ILS landing

De flightsim van Austin Meyer.
Maak kennis met deze "andere" sim.

Moderators: Leendejager, Moderator-groep

ILS landing

Berichtdoor Fr55Ga op 30 aug 2015, 13:30

Hoi mensen,

Ik heb een vraagje over de ils landingen die ik probeer te maken.
Als ik mijn Garmin 530 instel dan gaat de bestemming prima maar dan moet ik de runway gaan instellen .
Ik kies een baan uit en dan krijg ik een rijtje namen te zien.
Zelf denkt ik dat dat waypoints zijn of Vor stations.
Wat ik zelf vaak mee maak dat als ik er 1 uit zoek dat zodra ik in de buurt kom het vliegtuig een heel circuit gaat maken voordat hij bij de baan komt.
Uitraard doe ik wat fout maar kan maar niet ontdekken wat.
Waarom krijg ik een keus waarvan er een stel bij zijn die een enorme omweg maken.
Wat kan ik het beste doen om een directe verbinding te krijgen.
Ik hoop dat het niet een al te stomme vraag is maar ik ben nog niet zo heel lang bezig met het vliegen maar wil wel graag leren.

Vr grt,
Frank

Verstuurd vanaf mijn SM-T800 met Tapatalk
Fr55Ga
Observer
Observer
 
Berichten: 5
Geregistreerd: 27 jul 2015, 17:27

Re: ILS landing

Berichtdoor Japio op 31 aug 2015, 09:54

De meest eenvoudige manier om een ILS landing te maken doe je door de frequentie van een baan in te voeren bij NAV 1 en te activeren. Op ca.10 nm afstand van de betreffende baan ga je op ca.2000 ft vliegen - wel rekening houden met ELEVATION van het vliegveld - dan zie je op een gegeven moment dat je de ILS intercept en komt je toestel recht voor de baan.
Japio
Instructor
Instructor
 
Berichten: 407
Geregistreerd: 29 jan 2008, 22:01

Re: ILS landing

Berichtdoor Fr55Ga op 31 aug 2015, 13:06

Hoi Japio dank je wel voor je uitleg.
Wat ik van je begrijp is dat je bij invoer van de Garmin alleen de bestemming invoert en activeert.
Dan denk ik dat je zelf de juiste baan opzoekt die je ingevoerd hebt in de nav1 en de juiste hoogte houdt zodra je binnen bereik bent van de localizer bent en zo de ils landing maakt.
Dus je hoeft niet select approuch ook nog eens in te voeren en activeren om de localizer in werking te laten treden.
Dat dacht ik dus en dat gaf me nog wel eens grote omwegen vanwege de keus van waypoints die je moest nemen die ik op kaarten niet kon vinden.
Alleen wat is de elevation van het vliegveld dat heb ik niet begrepen.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Fr55Ga
Observer
Observer
 
Berichten: 5
Geregistreerd: 27 jul 2015, 17:27

Re: ILS landing

Berichtdoor Japio op 31 aug 2015, 16:03

Je hebt vast wel eens gehoord van QNH. Nederland is een vlak land met weinig hoogteverschillen t.o.v. de zeespiegel - als voorbeeld ligt Airport The hague Rotterdam op min 13 FT -- Budel ligt echter op 111 Ft.
Zo zijn de verschillen in Nederland dus niet zo groot, maar in de US zijn er grote verschillen van soms wel 5000 Ft en het Airport met het grootste verschil ligt in Bolivia, het vliegveld La Paz met een hoogte van 13335 Ft.
Daarom ontvang je van de verkeersleiding altijd de QNH van je Airport, om deze in te stellen op je hoogtemeter.
En simpel gezegd, als je op La Paz gaat dalen met een ingestelde hoogte van 10000 Ft, komt dat natuurlijk niet goed- probeer het maar een keer in FSX of met welk syteem je ook vliegt.

Klik ook even op onderstaande link van Wikipedia.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Altimetrie_(luchtvaart)
Of Google even op Vliegveld hoogte t.o.v. de zeespiegel en kijk dan bij Wikipidea - Altimetri

Als je VFR vliegt en gebruik maak van bijv. Plan- G en of Fs commander en je klikt rechts op een airport zie je de hoogte van dit airport vermeld.
Japio
Instructor
Instructor
 
Berichten: 407
Geregistreerd: 29 jan 2008, 22:01

Re: ILS landing

Berichtdoor Fr55Ga op 01 sep 2015, 18:07

Hoi Japio,
Ik had nog niet van QNH gehoord maar heb inmiddels het 1 en ander gelezen op Wikipedia en begrijp nu waarom ik liep te rotzooien met de hoogtemeter.
Bij het opstijgen reageerde hij soms helemaal niet omdat hij totaal verkeerd stond ingesteld zoals nu blijkt.
Toch erg fijn dat je op deze manier weer verder wordt geholpen.
Bedankt voor al je uitleggen en ik ga me er nog verder in verdiepen.
Je hebt me op het spoor gezet


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Fr55Ga
Observer
Observer
 
Berichten: 5
Geregistreerd: 27 jul 2015, 17:27


Keer terug naar X-Plane

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron