Waarschuwing: "Anti virus 2009" virus!

Soms lopen we vast met een stukje software, wat niet direct met FS te maken heeft, maar toch van invloed kan zijn.

Moderator: Moderator-groep

Patrick

Waarschuwing: "Anti virus 2009" virus!

Bericht door Patrick » 23 dec 2008, 00:15

Dames en heren,

Een waarschuwing. Vorig jaar rond deze tijd stak het virus "Anti virus 2008" de kop op. Goed verpakt in bijna hetzelfde jasje als het standaard windows virusprogramma of in 1 van de jasjes van de andere bekende programma's, probeert dit programma, dat dus een virus is, gegevens van je harde schijf af te halen en je te bewegen om je creditcard gegevens op te geven. Verder beschadigd het programma je pc, met name Internet Explorer, zodat je geen kant meer opkan, dus ook niet je bankgegevens kan checken of er niets aan de hand is.

Dit jaar is er een clone van dit programma opgedoken onder de originele naam "Anti virus 2009". Het doet precies hetzelfde. Houd je ogen er goed voor open. Ik ben vandaag de hele dag bij vrienden bezig geweest om hun computer volledig te herstellen.

Mocht je pc worden geinfecteerd, worden een heel aantal sites geblokkeerd. Dit zijn o.a. Google, Banken, WindowsUpdate, etc. Mocht je het slachtoffer worden, doe het volgende:

1. Ga naar deze site http://www.2-spyware.com/remove-antivirus-2009.html en volg alle instructies op.

2. Ben je daarmee klaar, download dan Anti Malware op http://www.2-spyware.com/download-anti-malware.php installeer het en voer een volledige scan uit. Laat het programma alle geinfecteerde bestanden vernietigen.

3. Ben je daarmee klaar, laat je eigen virusscanner een volledige scan maken. Laat het programma alle geinfecteerde bestanden vernietigen.

Maar uiteraard hoop ik dat je dit virus niet tegen het lijf loopt.

Plaats reactie

Terug naar “Software”