Plan G stopt ( toch niet gestopt)

Moderator: Moderator-groep

Plaats reactie
Gebruikersavatar
kaasjager
Senior Controller
Senior Controller
Berichten: 142
Lid geworden op: 10 aug 2009, 10:36
Locatie: Ermelo

Plan G stopt ( toch niet gestopt)

Bericht door kaasjager » 18 jul 2016, 13:29

Sinds enige tijd krijg ik in Plan G Tiles met de tekst dat Mapquest stopt met het ondersteunen van Plan G.
Klopt dit en zoja is er een alternatief?

Thomas
Afbeelding

Gebruikersavatar
Thair.nl
Instructor
Instructor
Berichten: 413
Lid geworden op: 25 dec 2012, 10:23
Locatie: EHRD
Contacteer:

Re: Plan G stopt?

Bericht door Thair.nl » 18 jul 2016, 13:51

Het is niet zozeer dat Plan-G stopt, maar dat MapQuest, geen Tiles meer beschikbaar stelt en hier zou Plan-G best wel gebruik kunnen maken. Ik heb er zelf, versie 3.1.3, (nog) geen last van gehad, maar ik heb uit andere bronnen (Air Manager) ook vernomen dat daar dergelijke meldingen optreden. Alleen heeft Air Manager daar een workaround voor. Ik neem aan dat Tim Arnot, als Plan-G daar inderdaad ook last van gaat krijgen, een dergelijke workaround ook zal gaan toepassen.

Groetjes,

Theo.
i7-3770K, 16GB, GTX670, BenQ W1080ST / i5-3550, 8GB, HD5770 / Q6600, 4GB, HD4570 / G1610, 4GB / Saitek yoke,TQ, rudder / OC 737 MCP, EFIS / 10 monitors / Prepar3D, ProSim737, PFPX, TopCat, ASN. websites: thair.nl, facebook.com/thair.nl

Gebruikersavatar
Kevin
Moderator
Moderator
Berichten: 3414
Lid geworden op: 21 jul 2007, 19:14
Locatie: Heerlen
Contacteer:

Re: Plan G stopt?

Bericht door Kevin » 18 jul 2016, 15:03

Je kan in de instellingen van Plan-G een andere kaartenprovider kiezen. Je probleem is dan opgelost.
Afbeelding

Gebruikersavatar
LNRalph
Senior Controller
Senior Controller
Berichten: 125
Lid geworden op: 02 mar 2013, 21:29
Locatie: Groningen
Contacteer:

Re: Plan G stopt?

Bericht door LNRalph » 19 jul 2016, 22:07

Wij hebben met Air Manager inderdaad ook Map Quest weggedaan. Nu alleen nog de 4 andere lagen. Maar uiteindelijk willen we toch over op vector based kaarten, dus het maakt niet zoveel uit.

Alex-FSX
Observer
Observer
Berichten: 5
Lid geworden op: 01 okt 2012, 16:02

Re: Plan G stopt?

Bericht door Alex-FSX » 02 sep 2016, 10:57

Kevin schreef:Je kan in de instellingen van Plan-G een andere kaartenprovider kiezen. Je probleem is dan opgelost.
Inmiddels werkt OpenStreetMap optie ook niet meer (sinds vandaag geconstateerd, gisteren werkte het nog prima).
Blijft dus alleen nog over OpenCycleMap, benieuwd wanneer die er ook mee stopt, dan is er dus een echt propbleem met Plan-G

Gebruikersavatar
FsTheo
Site Admin
Site Admin
Berichten: 14779
Lid geworden op: 04 jan 2007, 18:34
Locatie: Zandeweer, Prov. Groningen
Contacteer:

Re: Plan G stopt?

Bericht door FsTheo » 10 sep 2016, 19:14

Ik draai hier Plan-G v3.1.3 en OpenStreetMap werkt perfect. Dus misschien had de bron even de hik? :D

Theo :wink:

cybermusky
Observer
Observer
Berichten: 3
Lid geworden op: 02 okt 2012, 18:38

Re: Plan G stopt?

Bericht door cybermusky » 11 sep 2016, 08:47

Ziet er hier ook naar uit dat plan-g niet meer werkt met openstreetmap. Er verschijnen telkens blauwe kaders met daarin de vermelding: " exception: de externe server heeft een fout geretourneerd (403) niet toegestaan".
wat nu???? open cycle map werkt wel maar voor hoelang nog natuurlijk. Iemand een alternatief om toch maar op fsx te kunnen vliegen met een soortgelijk progje?

Gebruikersavatar
Kevin
Moderator
Moderator
Berichten: 3414
Lid geworden op: 21 jul 2007, 19:14
Locatie: Heerlen
Contacteer:

Re: Plan G stopt?

Bericht door Kevin » 11 sep 2016, 19:58

Inderdaad: alleen opencyclemap werkt momenteel nog. Hier, op het Plan-G forum, staan instructies om het programma te laten werken met Mapbox: http://www.tasoftware.co.uk/forum/index ... 3#msg16983 :wink:
Afbeelding

cybermusky
Observer
Observer
Berichten: 3
Lid geworden op: 02 okt 2012, 18:38

Re: Plan G stopt?

Bericht door cybermusky » 14 sep 2016, 09:24

hoi beste Kevin!

Met deze een dikke "dank u wel" voor het antwoord en inderdaad dan werkt het terug zoals behoren!
nog even bij vermelden voor de anderen die het niet echt begrijpen dat je dan de map en je acount nummer moet plaatsen in het lege kader onderaan.
dus: in plan-g: bestand-options-general. Daarna zien bij "map provider" en daar onder staan er twee lege kaders waaronder mapbox 1 & 2.
Daar vul je je ID en je key in die je hebt gekregen van mapbox. deze dan aanvinken ipv mapquest of openstreetmap.
Succes voor de rest van de ploeg!!!! [vlieg]

Gebruikersavatar
FsTheo
Site Admin
Site Admin
Berichten: 14779
Lid geworden op: 04 jan 2007, 18:34
Locatie: Zandeweer, Prov. Groningen
Contacteer:

Re: Plan G stopt?

Bericht door FsTheo » 18 sep 2016, 14:33

Ik schreef:Ik draai hier Plan-G v3.1.3 en OpenStreetMap werkt perfect.
Oke, ik laat perfect weg. :( Het werkte met OpenStreetMaps, maar sommige tiles weigerden om scherp te worden.
De tip via de link van Kevin doet het goed en het is grappig om m'n eigen tekenwerk weer terug te zien in de kaart! :D

Theo :wink:

Gebruikersavatar
PW053
Senior Controller
Senior Controller
Berichten: 183
Lid geworden op: 13 feb 2011, 21:42

Re: Plan G stopt?

Bericht door PW053 » 08 apr 2017, 17:52

:idea: Er is sinds eind october 2016 een beta versie waarin Openstreetmaps :M: weer werkt:
http://www.tasoftware.co.uk/forum/index ... pic=3550.0
Je hoeft de vorige versie niet eens de de-installeren :arrow:
Werkt goed :dup: :!:

Mvg, Frank [vlieg]

Gebruikersavatar
arno
Site Admin
Site Admin
Berichten: 10645
Lid geworden op: 04 jan 2007, 18:51
Locatie: ergens op deze aardbol

Re: Plan G stopt?

Bericht door arno » 06 jan 2018, 12:27

Er is een nieuwe(re) versie van Plan-G uitgekomen. Namelijk versie: 3.2.0.144
Klik voor onze spelregeltjes. Diverse handleidingen op onze website. Is een verkregen antwoord de oplossing geweest voor je vraag? Laat dit dan ook even weten!

Plaats reactie

Terug naar “VFR Flightplanning Tool ( Plan-G)”