.mdl openen in sketchup

Zelf een toestel bouwen? Of vragen erover? De Hangar is ervoor!

Moderator: Moderator-groep

.mdl openen in sketchup

Berichtdoor rubenonline op 27 jun 2010, 16:19

Hallo,

Weet iemand misschien hoe je een .mdl file kan openen in sketchup?

Alvast bedankt!
PC Specs: Intel i7 960 | MSI Radeon R9 280X | 12GB RAM | Windows 10 Pro x64
Avatar gebruiker
rubenonline
Senior Instructor
Senior Instructor
 
Berichten: 560
Geregistreerd: 01 jun 2010, 15:31
Woonplaats: Vlissingen, Zeeland

Re: .mdl openen in sketchup

Berichtdoor 737freak op 27 jun 2010, 16:44

Volgens mij heb je daar Gmax voor nodig :wink:
Sketch up kan geen .mdl openen.
Afbeelding
|Intel Core i5-4690K 4,5 GHz| EVGA Geforce GTX970 4GB| ASUS Z97 Pro| 16GB Kingston DRR3-1866 |Samsung 830 256GB, WD Red 3TB, 2x WD Green 1TB| Noctua NH-U12P SE2| Corsair 600D| Windows 7 x64|
Avatar gebruiker
737freak
Senior Instructor
Senior Instructor
 
Berichten: 754
Geregistreerd: 13 mei 2009, 15:51
Woonplaats: Zeewolde

Re: .mdl openen in sketchup

Berichtdoor rubenonline op 27 jun 2010, 16:52

oke bedankt
PC Specs: Intel i7 960 | MSI Radeon R9 280X | 12GB RAM | Windows 10 Pro x64
Avatar gebruiker
rubenonline
Senior Instructor
Senior Instructor
 
Berichten: 560
Geregistreerd: 01 jun 2010, 15:31
Woonplaats: Vlissingen, Zeeland

Re: .mdl openen in sketchup

Berichtdoor FsTheo op 27 jun 2010, 17:45

En zelfs met Gmax kun je die niet openen! Een .mdl is het gecompileerde eindresultaat van een gmax-bestand, daar kun je niks meer aan veranderen.
Je hebt dus het bronbestand van de maker van de .mdl nodig. En die geven ze meestal niet weg..

Theo ;-)
Avatar gebruiker
FsTheo
Site Admin
Site Admin
 
Berichten: 14847
Geregistreerd: 04 jan 2007, 18:34
Woonplaats: Zandeweer, Prov. Groningen

Re: .mdl openen in sketchup

Berichtdoor rubenonline op 27 jun 2010, 18:48

Oo, dat is balen.
Is er geen andere oplossing?
PC Specs: Intel i7 960 | MSI Radeon R9 280X | 12GB RAM | Windows 10 Pro x64
Avatar gebruiker
rubenonline
Senior Instructor
Senior Instructor
 
Berichten: 560
Geregistreerd: 01 jun 2010, 15:31
Woonplaats: Vlissingen, Zeeland

Re: .mdl openen in sketchup

Berichtdoor FsTheo op 27 jun 2010, 21:33

Eh.... nee. Zie het maar als brood bakken. Iemand heeft meel, water, zout en gist, en het recept.
Vervolgens bakt hij een broodje en dat heb jij. En nu wil jij van het broodje weer meel, water, zout en gist maken.
Want jij wil wat aan het recept aanpassen. En dat kan niet. Daarvoor moet je echt het recept hebben.

Simviation heeft een pagina met 'verlaten Gmax files', die zijn niet afgemaakt. Dat mag een ander doen en vaak moet je dan even de oorspronkelijke maker noemen in een readme.

http://www.simviation.com/adoptfsc.htm

Theo ;-)
Avatar gebruiker
FsTheo
Site Admin
Site Admin
 
Berichten: 14847
Geregistreerd: 04 jan 2007, 18:34
Woonplaats: Zandeweer, Prov. Groningen

Re: .mdl openen in sketchup

Berichtdoor rubenonline op 28 jun 2010, 13:46

Jammer, maar iniedergeval bedankt.
Trouwens, leuk voorbeeld van dat brood! :)
PC Specs: Intel i7 960 | MSI Radeon R9 280X | 12GB RAM | Windows 10 Pro x64
Avatar gebruiker
rubenonline
Senior Instructor
Senior Instructor
 
Berichten: 560
Geregistreerd: 01 jun 2010, 15:31
Woonplaats: Vlissingen, Zeeland


Keer terug naar The Building Hangar

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast