Hotas Warthog script 'binden'

Ben je van plan een nieuwe PC aan te schaffen/bouwen?
Op dit forum kun je van gedachten wisselen ,meningen en ervaringen delen.

Moderator: Moderator-groep

Hotas Warthog script 'binden'

Berichtdoor greencan op 05 maart 2018, 17:45

Ik kwam het volgende script tegen:
https://forums.frontier.co.uk/showthread.php/161701-Setting-up-the-Thrustmaster-Warthog-throttle-LEDs-for-visual-throttle-position
Dat script heb ik overgenomen, uitgevoerd, en het werkt.
Ik kan het ook gebruiken in FSX, maar dan ben ik mijn standaardinstellingen kwijt.
Throttle en joystick doen wat de bedoeling is, maar mijn knop/schakelaar instellingen zijn weg.
Dat klopt ook volgens de TARGET handleiding.
Maar ik kan in diezelfde handleiding niets vinden over een combinatie van het een met het ander.
Wel kwam ik tijdens een zoektocht op Google iets tegen over 'Binden' aan de toepassing, in ons/mijn geval FSX.
Maar niet hier:
https://forums.frontier.co.uk/showthread.php/73735-Gurney-s-TARGET-Script-for-Thrustmaster-Warthog-HOTAS
Toch heb ik het gevoel dat het hier ergens moet zitten.
Iemand ervaring met deze materie?
Afbeelding
Avatar gebruiker
greencan
Site Admin
Site Admin
 
Berichten: 3473
Geregistreerd: 06 jan 2007, 01:12
Woonplaats: Castricum

Re: Hotas Warthog script 'binden'

Berichtdoor greencan op 06 maart 2018, 15:30

Inmiddels opgelost.
Je maakt een script met de Script Editor. Het resultaat wordt opgeslagen als .fcf bestand.
Vervolgens moet de Target Gui worden opgestart.
Daar kan het fcf bestand geïmporteerd worden.
Vervolgens moeten er wat paden worden opgegeven.
Druk je op start, dan wordt het script uitgevoerd en Fs automatisch opgestart.
Maar helaas: Je Fs controls settings die je met zoveel liefde had ingesteld werken dan niet.
Het komt er dus op neer dat je een totaal-script moet maken waarin alles opnieuw moet worden ingesteld.
Voor een standaard Fs piloot heeft dat totaal geen zin, is veel werk en het kan behoorlijk ingewikkeld worden.
'Even een aanvullend stukje code ergens tussen frutselen' om een bepaalde functie/taak toe te voegen aan de al bestaande Fs controls configuratie gaat dus niet werken.
Voor zover ik nu weet.
Misschien komt er nog iemand langs die zegt dat het wel kan, en tegelijk uitlegt hoe dat dan moet. :hm
Edit: Het is natuurlijk mogelijk een al bestaand standaard script aan te passen. Iets weghalen of toevoegen kan altijd.
In feite is de Target programmeertaal vrij simpel als je de basisprincipes doorhebt. Voor een basis-begrip is het voldoende om de voorbeelden uit de -zeer duidelijke- handleiding over te typen en uit te voeren. Nog leuk om te doen ook!
De handleidingen vind je hier bij het onderdeel software:
https://support.thrustmaster.com/nl/product/hotaswarthog-nl/
Afbeelding
Avatar gebruiker
greencan
Site Admin
Site Admin
 
Berichten: 3473
Geregistreerd: 06 jan 2007, 01:12
Woonplaats: Castricum


Keer terug naar Hardware

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 4 gasten

cron