FS9 op Windows 10, kan dat?

Algemene discussieplek voor alles betreffende Microsoft Flight Simulator 2004 (ook bekend als FS9)

Moderator: Moderator-groep

Plaats reactie
ster100
Student Pilot
Student Pilot
Berichten: 38
Lid geworden op: 26 dec 2012, 02:46
Locatie: den haag

FS9 op Windows 10, kan dat?

Bericht door ster100 »

Daar is waarschijnlijk een oplossing voor.
Maar welke?
Wie heeft er ervaring mee?
arno
Ere oud staflid
Ere oud staflid
Berichten: 10436
Lid geworden op: 04 jan 2007, 18:51
Locatie: ergens op deze aardbol

Re: FS9 op Windows 10, kan dat?

Bericht door arno »

Op dit forum zijn meerdere reacties te lezen van gebruikers die FS9 met Windows 10 zonder problemen hebben geinstalleerd.
We weten niet naar welke oplossing jij zoekt.En wat jouw probleem is.
Problemen met installeren?? Zo ja laat weten welke.
Klik voor onze spelregeltjes. Diverse handleidingen op onze website. Is een verkregen antwoord de oplossing geweest voor je vraag? Laat dit dan ook even weten!
ster100
Student Pilot
Student Pilot
Berichten: 38
Lid geworden op: 26 dec 2012, 02:46
Locatie: den haag

Re: FS9 op Windows 10, kan dat?

Bericht door ster100 »

fs9 start niet op.
Comtabiliteitsmodus en als administrator uitvoeren gaat ook niet.
Veel gebruikers hebben windows 10 op hun pc en willen misschien
toch fs9 spelen.
vandaar mijn vraag
arno
Ere oud staflid
Ere oud staflid
Berichten: 10436
Lid geworden op: 04 jan 2007, 18:51
Locatie: ergens op deze aardbol

Re: FS9 op Windows 10, kan dat?

Bericht door arno »

Lees het onderstaande eens door en wellicht lost dit jouw probleem op?
http://calclassic.proboards.com/thread/ ... start-read

Op dit forum is ook al eens gemeld om de fs9.exe te hernoemen ( naar bijvoorbeeld fs9-old.exe) en dan de fs9.exe van de (no-cd) patch te installeren. Hierdoor behoef je de 4e cd niet te gebruiken.
Het schijnt dat de 4e cd niet goed werkt in w10. ( Korte vertaling van het bericht).

Gemakshalve gaan we er wel van uit dat het geen illegale versie is van fs9.
Klik voor onze spelregeltjes. Diverse handleidingen op onze website. Is een verkregen antwoord de oplossing geweest voor je vraag? Laat dit dan ook even weten!
Piet06273
Observer
Observer
Berichten: 4
Lid geworden op: 12 apr 2020, 13:18

Re: FS9 op Windows 10, kan dat?

Bericht door Piet06273 »

Ik zou zeggen : geen enkel probleem , ik weet wel : je moet het niet in 'Program Files' zetten.
Zet gewoon in : C:/FS9 , je kan 't overal zetten als je de basis-installatie maar wel bij elkaar in 1 folder zet.
Dus als je het niet in 'Program Files' wilt hebben moet je eerst vooraf op een andere plek handmatig een folder maken :
bijv. ' C:\FS9' en daar aan het begin v.d. setup naartoe browsen.
gr.Piet Let op dat : Naam/AppData/Roaming/Microsoft/ wel beschikbaar is ivm met de FS9.CFG
Plaats reactie