Stel hier uw X-Plane vragen.

De flightsim van Austin Meyer.
Maak kennis met deze "andere" sim.

Moderator: Moderator-groep

Gebruikersavatar
Leendejager
Executive Poster
Executive Poster
Berichten: 3456
Lid geworden op: 06 jan 2007, 09:41
Locatie: Vlaardingen
Contacteer:

Re: Stel hier uw X-Plane vragen.

Bericht door Leendejager » 23 mei 2012, 14:18

Jij bent best een leuke grappenmaker.

Airbus 737 whahahahahahaha.


Lolbroek.

PS gelieve NIET te quoten, direkt onder de post waarop gereageerd wordt.

Zeker als die post dan ook nog een plaatje bevat is dat erg onnuttig.
Afbeelding
"Non licet omnibus volare cum aquilis" (Azzurro)

icepilot
Observer
Observer
Berichten: 9
Lid geworden op: 03 jan 2011, 13:40
Locatie: Antwerpen

Re: Stel hier uw X-Plane vragen.

Bericht door icepilot » 23 mei 2012, 15:46

Oeps foutje :D

Maar ik DENK dat ik bij jou ook een foutje heb gevond :mrgreen:

*PS gelieve niet te quoten, direKt onder de post waarop gereageerd wordt.
Is het niet direCt i.p.v direKt??

Icepilot
[vlieg]
Elk vogeltje zingt zoals hij gebekt is.

Gebruikersavatar
737freak
Senior Instructor
Senior Instructor
Berichten: 736
Lid geworden op: 13 mei 2009, 15:51
Locatie: Zeewolde
Contacteer:

Re: Stel hier uw X-Plane vragen.

Bericht door 737freak » 23 mei 2012, 15:50

Afbeelding
Afbeelding
|Intel Core i5-4690K 4,5 GHz| EVGA Geforce GTX970 4GB| ASUS Z97 Pro| 16GB Kingston DRR3-1866 |Samsung 830 256GB, WD Red 3TB, 2x WD Green 1TB| Noctua NH-U12P SE2| Corsair 600D| Windows 7 x64|

Gebruikersavatar
FsTheo
Site Admin
Site Admin
Berichten: 14779
Lid geworden op: 04 jan 2007, 18:34
Locatie: Zandeweer, Prov. Groningen
Contacteer:

Re: Stel hier uw X-Plane vragen.

Bericht door FsTheo » 23 mei 2012, 16:05

icepilot schreef:een foutje heb gevond :mrgreen:
Een foutje 'gevond'? :hm Stiekemert, jij zoekte ernaar! :y:

Theo :wink:

(Verdere taaldiscussies graag in het Café, ik doe mee! :D )

icepilot
Observer
Observer
Berichten: 9
Lid geworden op: 03 jan 2011, 13:40
Locatie: Antwerpen

Re: Stel hier uw X-Plane vragen.

Bericht door icepilot » 07 jun 2012, 18:23

Hallo,
Ik heb een vraag: hoe stel je luchtverkeer in in xplane 9?
Of moet je iets downloaden daarvoor?

Alvast bedankt,

icepilot
[vlieg]
Elk vogeltje zingt zoals hij gebekt is.

Gebruikersavatar
Leendejager
Executive Poster
Executive Poster
Berichten: 3456
Lid geworden op: 06 jan 2007, 09:41
Locatie: Vlaardingen
Contacteer:

Re: Stel hier uw X-Plane vragen.

Bericht door Leendejager » 07 jun 2012, 18:44

In Xp9 , niet dus.
Afbeelding
"Non licet omnibus volare cum aquilis" (Azzurro)

FlyYoke
Observer
Observer
Berichten: 4
Lid geworden op: 24 jun 2012, 16:42
Locatie: Amstelveen

Re: Stel hier uw X-Plane vragen.

