SAITEK: Yoke, Throttle en Rudder vragen

Ben je van plan een nieuwe PC aan te schaffen/bouwen?
Op dit forum kun je van gedachten wisselen ,meningen en ervaringen delen.

Moderator: Moderator-groep

Re: SAITEK: Yoke, Throttle en Rudder vragen

Berichtdoor Lion op 09 aug 2012, 22:31

Bedankt voor de heldere uitleg Nico, maar het gaat mij niet om de autobrakes.
Het gaat mij er om dat na het terugbrengen van de motoren naar idle na de landing/afremmen (Wat dus gebeurt d.m.v. de Autobrake/thrustreverse) dat dan links onder in mijn scherm het woordje BRAKE aan blijft staan en dat het vliegtuig dus blijft afremmen (Ook na het terugbrengen van thrustreverse naar idle)

Ik weet dus niet zeker of dit te maken heeft met mijn rudderpedals.
Lion
Instructor
Instructor
 
Berichten: 214
Geregistreerd: 08 sep 2008, 13:21

Re: SAITEK: Yoke, Throttle en Rudder vragen

Berichtdoor FsTheo op 10 aug 2012, 11:07

Nocila schreef:Je vindt het toch niet erg dat ik deze vraag hier stel Theo?


Nee hoor :D , er komt een PB!

Theo :wink:
Avatar gebruiker
FsTheo
Site Admin
Site Admin
 
Berichten: 14847
Geregistreerd: 04 jan 2007, 18:34
Woonplaats: Zandeweer, Prov. Groningen

Re: SAITEK: Yoke, Throttle en Rudder vragen

Berichtdoor Nocila op 11 aug 2012, 11:33

Hier nog even een aanvulling voor jouw Lion, ik heb dit uit de PMDG handleiding.

Het autobrake systeem is ontworpen om het vliegtuig meteen na de touchdown volledig te laten stoppen, zodat het ingrijpen van de bemanning wordt vereist als het volledige stoppen niet wordt gewenst. Schakel eenvoudig de voorbereiding van de autobrakes systeem uit door het op OFF te zetten na het passeren van de 60 knopen en verminder de reverse thrust naar idle vermogen.

De autobrakes voorbereiding kan ook worden uitgeschakeld door de throttles naar voren te zetten of door voor een ogenblik de remdruk handmatig toe te passen.


Dit zou ook voor de IFly kunnen gelden.
Groeten Nico

Je bent nooit te oud om te spelen, je bent pas oud als je niet meer speelt.
Avatar gebruiker
Nocila
Instructor
Instructor
 
Berichten: 359
Geregistreerd: 17 jan 2008, 15:39
Woonplaats: Gouda

Re: SAITEK: Yoke, Throttle en Rudder vragen

Berichtdoor romankit op 04 sep 2012, 13:59

goeiedag,

ik heb een probleem met me saitek throttle quadrant. (waarschijnlijk is het een instelling)
maar als ik me trust reverse wil doen dan activeert die zeg maar wel aleen hij gaat niet verder dus het is eenn klein stukje. en als ik dan als een gek me throttle axis omhoog en omlaag die in het thrust reverse gedeelte dan doet die het wel alleen me repeat staal voluit dus dat ik heel vaag.

alvast bedankt

EDIT: Het is opgelost
Afbeelding
romankit
Senior Controller
Senior Controller
 
Berichten: 133
Geregistreerd: 03 apr 2012, 12:43

Re: SAITEK: Yoke, Throttle en Rudder vragen

Berichtdoor elstoplo op 20 sep 2012, 14:05

Hallo allemaal,

Ik ben in het bezit van een Pro Flight Yoke met Quadrant en pedals.
Probleem is dat mijn Yoke af en toe blijft hangen, d.w.z. als ik deze naar mij toe haal zij niet in alle gevallen vanzelf teruggaat naar de neutraal stand. Zij hapert af en toe en dat is heel vervelend.
Ik heb enige tijd geleden de Yoke open gemaakt en met lagervet de mechanische delen doorgesmeerd.
Het resultaat is niet echt overweldigend.
Zou het kunnen zijn dat de betreffende veer vervangen moet worden?

Iemand soortgelijke problemen gehad?
Waar zijn deze veren verkrijgbaar?

Dank voor de reacties en tips.
elstoplo
Instructor
Instructor
 
Berichten: 410
Geregistreerd: 26 okt 2007, 16:24
Woonplaats: Santpoort-Noord

Re: SAITEK: Yoke, Throttle en Rudder vragen

Berichtdoor elstoplo op 01 okt 2012, 07:51

Echt niemand met soortgelijke problemen???
elstoplo
Instructor
Instructor
 
Berichten: 410
Geregistreerd: 26 okt 2007, 16:24
Woonplaats: Santpoort-Noord

Re: SAITEK: Yoke, Throttle en Rudder vragen

Berichtdoor spotterke op 23 okt 2012, 20:26

Allen,

Ik heb de saitek yoke + throttle nu een tijdje in gebruik,maar ineens houdt de throttle ermee op.Het is te zeggen,de gasrespons komt niet meer geleidelijk.Het gaat van niets naar full throttle. Ik dacht al dat de throttle kapot was maar in de config.software van saitek werkt het wel naar behoren,dus als ik daarin gas geef gaan de rode balkjes netjes op en neer.Throttle was ingesteld via FSUIPC..
Iemand raad?

Marc
spotterke
Student Pilot
Student Pilot
 
Berichten: 26
Geregistreerd: 14 jan 2007, 23:04

Re: SAITEK: Yoke, Throttle en Rudder vragen

Berichtdoor Jur op 15 dec 2012, 09:22

Beste FS-mmers,

Recentelijk heb ik twee Saitek (Pro Flight) throttlequadrants met USB-aansluiting aangeschaft. Hierbij gebruik ik een CH-yoke en CH-pedalen. Ik vlieg met FS2004/FS9 met de B737-800 van PMDG.

De installatie van beide Saitek throttlequadranten op de pc en de installatie (toekenning) in FS9 levert problemen op. Dit lukt niet. Beide throttlequadrants worden wel door FS9 herkend.

Wat wil ik bereiken?
Ik wil beide throttlequadrants zo programmeren, zodat een B737 throttlequadrant ontstaat.

Throttleaquadrant 1:
1. X-as toekennen van de Speedbrake functie:
-Helemaal extended en kunnen intrekken (down)
-Speed-Brake van stand Down in positie Armed zetten en omgekeerd.

2. Y-as en Z-as: Thrust Levers engine 1 en 2 toekennen.

3. Thrustreverse: knop 8 en 9.

4. Start Levers: knop 3 en 5.

Throttlequadrant2:
1. X-as toekennen van de Flaps Lever functie.
-verschillende flapssettings en flaps intrekken.

2. Cessna versies etc: Y-as de mixture en Z-as Prop-functie toekennen.

Mijn vraag is of dit mogelijk is en hoe ik dit dan moet doen?

Bij voorbaat dank voor je/jullie reacties,

Jur.
Jur
Observer
Observer
 
Berichten: 4
Geregistreerd: 14 dec 2012, 20:10