Vraagjes over IVAO (beginner)

Informatie over verschillende On-line-flying-Netwerken en Online-evenementen.

Moderator: VBA007

Gebruikersavatar
don joel
Student Pilot
Student Pilot
Berichten: 25
Lid geworden op: 04 jan 2009, 23:01
Locatie: Niel

Re: Vraagjes over IVAO (beginner)

Bericht door don joel » 20 apr 2010, 15:45

idd, is een manier die het probleem bij mij ook heeft opgelost :dup:

maar heb nog een klein probleempje:
de 'MTL hide aircraft' werkt niet meer bij mij, ik blijf de lijst van IVAO vliegtuigen terugvinden
in "select aircraft' area.

iemand een oplossing???
groetjes
Waar was die vent mee bezig toen hij ontdekte dat je melk uit een koe kon halen???Afbeelding

MarcoMK
Senior Controller
Senior Controller
Berichten: 186
Lid geworden op: 09 jan 2007, 12:33
Locatie: Sliedrecht

Re: Vraagjes over IVAO (beginner)

Bericht door MarcoMK » 21 apr 2010, 13:26

Enkele MTL bakken blijven er altijd in staan, simpelweg vanwege het feit dat deze 'verplicht' zijn. Als het goed is moet het grootste gedeelte wel weg zijn uit de lijst onder IVAO. Er staan er als het goed is nog maar een paar in.

Groet,
Intel Core i7-2600K at 4,8Ghz | Asus P8Z68-V PRO | 16GB Kingston HyperX | 2x EVGA GTX580 SLI | 2x OCZ Vertex 3 120GB
Afbeelding

Gebruikersavatar
Kevin
Moderator
Moderator
Berichten: 3414
Lid geworden op: 21 jul 2007, 19:14
Locatie: Heerlen
Contacteer:

Re: Vraagjes over IVAO (beginner)

Bericht door Kevin » 22 apr 2010, 19:47

In mijn 'select aircraft'-lijst is geen enkele MTL kist terug te vinden, hoor! Het enige van IVAO in mijn lijst is een onzichtbaar model dat voor verkeerstoren door moet gaan i.c.m. IvAi. :wink: Ligt het er soms aan welke versie van FS je hebt? Ik heb namelijk FSX.
Afbeelding

MarcoMK
Senior Controller
Senior Controller
Berichten: 186
Lid geworden op: 09 jan 2007, 12:33
Locatie: Sliedrecht

Re: Vraagjes over IVAO (beginner)

Bericht door MarcoMK » 25 apr 2010, 00:41

X heeft die lijst inderdaad niet.
Intel Core i7-2600K at 4,8Ghz | Asus P8Z68-V PRO | 16GB Kingston HyperX | 2x EVGA GTX580 SLI | 2x OCZ Vertex 3 120GB
Afbeelding

BartjeFSX
Student Pilot
Student Pilot
Berichten: 31
Lid geworden op: 01 feb 2010, 17:33

Re: Vraagjes over IVAO (beginner)

Bericht door BartjeFSX » 05 mei 2010, 16:35

Na een tijd offline gevlogen te hebben wil ik ook wel eens aan het IVAO-avontuur beginnen. Waar ik benieuwd naar ben is of aparte scenery van Aerosoft ook problemen gaat geven als bijvoorbeeld de atc deze scenery niet heeft? En hoe zit het met de weeromstandigheden, die worden centraal geregeld op de server?

Verder was ik benieuwd of iedereen het zo professioneel aanpakt als deze man: http://www.youtube.com/watch?v=lC8jd7-ZD8U :D

Gebruikersavatar
Kevin
Moderator
Moderator
Berichten: 3414
Lid geworden op: 21 jul 2007, 19:14
Locatie: Heerlen
Contacteer:

Re: Vraagjes over IVAO (beginner)

Bericht door Kevin » 05 mei 2010, 18:21

Zodra je inlogt in IvAp wordt automatisch het juiste weer gedownload, maar als je wil kun je die functie uitschakelen, bijvoorbeeld als je een weerprogramma als Active Sky gebruikt.
Problemen met de ATC door je scenery zul je niet krijgen, omdat de verkeersleiders het programma IvAc gebruiken, dat helemaal los staat van Flight Simulator. Het enige 'probleem' wat je zou kunnen ondervinden is dat andere vliegers een andere scenery gebruiken, waardoor zij bijvoorbeeld in het gras lijken te landen op jouw scherm, maar ze in hun Flight Simulator perfect op de centerline landen. Dit wordt veroorzaakt door een verschil in coördinaten van de twee sceneries.
Wat betreft de vliegende hollander (ook wel bekend als Marco Veltman): er zijn wel mensen die het nog veel uitgebreider aanpakken dan hij! Kijk maar eens in dit of dit topic. :wink:
Afbeelding

BartjeFSX
Student Pilot
Student Pilot
Berichten: 31
Lid geworden op: 01 feb 2010, 17:33

Re: Vraagjes over IVAO (beginner)

Bericht door BartjeFSX » 05 mei 2010, 21:14

Damn :shock: Valt me wel op dat het allemaal boeing is (topic IVAO) wat de klok slaat en weinig airbus?