Bericht door FlyYoke » 01 jul 2012, 07:53

Leendejager schreef:Dit is de plek om vragen m.b.t X-Plane van Austin Meyer te stellen.
Ik stel mij voorop dit forumdeel géén diskussies te starten en te voeren ,maar alleen vragente stellen en te voorzien van antwoorden. ( dat althans zo goed mogelijk te proberen).

Als een vraag gesteld is en van een antwoord voorzien, is het mogelijk dat deze opgenomen in de FAQ`s lijst.
Op die manier bouwen we dus onze eigen X-Plane Knowledge-base.

Iedereen is vrij hier vragen te stellen en/of antwoorden te geven.
Natuurlijk alléén antwoorden geven als je het helemaal zeker weet.

Voordat je vragen gaat stellen eerst DIT ff lezen ( het grote X-Plane-manual)

http://www.dutchfs.com/crew/leen/X-Plan ... ualWeb.zip

Hoe krijg je toestemming om te landen?
Leen de Jager

X-Plane FAQ`s
Vraag nr 1:
Dé installatie van X-Plane hoe doe je dat?
Gewoon de hele X-plane map verwijderen, het programma laat verder geen sporen achter op de PC.
Vraag nr 2:
Kun je X-Plane ook in Nederland kopen?
Ja dat kan op deze webiste http://www.x-plane.nl/node/16 en op onze eigen DFS webshop.
Rechtstreeks bij X-Plane zelf kopen kan ook, duurt iets langer, minder mooie verpakking wel wat goedkoper. (Creditcard/PayPal)
Vraag nr 3:
Zijn er ook dieren in X-Plane?
Ja in de standaardversie zitten in elk geval vogels en herten.
Vraag nr 4:
Stelt X-Plane ook zulke zware eisen aan je PC als FSX?
Als je X-Plane op z`n zwaarst instelt is het voor de PC net zo zwaar als FSX.
Maar met aangepaste instellingen loopt het op véél simpelere machines ook nog zeer goed.
Als de PC het niet aankan stelt X-Plane de instellingen tijdelijk terug.
X-Plane is dus vriendelijker voor oudere systemen
Vraag nr 5:
Is het waar dat voor X-Plane het gebruik van een 4/3 monitor wordt aangeraden?
Ja dat is het geval , dit geldt ook voor Microsoft flightsimulator.
Bij breedbeeldmonitoren treed vervorming van het 2D panel op.

Gebruikersavatar
gott1962
Senior Controller
Senior Controller
Berichten: 127
Lid geworden op: 24 jun 2012, 14:57

Re: Stel hier uw X-Plane vragen.

Bericht door gott1962 » 02 jul 2012, 15:10

Even nog wat herzieningen op de standaard FAQ.: (staat in bold)
Vraag nr 4:
Stelt X-Plane ook zulke zware eisen aan je PC als FSX?

Als je X-Plane op z`n zwaarst instelt is het voor de PC net zo zwaar als FSX.
Maar met aangepaste instellingen loopt het op véél simpelere machines ook nog zeer goed.
Als de PC het niet aankan stelt X-Plane de instellingen tijdelijk terug.
X-Plane is dus vriendelijker voor oudere systemen

Maar X-Plane 10 vergt veel meer van de PC/MAC omdat het echt op de toekomst geschreven is. Zelfs de nieuwste i7 processors kunnen XP 10 NOG niet in vol ornaat draaien met een normale framerate.


Vraag nr 5:
Is het waar dat voor X-Plane het gebruik van een 4/3 monitor wordt aangeraden?

Ja dat is het geval , dit geldt ook voor Microsoft flightsimulator.
Bij breedbeeldmonitoren treed vervorming van het 2D panel op.

