Pagina 1 van 2

FSWeekend 2017

BerichtGeplaatst: 07 sep 2017, 17:14
door FlipS
Afbeelding

De voorbereidingen voor het FSWeekend zijn weer in volle gang. De belangstelling voor het evenement was de laatste jaren geleidelijk aan het afnemen. Eén van de oorzaken die vaak wordt genoemd, is dat er weinig nieuws is op het gebied van Flight Simulation. Nu is dat nieuws er wel, maar of daar al iets van te zien is op het FSWeekend, lijkt twijfelachtig.
Ik doel hiermee op de nieuwe 64-bits flightsims Prepar3D v4, Flight Sim World en Aerofly FS2 (naast X-Plane dat al langer 64-bits is). Flight Sim World en Aerofly FS2 zijn beschikbaar gesteld in ‘Early access’, hetgeen inhoudt dat deze sims nog niet geheel voltooid zijn. X-Plane 11 en Prepar3D v4 zijn dat wel. Waarschijnlijk zal geen van de leveranciers van deze programma’s zelf vertegenwoordigd zijn maar wellicht zijn er stands waarin één van deze nieuwe simulators al te zien is. Vorig jaar waren er demonstraties met X-Plane die door enkele enthousiaste gebruikers gegeven werden en wellicht gaat dat dit jaar ook weer gebeuren.
Er wordt steeds meer gebruik gemaakt van beamers zodat veel publiek demonstraties kan volgen.
Maar zelf simulatievliegen is natuurlijk veel leuker!

Wij van Dutchfs zijn (nog) niet zo modern dat we een 64-bits simulator gebruiken en duiken dit jaar zelfs het verleden in. Wij draaien nog met FSX. Reden daarvoor is dat we meer actie willen bieden. We koppelen twee pc’s aan elkaar en willen daarmee vooral de mogelijkheid bieden om een luchtgevecht te voeren. Daartoe maken we gebruik van de add-ons FSX@war en TacPack. Die zijn er op dit moment alleen voor FSX en vandaar onze keuze voor een verouderde simulator. Het gaat nog een tijd duren voor de nieuwste flightsims dezelfde mogelijkheden kunnen bieden al moet gezegd dat add-ons voor P3D v4 in hoog tempo verschijnen.
Met twee pc’s is het natuurlijk ook mogelijk in formatie te vliegen of een airrace te houden. Formatievliegen kan altijd met twee pc’s maar voor races moet meer worden voorbereid. We hebben virtuele racevliegtuigen bij ons maar gaan races nog niet voorbereiden; dat is iets voor een volgende keer.

In mei was er een bijeenkomst waaraan de meeste standhouders deelnamen. Daar zijn plannen gesmeed om het FSWeekend een nieuwe impuls te geven. Dit heeft onder meer geleid tot een vernieuwde website van het FSWeekend. Daarop zal van elke deelnemer een beschrijving komen van de gewone activiteiten van die organisatie met daarbij ook een vermelding wat tijdens het FSWeekend geboden wordt.
Wij hopen op grote belangstelling en vragen de bezoekers van dit forum om zoveel mogelijk bekendheid te geven aan het FSWeekend.
Er is een Facebook FSweekend Flightsim Community pagina en een link van het FSweekend die iedereen met iedereen op Facebook kan delen.

Er is een poster van het FSWeekend (zie de verkleinde afbeelding bovenaan). Je kunt deze hier als pdf downloaden, zelf printen en verspreiden.

Tot ziens in het Aviodrome!

Re: FSWeekend 2017

BerichtGeplaatst: 13 okt 2017, 12:16
door arno
Even onder de aandacht voor de nieuwe aanmelders van dit forum

Re: FSWeekend 2017

BerichtGeplaatst: 16 okt 2017, 10:35
door FlipS
Het Floor Plan voor het FSWeekend is gepubliceerd. Wij staan weer rechts direct na de ingang van de Uiverzaal.

Re: FSWeekend 2017

BerichtGeplaatst: 16 okt 2017, 21:36
door zzip
Ik ben in de onmogelijkheid om te komen,
maar normaal ben ik volgend jaar van de partij .

Veel succes dat weekend,

Peter

Re: FSWeekend 2017

BerichtGeplaatst: 20 okt 2017, 21:48
door FlipS
Het Aviodrome heeft een mooie korting actie: 25% korting alleen op de dagen van het FSWeekend! Je kunt kaarten bestellen via deze link.

De laatste dagen zijn er nog leuke ontwikkelingen geweest wat betreft inschrijvingen. Er heeft nog een grote commerciële deelnemer ingeschreven met een grote cockpit die een plaats zal krijgen in de Uiverzaal.

Een stand met GeoFS: een web-based Flightsim.

Een lezing op zaterdag van Aerosoft over twee nieuwe Flight simulatoren.

De Koninklijke Luchtmacht komt met een truck met twee F16 simulatoren waar bezoekers een vlucht mee kunnen maken.

Re: FSWeekend 2017

BerichtGeplaatst: 21 okt 2017, 11:38
door PeterL
Misschien is het een goed idee te kijken of samenreizen een optie is. In ieder geval gezelliger om met iemand met dezelfde hobby naar het FS weekend te gaan dan in je eentje.
Als je in de regio Rotterdam - Gouda woont en van plan bent om op zat. 4/11 naar Lelystad te gaan, zou je evt. mee kunnen rijden, ik ga alleen, dus heb 3 (gratis!) plaatsen vrij. Vertrektijd is niet voor 10 uur. Stuur even een PB om nader af te spreken.