Gebruikersavatar
Jules
Senior Instructor
Senior Instructor
Berichten: 847
Lid geworden op: 02 jan 2009, 21:48
Locatie: Zevenaar, Gelderland
Contacteer:

Re: Vraagjes over IVAO (beginner)

Bericht door Jules » 08 mei 2010, 15:55

Er zijn nu eenmaal ook meer goede Boeing add-ons voor FSX dan Airbus add-ons. En dat is omdat er (schat ik) meer Boeing fans zijn dan Airbus fans. Een Airbus heeft minder werk nodig om te vliegen dan een Boeing, en wordt dus misschien daarom minder leuk gevonden om te simuleren.
Piloot voor V-Bird VA |www.vbirdva.com|PMDG 747-400X|MD-11X|DA Fokker 100/70|Aerosoft F-16|PBY Catalina

Gebruikersavatar
pilotjurgen
Senior Controller
Senior Controller
Berichten: 159
Lid geworden op: 17 jul 2008, 14:29
Locatie: bij Gouda in de buurt

Re: Vraagjes over IVAO (beginner)

Bericht door pilotjurgen » 13 mei 2010, 14:27

is het eigenlijk ook mogelijk om te vliegen zonder dat je vlieguren gelogd worden?
Afbeelding

Gebruikersavatar
zoek34
Senior Executive
Senior Executive
Berichten: 4658
Lid geworden op: 06 jan 2007, 08:40
Locatie: onder de SUGOL en ARTIP arrivals voor rwy 36R (Aalselmeerbaan)

Re: Vraagjes over IVAO (beginner)

Bericht door zoek34 » 13 mei 2010, 14:57

technisch gezien wel.

als er een server uit de lucht is die je uren logt :mrgreen:

maar voor de rest niet
PC oud: Celeron D 346 (sock 775) / 8600GT 1GB / 3GB DDR2-553

PC nieuw: Intel Core I7-3930K / 680GTX TF4 / 32GB DDR3-1600 / Corsair H100 + 4x 120mm fans / Asus P9X79 / Samsung 830 256GB / WD Black 1TB / LG GH24NS90 / Be-Quiet PP L8 730W / CM Storm Trooper

Gebruikersavatar
pilotjurgen
Senior Controller
Senior Controller
Berichten: 159
Lid geworden op: 17 jul 2008, 14:29
Locatie: bij Gouda in de buurt

Re: Vraagjes over IVAO (beginner)

Bericht door pilotjurgen » 13 mei 2010, 15:01

hah, ja dan wel.

nee ik dacht misschien als follow me.
maar bedankt.

by the way ik wilde trouwens even vliegen zonder gelogde uren omdat ik er nu al 15 heb of zo terwijl ik er misschien maar 3 echt gevlogen heb,
Afbeelding

imre
Observer
Observer
Berichten: 7
Lid geworden op: 30 jul 2010, 13:12

Re: Vraagjes over IVAO (beginner)

Bericht door imre » 02 aug 2010, 21:35

hallo iedreen :)


sins kort wil ik onl vliegen maar het ga niet echt want mij MTL is niet zicht baar ik heb al gelezen dat fsx hem niet heb maar weten jullie waar ik die mtl dan vandaan ken hallen?


groetjes imre

Gebruikersavatar
Kevin
Moderator
Moderator
Berichten: 3414
Lid geworden op: 21 jul 2007, 19:14
Locatie: Heerlen
Contacteer:

Re: Vraagjes over IVAO (beginner)

Bericht door Kevin » 02 aug 2010, 22:40

Als je IvAp geïnstalleerd hebt, dan vindt je in je start menu onder IVAO>IVAP de snelkoppeling MTL Installer/updater. Met dat programma kun je de MTL installeren.
Afbeelding

imre
Observer
Observer
Berichten: 7
Lid geworden op: 30 jul 2010, 13:12

Re: Vraagjes over IVAO (beginner)

Bericht door imre » 02 aug 2010, 22:56

oh :O ik ga morgen ff doen wan ik ga nu slaapen dusja en als het geluk is post ik het wel hier :)

groetjes imre [vlieg] [vlieg]

Gebruikersavatar
Jules
Senior Instructor
Senior Instructor
Berichten: 847
Lid geworden op: 02 jan 2009, 21:48
Locatie: Zevenaar, Gelderland
Contacteer:

Re: Vraagjes over IVAO (beginner)

Bericht door Jules » 03 aug 2010, 09:07

Welkom op het forum!

