Plan G stopt ( toch niet gestopt)

Moderator: Moderator-groep

Plan G stopt ( toch niet gestopt)

Berichtdoor kaasjager op 18 jul 2016, 13:29

Sinds enige tijd krijg ik in Plan G Tiles met de tekst dat Mapquest stopt met het ondersteunen van Plan G.
Klopt dit en zoja is er een alternatief?

Thomas
Afbeelding
Avatar gebruiker
kaasjager
Senior Controller
Senior Controller
 
Berichten: 142
Geregistreerd: 10 aug 2009, 10:36
Woonplaats: Ermelo

Re: Plan G stopt?

Berichtdoor Thair.nl op 18 jul 2016, 13:51

Het is niet zozeer dat Plan-G stopt, maar dat MapQuest, geen Tiles meer beschikbaar stelt en hier zou Plan-G best wel gebruik kunnen maken. Ik heb er zelf, versie 3.1.3, (nog) geen last van gehad, maar ik heb uit andere bronnen (Air Manager) ook vernomen dat daar dergelijke meldingen optreden. Alleen heeft Air Manager daar een workaround voor. Ik neem aan dat Tim Arnot, als Plan-G daar inderdaad ook last van gaat krijgen, een dergelijke workaround ook zal gaan toepassen.

Groetjes,

Theo.
i7-3770K, 16GB, GTX670, BenQ W1080ST / i5-3550, 8GB, HD5770 / Q6600, 4GB, HD4570 / G1610, 4GB / Saitek yoke,TQ, rudder / OC 737 MCP, EFIS / 10 monitors / Prepar3D, ProSim737, PFPX, TopCat, ASN. websites: thair.nl, facebook.com/thair.nl
Avatar gebruiker
Thair.nl
Instructor
Instructor
 
Berichten: 413
Geregistreerd: 25 dec 2012, 10:23
Woonplaats: EHRD

Re: Plan G stopt?

Berichtdoor Kevin op 18 jul 2016, 15:03

Je kan in de instellingen van Plan-G een andere kaartenprovider kiezen. Je probleem is dan opgelost.
Afbeelding
Voor de Aviosim webshop: klik links op de Afbeelding knop.
Avatar gebruiker
Kevin
Moderator
Moderator
 
Berichten: 3411
Geregistreerd: 21 jul 2007, 19:14
Woonplaats: Heerlen

Re: Plan G stopt?

Berichtdoor LNRalph op 19 jul 2016, 22:07

Wij hebben met Air Manager inderdaad ook Map Quest weggedaan. Nu alleen nog de 4 andere lagen. Maar uiteindelijk willen we toch over op vector based kaarten, dus het maakt niet zoveel uit.
Avatar gebruiker
LNRalph
Senior Controller
Senior Controller
 
Berichten: 125
Geregistreerd: 02 maart 2013, 21:29
Woonplaats: Groningen

Re: Plan G stopt?

Berichtdoor Alex-FSX op 02 sep 2016, 10:57

Kevin schreef:Je kan in de instellingen van Plan-G een andere kaartenprovider kiezen. Je probleem is dan opgelost.


Inmiddels werkt OpenStreetMap optie ook niet meer (sinds vandaag geconstateerd, gisteren werkte het nog prima).
Blijft dus alleen nog over OpenCycleMap, benieuwd wanneer die er ook mee stopt, dan is er dus een echt propbleem met Plan-G
Alex-FSX
Observer
Observer
 
Berichten: 5
Geregistreerd: 01 okt 2012, 16:02

Re: Plan G stopt?

Berichtdoor FsTheo op 10 sep 2016, 19:14

Ik draai hier Plan-G v3.1.3 en OpenStreetMap werkt perfect. Dus misschien had de bron even de hik? :D

Theo :wink:
Avatar gebruiker
FsTheo
Site Admin
Site Admin
 
Berichten: 14767
Geregistreerd: 04 jan 2007, 18:3