Peter

Re: FSWeekend 2017

BerichtGeplaatst: 22 okt 2017, 14:07
door Bollo
Lijkt mij ontzettend leuk en leerzaam om het fsweekend te bezoeken, maar helaas kunnen wij niet komen vanwege andere verplichtingen. Ik hoop dat we volgend jaar wel een bezoekje kunnen brengen.

Veel plezier toegewenst voor diegenen die wel gaan. :)

Re: FSWeekend 2017

BerichtGeplaatst: 23 okt 2017, 17:50
door arno
Ben benieuwd of NL2000 met updates op het fsweekend komt. Vorig jaar kwam op dat weekend versie 4.09 uit met updates. Misschien dit jaar weer?

Re: FSWeekend 2017

BerichtGeplaatst: 29 okt 2017, 09:33
door FlipS
Roland van Roy van Simprojects maakte een promotievideo voor het FSWeekend:


Re: FSWeekend 2017

BerichtGeplaatst: 31 okt 2017, 14:00
door phmak
Voor de vraag naar de mogelijke updates van nl2000 , verwijs ik even naar het persbericht dat ik naar dutchfs.nl heb gestuurd en hou de website van nl2000 in de gaten,

Re: FSWeekend 2017

BerichtGeplaatst: 31 okt 2017, 14:25
door arno
phmak schreef:het persbericht dat ik naar dutchfs.nl heb gestuurd

Dank Joop. Maar naar wie gestuurd? Ik neem aan naar FSTheo, wellicht onder embargo!

Re: FSWeekend 2017

BerichtGeplaatst: 31 okt 2017, 17:10
door phmak
Naar het algemene email adres van dutchfs en zonder embargo . Release zal zijn aanstaande donderdag.

Re: FSWeekend 2017

BerichtGeplaatst: 31 okt 2017, 17:12
door phmak
Dit was het bericht :
Het NL2000 team is constant bezig de bestaande NL2000 scenery aan te passen en te verbeteren.
Deze keer brengen zij ter gelegenheid van het FSweekend in het Aviodrome opnieuw diverse nieuwe packages uit onder versie 4.10.
De belangrijkste aanpassingen zijn :
We plaatsten in de haven van Rotterdam het oude HollandAmerikaLijn schip de SS Rotterdam. In Amsterdam zijn gebouwen toegevoegd aan de ZuidAs.
De heliport van HeliHolland is verbeterd en de verdwenen hangar op RotterdamDenHagueAirport EHRD is weer terug.
Hoogeveen EHHO kende een wijziging van baannummering en op GroningenEelde EHGG zijn diverse objecten toegevoegd.
Het vliegveld Teuge EHTE is nu ook zichtbaar in P3D.
Op de velden EHEH en EHBK zijn de ontbrekende PAPI's toegevoegd. EHKD heeft nu verbeterde nieuwe baanverlichting.
Om de verschillende 4.10 packages te installeren, moet gebruik worden gemaakt van de nieuwe installer 4.0.80.
Hoewel het ook duidelijk vermeld staat in de nieuwe handleiding: De installer moet als "ADMINISTRATOR" worden geïnstalleerd en de
nl2 packages zelf moeten door de installer ook als "ADMINISTRATOR" worden geïnstalleerd.
Alle bestanden kunnen voor het FSweekend worden gedownload op de website : https://www.nl-2000.com/
Wij wensen alle gebruikers happy flying boven Nederland.

Re: FSWeekend 2017

BerichtGeplaatst: 05 nov 2017, 22:20
door greencan
Even wat eerste indrukken. Morgen ga ik er beter voor zitten, nu niet, want zo'n weekend is toch behoorlijk zwaar. We zijn tenslotte geen 20 meer....
Zaterdag was het al vroeg druk. De mensen die het weten kunnen vonden het zelfs behoorlijk veel drukker dan vorig jaar. Vandaag kwam de loop er pas na een uur of twaalf in. Aan belangstelling heeft het in ieder geval niet ontbroken.
Nu kan er wel een vertekend beeld ontstaan: Delen van het Aviodrome zijn omgetoverd tot 'kinderparadijsjes'. Dat werkte in ieder geval op 4 en 5 november. Men heeft het wel eens over geluidsoverlast door vliegtuigen, maar dat blijft een lachertje vergeleken met geluidsoverlast door kinderen. De gezinnen met kinderen kwamen in ieder geval niet voor het Fs weekend, maar het leverde extra drukte op, vandaar dat vertekende beeld.
Waar ik in ieder geval gelukkig mee ben is dat ik er dit jaar weer bij was dankzij FlipS. Nico -voor de ingewijden- had een auto volgeladen met spullen om leuke dingen mee te doen. Een vlieg-pc natuurlijk met toebehoren, maar ook uitstekend verzorgde powerpoint presentaties, allerlei documentatie en een zeer gedegen aanbod van prachtige toestellen waarmee het voor een langsloper bijna onmogelijk werd om door te lopen. Wat v