Vanaf X-Plane 9 (en dus ook XP10) onder mac wordt er niets vervormd (onder windows weet ik het niet). Zet de instellingen voor je monitor "same as hardware" onder instellingen. De resolutie wordt gewoon aangepast op de resolutie van je scherm zonder dat het beeld verbreedt wordt.
Met vriendelijke groet,

Gott

Gebruikersavatar
Leendejager
Executive Poster
Executive Poster
Berichten: 3456
Lid geworden op: 06 jan 2007, 09:41
Locatie: Vlaardingen
Contacteer:

Re: Stel hier uw X-Plane vragen.

Bericht door Leendejager » 03 jul 2012, 08:53

Het is allemaal betrekkelijk.

Als je FSX ( of Pr3pared) voluit wilt draaien met alle verkrijgbare toeters en bellen lukt het ook niet.

X-Plane voluit willen draaien met alles maximaal is iets dat ( naar eigen zeggen van Austin Meyer ) op geen enkele PC/Mac kan.
Blijft een feit dat op de gemiddelde computer met gemiddelde instellingen X-Plane beter loopt dan FSX.


Wat betreft het beeldformaat heb je een punt ,
Nog steeds is het zo de veel oudere 2d panels zich lekkerder laten bekijken in 3/4 formaat.
Vervorming is geen probleem meer.
Afbeelding
"Non licet omnibus volare cum aquilis" (Azzurro)

feike85
Observer
Observer
Berichten: 3
Lid geworden op: 09 dec 2012, 21:41

Re: Stel hier uw X-Plane vragen.

Bericht door feike85 » 30 dec 2012, 18:35

hallo,

Ik heb sinds kort xplane 10 aangeschaft.
Nou was mijn vraag of er ook iemand weet of ik het mcp combo bord en het cdu panel van vrinsight kan laten draaien in xplane?

Groetjes: Feike

Gebruikersavatar
gott1962
Senior Controller
Senior Controller
Berichten: 127
Lid geworden op: 24 jun 2012, 14:57

Re: Stel hier uw X-Plane vragen.

Bericht door gott1962 » 01 jan 2013, 18:23

Kan jij mij vertellen wat een MCP combo bord en het CDU Panel van VRInsight precies is? Ik denk dat het hardware is? Onder instellingen kan je een tabblad vinden voor hardware. Misschien dat je daar even moet kijken? In geval van software dan moet je iets duidelijker zijn wat het precies inhoud.

Groetjes en een gelukkig nieuwjaar!
Met vriendelijke groet,

Gott

Gebruikersavatar
FsTheo
Site Admin
Site Admin
Berichten: 14779
Lid geworden op: 04 jan 2007, 18:34
Locatie: Zandeweer, Prov. Groningen
Contacteer:

Re: Stel hier uw X-Plane vragen.

Bericht door FsTheo » 17 jan 2013, 15:36

gott1962 schreef:MCP combo bord?
http://www.vrinsightshop.com/shop/step1.php?number=3
gott1962 schreef:CDU Panel?
http://www.vrinsightshop.com/shop/step1.php?number=2

Denk ik. :lol:

Theo :wink:

Gebruikersavatar
gott1962
Senior Controller
Senior Controller
Berichten: 127
Lid geworden op: 24 jun 2012, 14:57

Re: Stel hier uw X-Plane vragen.

Bericht door gott1962 » 29 jan 2013, 00:19

Feike, onder instellingen van X-Plane kan je je hardware beleggen. Als het goed is kan X-Plane hiermee overweg. Je kan dan ieder knopje, schuifje, lock etc etc beleggen onder een toets in het advanced button menu. Simpelweg door erop te drukken en dan de functionaliteit er aan toe te voegen.

Groetjes,
Gott
Met vriendelijke groet,

Gott

Knientje
Controller
Controller
Berichten: 91
Lid geworden op: 07 mar 2012, 15:21
Locatie: Wigwam op Westerscheldedijk

Re: Stel hier uw X-Plane vragen.

Bericht door Knientje » 13 nov 2013, 22:31

Even een hardware achtig vraagje.

Dat mijn computer X-plane 10 niet aan gaat kunnen is wel duidelijk.
Ik heb de demo van X-plane 9 gedownload en behalve dat het landschap veel natuurlijker overkomt, reageert FS2004 te slecht op joystick input, bij windstilte land je nog 30 meter naast te baan ><
Nu staat er in de toekomst wel een quad-core op het programma, maar voorlopig wil ik het nog ff met een Pentium 4tje 3.0 Ghz doen (noodgeval, mijn eigen P4 2.6 Ghz is overleden), single core dus.
Hoewel het laden erg lang duurt, reageert alles wel stukken beter dan in FS2004.
Ik heb geen haperende frames en het vliegtuig luistert.
Mijn vraag is dus kun je X-plane 9 op een single-core draaien?
FS2004 doet het voor de rest ook prima, maar ik heb daar dus gewoon problemen met de besturing. Waardoor het niet leuk meer is.
Ander vraagje, geen idee wat voor vliegtuig dat is in de demo, heel klein straal gevalletje met motor op de rug.
Waar zit de AP? En de sneltoets voor de AP (in FS2004 is dat de Z in standaardconfiguratie)

Gebruikersavatar
FlipS
Moderator
Moderator
Berichten: 3276
Lid geworden op: 22 sep 2011, 11:15
Locatie: Teuge

Re: Stel hier uw X-Plane vragen.

Bericht door FlipS » 13 nov 2013, 22:38

reageert FS2004 te slecht op joystick input, bij windstilte land je nog 30 meter naast te baan ><
Lijkt mij een typisch voorbeeld van een versleten joystick met kale plekken in de koolstofbaantjes van de potentiometers ...
Flight simming is a health hazard (Warwick Carter)

Knientje
Controller
Controller
Berichten: 91
Lid geworden op: 07 mar 2012, 15:21
Locatie: Wigwam op Westerscheldedijk

Re: Stel hier uw X-Plane vragen.

Bericht door Knientje » 13 nov 2013, 22:50

Logitech Attack 3, mag ik mijn geld wel terugvragen(een jaar of tien geleden) , zo dikwijls is dat ding niet gebruikt.
Alleen voor FS2004, spelletjes a la GTA speel ik niet.
En waarom reageert ie in de demo van X-plane 9 dan wel goed?
Maar de vraag ging eigenlijk niet over de joystick, maar of je x-plane 9 kunt draaien op een Pentium 4 [vlieg]

Gebruikersavatar
Leendejager
Executive Poster
Executive Poster
Berichten: 3456
Lid geworden op: 06 jan 2007, 09:41
Locatie: Vlaardingen
Contacteer:

Re: Stel hier uw X-Plane vragen.

Bericht door Leendejager » 13 nov 2013, 23:59

Als FS9 goed op de computer draait , doet X-Plane 9 dat ook.

Als FSX goed draait doet X-Plane 10 ook ( YMMV )
Afbeelding
"Non licet omnibus volare cum aquilis" (Azzurro)

Gebruikersavatar
FlipS
Moderator
Moderator
Berichten: 3276
Lid geworden op: 22 sep 2011, 11:15
Locatie: Teuge

Re: Stel hier uw X-Plane vragen.

Bericht door FlipS » 14 nov 2013, 10:36

Nog even off topic: Logitech staat inderdaad bekend om relatief snel verslijtende potentiometers. Bedenk dat je in de flight simulator buitengewoon veel minuscuul kleine bewegingen rond het 0-punt maakt en daar ontstaan dus gaten in de koolstofbaantjes.
Waarom je dat effect niet merkt in de demo van X-Plane weet ik niet, maar het zou kunnen dat de gevoeligheid en 0-zones van de spelbesturing in X-Plane anders staan ingesteld dan in FS9.
Dus los van het wel of niet installeren van X-Plane zou ik, als ik jou was, toch eens proberen een goede joystick van iemand te lenen (de beste zijn de onverslijtbare contactloze met hall sensors i.p.v. potentiometers). Als je geen goede joystick kunt lenen, dan kun je proberen de 0-zones te vergoten. Voordeel is dat de versleten plekken dan genegeerd worden, nadeel is dat je grote bewegingen met de stick moet maken, net alsof er speling op de roeren zit. Zeker is dat het probleem dat je ervaart met FS9 niet gedeeld wordt door de meeste andere gebruikers van die sim.
De kwaliteit van de joystick is erg bepalend voor het plezier in het simmen; met een versleten joystick kun je nooit een fluweelzachte touch down maken.
Flight simming is a health hazard (Warwick Carter)

Gebruikersavatar
marquesas
Instructor
Instructor
Berichten: 208
Lid geworden op: 18 apr 2012, 18:00
Locatie: Enschede

Re: Stel hier uw X-Plane vragen.

Bericht door marquesas » 14 nov 2013, 10:50

Calibratie van de joystick is ook niet onbelangrijk. Dit kun je doen via het options menu in FSX of FS9 of via het configuratiescherm>apparaatbeheer>besturing voor geluid, video en spelletjes>eigenschappen>instellingen>calibreren. Je zou de joystick ook nog kunnen finetunen via het FSUIPC menu.

Ik zie net dat dit een X-plane topic is maar ook bij X-plane moet je je besturingshardware kunnen calibreren.

Knientje
Controller
Controller
Berichten: 91
Lid geworden op: 07 mar 2012, 15:21
Locatie: Wigwam op Westerscheldedijk

Re: Stel hier uw X-Plane vragen.

Bericht door Knientje » 14 nov 2013, 12:10

Kalibreren en 0-zones had ik me al mee bezig gehouden en dat helpt niet.
Welke joysticks werken dan met hall sensoren?
Saitek X52? Of zijn er goedkopere alternatieven?
Bij nader inzien zet ik toch maar geen X-plane 9 op de P4. Hij sloot zichzelf af.
Hoewel ik mijn zinnen op een quadcore gezet had, zal ik het nu maar op een dualcore (iemand tips? i5, i7?)houden, die dingen geven ze ook al bijna weg tweedehands.
En dan gaan we gewoon voor X-plane 10 :)
FSX heb ik al, maar dat gaat niet op een P4
En dan zullen we eerst eens kijken of dat een beetje werkt (met tile proxy geïnstalleerd)
Psst, niet verder vertellen, de joystick is dan al vervangen :mrgreen:

Gebruikersavatar
FlipS
Moderator
Moderator
Berichten: 3276
Lid geworden op: 22 sep 2011, 11:15
Locatie: Teuge

Re: Stel hier uw X-Plane vragen.

Bericht door FlipS » 14 nov 2013, 12:29

Ik stel voor dat je hardware-vragen stelt in de daarvoor bestemde rubriek. Dat geldt ook voor de vraag naar joysticks maar daarvan zal ik alvast antwoorden dat de Saitek X52 inderdaad met hall sensors werkt. Er zijn meer joysticks die dat hebben maar ik vermoed dat de Saitek X52 daarvan de goedkoopste is. Vraag dit anders in de hardware-rubriek; misschien kennen anderen goedkopere joysticks met hall sensors.

Wat je nog zou kunnen proberen (maar daar is wel veel geluk voor nodig): op rommelmarkten kun je altijd joysticks kopen. Waarschijnlijk zit op je P4 geen spelpoort meer (de mijne had dat in elk geval niet en een spelpoort is niet compatible met Windows 7, waarschijnlijk ook al niet meer met Vista) maar je zou een goede spelbesturing met spelpoort-aansluiting kunnen kopen en de potentiometers eruit slopen en in je huidige joystick zetten. Ik kocht in elk geval ooit een Logitech Wingman Extreme met goede potentiometers voor € 3,-. Maar dat wist ik pas toen ik hem probeerde.
Flight simming is a health hazard (Warwick Carter)

Gebruikersavatar
Leendejager
Executive Poster
Executive Poster
Berichten: 3456
Lid geworden op: 06 jan 2007, 09:41
Locatie: Vlaardingen
Contacteer:

Re: Stel hier uw X-Plane vragen.

