A/T armed uitzetten geeft geen effect

Algemene discussieplek voor alles betreffende Microsoft Flight Simulator FSX

Moderator: Moderator-groep

Plaats reactie
Reinier
Observer
Observer
Berichten: 4
Lid geworden op: 29 dec 2019, 20:41

A/T armed uitzetten geeft geen effect

Bericht door Reinier » 30 dec 2019, 13:14

Hallo allemaal,

Dit is de eerste post van mij hier, gaaf dat er een NL forum over dit onderwerp bestaat!

Ik heb FSX(steam) + PMDG ik vlieg met de 737-800
Voor gas geven heb ik Logitech Saitek Pro Throttle.

Als ik tijdens de vlucht de autothrottle uit zet (met de hand), gaat de schakelaar gewoon uit
en het lampje ook. Verder gebeurt er helemaal niks!
Als ik vervolgens de gas hendel een beetje beweeg, dan pas gaat de autothrottle ook ECHT uit.

Dit is erg lastig tijdens een manual landing!

Weet iemand van jullie waar het aan ligt?

(ik heb al een andere button op de throttle gebrobeerd,
in de FMC de optie simulation 2e pag override A/T ; alle settings geprobeerd.
Niks helpt !!

Gr,
Reinier

Japio
Instructor
Instructor
Berichten: 443
Lid geworden op: 29 jan 2008, 22:01

Re: A/T armed uitzetten geeft geen effect

Bericht door Japio » 30 dec 2019, 13:27

De Saitek throttle werkt alleen met de default vliegtuigen en niet met de PDMG 737-800. >< [vlieg]

Reinier
Observer
Observer
Berichten: 4
Lid geworden op: 29 dec 2019, 20:41

Re: A/T armed uitzetten geeft geen effect

Bericht door Reinier » 31 dec 2019, 15:45

Nou, wat dat betreft,
de throttles reageren prima ik kan gewoon meer en minder gas geven,
de motoren doen dan gewoon mooi op en afspoolen.

Alleen geen reactie als ik de A/T_armed uit zet, heel irri... :? :?

Gebruikersavatar
FlipS
Moderator
Moderator
Berichten: 3419
Lid geworden op: 22 sep 2011, 11:15
Locatie: Teuge

Re: A/T armed uitzetten geeft geen effect

Bericht door FlipS » 31 dec 2019, 16:09

Wat misschien zou kunnen, is dat PMDG geen gebruik maakt van het default A/T commando en dat de schakelaar dus wel werkt met lampje en al, maar dat dat schakelaartje niet communiceert met PMDG. Misschien kan je dat wel programmeren via SPAD (Saitek Advanced Panels Driver). Nou dacht ik dat er van SPAD een oude versie is die je gratis kunt downloaden en een nieuwe (SPAD Next) die payware is. Als dat zo is, zou ik eerst de oude versie proberen. Maar ik heb geen PMDG en SPAD heb ik ook niet geïnstalleerd, dus je zult zelf even moeten zoeken of het klopt wat ik denk.
Flight simming is a health hazard (Warwick Carter)

Reinier
Observer
Observer
Berichten: 4
Lid geworden op: 29 dec 2019, 20:41

Re: A/T armed uitzetten geeft geen effect

Bericht door Reinier » 31 dec 2019, 16:51

Gaan we nu doen!
...
Ik ben op de site geweest van logitek/saitek, maar ik kan niet vinden wat jij bedoelt,
bij de drivers.....:-(

Gebruikersavatar
FlipS
Moderator
Moderator
Berichten: 3419
Lid geworden op: 22 sep 2011, 11:15
Locatie: Teuge

Re: A/T armed uitzetten geeft geen effect

Bericht door FlipS » 31 dec 2019, 17:18

SPAD werd niet uitgegeven door Saitek en ook niet door Logitech. Het handigst is als je even Googelt naar 'Saitek SPAD' (met alleen SPAD vind je heel andere dingen), dan vind je niet alleen de site spadnext.com maar nog meer links en veel informatie. Ik zou eerst die informatie eens lezen of op YouTube bekijken, dan weet je al of de oplossing van je probleem in SPAD te vinden is.
Flight simming is a health hazard (Warwick Carter)

Reinier
Observer
Observer
Berichten: 4
Lid geworden op: 29 dec 2019, 20:41

Re: A/T armed uitzetten geeft geen effect

Bericht door Reinier » 31 dec 2019, 18:25

Hey FlipS,

Volgens mij zitten wij een beetje langs elkaar heen te communiceren,
ik heb namelijk geen panel van saitek/logitech,
alleen yoke,trottle quadrand en peddle rudder....

Gebruikersavatar
FlipS
Moderator
Moderator
Berichten: 3419
Lid geworden op: 22 sep 2011, 11:15
Locatie: Teuge

Re: A/T armed uitzetten geeft geen effect

Bericht door FlipS » 31 dec 2019, 19:40

Het zou kunnen dat SPAD alleen voor de panels is; dat heb ik niet uitgezocht. Ik weet dat het onder meer gebruikt kan worden voor het Saitek Switch panel en dan is de stap niet groot naar schakelaars die op de yoke met throttle quadrant zitten. Ik schreef al dat ik SPAD niet gebruik (ik heb enkele Saitek besturingen en het switch panel maar de vliegtuigen waarvoor het switch panel niet werkt bedien ik met de muis via de hot spots in de VC) en dan zou ik op internet moeten gaan uitzoeken of SPAD ook gebruikt kan worden voor yoke en TQ. Maar dan kan je er ook zelf naar zoeken. :G:
Flight simming is a health hazard (Warwick Carter)

Plaats reactie

Terug naar “FSX”