Logitech Flight Yoke System werkt niet met P3d v5

Algemene discussieplek voor alles betreffende Lockheed Martin Prepar3d

Moderator: Moderator-groep

Plaats reactie
Arie
Instructor
Instructor
Berichten: 325
Lid geworden op: 23 feb 2007, 21:39
Locatie: Almere

Logitech Flight Yoke System werkt niet met P3d v5

Bericht door Arie »

Goede dag
Heb op 12-08-2021 Prepar3d v5 ( 5.2.22.27615 ) gekocht.
Heb het volgende probleem met de Flight Yokesystem.
De Throttle werkt niet.
Doe het volgende; Ga naar Options, tik op Controls, tik op Control Calibrations’
Rechtsboven staat Flight Yoke syst en Flight mode staat op Normal.
Hierna klik ik op Calibrate Device en dan verschijnt Spelbesturingen.
Bij controller staat Flight Yoke system OK.
Dan tik ik op eigenschappen en dan verschijnt Eigenschappen van Flight Yoke system. Hierna draai ik de Yoke in de rondte, beweeg alle handels van de Throttle, druk op alle knoppen en alles beweegt mee.
Hierna druk ik op toestaan en dan op OK. Dan druk ik bij Control Calibration ook op OK.
Kijk ik in de Cockpit dan staat de gashandel helemaal naar mijn toe, de blauwe helemaal van mijn af en de rode staat ietsje naar mijn toe.
Wanneer ik de gashandel , met de muis, naar voren beweeg dan komt het vliegtuig in beweging en en wijkt uit naar links.
Dus alles wat ik in Control Calibration heb op geslagen is niet op geslagen, want als ik in Control Calibration Flight mode op Slow zet staat hij na heropstarten weer op Normal.
Gebruik ik mijn Thrustmaster T-FLIGHT HOTAS X dan werkt alles!
Bestaat, hiervoor een oplossing?
Vriendelijk groet Arie.
Gebruikersavatar
greencan
Site Admin
Site Admin
Berichten: 3518
Lid geworden op: 06 jan 2007, 01:12
Locatie: Castricum

Re: Logitech Flight Yoke System werkt niet met P3d v5

Bericht door greencan »

Kijk eens bij 'spelbesturing', en dan throttle.
Daar zie je welke assen waarvoor gebruikt worden.
Vooraan de regel bevindt zich een vierkantje: Reverse. Als dit staat aangevinkt, haal dat vinkje dan weg. Staat het niet aangevinkt, vink het dan nu aan.
Kijk vervolgens of dit verschil maakt.
Zo niet, dan moeten we weer verder zoeken... :dup:
Afbeelding
Arie
Instructor
Instructor
Berichten: 325
Lid geworden op: 23 feb 2007, 21:39
Locatie: Almere

Re: Logitech Flight Yoke System werkt niet met P3d v5

Bericht door Arie »

Goedemiddag Greencan.
Ga naar spelbesturing maar zie niet dat ik alleen naar throttle kan .
De keuze is eigenschappen en zie dan dat ik daar de Yoke en throttle kan calibreren .
Andere keuzes heb ik niet. Inmiddels heb ik gemerkt dat de Yoke ook niet gekalibreerd kan worden en niet geprogrammeerd kan worden.
Kortom, de Logitech Flight Yoke Simsystem is niet geschikt voor Prepar3d v5.
Werkt wel met Prepar3d v4.
Heb dit systeem 4 maanden geleden, nieuw gekocht.
Hoop dat jij er anders overdenkt .
Heel vriendelijk bedankt voor je reactie.
Arie.
Gebruikersavatar
greencan
Site Admin
Site Admin
Berichten: 3518
Lid geworden op: 06 jan 2007, 01:12
Locatie: Castricum

Re: Logitech Flight Yoke System werkt niet met P3d v5

Bericht door greencan »

Ik ken versie 5 niet, dus dan wordt het lastig om nog verder advies te geven. Wachten op een andere reactie lijkt me beter.
:G:
Afbeelding
Arie
Instructor
Instructor
Berichten: 325
Lid geworden op: 23 feb 2007, 21:39
Locatie: Almere

Re: Logitech Flight Yoke System werkt niet met P3d v5

Bericht door Arie »

Goedemorgen Greencan.
Het is niet anders, toch bedankt.
Arie.
Gebruikersavatar
FlipS
Site Admin
Site Admin
Berichten: 3370
Lid geworden op: 22 sep 2011, 11:15
Locatie: Teuge

Re: Logitech Flight Yoke System werkt niet met P3d v5

Bericht door FlipS »

Ik denk dat je P3D moet openen als administrator (met de rechter muisknop op het icoon klikken) om wijzigingen op te kunnen slaan.
Flight simming is a health hazard (Warwick Carter)
Arie
Instructor
Instructor
Berichten: 325
Lid geworden op: 23 feb 2007, 21:39
Locatie: Almere

Re: Logitech Flight Yoke System werkt niet met P3d v5

Bericht door Arie »

Goede morgen FLIPS.
Bedankt voor de reactie, had na installatie het exe bestand in eigenschappen als administrator aan gevinkt.
Want als ik op het icoon van prepar3d v5 druk dan moet ik nog een keer drukken als administrator.
Vr Gr. Arie.
Gebruikersavatar
FlipS
Site Admin
Site Admin
Berichten: 3370
Lid geworden op: 22 sep 2011, 11:15
Locatie: Teuge

Re: Logitech Flight Yoke System werkt niet met P3d v5

Bericht door FlipS »

Heb je al geprobeerd het programma te openen als administrator? Je denkt natuurlijk dat je dat via het exe-bestand hebt ingesteld. Maar zo simpel maakt Microsoft het meestal niet. Trouwens, ik neem aan dat je als (wellicht enige) gebruiker van je pc administrator bent. Dan nog zijn er situaties waarin je een programma als administrator moet openen.

Ik heb P3D v4 en dat programma slaat echt niets op als ik niet aanmeld als administrator, ondanks het feit dat ik administrator ben van mijn pc en ik bovendien in de eigenschappen mezelf alle rechten heb toegekend. Dat is reden waarom veel gebruikers P3D en/of FSX niet in de door de makers aangewezen directory installeren. Ik heb het daar wel geïnstalleerd omdat ik dacht de problemen met het niet willen opslaan van instellingen en wijzigingen eenvoudig te kunnen omzeilen. Niet dus. Gelukkig is rechts klikken niet zoveel werk.
Flight simming is a health hazard (Warwick Carter)
Plaats reactie