Ik neem aan, als ik dit zo lees, dat je ook nog niet hebt gekeken naar de IVAO handleiding van de website van IVAO. Dat zou ik maar even doen. Er staan belangrijke dingen in, zoals over de MTL.
Piloot voor V-Bird VA |www.vbirdva.com|PMDG 747-400X|MD-11X|DA Fokker 100/70|Aerosoft F-16|PBY Catalina

cruiser

Re: Vraagjes over IVAO (beginner)

Bericht door cruiser » 10 nov 2010, 02:20

ik heb een probleempje met mijn IVAO account.
vorige week kreeg ik een mail dat de account deactivated was,
afijn weer geactiveerd maar als ik nu wil inloggen op ivap blijf ik maar de melding krijgen wrong vid/password combination.
Heeft ivao even tijd nodigom mijn account te activaten of ligt het probleem elders?

MarcoMK
Senior Controller
Senior Controller
Berichten: 186
Lid geworden op: 09 jan 2007, 12:33
Locatie: Sliedrecht

Re: Vraagjes over IVAO (beginner)

Bericht door MarcoMK » 10 nov 2010, 10:27

Hallo Cruiser,

De her-activatie heeft inderdaad wat langer nodig dan een stante pede actie. Mocht het zo zijn dat in de loop van deze dag je account nog niet werkt, stuur mij dan even een mailtje: ana[at]ivao.aero

Groet,
Intel Core i7-2600K at 4,8Ghz | Asus P8Z68-V PRO | 16GB Kingston HyperX | 2x EVGA GTX580 SLI | 2x OCZ Vertex 3 120GB
Afbeelding

Gebruikersavatar
don joel
Student Pilot
Student Pilot
Berichten: 25
Lid geworden op: 04 jan 2009, 23:01
Locatie: Niel

Re: Vraagjes over IVAO (beginner)

Bericht door don joel » 22 dec 2010, 16:52

Hoi,

ik heb een vraag over iets waar ik niet aan uit kan.

ik wil de Ivao toren gebruiken om te observeren (onzichtbaar). als ik in die toren zit, haal ik het venster van Ivap
tevoorschijn. Nu geeft een popup weer dat er traffic geload word. Maar ik zie geen andere Ivao members.
Er was wel degelijk traffic volgens 'the eye'

Als ik in het Ivap venster op connect klik, dan pas zie ik andere Ivao members. Maaaar dan word ikzelf niet als observer weergegeven maar als een vliegtuig, terwijl ik niet de intentie heb om een vlucht te gaan maken.

Hoe krijg ik dit voor elkaar dat ik kan observen met de Ivao toren zonder dat ik volgens de server geregistreerd sta als vliegtuig op de tarmac?
Waar was die vent mee bezig toen hij ontdekte dat je melk uit een koe kon halen???Afbeelding

Gebruikersavatar
Kevin
Moderator
Moderator
Berichten: 3414
Lid geworden op: 21 jul 2007, 19:14
Locatie: Heerlen
Contacteer:

Re: Vraagjes over IVAO (beginner)

Bericht door Kevin » 22 dec 2010, 17:20

Je moet altijd inloggen in IvAp, anders kun je inderdaad geen traffic zien. Om dit als observer (en dus op het netwerk onzichtbaar) te doen, heb je ook IvAc en IvAi nodig.
Als je er niet uitkomt, wil ik je wel helpen. Ik hoor 't dan wel. :wink:
Afbeelding

xuvi
Student Pilot
Student Pilot
Berichten: 17
Lid geworden op: 28 jan 2011, 17:46

Re: Vraagjes over IVAO (beginner)

Bericht door xuvi » 05 feb 2011, 12:35

Hallo,
Ik heb net IVAP gedownload maar op mijn FSX staat geen add-ons om dan ivap te activeren. weet iemand hoe dit komt?

gr, marco

Gebruikersavatar
Tsaar Martijn I
Supervisor
Supervisor
Berichten: 1953
Lid geworden op: 21 jul 2008, 19:58
Locatie: Dakloos

Re: Vraagjes over IVAO (beginner)

Bericht door Tsaar Martijn I » 09 mar 2011, 21:29

Even een korte vraag,

Is er op IVAO ook documentatie te vinden over verschillende procedure's en metar en al het andere rond om vliegen?

Zodat ik wat in kan lezen over gebruiken binnen de luchtvaart.
Gereisd met het vliegtuig 7960 KM. Gereisd met de trein 25799KM

Gebruikersavatar
Kevin
Moderator
Moderator
Berichten: 3414
Lid geworden op: 21 jul 2007, 19:14
Locatie: Heerlen
Contacteer:

Re: Vraagjes over IVAO (beginner)

Bericht door Kevin » 09 mar 2011, 21:31

Neus maar eens wat rond in de 'Training' sectie op nl.ivao.aero. :wink:
Afbeelding

Gebruikersavatar
Tsaar Martijn I
Supervisor
Supervisor
Berichten: 1953
Lid geworden op: 21 jul 2008, 19:58
Locatie: Dakloos

Re: Vraagjes over IVAO (beginner)

Bericht door Tsaar Martijn I » 09 mar 2011, 22:05

Zal het eens verslinden.
Gereisd met het vliegtuig 7960 KM. Gereisd met de trein 25799KM

Plaats reactie

Terug naar “Online Flying, the Networks”