Geen Addon Scenery in p3d 4.5

Ook de verdere ontwikkelingen van Prepar3d van Lockheed Martin willen we volgen in een eigen hoekje!

Moderator: Moderator-groep

Plaats reactie
Hollandia
Student Pilot
Student Pilot
Berichten: 18
Lid geworden op: 13 mei 2007, 16:18

Geen Addon Scenery in p3d 4.5

Bericht door Hollandia » 21 mar 2020, 14:22

Na nieuwe installatie van p3d 4.5 geen Addon Scenery meer in p3d te vinden.
Hoe kan dit ?

arno
Ere oud staflid
Ere oud staflid
Berichten: 10795
Lid geworden op: 04 jan 2007, 18:51
Locatie: ergens op deze aardbol

Re: Geen Addon Scenery in p3d 4.5

Bericht door arno » 21 mar 2020, 14:31

Klik voor onze spelregeltjes. Diverse handleidingen op onze website. Is een verkregen antwoord de oplossing geweest voor je vraag? Laat dit dan ook even weten!

Gebruikersavatar
FlipS
Moderator
Moderator
Berichten: 3431
Lid geworden op: 22 sep 2011, 11:15
Locatie: Teuge

Re: Geen Addon Scenery in p3d 4.5

Bericht door FlipS » 21 mar 2020, 15:21

Wat is het probleem? Heb je add-on scenery geïnstalleerd en verschijnt die niet? Of kun je de add-ons niet vinden in de Verkenner? Als het laatste het geval is: add-ons (zowel scenery als vliegtuigen) worden buiten P3D v4 geïnstalleerd.

Als de add-on scenery niet verschijnt, zouden we meer moeten weten; welke scenery heb je geïnstalleerd en op welke manier? Zoek dan het goede scenery.cfg op en controleer het pad. Bij scenery die ik koppelde via de Scenery Library werd een verkeerd pad aangemaakt in het scenery.cfg. Dat heb ik allemaal handmatig moeten aanpassen. Overigens uiterst simpel met één opdracht 'zoek en vervang'.
Flight simming is a health hazard (Warwick Carter)

Gebruikersavatar
greencan
Site Admin
Site Admin
Berichten: 3562
Lid geworden op: 06 jan 2007, 01:12
Locatie: Castricum

Re: Geen Addon Scenery in p3d 4.5

Bericht door greencan » 21 mar 2020, 21:02

Bij mij staat de map 'addon scenery' bovenaan in de map P3D.
Verder werkt alles hetzelfde als in FSX.
Dus: Waar is die map bij jou gebleven/terechtgekomen?
Als je 'hem' terug kunt vinden hoeft ie alleen maar naar de hoofdmap van P3D gesleept te worden -naar mijn idee.
Wat niet persé nodig is, zoals FlipS al schreef. Scenery mag overal staan. Het pad er naar toe moet dan wel correct zijn.
Mocht je geen ervaring hebben met het toevoegen van nieuwe scenery dan komen we daar op terug. :dup:
Afbeelding

Plaats reactie

Terug naar “Prepar3d”