Het Grote IVAO Topic deel III

Informatie over verschillende On-line-flying-Netwerken en Online-evenementen.

Moderator: VBA007

Het Grote IVAO Topic deel III

Berichtdoor VBA007 op 02 sep 2010, 06:54

We gaan verder met deel III [vlieg]

Groeten,

Cor

Deel II: viewtopic.php?f=35&t=7574&start=0
Join V-Bird VA. Look at vbirdva.com
Afbeelding
VBA007
Site Admin
Site Admin
 
Berichten: 668
Geregistreerd: 04 jan 2007, 19:37
Woonplaats: Brasschaat, Belgium

Re: Het Grote IVAO Topic deel III

Berichtdoor Thomas H op 12 feb 2011, 23:56

Er wordt hier ook nooit meer gepost? Nja, laat ik dan maar is weer wat posten.

Vanavond een bijzondere Approach op Rotterdam. Ik had de hele rit nog geen Air Traffic Controller gesproken, maar tijdens mijn descent bleek Amsterdam Center online te zijn. Dus ik besloot contact op te nemen, maar het lukte niet. Nadat ik diverse malen hoorde:

- City 143 are you on the frequency?
- City 143, radio check..

En ik zei:

- Amsterdam Center, City143, do you read?

Was het duidelijk dat we een probleempje hadden. Een mic (lees radio) failure. En aangezien ik al richting de approach zat en graag snel aan de grond wilde had ik geen tijd om mijn microfoon instellingen na te lopen (lees checklist voor Radio Failure erbij te pakken). Vervolgens typent met Center gesproken en ik kreeg een ILS 24. Exact stond er: ''After Romeo Romeo turn left heading 270, cleared ILS approach runway 24.'' Nou goed, het leek allemaal (al dan) typent goed te gaan en ik kreeg een 'cleared to land'. Maar éénmaal op ILS Approach had mijn Auto-pilot kuren en kreeg ik de Glideslope maar niet aan de praat. Ik was op dat moment al in de buurt van het vliegveld en moest dus een wat stijlere daling inzetten. Normaal had ik maar voor een go-around gegaan, want deze stijle daling zullen veel passagiers als wat minder prettig hebben bschouwd, maar goed ik moest er vvandoor. Toch nog even, ondanks de landings klaring al te hebben ontvangen, gemeld dat we door Glideslope problemen visual zouden gaan landen. Uiteindelijk goed geland en nog voordat ik bij de gate was sloot windows af wegens zo'n update :down:

Maar goed, was toch een leuk vluchtje. Volgende keer pas weer online gaan als ik iets meer tijd heb, maakt het voor de passagiers ook wat aangenamer :P
OLD System ||3.00 Ghz || Intel Pentium || RAM 1.00 GB || On board 128 RAM Graphics card || HD 250 GB
NEW System||2.40 Ghz || Dual core Intel || RAM 3.00 GB || Geforce 9600 GT 1024MB || HD 500 GB


Afbeelding
Thomas H
Senior Instructor
Senior Instructor
 
Berichten: 849
Geregistreerd: 29 feb 2008, 10:03

Re: Het Grote IVAO Topic deel III

Berichtdoor Aviationpilot op 17 jun 2011, 16:33

Even een vraagje wat betreft IVAO. Ik hoorde dat DFS op enkele data wat gezamelijke activiteiten organiseerden, wanneer is de volgende wat ik zou graag wel eens een kijkje willen nemen :)
Aviationpilot
Senior Instructor
Senior Instructor
 
Berichten: 627
Geregistreerd: 07 jun 2011, 18:48
Woonplaats: Utrecht

Re: Het Grote IVAO Topic deel III

Berichtdoor greencan op 17 jun 2011, 17:12

Dat zullen dan misschien DFS leden zijn, maar het gaat niet van DFS uit.
Afbeelding
Avatar gebruiker
greencan
Site Admin
Site Admin
 
Berichten: 3350
Geregistreerd: 06 jan 2007, 01:12
Woonplaats: Castricum

Re: Het Grote IVAO Topic deel III

Berichtdoor Aviationpilot op 17 jun 2011, 18:17

Hmm dan heb ik mij toch vergist denk ik, ik had ergens gelezen dat allemaal leden van DFS op bepaalde data met elkaar afspraken, etc ><
Aviationpilot
Senior Instructor
Senior Instructor
 
Berichten: 627
Geregistreerd: 07 jun 2011, 18:48
Woonplaats: Utrecht

Re: Het Grote IVAO Topic deel III

Berichtdoor Kevin op 17 jun 2011, 18:28

Ik denk dat jij de FSHost server van Area51 Zone bedoelt: http://www.a51-zone.net/games/flight-si ... -host.html. :wink:
Afbeelding
Voor de Aviosim webshop: klik links op de Afbeelding knop.
Avatar gebruiker
Kevin
Moderator
Moderator
 
Berichten: 3414
Geregistreerd: 21 jul 2007, 19:14
Woonplaats: Heerlen

Re: Het Grote IVAO Topic deel III

Berichtdoor greencan op 17 jun 2011, 20:00

Aviationpilot schreef:Hmm dan heb ik mij toch vergist denk ik, ik had ergens gelezen dat allemaal leden van DFS op bepaalde data met elkaar afspraken, etc ><

En dat kan natuurlijk heel goed.
Veel DFS'ers zijn ook actief op IVAO.
Wat Kevin zegt kan ook kloppen: De A-51 vliegers zijn bijna allemaal ook actief op DFS.
Op A-51 wordt om de 2 weken een 'Hop' gevlogen. Vooraf wordt bekend gemaakt van waar naar waar, enz.
Maar dat heeft niets met IVAO te maken.
Back on topic dus.
Afbeelding
Avatar gebruiker
greencan
Site Admin
Site Admin
 
Berichten: 3350
Geregistreerd: 06 jan 2007, 01:12
Woonplaats: Castricum

Re: Het Grote IVAO Topic deel III

Berichtdoor Bartflyer op 07 nov 2011, 22:55

Goedendag iedereen.

Omdat het me een beetje nutteloos leek hier een apart onderwerp voor aan te maken, plaats ik het gewoon hier.

Ik ben zaterdag op het FS-weekend omgepraat door de IVAO om aan de verkeerde kant van het luchtruim te gaan zitten.
Dusss: Zondag IvAc geinstalleerd, en op IVAO members m'n status ook op ATC gezet.
Vervolgens die zondag gelijk een uurtje of 4 gemaakt, en vandaag (lees:maandag) een uurtje of 2.
Op school zijn wij dagelijks bezig met berekeningen als deze, bijzonder lastig te noemen. 4+2=6 uren, dat wil zeggen: meer als de helft om AS2 -> TWR te worden.

Maar op mijn personal page van IVAO staat dit (maandag, 22.54)
ATC Applicant
No Logged Hours

Hoe kan dit ?
Doe ik iets verkeerd ?

Alvast bedankt voor de hulp :dup:


Groeten Bart
Groeten Bart,Student Maritiem Officier en luchtvaartgek
vergeet niet mijn blog te bekijken; lees mee op: www[dot]bartpower.reismee.nl
Bartflyer
Senior Instructor
Senior Instructor
 
Berichten: 763
Geregistreerd: 11 jun 2011, 09:50
Woonplaats: In de polder

Re: Het Grote IVAO Topic deel III

Berichtdoor zoek34 op 07 nov 2011, 23:27

Het wordt dagelijks pas om 1200Z bijgewerkt, als je op dat moment online bent pas de volgende dag
PC oud: Celeron D 346 (sock 775) / 8600GT 1GB / 3GB DDR2-553

PC nieuw: Intel Core I7-3930K / 680GTX TF4 / 32GB DDR3-1600 / Corsair H100 + 4x 120mm fans / Asus P9X79 / Samsung 830 256GB / WD Black 1TB / LG GH24NS90 / Be-Quiet PP L8 730W / CM Storm Trooper
Avatar gebruiker
zoek34
Senior Executive
Senior Executive
 
Berichten: 4658
Geregistreerd: 06 jan 2007, 08:40
Woonplaats: onder de SUGOL en ARTIP arrivals voor rwy 36R (Aalselmeerbaan)

Re: Het Grote IVAO Topic deel III

Berichtdoor Awesomeblack op 08 nov 2011, 15:01

Ik ging net inloggen op EHRD_DEL, en toen ik bij teamspek ging kijken, strond er: Could not login. IP Banned, of zo iets. Hoe kan dit dan? Ik heb (naar mijn weten) niks fout gedaan op TS!

Awesome
Afbeelding [;] Afbeelding
Awesomeblack
Instructor
Instructor
 
Berichten: 363
Geregistreerd: 02 mei 2011, 15:04
Woonplaats: Stijg op rwy27, flauwe bocht links, eerte stad die je tegen komt.

Re: Het Grote IVAO Topic deel III

Berichtdoor PatsTeam op 08 nov 2011, 16:53

Misschien even op het forum van IVAO vragen/kijken?

nl.forum.ivao.aero :wink:
Avatar gebruiker
PatsTeam
Senior Instructor
Senior Instructor
 
Berichten: 653
Geregistreerd: 07 jan 2008, 16:44
Woonplaats: Heiloo

Re: Het Grote IVAO Topic deel III

Berichtdoor Bartflyer op 08 nov 2011, 18:05

Dank je wel voor je antwoord zoek.

Toch heeft hij de eerste dag mijn 4 uren niet opgeslagen, waarschijnlijk omdat dat te kort was tussen de status change (person is ATC op personal page) en het controllen.

Maar je hebt helemaal gelijk, en mijn uren van gisteren zijn opgeslagen.

Bedankt!
Groeten Bart,Student Maritiem Officier en luchtvaartgek
vergeet niet mijn blog te bekijken; lees mee op: www[dot]bartpower.reismee.nl
Bartflyer
Senior Instructor
Senior Instructor
 
Berichten: 763
Geregistreerd: 11 jun 2011, 09:50
Woonplaats: In de polder

Re: Het Grote IVAO Topic deel III

Berichtdoor Tsaar Martijn I op 13 nov 2011, 19:26

Als ik met IVAP connectie maak, start Teamspeak niet gelijk op. Moet ik Teamspeak handmatig verbinden? En zo ja, naar welke server of kan ik dat ergens achterhalen.

Eerste paar keer is het wel goed gedaan.
Gereisd met het vliegtuig 7960 KM. Gereisd met de trein 25799KM
Avatar gebruiker
Tsaar Martijn I
Supervisor
Supervisor
 
Berichten: 1953
Geregistreerd: 21 jul 2008, 19:58
Woonplaats: Dakloos

Re: Het Grote IVAO Topic deel III

Berichtdoor Bartflyer op 13 nov 2011, 21:59

Tsaar, was jij dat dus vanmiddag op EHRD ? :roll:
Ik zat op Delivery, en ik had een toestel met hetzelfde probleem.

Maar ik dacht dat diegene uiteindelijk zei (via TS) dat het het deed en het oke was..
Dus was jij dat?

In ieder geval, ik heb dat ook een paar keer gehad, misschien eerst op TS icoon klikken en dan verbindingg maken met IVAO, dat ie wel naar de juiste server gaat ?
Groeten Bart,Student Maritiem Officier en luchtvaartgek
vergeet niet mijn blog te bekijken; lees mee op: www[dot]bartpower.reismee.nl
Bartflyer
Senior Instructor
Senior Instructor
 
Berichten: 763
Geregistreerd: 11 jun 2011, 09:50
Woonplaats: In de polder

Re: Het Grote IVAO Topic deel III

Berichtdoor Tsaar Martijn I op 14 nov 2011, 06:35

Ook al geprobeerd. Nee ik vlieg niet op EHRD. in Nederland vlieg ik meestal vanaf EHAM
Gereisd met het vliegtuig 7960 KM. Gereisd met de trein 25799KM
Avatar gebruiker
Tsaar Martijn I
Supervisor
Supervisor
 
Berichten: 1953
Geregistreerd: 21 jul 2008, 19:58
Woonplaats: Dakloos

Re: Het Grote IVAO Topic deel III

Berichtdoor Awesomeblack op 19 nov 2011, 19:18

Mijn probleem is onderhenad opgelost. Er was een fout gemaakt. Ze wouden iemand anders bannen, maar hadden de verkeerde naam gekozen :D

Awesome
Afbeelding [;] Afbeelding
Awesomeblack
Instructor
Instructor
 
Berichten: 363
Geregistreerd: 02 mei 2011, 15:04
Woonplaats: Stijg op rwy27, flauwe bocht links, eerte stad die je tegen komt.

Re: Het Grote IVAO Topic deel III

Berichtdoor Bartflyer op 19 nov 2011, 19:28

Mooi dat dat is opgelost, altijd vervelend...
Groeten Bart,Student Maritiem Officier en luchtvaartgek
vergeet niet mijn blog te bekijken; lees mee op: www[dot]bartpower.reismee.nl
Bartflyer
Senior Instructor
Senior Instructor
 
Berichten: 763
Geregistreerd: 11 jun 2011, 09:50
Woonplaats: In de polder

Re: Het Grote IVAO Topic deel III

Berichtdoor Tsaar Martijn I op 19 nov 2011, 20:44

Mijn probleem is ook opgelost. Had unicom nog op de vhf1 staan.
Gereisd met het vliegtuig 7960 KM. Gereisd met de trein 25799KM
Avatar gebruiker
Tsaar Martijn I
Supervisor
Supervisor
 
Berichten: 1953
Geregistreerd: 21 jul 2008, 19:58
Woonplaats: Dakloos

Het Grote IVAO Topic deel III

Berichtdoor darkpino op 21 nov 2011, 09:09

Hoi!
Ik wil me denk ik ook eens gaan wagen aan IVAO. Maar ik vroeg mij toch nog wat af:
Als ik nou van Schiphol naar laten we zeggen Barcelona vlieg. Dan na de departure moet ik Amsterdam Approach contacten, toch?
En daarna? Hoe gaat dat deel tussen Amsterdam en Barcelona?

Dankjewel alvast voor de hulp!
AfbeeldingAfbeelding
darkpino
Senior Controller
Senior Controller
 
Berichten: 112
Geregistreerd: 11 sep 2011, 21:02

Re: Het Grote IVAO Topic deel III

Berichtdoor run2dayko op 21 nov 2011, 12:34

Hangt er vanaf wat er online is.
Anders UNICOM 122.800
Avatar gebruiker
run2dayko
Instructor
Instructor
 
Berichten: 214
Geregistreerd: 07 mei 2008, 15:46

Het Grote IVAO Topic deel III

Berichtdoor darkpino op 21 nov 2011, 13:24

Ja en wanneer dan Barcelona Approach contacten?
En hoe weet ik wanneer ik een ander moet contacten en welke ik dan moet contacten? Is dat net zoals de Default ATC dat zij dat zelf aangeven? Contact ... Approach on 122.2 ofzo?
AfbeeldingAfbeelding
darkpino
Senior Controller
Senior Controller
 
Berichten: 112
Geregistreerd: 11 sep 2011, 21:02

Re: Het Grote IVAO Topic deel III

Berichtdoor Tsaar Martijn I op 21 nov 2011, 14:17

Dan wordt je opgeroepen
Gereisd met het vliegtuig 7960 KM. Gereisd met de trein 25799KM
Avatar gebruiker
Tsaar Martijn I
Supervisor
Supervisor
 
Berichten: 1953
Geregistreerd: 21 jul 2008, 19:58
Woonplaats: Dakloos

Het Grote IVAO Topic deel III

Berichtdoor darkpino op 21 nov 2011, 15:26

Dus ik kan gewoon lekker doorvliegen tot ik opgeroepen wordt?
AfbeeldingAfbeelding
darkpino
Senior Controller
Senior Controller
 
Berichten: 112
Geregistreerd: 11 sep 2011, 21:02

Re: Het Grote IVAO Topic deel III

Berichtdoor Bartflyer op 21 nov 2011, 18:51

Jazeker, maar houd het ook zelf in de gaten.
Als het wat drukker is heb je kans dat ze je vergeten, dus blijf altijd alert en wed niet al je geld op één paard.
Oftewel: ga niet landen op een baan waar een toestel op staat (of niet) met het idee: ach, fout van de toren, niet mijn probleem.

Maar in principe word het zelf aangegeven ja :wink:
Groeten Bart,Student Maritiem Officier en luchtvaartgek
vergeet niet mijn blog te bekijken; lees mee op: www[dot]bartpower.reismee.nl
Bartflyer
Senior Instructor
Senior Instructor
 
Berichten: 763
Geregistreerd: 11 jun 2011, 09:50
Woonplaats: In de polder

Het Grote IVAO Topic deel III

Berichtdoor darkpino op 21 nov 2011, 23:51

Oke! Nou super! Dankjullie wel voor de hulp!

Wacht maar wel even met vliegen totdat de mist een beetje weg getrokken is... Heb al moeite met taxiën met progressive taxi aan :) laat staan als ik met de mist borden moet lezen :)
AfbeeldingAfbeelding
darkpino
Senior Controller
Senior Controller
 
Berichten: 112
Geregistreerd: 11 sep 2011, 21:02

Volgende

Keer terug naar Online Flying, the Networks

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast