FooFighters's Boeing 737NG cockpit

Thuis een complete cockpit aan het nabouwen? Een paar klokjes op je bureau? Of een volledig ingerichte 747? Laat het ons zien!

Moderator: Moderator-groep

FooFighters
Moderator
Moderator
Berichten: 1018
Lid geworden op: 11 feb 2008, 19:47
Locatie: Zeewolde

Re: FooFighters's Zelfbouw generic cockpit voor FSX

Bericht door FooFighters » 11 okt 2014, 20:54

De oude stoel heeft al een nieuw baasje gekregen :mrgreen: :mrgreen:
Afbeelding

Gebruikersavatar
Mattis
Senior Controller
Senior Controller
Berichten: 127
Lid geworden op: 12 aug 2013, 19:54
Locatie: Emmen

Re: FooFighters's Zelfbouw generic cockpit voor FSX

Bericht door Mattis » 01 nov 2014, 22:33

Nog updates? :shock:
Afbeelding
Afbeelding
youtube.com/channel/UCkeSs7nHvaUENzNUq00JwDw

FooFighters
Moderator
Moderator
Berichten: 1018
Lid geworden op: 11 feb 2008, 19:47
Locatie: Zeewolde

Re: FooFighters's Zelfbouw generic cockpit voor FSX

Bericht door FooFighters » 03 nov 2014, 08:12

Hardware matig voorlopig niet, wel zit ik te wachten op de nieuwe 2.0 versie van ProATC X.
Die mag mijn huidige ATC addon Radar Contact gaan vervangen.

En de nieuwe Flytampa Copenhagen is uit.. die moet ook echt toegevoegd worden aan mijn collectie :mrgreen:
Afbeelding

Gebruikersavatar
Mattis
Senior Controller
Senior Controller
Berichten: 127
Lid geworden op: 12 aug 2013, 19:54
Locatie: Emmen

Re: FooFighters's Zelfbouw generic cockpit voor FSX

Bericht door Mattis » 06 dec 2014, 12:56

Je bent al een maand niet actief geweest, zijn er nog updates?
Afbeelding
Afbeelding
youtube.com/channel/UCkeSs7nHvaUENzNUq00JwDw

Aviationpilot
Senior Instructor
Senior Instructor
Berichten: 627
Lid geworden op: 07 jun 2011, 18:48
Locatie: Utrecht

Re: FooFighters's Zelfbouw generic cockpit voor FSX

Bericht door Aviationpilot » 06 dec 2014, 13:55

Hi Mattis,

Je hebt deze vraag al eerder gesteld:
Mattis schreef:Nog updates? :shock:
;waarop Dennis het volgende antwoord gaf:
FooFighters schreef:Hardware matig voorlopig niet
Hopelijk heb je er begrip voor dat een cockpit bouwen zéér tijdrovend en daarnaast kostbaar is.
Daarnaast geld over het algemeen de regel dat wanneer je bouwt, je niet (of niet ideaal) kan vliegen.
Daarom wordt een periode van bouwen meestal afgewisseld met een periode zonder bouwen (en dus vliegen). Ik heb er alle vertrouwen in dat Dennis een bericht zal plaatsen wanneer er een nieuwe update aankomt of heeft plaatsgevonden :)

Gr, Rik

FooFighters
Moderator
Moderator
Berichten: 1018
Lid geworden op: 11 feb 2008, 19:47
Locatie: Zeewolde

Re: FooFighters's Zelfbouw generic cockpit voor FSX

Bericht door FooFighters » 19 mar 2015, 08:35

Ik heb weer een kleine update aan mijn cockpit gedaan. Dit keer heb ik mijn Opencockpits MCP & EFIS
onder handen genomen. Beide producten zijn voorzien van nieuwe knoppen.

