FSX installatie bugs oplossen

Hier proberen we vraag en antwoord bij elkaar te brengen. Veel terugkerende vragen komen hier terecht. Ook Reviews gemaakt door Dutchfs bezoekers.

Moderator: Archivist

Gesloten
Gebruikersavatar
Archivist
Archivaris
Berichten: 44
Lid geworden op: 05 jan 2007, 08:16

FSX installatie bugs oplossen

Bericht door Archivist » 23 apr 2013, 11:43

Deze informatie geldt voor de oorspronkelijke FSX (boxed version). De hier genoemde problemen zijn reeds opgelost in FSX Steam Edition

FSX is juist geïnstalleerd en nu sluit het programma steeds na ongeveer een half uur af

Na het installeren van FSX treden altijd enkele problemen op. Daarom is het nodig direct na installatie nog enkele installaties te doen en enkele wijzigingen aan te brengen.

FSX Service Packs
Microsoft heeft voor FSX twee (gratis) Service Packs uitgebracht die altijd geïnstalleerd moeten worden, tenzij je Acceleration Expansion Pack hebt (want daar zitten SP1 en SP2 al in) of tenzij je FSX Gold Edition hebt (want daar zit Acceleration Expansion Pack al in). Je kunt deze Service Packs downloaden van SP1 en SP2.
Deze FSX Service Packs zijn dus heel andere dan Service Packs van Windows versies!

uiautomationcore.dll
FSX heeft een paar problemen met het beheren van het geheugen en die leiden tot Fatal Errors of 'Crash to desktop' errors (CTD's). Bij het beheren van bestanden in het geheugen is het bestand uiautomationcore.dll van belang. Dat is een bestand dat in Windows zit. De versie van dit bestand die in Windows 7 zit, werkt niet goed samen met FSX en is steeds oorzaak van 'fatal errors'. Je kunt dat oplossen door een oude versie van uiautomationcore.dll (uit Vista of ouder) in de hoofddirectory van FSX te zetten. Een oude versie van uiautomationcore.dll vind je onder andere op Simviation.
Doordat je uiautomationcore.dll in de hoofddirectory van FSX zet, vindt het programma het daar en gaat dan niet de versie in Windows gebruiken.

HIGHMEMFIX=1
Een ander probleem zit in het beheren van grote hoeveelheden geheugen. Dat is opgelost in Windows maar die oplossing moet wel geactiveerd worden door FSX. Dat kan door in fsx.CFG onder de titel [GRAPHICS] de regel HIGHMEMFIX=1 op te nemen.
Een andere mogelijkheid voor deze laatste fix is om FSX te tweaken via Bojote's Tweaking and Tuning tool for (FSX SP2/Accel - ESP/Prepar3D). Venetubo zal het configuratiebestand van FSX zo aanpassen dat de prestaties van de pc verbeteren. Hoe groot die verbetering is, hangt sterk af van de opbouw van de pc. Tegelijk voegt Venetubo HIGHMEMFIX=1 toe. Venetubo wijzigt fsx.CFG dat aanwezig is in …\Gebruikers\[naam]\AppData\Roaming\Microsoft\FSX niet; je moet de gewijzigde versie downloaden en dan kun je kiezen of je dat direct installeert (wijzig voor de zekerheid de naam van fsx.CFG in 'old fsx.CFG') of dat je vergelijkt met het aanwezige bestand zodat je zelf kunt beslissen of je alle wijzigingen wilt toepassen.
Alvorens deze tweak uit te voeren moeten SP1, SP2 en uiautomationcore.dll aanwezig zijn!

Gesloten

Terug naar “The Grand Archive”