Bericht door Leendejager » 26 nov 2013, 16:17

Gezien het feit dat het X-Plane-forum op DutchFS géén eigen hardware-forumdeel heeft zie ik graag dat de harwarevragen betrekking hebbende op hardware gebruikt voor X-Plane HIER op het X-Plane forum gesteld worden.
OP het specifieke harwareform mag het natuurlijk ook.
Voor meer algemene hardware-vragen verwijs ik uiteraard óók ( net als FlipS ) naar dat specifieke hardwareforum.
Voor zover echt X-Plane gerelateerd is de kans om snel het goede antwoord te krijgen hier wellicht het grootst.

Marquesas gaf hier op het forum al een antwoord uitgaande van de verkeerde sim (niet dat die sim verkeerd is, maar je begrijpt wat ik bedoel).
Ik vrees dat anders de spraakverwarring compleet wordt.


Leen
Afbeelding
"Non licet omnibus volare cum aquilis" (Azzurro)

Knientje
Controller
Controller
Berichten: 91
Lid geworden op: 07 mar 2012, 15:21
Locatie: Wigwam op Westerscheldedijk

Re: Stel hier uw X-Plane vragen.

Bericht door Knientje » 26 nov 2013, 17:39

Ach, voorlopig maar met een Thrustmaster Flight Stick X.
Je kunt de stick namelijk ook draaien (roer), dus autorudder kan uit.
Ik moet het nog wel een beetje leren en met pedalen zal het vast nauwkeuriger gaan, je hebt dan twee ledematen om mee te sturen, ik heb maar een hand om te sturen (en dan vlieg ik nog bewust een Luchtbuks A320)
Overigens is het nu nog FS9 dat de klok slaat en ja ik weet het is off topic, maar hier stelde ik de vraag wel, is de rest ook weer op de hoogte (FL400??)
Het stuurt wel veel nauwkeuriger, dus het was toch de joystick :dup:

Gebruikersavatar
kaasjager
Senior Controller
Senior Controller
Berichten: 142
Lid geworden op: 10 aug 2009, 10:36
Locatie: Ermelo

Re: Stel hier uw X-Plane vragen.

Bericht door kaasjager » 02 mei 2015, 16:00

hallo Leen,

Ik heb een paar X-plane vragen waar ik niet uit kom.

Op kleine veldjes zoals EHTX zie ik n B747 of KDC-10.
Dat is nogal bijzonder, hoe kan ik deze weg krijgen of hoe selecteer ik uitsluitend lichte vliegtuigen op EHTX ?

Volgende vraag is. Hoe kan ik tijdens een vlucht radio contact krijgen met een gewenst vliegveld waarop zou willen gaan landen zonder flightplan?

Groet,
Thomas

PS

Onder sceneries heb iets geplaatst over de nederlandse photo-sceneries nl52004-v30 en nl52005-v30.
Afbeelding

Gebruikersavatar
Leendejager
Executive Poster
Executive Poster
Berichten: 3456
Lid geworden op: 06 jan 2007, 09:41
Locatie: Vlaardingen
Contacteer:

Re: Stel hier uw X-Plane vragen.

Bericht door Leendejager » 03 mei 2015, 14:27

Bij de instellingen kun je bepalen welke toestellen en hoeveel toestellen AI verkeer vormen.

Over het radiocontact kan ik je niks vertellen, ik gebruik nooit de radio.
Ik vlieg immers niet.
Afbeelding
"Non licet omnibus volare cum aquilis" (Azzurro)

Plaats reactie

Terug naar “X-Plane”