Voor de ombouw :

Afbeelding

Na de ombouw :

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding
Afbeelding

Shimokuta
Controller
Controller
Berichten: 73
Lid geworden op: 20 feb 2013, 13:36
Locatie: Helmond

Re: FooFighters's Zelfbouw generic cockpit voor FSX

Bericht door Shimokuta » 19 mar 2015, 08:38

Mooi!
Waar heb je die knoppen vandaan?
Afbeelding

FooFighters
Moderator
Moderator
Berichten: 1018
Lid geworden op: 11 feb 2008, 19:47
Locatie: Zeewolde

Re: FooFighters's Zelfbouw generic cockpit voor FSX

Bericht door FooFighters » 19 mar 2015, 08:43

Afbeelding

Shimokuta
Controller
Controller
Berichten: 73
Lid geworden op: 20 feb 2013, 13:36
Locatie: Helmond

Re: FooFighters's Zelfbouw generic cockpit voor FSX

Bericht door Shimokuta » 19 mar 2015, 08:55

Die kende ik nog niet
Ik heb er uit polen besteld....duurt wel lang nu ik er over na denk. :roll:
En zelf gieten is ook duur vind ik.
Knoppen zijn toch een flinke kostenpost vind ik!
Afbeelding

Gebruikersavatar
Kevin
Moderator
Moderator
Berichten: 3414
Lid geworden op: 21 jul 2007, 19:14
Locatie: Heerlen
Contacteer:

Re: FooFighters's Zelfbouw generic cockpit voor FSX

Bericht door Kevin » 19 mar 2015, 08:57

Ziet er goed uit! Is de werking van de dubbele draaiknoppen op je EFIS en MCP nu ook op één of andere manier gewijzigd, aangezien hier eerst normale draaiknoppen zaten? Of is de functionaliteit hetzelfde gebleven en zijn de nieuwe knoppen puur cosmetisch?
Afbeelding

FooFighters
Moderator
Moderator
Berichten: 1018
Lid geworden op: 11 feb 2008, 19:47
Locatie: Zeewolde

Re: FooFighters's Zelfbouw generic cockpit voor FSX

Bericht door FooFighters » 19 mar 2015, 09:10

(at) Shimokuta.. ben het helemaal met je eens.. als ik terug reken hoeveel knoppen er in mijn cockpit zitten
is dat best een flinke kostenpost.

(at) Kevin.. pure plastische chirurgie :mrgreen: :mrgreen:
Afbeelding

Gebruikersavatar
Kevin
Moderator
Moderator
Berichten: 3414
Lid geworden op: 21 jul 2007, 19:14
Locatie: Heerlen
Contacteer:

Re: FooFighters's Zelfbouw generic cockpit voor FSX

Bericht door Kevin » 19 mar 2015, 09:12

Haha, het ziet er wel 10x beter uit! :dup:
Afbeelding

Gebruikersavatar
madfred
Senior Controller
Senior Controller
Berichten: 156
Lid geworden op: 07 jan 2007, 21:27
Locatie: Colorado Springs, USA

Re: FooFighters's single seat 737 cockpit

Bericht door madfred » 20 mar 2015, 06:18

FooFighter,

Dat ziet er verdomde goed uit.

Zoals wij in Tiel zeggen: "Goe gedoan jochie" :tap:
Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd.
Afbeelding

FooFighters
Moderator
Moderator
Berichten: 1018
Lid geworden op: 11 feb 2008, 19:47
Locatie: Zeewolde

Re: FooFighters's single seat 737 cockpit

Bericht door FooFighters » 20 mar 2015, 08:36

Thanks.. maar hoe zeg het je in het "Colorado Springs" :tap:
Afbeelding

Gebruikersavatar
madfred
Senior Controller
Senior Controller
Berichten: 156
Lid geworden op: 07 jan 2007, 21:27
Locatie: Colorado Springs, USA

Re: FooFighters's single seat 737 cockpit

Bericht door madfred » 20 mar 2015, 17:28

Here we say "Lookin' mighty Awesome" :D
Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd.
Afbeelding

elstoplo
Instructor
Instructor
Berichten: 411
Lid geworden op: 26 okt 2007, 16:24
Locatie: Santpoort-Noord

Re: FooFighters's single seat 737 cockpit

Bericht door elstoplo » 04 apr 2016, 07:39

Ik heb dit gehele topic eens rustig doorgelezen en ben onder de indruk geraakt van het gehele project.
Het is geweldig mooi en proffessioneel in elkaar gezet en heeft mij aan het nadenken gezet om ook hier eens aan te beginnen. Tenminste er ligt een grote uitdaging bij mij dit te doen.
Maar voordat zijn er altijd vragen.
Nu heb ik wel gelezen dat er wat afmetingen bekend zijn (grootste hoogte, breedte en diepte) maar ik zou graag de maten weten van de betreffende delen. Dat zal wel een persoonlijke invulling zijn geweest die tot de maximale maten hebben geleid.
Volgende vraag is; uitgaande van drie beeldschermen is mijn brandende vraag hoe start je nu FSX of Prepar3D op!
Het basis scherm lijkt mij het onderste waar de cockpit op staat maar die start niet zo op bij het aanzetten van de pc.

Iemand die hier iets over kan zeggen?
Als ik hier een bevredigend antwoord op heb, ga ik shoppen en aan de slag dat is wel zeker.

FooFighters
Moderator
Moderator
Berichten: 1018
Lid geworden op: 11 feb 2008, 19:47
Locatie: Zeewolde

Re: FooFighters's single seat 737 cockpit

Bericht door FooFighters » 04 apr 2016, 09:05

De maten uit mijn cockpit zijn inderdaad ontstaan tijdens de bouw.
Vooral de maten van mijn MIP zijn uiteindelijk leidend geweest.
Die hebben later in de bouw de breedte en hoogte van mijn cockpit bepaald.

Als ik opnieuw zou beginnen zou ik dat wel anders doen. Als je googled op Markuspilot dan kun je op zijn
website een pdf downloaden met alle 737 cockpit maten. Dat is een pefect begin voor een cockpit bouwer.

Ik gebruik 3 PC’s voor mijn cockpit en een aparte PC voeding om de hardware te voeden met 5V en 12V.
PC1 is de FSX PC waarop mijn 2 buitenschermen zitten en mijn MIP en overhead hardware.
PC2 is de PC voor mijn MIP scherm en FMC. Op PC3 zit de lower eicas en de pedestal.

PC1 is de beste van de 3 pc’s. Deze draait FSX en Prosim en alle andere gebruikte FS addons.

Groeten,

Dennis
Afbeelding

TheDutchPilot
Student Pilot
Student Pilot
Berichten: 37
Lid geworden op: 28 apr 2016, 13:02

Re: FooFighters's single seat 737 cockpit

Bericht door TheDutchPilot » 14 jun 2016, 17:16

Heb je nog iets nieuws?

FooFighters
Moderator
Moderator
Berichten: 1018
Lid geworden op: 11 feb 2008, 19:47
Locatie: Zeewolde

Re: FooFighters's single seat 737 cockpit

Bericht door FooFighters » 17 jun 2016, 10:51

Op dit moment staat alles stil.. ik heb net mijn bedrijf verhuisd en ben nu bezig met alle voorbereidingen voor mijn nieuwe huis. Voorlopig blijft mijn cockpit zoals ie nu is.

Verhuizen van de cockpit zal ook wel een grote klus worden. Alles demonteren, verhuizen en daarna weer monteren.
Daarna hopen dat alles nog werkt :mrgreen:
Afbeelding

ph-dla
Senior Controller
Senior Controller
Berichten: 140
Lid geworden op: 10 jan 2014, 16:27
Locatie: delft

Re: FooFighters's single seat 737 cockpit

Bericht door ph-dla » 17 jun 2016, 18:51

haha hopen dat alles werkt .

idd soms als je alles demonteert , Dan na het in elkaar zetten lukt het op de ene of andere manier toch anders als je hoopte.
Dan is er weer een software update , Of laat net weer een soldeer punt los .
Of je krijg het niet meer aan de gang , Haha

Hoop dat het gaat lukken . En na veel arbeid weet ik zeker dat het gaat lukken.


dennis
Afbeelding

elstoplo
Instructor
Instructor
Berichten: 411
Lid geworden op: 26 okt 2007, 16:24
Locatie: Santpoort-Noord

Re: FooFighters's single seat 737 cockpit

Bericht door elstoplo » 06 jul 2016, 18:41

Even een vraagje.
Ik ben ook bezig met een eenvoudige MIP samen te stellen.
Ik wil dit doen met drie beeldschermen. Twee voor de vieuw zeg maar het uitzicht aan de bovenzijde.
Het derde scherm komt onder in het midden voor Pfd Ecas etc.
Om dit voor elkaar te krijgen gebruikt men Payware software en is vrij prijzig en kan ik niet betalen.
Is het mogelijk om het Pfd etc te verschuiven / verplaatsen naar het middelste scherm.
Zo ja hoe doe ik dat dan.

