FSX en Xplane 11 op de zelfde hard disk kan dat?

Algemene discussieplek voor alles betreffende Microsoft Flight Simulator FSX

Moderator: Moderator-groep

Plaats reactie
vianenr
Observer
Observer
Berichten: 9
Lid geworden op: 28 feb 2015, 10:13

FSX en Xplane 11 op de zelfde hard disk kan dat?

Bericht door vianenr »

Hallo,

Ik wou vragen,of het mogelijk is als je flightsimulator X heb geinstallerd
ook nog een andere erbij kan zetten op de zelfde harddisk.
Het gaat om X Plane 11
Graag een responce :wink:

arno
Ere oud staflid
Ere oud staflid
Berichten: 10802
Lid geworden op: 04 jan 2007, 18:51
Locatie: ergens op deze aardbol

Re: FSX en Xplane 11 op de zelfde hard disk kan dat?

Bericht door arno »

Ik heb die vraag eerder voorbij zien komen, maar kan het antwoord daarop niet meer terugvinden. Ik vond wel een bericht over P3D en FSX, dat lees je hier: https://www.dutchfs.nl/forum/viewtopic.php?t=20915

Het lijkt me dus dat Xplane 11 en FSX op 1 schijf ook mogelijk is, mits genoeg ruimte natuurlijk :G:
Klik voor onze spelregeltjes. Diverse handleidingen op onze website. Is een verkregen antwoord de oplossing geweest voor je vraag? Laat dit dan ook even weten!

vianenr
Observer
Observer
Berichten: 9
Lid geworden op: 28 feb 2015, 10:13

Re: FSX en Xplane 11 op de zelfde hard disk kan dat?

Bericht door vianenr »

Oke thnx voor de info ik ga bekijken :)

Gerbress
Senior Controller
Senior Controller
Berichten: 173
Lid geworden op: 30 jan 2008, 11:06
Locatie: Leidschendam

Re: FSX en Xplane 11 op de zelfde hard disk kan dat?

Bericht door Gerbress »

Ik heb FSX en Xplane op dezelfde schijf SSD staan. FSX direct op C: en Xplane op het bureaublad. Ze bijten elkaar echt niet. Gewoon doen.
Groet Gerard.
Windows 10 Home Premium 64 bit, Processor:Intel(R) Core(TM) i7-2600 CPU (at) 3.4GHz. Geheugen 8.00 GB. Videokaart: NVIDIA GeForce GTX 560 Directx11.2 SaitekX52

Gebruikersavatar
CordeBruin
Site Admin
Site Admin
Berichten: 771
Lid geworden op: 04 jan 2007, 19:37
Locatie: Brasschaat, Belgium
Contacteer:

Re: FSX en Xplane 11 op de zelfde hard disk kan dat?

Bericht door CordeBruin »

Inderdaad kunnen beide simulatoren op 1 schijf.

Ik heb voor beide simulatoren een aparte partitie aangemaakt. Wel staan de scenery's op een aparte grote schijf en
via Junction Link Magic verbonden met de hoofdmap van de bv X-plane.

Voor P3DV4 werkt dit net weer even iets anders :D

Groeten,

Cor
Join V-Bird VA. Look at vbirdva.com
Afbeelding

Gebruikersavatar
PW053
Instructor
Instructor
Berichten: 234
Lid geworden op: 13 feb 2011, 21:42

Re: FSX en Xplane 11 op de zelfde hard disk kan dat?

Bericht door PW053 »

Ik heb voor FSX-SE, FS9.1 plus alle bijbehorende software zoals REX 2-3, softclouds Weather Radar NL2000 FSglobal etc.. een hardisk (D).
Windows op C, bestanden op E en dat is een partitie van C
Een tijdje Xplane 11 (de trailversie) erbij op de D schijf leverde geen problemen op.
"If you can fly a Sopwith Camel, you can fly anything" :fl: Majoor James "Biggles" Bigglesworth.

Plaats reactie

Terug naar “FSX”