p3d sluit telkens onverwachts af.

Ook de verdere ontwikkelingen van Prepar3d van Lockheed Martin willen we volgen in een eigen hoekje!

Moderator: Moderator-groep

Plaats reactie
Hollandia
Student Pilot
Student Pilot
Berichten: 15
Lid geworden op: 13 mei 2007, 16:18

p3d sluit telkens onverwachts af.

Bericht door Hollandia » 20 sep 2019, 17:47

p3d stop telkens onverwacht de ene keer na 10 min de andere keer na 30 min.
Mijn settings staan gemiddeld op high
Wat kan hier de oorzaak van zijn.
Systeem;
processor i7-8700
videokaart rtx 2080 8 gb windforce
moederbord gigabyte b360 aonus gaming 3 wifi atx
besturing windows 10 home nl 64 bit
Wat kan hier de oorzaak van zijn ?

Gebruikersavatar
FlipS
Moderator
Moderator
Berichten: 3359
Lid geworden op: 22 sep 2011, 11:15
Locatie: Teuge

Re: p3d sluit telkens onverwachts af.

Bericht door FlipS » 21 sep 2019, 09:25

Geen flauw idee; bij mijn weten is dit ongewoon voor P3D. Je pc is krachtig genoeg. Welke versie van P3D heb je? De versies 1, 2 en 3 zijn 32 bits en die kunnen vastlopen op een Out of Memory error. Maar dan krijg je gewoonlijk een melding. Versie 4 is 64 bits, die kan in principe niet vastlopen op een OOM. Ik neem aan dat je pc voldoende RAM heeft. Als er te weinig RAM is, gaat Windows de bestanden die niet meer in het RAM passen, op de harde schijf schrijven. Dat kost (te)veel tijd en daar zou misschien een probleem kunnen zitten. Lockheed-Martin adviseert voor P3D v4 16 GB RAM. Ik vermoed dat dat al in je pc zit want dat is tegenwoordig gebruikelijk, zodat ik daar eigenlijk geen probleem verwacht.

Wat je kunt doen is in het foutenlogboek kijken. Typ linksonder 'logboeken'. Bij mij verschijnt dan slechts één mogelijkheid. Na openen klik je op 'Windows logboeken' en dan op 'Toepassing'. Op het tijdstip van het vastlopen zou dan een fout vermeld moeten staan. Die klik je aan en dan kun je onder lezen op welke module P3D is vastgelopen.

Heb je alleen de kale P3D of heb je ook add-ons geïnstalleerd?
Heb je FSUIPC geïnstalleerd? Dat waarschuwt als het RAM volloopt. Voor FSX herstelde het een fout; of het voor P3D ook een fout herstelt, weet ik niet. Het is hoe dan ook aanbevolen om in elk geval het freeware deel van FSUIPC te installeren.
Heb je overgeklokt? Dat kan soms ook oorzaak zijn van fouten.
Flight simming is a health hazard (Warwick Carter)

Hollandia
Student Pilot
Student Pilot
Berichten: 15
Lid geworden op: 13 mei 2007, 16:18

Re: p3d sluit telkens onverwachts af.

Bericht door Hollandia » 21 sep 2019, 14:51

Heb 4.5 hotfix van p3d.
16 gb ram geheugen
64 bits besturingssysteem.
dus ruimte genoeg

willy647
Student Pilot
Student Pilot
Berichten: 23
Lid geworden op: 17 jul 2017, 09:57

Re: p3d sluit telkens onverwachts af.

Bericht door willy647 » 24 sep 2019, 09:08

Gebeurt dit met verschillende vliegtuigen ? Als het met alle toestellen is, zit de fout bij P3D. Anders is het een probleem met dat ene vliegtuig.
Ook als eens geprobeerd om de prepar3d.cfg te verwijderen ? ( \gebruikers\jouw naam\appdata\roaming\lockheed martin\prepar3d v4)

Hollandia
Student Pilot
Student Pilot
Berichten: 15
Lid geworden op: 13 mei 2007, 16:18

Re: p3d sluit telkens onverwachts af.

Bericht door Hollandia » 24 sep 2019, 13:57

Het is met alle vliegtuigen van zowel klm transavia
Heb p3d helemaal op nieuw er op gezet en 3 uur gevlogen zonder problemen.
Ga zo nog een vlucht proberen.

Plaats reactie

Terug naar “Prepar3d”