FS has detected potentially incompatible File FSSound.

Hier proberen we vraag en antwoord bij elkaar te brengen. Veel terugkerende vragen komen hier terecht. Ook Reviews gemaakt door Dutchfs bezoekers.

Moderator: Archivist

Gesloten
Gebruikersavatar
Archivist
Archivaris
Berichten: 44
Lid geworden op: 05 jan 2007, 08:16

FS has detected potentially incompatible File FSSound.

Bericht door Archivist » 05 jan 2007, 10:50

FS has detected potentially incompatible aircraft or software File FSSound.dll
Mijn FS doet moeilijk over een DLL bestand. Wat is een dll eigenlijk?

Een .dll is een bibliotheek van kleine programmaatjes. Dll staat voor Dynamically Linked Library, een dynamisch gekoppelde bibliotheek.

Het zijn programmaatjes die door andere programma's, (FS bijvoorbeeld, maar ook Windows maakt er gebruik van) aangeroepen kunnen worden en dan een opdracht uitvoeren.

Binnen FS zitten de dll-bestanden in een eigen mapje, de Modules. Je vind daar dll's die het weer regelen, de bewegingen van de andere toestellen, bepaalde GPS onderdelen, geluid, terrein, panels en nog meer dingen.

Soms wordt een toestel uitgevoerd met wat oudere, FS2000 of nog oudere onderdelen. Er moeten dan dll's toegevoegd worden om die functies te laten werken. Voorbeelden daarvan zijn FsSound.dll en GaugesSound.dll. Allen FS9 herkend die bestanden niet en protesteert met een foutmelding. Door in het fs9.cfg bestand te vermelden dat deze dll-bestanden nodig zijn, zal FS9 ze accepteren.

fs9.cfg kun je gewoon openen met een 'platte' tekstverwerker, zonder opmaaktekens. Kladblok, Notepad en Textpad zijn daar voorbeelden van.

In fs9.cfg zie je dat de verschillende onderdelen vooraf gegaan worden door een titel tussen rechte haakjes:

[PANELS]
IMAGE_QUALITY=1
UNITS_OF_MEASURE=0
QUICKTIPS=1
PANEL_MASKING=1
PANEL_STRETCHING=1

Door het volgende blokje toe te voegen, werken ook oudere dll's.

[OLDMODULES]
(en vervolgens de module waar het om gaat)
fssound.dll=1
gaugesound.dll=1


Dll's zijn dus best belangrijk, als een FS onderdeel een programma wil 'lenen' uit de dll-bibliotheek en die is er niet, kan FS crashen.
Zo'n programmaatje wordt één keer uitgeleend, Windows bewaart hem dan in het geheugen, voor verder gebruik.
Pas als het laatste onderdeel, wat een beroep kan doen op dat programmaatje gesloten wordt en zich afmeldt bij de dll, verwijdert Windows ook de dll weer uit het geheugen.
Afbeelding

Gesloten

Terug naar “The Grand Archive”