

Tot ziens in het Aviodrome!
Flight simming is a health hazard (Warwick Carter)
Avatar gebruiker
FlipS
Moderator
Moderator
 
Berichten: 3153
Geregistreerd: 22 sep 2011, 11:15
Woonplaats: Teuge

Keer terug naar Dutchfs Website

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron