FS Design Studio

Zelf een toestel bouwen? Of vragen erover? De Hangar is ervoor!

Moderator: Moderator-groep

FS Design Studio

Berichtdoor erikkx1 op 08 jan 2011, 17:03

Hallo,

Heb je met FS design studio van die tekeningen, dat je je model hoe zeg je dat kan natekenen?
Zoals met dit filmpje: http://www.youtube.com/watch?v=Gs2Jry-LUu4 :wink:
ASUS P8Z68-V_Pro, Nvidia MSI GTX 770 4GB, Intel i5 2500K 4,5Ghz, Corsair 8 GB 1600 kit RAM.
PROUD FSX USER!
Avatar gebruiker
erikkx1
Senior Instructor
Senior Instructor
 
Berichten: 879
Geregistreerd: 25 jul 2008, 16:54

Re: FS Design Studio

Berichtdoor FsTheo op 08 jan 2011, 19:45

Een heleboel van die tekeningen kun je op het Internet vinden, als je weet wat je zoekt. :D

Google maar eens op Aircraft 3 view!

De tweede is Richard Ferriere, die heeft er een heleboel!
Of en hoe je ze dan nog moet bewerken om ze in de Studio te krijgen weet ik niet. :G:

Theo :wink:
Avatar gebruiker
FsTheo
Site Admin
Site Admin
 
Berichten: 14847
Geregistreerd: 04 jan 2007, 18:34
Woonplaats: Zandeweer, Prov. Groningen

Re: FS Design Studio

Berichtdoor robcap op 08 jan 2011, 20:00

FsTheo schreef:Of en hoe je ze dan nog moet bewerken om ze in de Studio te krijgen weet ik niet. :G: Theo :wink:
Je moet ze dan allemaal in dezelfde schaal krijgen, en in het programma zetten. Ik werk zelf met Gmax.
Kijk maar eens hier. http://www.flightsimonline.com/tutorials/calbox/index.htm
Milton Shupe heeft nog veel meer tutorials op zijn site staan, ook hoe je bv uitnijdingen moet maken en zo.
want met een paar kokers in de juiste vorm persen ben je er nog lang niet. Maar dat is juist het leuke ervan :dup:

veel succes!

Groet, Rob
Afbeelding
Geen DC3 zonder de DC2
Avatar gebruiker
robcap
Senior Controller
Senior Controller
 
Berichten: 129
Geregistreerd: 21 jan 2007, 12:59
Woonplaats: Jabeek

Re: FS Design Studio

Berichtdoor erikkx1 op 09 jan 2011, 10:14

Weet iemand hoe ik deze tekening op schaal krijg: http://www.the-blueprints.com/blueprint ... -300er.gif ?

Ik had hem niet goed op schaal kijk gemaakt kijk maar: Afbeelding

Erik :wink:
ASUS P8Z68-V_Pro, Nvidia MSI GTX 770 4GB, Intel i5 2500K 4,5Ghz, Corsair 8 GB 1600 kit RAM.
PROUD FSX USER!
Avatar gebruiker
erikkx1
Senior Instructor
Senior Instructor
 
Berichten: 879
Geregistreerd: 25 jul 2008, 16:54

Re: FS Design Studio

Berichtdoor FsTheo op 09 jan 2011, 11:31

Moet je in 'Studio' ook niet met verschillende aanzichten werken? Een topview, een sideview en een frontview?
Want ik denk dat je met alleen een blik van boven niet zover komt.. :G:

Theo :wink:
Avatar gebruiker
FsTheo
Site Admin
Site Admin
 
Berichten: 14847
Geregistreerd: 04 jan 2007, 18:34
Woonplaats: Zandeweer, Prov. Groningen

Re: FS Design Studio

Berichtdoor erikkx1 op 09 jan 2011, 11:38

Nee dat klopt, ik heb ook 3 verschillende viewen die ik gebruik. :wink:
ASUS P8Z68-V_Pro, Nvidia MSI GTX 770 4GB, Intel i5 2500K 4,5Ghz, Corsair 8 GB 1600 kit RAM.
PROUD FSX USER!
Avatar gebruiker
erikkx1
Senior Instructor
Senior Instructor
 
Berichten: 879
Geregistreerd: 25 jul 2008, 16:54

Re: FS Design Studio

Berichtdoor FsTheo op 09 jan 2011, 11:46

Voor zover ik begrijp, maar Rob kan dat beter uitleggen, moet je de maten van je toestel eerst weten.
In Gmax kun je dan beginnen met een doos, een box waar je toestel precies inpast. (In Studio ook?)
En een zijwand, de achterwand en de vloer van die box bekleed je dan met die views.
In het programma moet dan de mogelijkheid zitten om die tekeningen te verschalen, zodat ze precies passen.
Volgens mij, als je goede '3 views' te pakken hebt, zijn die views onderling op schaal. Daar zou je dus drie nieuwe tekeningen van kunnen maken en hoef je niks aan de schaal te veranderen.

Theo :hm
Avatar gebruiker
FsTheo
Site Admin
Site Admin
 
Berichten: 14847
Geregistreerd: 04 jan 2007, 18:34
Woonplaats: Zandeweer, Prov. Groningen

Re: FS Design Studio

Berichtdoor erikkx1 op 10 jan 2011, 16:09

Zo slecht vind ik die niet voor één van mijn eerste vliegtuigen. :wink:
Afbeelding


Erik
ASUS P8Z68-V_Pro, Nvidia MSI GTX 770 4GB, Intel i5 2500K 4,5Ghz, Corsair 8 GB 1600 kit RAM.
PROUD FSX USER!
Avatar gebruiker
erikkx1
Senior Instructor
Senior Instructor
 
Berichten: 879
Geregistreerd: 25 jul 2008, 16:54

Re: FS Design Studio

Berichtdoor robcap op 10 jan 2011, 19:17

Komt wel goed Erik :dup:
blijven proberen, en denk er aan om te 'smoothen', vast een of ander vinkje wat je aan moet zetten.
Modeleren van een vliegtuig kost maanden, dus geef niet op!

Groet, Rob
Afbeelding
Geen DC3 zonder de DC2
Avatar gebruiker
robcap
Senior Controller
Senior Controller
 
Berichten: 129
Geregistreerd: 21 jan 2007, 12:59
Woonplaats: Jabeek

Re: FS Design Studio

Berichtdoor erikkx1 op 10 jan 2011, 19:34

Wat bedoel je met smoothen?

Hier weer een nieuw ontwerp, maar nog lang niet af:
Afbeelding

Hoe kan je textures plaatsen?
En hoe kan je animaties maken zoals de propeller, etc.?
En mijn vliegtuig ligt in FS precies met de romp op de baan, (mijn nieuwste ontwerp).
Terwijl ik de wielen graag op grond zou willen hebben. :wink:

Erik :wink:
ASUS P8Z68-V_Pro, Nvidia MSI GTX 770 4GB, Intel i5 2500K 4,5Ghz, Corsair 8 GB 1600 kit RAM.
PROUD FSX USER!
Avatar gebruiker
erikkx1
Senior Instructor
Senior Instructor
 
Berichten: 879
Geregistreerd: 25 jul 2008, 16:54

Re: FS Design Studio

Berichtdoor flyboeing op 11 jan 2011, 08:34

Ziet er goed uit Erik!
Ik ben niet echt bekend met FSDS, maar staat het niet bij de 'help' functie van het programma? Anders even bij google zoeken naar mogelijke antwoorden :wink:
Camera: Nikon D90 Lenzen: Nikon AF-S DX 18-70 F/3.5-4.5G Nikon AF-S VR 70-300mm f/4.5-5.6G IF-ED Grip: Nikon MB-D80 Battery grip
Avatar gebruiker
flyboeing
Instructor
Instructor
 
Berichten: 267
Geregistreerd: 18 jan 2007, 20:28
Woonplaats: vlakbij EHEH

Re: FS Design Studio

Berichtdoor erikkx1 op 19 jan 2011, 20:07

Ik ben begonnen met een nieuw vliegtuig.
Maar de backdrops die bij FS design studio erbij zitten kloppen volgens mij niet helemaal met de schaal.
Ik zal mijn ontwerp even laten zien en wat ik bedoel met de backdrops:

Afbeelding

Afbeelding

Hier kopt de Backdrop nog wel een beetje.
Afbeelding

Maar hier niet goed terwijl de dingen op de zelfde plekken zitten.
Afbeelding

En ik weet niet hoe je een paint kit en een animatie moet maken. Weet iemand hoe ik dat moet doen? :wink:
ASUS P8Z68-V_Pro, Nvidia MSI GTX 770 4GB, Intel i5 2500K 4,5Ghz, Corsair 8 GB 1600 kit RAM.
PROUD FSX USER!
Avatar gebruiker
erikkx1
Senior Instructor
Senior Instructor
 
Berichten: 879
Geregistreerd: 25 jul 2008, 16:54

Re: FS Design Studio

Berichtdoor erikkx1 op 21 jan 2011, 18:14

Hier mijn A320:
Afbeelding

Het is me wel gelukt om een texture op dat ding te krijgen maar ik zal eigenlijk graag een paint kit er voor willen maken. :wink:
Weet iemand hoe ik dat moet maken?

Erikk :wink:
ASUS P8Z68-V_Pro, Nvidia MSI GTX 770 4GB, Intel i5 2500K 4,5Ghz, Corsair 8 GB 1600 kit RAM.
PROUD FSX USER!
Avatar gebruiker
erikkx1
Senior Instructor
Senior Instructor
 
Berichten: 879
Geregistreerd: 25 jul 2008, 16:54

Re: FS Design Studio

Berichtdoor Tsaar Martijn I op 21 jan 2011, 22:59

Misschien zijn er wel painters die je willen helpen, maar er zou wel kennis van photoshop bij komen.

Heb je al ergens kunnen vinden over de animaties?
Gereisd met het vliegtuig 7960 KM. Gereisd met de trein 25799KM
Avatar gebruiker
Tsaar Martijn I
Supervisor
Supervisor
 
Berichten: 1979
Geregistreerd: 21 jul 2008, 19:58
Woonplaats: Dakloos


Keer terug naar The Building Hangar

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast