Swiss Bas simulator bouw wensen

Thuis een complete cockpit aan het nabouwen? Een paar klokjes op je bureau? Of een volledig ingerichte 747? Laat het ons zien!

Moderator: Moderator-groep

Swiss Bas
Student Pilot
Student Pilot
Berichten: 25
Lid geworden op: 28 dec 2018, 18:11

Re: Swiss Bas simulator bouw wensen

Bericht door Swiss Bas » 24 feb 2019, 10:23

Ja deze zijn bij otto te koop van Philips weet niet of ze ook met een hdmi dvi in 18,5 inch er zijn.
Zo zoek ik ook nog de 16 en de 10 icnh schermen.

Swiss Bas
Student Pilot
Student Pilot
Berichten: 25
Lid geworden op: 28 dec 2018, 18:11

Re: Swiss Bas simulator bouw wensen

Bericht door Swiss Bas » 01 mar 2019, 17:48

Goedenavond.

Even nog een vraagje.
Mijn oude hp laptop is overleden en nu wil ik eigenlijk niet gelijk een nieuwe laptop kopen maar het geld gebruiken voor een pc.
Met hoe veel pc,s moet je werken en met welke gtx kaarten.
Ik zat zelf te denken om met msi of zo te kopen met een gtx 1050 i de mip aan te sturen en dan later zodra het zover is met een tweede pc en een betere kaart de led tv,s zeg maar.
In dat geval hou ik de kosten nog laag en ben ik gered met wat pc werk.
Verder hoe werkt dat met meerdere pc,s dit is voor mij nog wat onbekend terein.
Groetjes Bas

Gebruikersavatar
Thair.nl
Instructor
Instructor
Berichten: 415
Lid geworden op: 25 dec 2012, 10:23
Locatie: EHRD
Contacteer:

Re: Swiss Bas simulator bouw wensen

Bericht door Thair.nl » 02 mar 2019, 11:35

In mijn B738 simpit (die zeer binnenkort in de verkoop gaat omdat ik momenteel uitsluitend VFR vlieg met een VR bril) gebruik ik tien schermen en een beamer en deze worden aangestuurd door drie PC's. De hoofd PC, die voor de FS en het uitzicht naar buiten wordt gebruikt, is de krachtigste PC (i7-3770K) en heeft een GTX 980 (of zoiets). De beide andere PC's dienen alleen voor het aansturen van een aantal schermen zijn niet zo krachtig en hebben ook geen overdreven videokaart nodig. Met deze hardware draaien P3D (v3) en ProSim (v2.03) zonder problemen compleet met nog wat extra software zoals FS Commander en de nodige webbrowsers.

Groetjes,

Theo.
i7-3770K, 16GB, GTX670, BenQ W1080ST / i5-3550, 8GB, HD5770 / Q6600, 4GB, HD4570 / G1610, 4GB / Saitek yoke,TQ, rudder / OC 737 MCP, EFIS / 10 monitors / Prepar3D, ProSim737, PFPX, TopCat, ASN. websites: thair.nl, facebook.com/thair.nl

Swiss Bas
Student Pilot
Student Pilot
Berichten: 25
Lid geworden op: 28 dec 2018, 18:11

Re: Swiss Bas simulator bouw wensen

Bericht door Swiss Bas » 02 mar 2019, 13:00

Hoi Theo bedankt voor de uitleg.
Al moet ik nog een beeld krijgen over de pc,s en hoe ze met elkaar verbonden zijn 😉 ja mijn gedachte is inderdaad een pc die voldoet voor de mip aansturen dus als een mnder overdreven kaart het gewoon goed doet dan is dat mooi,ik moet tenslotte nog gaan bouwen maar dat kan pas na me verbouwen die ik nu aan het doen bent.
Wat ik ook nog met zien is hoe het met de voeding zit deze al in de pc in gebouwd bijvoorbeeld 650 Watt of gaat dit extern ?
Punt bij mij is dat ik met de yokes wilt beginnen en deze op een gegeven moment wilt gaan testen daarna volgt dan de rudders en het mip.
Maar om de kosten te besparen wil ik nu eerlijk gezegt geen overdreven kaart kopen omdat die techniek ook niet stilstaat en ik er nog niet aan toe bent,maar een pc heb ik natuurlijk zo en zo nodig.
Goed we komen er wel eerst maar thuis weer verder met de pasen moet het klaar zijn mijn KLM kamer😎


Groetjes Bas

Swiss Bas
Student Pilot
Student Pilot
Berichten: 25
Lid geworden op: 28 dec 2018, 18:11

Re: Swiss Bas simulator bouw wensen

Bericht door Swiss Bas » 03 mar 2019, 11:43

Goedemorgen allemaal.

