afcad?

Soms heb je een vraag die je bij FS9 zou kunnen stellen, maar ook bij FSX. Dat kan nu hier!

Moderator: Moderator-groep

Plaats reactie
KLM486
Student Pilot
Student Pilot
Berichten: 10
Lid geworden op: 20 okt 2019, 14:12

afcad?

Bericht door KLM486 » 25 nov 2019, 14:19

Hallo medevliegers,

Bij bepaalde sceneries, zoals Corfu en Kopenhagen etc...rijden de bussen door de grond heen. Ik dacht het iets met AFCAD te maken had,
maar dat weet ik niet zeker. Is er iemand die weet ik dit kan oplossen, zodat de bussen weer recht op het platform rijden? :wink: [vlieg]

bij voorbaat dank,

met vriendelijke groet,

René

Gebruikersavatar
greencan
Site Admin
Site Admin
Berichten: 3541
Lid geworden op: 06 jan 2007, 01:12
Locatie: Castricum

Re: afcad?

Bericht door greencan » 25 nov 2019, 21:57

Als de makers van deze scenery geen fix leveren wordt het zelf proberen.
Je zou je dan kunnen gaan verdiepen in ADE (freeware).
De laatste versie van ADE is 1.76 voor zover mij bekend.
http://www.scruffyduck.org/downloads/4584110854
In ADE: File/Open airport from bgl.
Dan de betreffende bgl zien te vinden, dat kan even zoeken worden.
Eenmaal gevonden:
Tools/Change Airport Reference Data.
In het vakje Altitude kun je dan de hoogte van het vliegveld wijzigen. Het gaat waarschijnlijk maar om een paar feet lager, dus voorzichtig aan!
Afbeelding

KLM486
Student Pilot
Student Pilot
Berichten: 10
Lid geworden op: 20 okt 2019, 14:12

Re: afcad?

Bericht door KLM486 » 26 nov 2019, 14:07

ok bedankt...ik ga even snuffelen.. :dup:

Gebruikersavatar
greencan
Site Admin
Site Admin
Berichten: 3541
Lid geworden op: 06 jan 2007, 01:12
Locatie: Castricum

Re: afcad?

Bericht door greencan » 26 nov 2019, 18:01

In dat geval nog wat extra informatie.
Het verouderde programma AFCAD van Lee Swordy is vervangen door ADE (Airport Design Editor).
Dit programma wordt niet gebruikt door beroeps scenery builders, maar aanpassingen ermee zijn prima te doen.
Addon scenery is in feite een nieuwe layer die over de bestaande FS scenery wordt gelegd.
Als het goed is wordt de addon scenery in de map 'addon scenery' geplaatst.
ADE maakt backups als je gaat experimenteren, maar maak voor de zekerheid zelf een backup voordat je aan het werk gaat.
Het resultaat van je werk moet geplaatst worden in de map addon scenery.
En mocht er dan iets toch mis gaan, ik zit er klaar voor.
:dup:
Afbeelding

Plaats reactie

Terug naar “Vragen m.b.t. FS2004 & FSX”