Plan G stopt?

Moderator: Moderator-groep

Plan G stopt?

Berichtdoor kaasjager op 18 jul 2016, 13:29

Sinds enige tijd krijg ik in Plan G Tiles met de tekst dat Mapquest stopt met het ondersteunen van Plan G.
Klopt dit en zoja is er een alternatief?

Thomas
Afbeelding
Avatar gebruiker
kaasjager
Senior Controller
Senior Controller
 
Berichten: 142
Geregistreerd: 10 aug 2009, 10:36
Woonplaats: Ermelo

Re: Plan G stopt?

Berichtdoor Thair.nl op 18 jul 2016, 13:51

Het is niet zozeer dat Plan-G stopt, maar dat MapQuest, geen Tiles meer beschikbaar stelt en hier zou Plan-G best wel gebruik kunnen maken. Ik heb er zelf, versie 3.1.3, (nog) geen last van gehad, maar ik heb uit andere bronnen (Air Manager) ook vernomen dat daar dergelijke meldingen optreden. Alleen heeft Air Manager daar een workaround voor. Ik neem aan dat Tim Arnot, als Plan-G daar inderdaad ook last van gaat krijgen, een dergelijke workaround ook zal gaan toepassen.

Groetjes,

Theo.
i7-3770K, 16GB, GTX670, BenQ W1080ST / i5-3550, 8GB, HD5770 / Q6600, 4GB, HD4570 / G1610, 4GB / Saitek yoke,TQ, rudder / OC 737 MCP, EFIS / 10 monitors / Prepar3D, ProSim737, PFPX, TopCat, ASN. websites: thair.nl, facebook.com/thair.nl
Avatar gebruiker
Thair.nl
Instructor
Instructor
 
Berichten: 413
Geregistreerd: 25 dec 2012, 10:23
Woonplaats: EHRD

Re: Plan G stopt?

Berichtdoor Kevin op 18 jul 2016, 15:03

Je kan in de instellingen van Plan-G een andere kaartenprovider kiezen. Je probleem is dan opgelost.
Afbeelding
Voor de Aviosim webshop: klik links op de Afbeelding knop.
Avatar gebruiker
Kevin
Moderator
Moderator
 
Berichten: 3428
Geregistreerd: 21 jul 2007, 19:14
Woonplaats: Heerlen

Re: Plan G stopt?

Berichtdoor LNRalph op 19 jul 2016, 22:07

Wij hebben met Air Manager inderdaad ook Map Quest weggedaan. Nu alleen nog de 4 andere lagen. Maar uiteindelijk willen we toch over op vector based kaarten, dus het maakt niet zoveel uit.
Avatar gebruiker
LNRalph
Senior Controller
Senior Controller
 
Berichten: 125
Geregistreerd: 02 maart 2013, 21:29
Woonplaats: Groningen

Re: Plan G stopt?

Berichtdoor Alex-FSX op 02 sep 2016, 10:57

Kevin schreef:Je kan in de instellingen van Plan-G een andere kaartenprovider kiezen. Je probleem is dan opgelost.


Inmiddels werkt OpenStreetMap optie ook niet meer (sinds vandaag geconstateerd, gisteren werkte het nog prima).
Blijft dus alleen nog over OpenCycleMap, benieuwd wanneer die er ook mee stopt, dan is er dus een echt propbleem met Plan-G
Alex-FSX
Observer
Observer
 
Berichten: 5
Geregistreerd: 01 okt 2012, 16:02

Re: Plan G stopt?

Berichtdoor FsTheo op 10 sep 2016, 19:14

Ik draai hier Plan-G v3.1.3 en OpenStreetMap werkt perfect. Dus misschien had de bron even de hik? :D

Theo :wink:
Avatar gebruiker
FsTheo
Site Admin
Site Admin
 
Berichten: 14847
Geregistreerd: 04 jan 2007, 18:34
Woonplaats: Zandeweer, Prov. Groningen

Re: Plan G stopt?

Berichtdoor cybermusky op 11 sep 2016, 08:47

Ziet er hier ook naar uit dat plan-g niet meer werkt met openstreetmap. Er verschijnen telkens blauwe kaders met daarin de vermelding: " exception: de externe server heeft een fout geretourneerd (403) niet toegestaan".
wat nu???? open cycle map werkt wel maar voor hoelang nog natuurlijk. Iemand een alternatief om toch maar op fsx te kunnen vliegen met een soortgelijk progje?
cybermusky
Observer
Observer
 
Berichten: 3
Geregistreerd: 02 okt 2012, 18:38

Re: Plan G stopt?

Berichtdoor Kevin op 11 sep 2016, 19:58

Inderdaad: alleen opencyclemap werkt momenteel nog. Hier, op het Plan-G forum, staan instructies om het programma te laten werken met Mapbox: http://www.tasoftware.co.uk/forum/index ... 3#msg16983 :wink:
Afbeelding
Voor de Aviosim webshop: klik links op de Afbeelding knop.
Avatar gebruiker
Kevin
Moderator
Moderator
 
Berichten: 3428
Geregistreerd: 21 jul 2007, 19:14
Woonplaats: Heerlen

Re: Plan G stopt?

Berichtdoor cybermusky op 14 sep 2016, 09:24

hoi beste Kevin!

Met deze een dikke "dank u wel" voor het antwoord en inderdaad dan werkt het terug zoals behoren!
nog even bij vermelden voor de anderen die het niet echt begrijpen dat je dan de map en je acount nummer moet plaatsen in het lege kader onderaan.
dus: in plan-g: bestand-options-general. Daarna zien bij "map provider" en daar onder staan er twee lege kaders waaronder mapbox 1 & 2.
Daar vul je je ID en je key in die je hebt gekregen van mapbox. deze dan aanvinken ipv mapquest of openstreetmap.
Succes voor de rest van de ploeg!!!! [vlieg]
cybermusky
Observer
Observer
 
Berichten: 3
Geregistreerd: 02 okt 2012, 18:38

Re: Plan G stopt?

Berichtdoor FsTheo op 18 sep 2016, 14:33

Ik schreef:Ik draai hier Plan-G v3.1.3 en OpenStreetMap werkt perfect.


Oke, ik laat perfect weg. :( Het werkte met OpenStreetMaps, maar sommige tiles weigerden om scherp te worden.
De tip via de link van Kevin doet het goed en het is grappig om m'n eigen tekenwerk weer terug te zien in de kaart! :D

Theo :wink:
Avatar gebruiker
FsTheo
Site Admin
Site Admin
 
Berichten: 14847
Geregistreerd: 04 jan 2007, 18:34
Woonplaats: Zandeweer, Prov. Groningen

Re: Plan G stopt?

Berichtdoor PW053 op 08 apr 2017, 17:52

:idea: Er is sinds eind october 2016 een beta versie waarin Openstreetmaps :M: weer werkt:
http://www.tasoftware.co.uk/forum/index ... pic=3550.0
Je hoeft de vorige versie niet eens de de-installeren :arrow:
Werkt goed :dup: :!:

Mvg, Frank [vlieg]
Avatar gebruiker
PW053
Senior Controller
Senior Controller
 
Berichten: 150
Geregistreerd: 13 feb 2011, 21:42