Zal je zien wil je vandaag het kozijn af verven regent het en voor het mooie moet ik me ramen open doen dus.
Maar even wat anders ik ben druk bezig plannen en aan het kijken voor de led tv,s voor me MIP nu is het het volgende voor de 800 serie kan je daar ook 22,5 inch voor gebruiken ik dacht zelf dat er weinig ruimte is,het punt is dat de schermen van nu eigenlijk niet in 18,5 inch digitaal leverbaar zijn bij de meeste zaken zoals bcc media en en zo,en als het er wel is dan heeft het een analoge aansluiting terwijl de kaarten nu digitaal zijn🤔🤔🤔 dus we hebben een uitdaging.
Nu dacht ik wat als we nu eens mee met de tijd gaan en de Boeing 737 Max uitvoering MIP gaan maken dan is het probleem met de monitoren denk ik ook opgelost omdat de Max grotere schermen heeft wat ik ook erg mooi vind daarbij is de 16 en de 10 inch vervalen plus deze hoe ik ook niet aan te sturen dan.
Het is alleen kan het met de flight sim prosim en zo,als ik verder de MIP,s vergelijk is de bovenkant wings en glareshield nog gewoon het zelfte zo lijkt het.
Iemand ervaaring hier mee het lost in iedergeval de lcd 18,5 inch scherm probleem mooi op en het staat ook nog eens mooi plus we hebben weer ruimte over op de kaarten zo lijkt het me.

Groetjes Bas

Gebruikersavatar
Thair.nl
Instructor
Instructor
Berichten: 415
Lid geworden op: 25 dec 2012, 10:23
Locatie: EHRD
Contacteer:

Re: Swiss Bas simulator bouw wensen

Bericht door Thair.nl » 04 mar 2019, 12:17

Hoi Bas,

ik heb geen idee hoe of wat met 18.5" schermen of welke maat ook in de 737 MAX MIP moeten gaan, maar wel met ProSim. ProSim heeft heel erg weinig nodig zowel qua processor power als qua videokaarten. In mijn eigen setup draaien een paar schermen mee met de processor waar ook P3D op draait (met geloof ik een GTX 980 als video kaart). ProSim zelf draait op een oude PC waar ook een oude videokaart in zit en stuurt ook een aantal schermen aan. Verder is er nog een derde, nog oudere, PC die de laatste schermen voor zijn rekening neemt en daarnaast ook nog FS Commander en het Operator Station draait.

Als je een (of meerdere) videokaarten hebt die over een DVI aansluiting beschikt dan zijn daar handige verloop plugjes voor die er weer VGA van maken zodat je VGA schermen hierop kwijt kunt.

Groetjes,

Theo.
i7-3770K, 16GB, GTX670, BenQ W1080ST / i5-3550, 8GB, HD5770 / Q6600, 4GB, HD4570 / G1610, 4GB / Saitek yoke,TQ, rudder / OC 737 MCP, EFIS / 10 monitors / Prepar3D, ProSim737, PFPX, TopCat, ASN. websites: thair.nl, facebook.com/thair.nl

Swiss Bas
Student Pilot
Student Pilot
Berichten: 25
Lid geworden op: 28 dec 2018, 18:11

Re: Swiss Bas simulator bouw wensen

Bericht door Swiss Bas » 04 mar 2019, 20:32

Hoi Theo

Als je een (of meerdere) videokaarten hebt die over een DVI aansluiting beschikt dan zijn daar handige verloop plugjes voor die er weer VGA van maken zodat je VGA schermen hierop kwijt kunt.

Wordt het hierdoor niet trager dat begrijp ik namelijk van de meeste verkopers of kennissen die er wat van weten.
Over prosim dat zal denk ik wel goed komen ging me meer om dat allees goed op zijn plek valt digitaal zeg maar tenopzichte van de ng uitvoering.
Mocht het wel werken dan moet ik dus alleen nog de 16 inch en de 10 inch zien te scoren,de MAX uitvoering daarin tegen lijkt me beter omdat de lcd,s groter zijn dan de ng dus de 18,5 16 en de 10 vervalt dan,en bij de MAX gaat het naar een grotere inch maat 22,5 of groter denk ik.

Groetjes Sebastiaan

Plaats reactie

Terug naar “Building at Home”