Kan iemand hier iets over zeggen?

FooFighters
Moderator
Moderator
Berichten: 1018
Lid geworden op: 11 feb 2008, 19:47
Locatie: Zeewolde

Re: FooFighters's single seat 737 cockpit

Bericht door FooFighters » 08 jul 2016, 08:41

Ik begrijp je vraag niet helemaal. Om een PFD te kunnen verschuiven heb je software nodig zoals je zelf al schrijft.
Welke PFD wil je gebruiken dan ? De standaard schermen uit FSX ?
Afbeelding

elstoplo
Instructor
Instructor
Berichten: 411
Lid geworden op: 26 okt 2007, 16:24
Locatie: Santpoort-Noord

Re: FooFighters's single seat 737 cockpit

Bericht door elstoplo » 08 jul 2016, 13:06

Wat ik zou willen is de drie hoofdschermen zoals onderstaande afbeelding.
Afbeelding

Vraag is dus hoe kan ik dat doen zonder al die dure software.

Gebruikersavatar
Thair.nl
Instructor
Instructor
Berichten: 413
Lid geworden op: 25 dec 2012, 10:23
Locatie: EHRD
Contacteer:

Re: FooFighters's single seat 737 cockpit

Bericht door Thair.nl » 08 jul 2016, 13:45

Elstoplo,

eigenlijk een beetje een Hijack van het draadje van Dennis, maar je zou voor de instrumenten eens kunnen kijken naar Air Manager (https://siminnovations.com/). Dit is weliswaar ook payware, maar dan in een uitermate acceptabele prijsklasse (ik dacht iets van €28,00 ex. btw). Met deze software is het mogelijk om je eigen instrumenten panelen te maken. Je kan hierbij kiezen uit inmiddels 382 instrumenten waarvan er 12 zijn specifiek voor een Boeing 737-800. Een andere optie is om, bijvoorbeeld met SkinMan, je eigen instrumenten te tekenen en daarna, binnen Air Manager, te voorzien van Lua code om deze instrumenten tot leven te roepen.

Alle beschikbare instrumenten zijn gratis te downloaden en dit aantal groeit gestaag. Iedereen kan namelijk zelf ontwikkelde instrumenten uploaden waarna deze, na goedkeuring, aan de beschikbare instrumenten worden toegevoegd. Zelf gebruik ik dit pakket voor de bouw van mijn Cessna 182T MIP welke voorzien gaat worden van twee touchscreen monitors (kijk daarvoor maar eens op http://sep.thair.nl/). Er zijn op YouTube een aantal filmpjes over Air Manager te vinden zodat je een idee kan krijgen wat er allemaal al mee is gedaan en wat er allemaal mee mogelijk is.

Nee, ik heb geen aandelen in dit bedrijf maar ben er gewoon enthousiast over.

Groetjes,

Theo.
i7-3770K, 16GB, GTX670, BenQ W1080ST / i5-3550, 8GB, HD5770 / Q6600, 4GB, HD4570 / G1610, 4GB / Saitek yoke,TQ, rudder / OC 737 MCP, EFIS / 10 monitors / Prepar3D, ProSim737, PFPX, TopCat, ASN. websites: thair.nl, facebook.com/thair.nl

FooFighters
Moderator
Moderator
Berichten: 1018
Lid geworden op: 11 feb 2008, 19:47
Locatie: Zeewolde

Re: FooFighters's single seat 737 cockpit

Bericht door FooFighters » 08 jul 2016, 13:51

Met welke 737 addon wil je gaan vliegen ?
Als je bijvoorbeeld voor de PMDG gaat zou je elke vlucht de 2D schermen kunnen verschuiven.

Afbeelding

Maar voor een meer permanente oplossing heb je echt een 737 suite nodig.
Prosim is in mijn ogen de beste.. maar er zijn goedkopere oplossingen

http://www.aerosoft.com.au/aerosoft_australia/home.html

Ik heb deze addon zelf nooit gebruikt.. dus ik weet niet hoe gebruikers vriendelijk dit is.
Let wel op dat dit type suites niet samenwerken met b.v. PMDG737 of IFly737 addons.
Afbeelding

Plaats reactie

Terug naar “Building at Home”