FSX Steam ziet/vind mijn Logitech Pro Flight Yoke systeem niet

Algemene discussieplek voor alles betreffende Microsoft Flight Simulator FSX

Moderator: Moderator-groep

Plaats reactie
Arie
Instructor
Instructor
Berichten: 320
Lid geworden op: 23 feb 2007, 21:39
Locatie: Almere

FSX Steam ziet/vind mijn Logitech Pro Flight Yoke systeem niet

Bericht door Arie »

Goede dag.
Mijn FSX Steam ziet/ vindt mijn Logitech Pro Flight Yoke systeem en Thrustmaster T-FLIGHT HOTAS X niet.
Wie heeft de oplossing in huis?
Vriendelijke groet Arie.
Gebruikersavatar
greencan
Site Admin
Site Admin
Berichten: 3493
Lid geworden op: 06 jan 2007, 01:12
Locatie: Castricum

Re: FSX Steam ziet/vind mijn Logitech Pro Flight Yoke systeem niet

Bericht door greencan »

Probeer eens -indien mogelijk- de usb poorten te verwisselen of helemaal andere te gebruiken als die er zijn.
Ik ken dit fenomeen van mijn saitek-kastjes, en bij mij heeft het geholpen.
Over het hoe en waarom kan ik niet veel nuttigs zeggen. Het heeft destijds wel geleid tot een nuttige post van Peter L:

USB poort resetten
door PeterL op 08 dec 2017 18:06
Configuratiescherm/Apparaten
Klik op eigenschappen van het apparaat wat niet werkt.
Klik op Hardware, USB invoer, eigenschappen.
Klik op Details, Apparaatbeschrijving, 2e regel van boven (pad naar....)
In het tekstvlak staat nu een waarde: 2 combinaties van cijfers en letters gescheiden door een /
Zet dit venster even apart op je bureaublad.
Open nu regedit.exe (zoeken in windows en type regedit)
klik nu achtereenvolgens open:
hkey_local_machine
system
current_control_set
enum
usb
Nu zie je een lijstje met net zulke cijfer\letter combinaties als in het venster wat op je bureaublad staat.
Kies het deel wat overeenkomt, als je door klikt komt het deel achter de slash tevoorschijn.
Nu heb je de mogelijkheid Select Device Parameters, klik op de regel Enhanced Power Management
Links wordt een vakje zichtbaar met een waarde
Hoogstwaarschijnlijk een 1 (cijfer één) Is dit geen 1, dan gaat dit verhaal niet op
Verander dit in 0 (cijfer nul)
Nu alles afsluiten door overal op OK te klikken en de pc opnieuw opstarten.
Herhaal deze procedure voor alle apparaten die niet werken.
Afbeelding
Gebruikersavatar
madfred
Senior Controller
Senior Controller
Berichten: 175
Lid geworden op: 07 jan 2007, 21:27
Locatie: Colorado Springs, USA

Re: FSX Steam ziet/vind mijn Logitech Pro Flight Yoke systeem niet

Bericht door madfred »

Een aanvullende methode is:

Afhankelijk van de Windows versie in gebruik:

Windows 10:
Rechter muis klik op het windows logo
- Selekteer Apparaatbeheer/Device Manager
- Klik op Human Interface Devices
- rechter muis klik op een USB Input device
- Klik op Eigenschappen/Properties
- Selekteer de Power Management Tab
- Verwijder de check in de box waar het zegt: Laat de computer dit apparaat uitschakelen om energie te besparen.
Allow the computer to turn off this device to save power.

Herhaal dit voor ieder USB Input Device.

Klik OK als gereed, and sluit de computer af. Start de computer weer op, en je bent klaar.

Ik gebruik bovenstaande methode voor mijn GoFlight modules.

Oh, en een tip: sommige USB controllers werken beter als ze worden aangesloten via een USB 2.0 plug. (Zoals mijn GoFlight modules) Lees heirvoor de specificaties van de ontwerper van het apparaat. Ik heb speciaal daarvoor een PCI kaart met 8 USB 2.0 aansluitingen gekocht, omdat moderne moederborden Alleen nog USB 3.0 of zelfs USB 3.1 aansluitingen hebben.

Ik hoop dat bovenstaande nuttig is.

Excuseer mij voor mijn gebrekkige nederlands. Na 14 jaar wordt het een beetje roestig :lol: .
Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd.
Afbeelding
Arie
Instructor
Instructor
Berichten: 320
Lid geworden op: 23 feb 2007, 21:39
Locatie: Almere

Re: FSX Steam ziet/vind mijn Logitech Pro Flight Yoke systeem niet

Bericht door Arie »

Goedemorgen. Heel erg bedankt voor de snelle reactie en oplossing.. Het was wel wat ingewikkeld maar ik ben blij dat het nu goed werkt. Vriendelijke groet Arie.
Gebruikersavatar
greencan
Site Admin
Site Admin
Berichten: 3493
Lid geworden op: 06 jan 2007, 01:12
Locatie: Castricum

Re: FSX Steam ziet/vind mijn Logitech Pro Flight Yoke systeem niet

Bericht door greencan »

@Madfred: Dank voor deze aanvulling. Ik gebruik nog altijd Win7, maar dit bericht gaat t.z.t. vast nuttig zijn.
En omdat ik dan niet meer weet waar het ook al weer stond heb ik het in mijn privé bestandje opgeslagen.
@Arie: Mooi dat je weer verder kunt! :dup:
Afbeelding
Gebruikersavatar
madfred
Senior Controller
Senior Controller
Berichten: 175
Lid geworden op: 07 jan 2007, 21:27
Locatie: Colorado Springs, USA

Re: FSX Steam ziet/vind mijn Logitech Pro Flight Yoke systeem niet

Bericht door madfred »

Graag gedaan.

Ik ben gewoon blij dat Arie zijn probleem heeft weten op te lossen.

Arie, veel vlieg plezier.
Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd.
Afbeelding
Plaats reactie