Stel hier uw X-Plane vragen.

Algemene discussieplek voor alles betreffende X-Plane

Moderator: Moderator-groep

Plaats reactie
tinus744
Senior Controller
Senior Controller
Berichten: 161
Lid geworden op: 10 feb 2012, 00:25

Re: Stel hier uw X-Plane vragen.

Bericht door tinus744 »

"Laminar heeft dagelijks intensief contact met de gebruikers van hun sim.
Dat is juist het probleem. Ze richten zich op bestaande gebruikers.

Niks mis mee. Maar wel dé manier om een tunnelvisie te ontwikkelen als dat je referentiekader wordt.

De eerste generatie PC gebruikers brandde Steve Jobs helemaal af toen hij met de muis op de proppen kwam.
"Waardeloos ding" werd er in de vakbladen geschreven door computer experts! "Gaat niemand gebruiken" was hun oordeel.

Ik ben zelf betrokken geweest bij software ontwikkeling om online drukwerk te bestellen.

Was niet mogelijk en niet nodig volgens mijn toenmalige collega's.
Leendejager
Executive Poster
Executive Poster
Berichten: 3455
Lid geworden op: 06 jan 2007, 09:41
Locatie: Vlaardingen
Contacteer:

Re: Stel hier uw X-Plane vragen.

Bericht door Leendejager »

Als die bestaande gebruikers allemaal heel tevreden zouden zijn en geen nieuwe dingen zouden willen heb je gelijk.
Maar naast dat soort gebruikers zijn er natuurlijk ook een heleboel gebruikers die de zaken vanuit een heel ander gezichtspunt zien.
Men richt zich nadrukkelijk op gebruikers van andere sims en die brengen veel met zich mee.

Niet lang geleden heb ik nog een tijdje met Austin Meyer (de maker van X-Plane) gebabbeld en ook hij gaf aan voor de toekomst nog veel uitdagingen en " a list of unfullfilled wishes" te hebben.

Ik heb niet de indruk dat men met oogklepjes op zit , het tegedeel is eerder waar.


Leen
Afbeelding
"Non licet omnibus volare cum aquilis" (Azzurro)
ravw
Student Pilot
Student Pilot
Berichten: 40
Lid geworden op: 02 mar 2012, 16:04
Locatie: Vlaardingen

Re: Stel hier uw X-Plane vragen.

Bericht door ravw »

ik heb sinds een paar dagen ook X plane 10
maar ik loop tegen het volgende aan ...
er wordt op de site gezegt dat je voor full open te draaien een

a 3 GHz, multi-core CPU (or, even better, multiple processors),
4 GB of RAM,
a DVD-ROM, and
a DirectX 10-capable (DX11 preferred) video card with 1 GB of on-board, dedicated VRAM.

nodig moet hebben voor het beste resultaat
http://www.x-plane.com/desktop/system-requirements/

maar als ik hem vol open zet dan is het een half uur wachten voor dat er wat komt en daarna nog een 1FSP te hebben en gewoon nog trager gaan dan een slak
Zit toch niet met een slecht systeem dacht ik zo.
bij geen een spel heb ik problemen alles loopt echt super goed

maar bij X Plane 10 kom je gewoon niet voor uit terwijl ik toch ruim over het benodigde systeem eisen zitten die ze willen hebben om alles full te draaien.

mij Systeem:
AMD Phenom II X6 1055T (2800 x 6 ( kan 8 )
4096 MB DDR3,
GF GTX 465,(1 gig)
OCZ SSD Agility 3 (120 gig) (waar X plane opstaat)
WD15EARS

Wat is hier nog aan te doen?
En waar loopt hij op ? GPU of CPU
En gaat hij standaard naar meerdere proc of moet ik dat ook nog instellen .
Lijkt me gewoon niet normaal dat ik hem niet eens een beetje normaal kan draaien ..
Een copiloot zit er altijd naast, want ik ben de kapitein.

Systeem:AMD Systeem:CM Elite 130,GA-B150N Phoenix Wifi,I5 6400,GTX 970 ,Crucial BX200 240GB, Samsung EVO 250GB,8 Gb KHF, Windows 10 Pro 64bits
Leendejager
Executive Poster
Executive Poster
Berichten: 3455
Lid geworden op: 06 jan 2007, 09:41
Locatie: Vlaardingen
Contacteer:

Re: Stel hier uw X-Plane vragen.

Bericht door Leendejager »

Op de site staat niet welke computer je moet hebben om hem met alles full-open te kunnen draaien.
Er staat dat de beste resultaten behaald kunnen worden met.......... of nog hoger.
Met de nieuwste computers van komend jaar gaat het dus vlotter dan met de computers van vandaag.
Te vergelijken met FSX dat tegenwoordig op de gemiddelde computer beter loopt dan op de computers uit de tijd dat FSX uitkwam.

Austin Meyer geeft zelf aan dan er op dit moment geen consumenten PC`s zijn waarop je x-plane full-open kunt draaien.

Alles op maximum gaat dus niet werken en dat belooft men ook nergens.
Alles halverwege geeft doorgaans uitstekende resultaten op de betere PC.

Koop je volgend jaar een top-PC dan boek je dus vooruitgang met hetzelfde spel.
Je zou dus kunnen zeggen dat X-Plane nog wat prestatie-reserve heeft.

Leen
Afbeelding
"Non licet omnibus volare cum aquilis" (Azzurro)
ravw
Student Pilot
Student Pilot
Berichten: 40
Lid geworden op: 02 mar 2012, 16:04
Locatie: Vlaardingen

Re: Stel hier uw X-Plane vragen.

Bericht door ravw »

ja zo iets had ik al door maar zelfs X plane 9 kan ik nog vergeten full open

heb net gekeken hoe hij nu loopt maar hij heeft nog ruimte zat over, CPU loop niet boven de 40% uit ( 6 cores )
en ram gaat wel naar de 3500 toe maar heb nog wel ruimte maar dit is niet full open maar wel op high en sommige dingen open

dus het wordt denk ik binnen kort meer ram of een betere videokaart
Wat zou het beste zijn om het te doen ..
want proc loopt hij wel goed
Een copiloot zit er altijd naast, want ik ben de kapitein.

Systeem:AMD Systeem:CM Elite 130,GA-B150N Phoenix Wifi,I5 6400,GTX 970 ,Crucial BX200 240GB, Samsung EVO 250GB,8 Gb KHF, Windows 10 Pro 64bits
Leendejager
Executive Poster
Executive Poster
Berichten: 3455
Lid geworden op: 06 jan 2007, 09:41
Locatie: Vlaardingen
Contacteer:

Re: Stel hier uw X-Plane vragen.

Bericht door Leendejager »

Meer dan vier ram is niet erg effectief gezien het feit dat XP geen 64 bits is.
DAT is een veel gehoorde mening.
Toch loopt XP bij mij met 8 gb ram lekkerder dan met 4 en heb tijdens het simmen wel 6,6 gb in gebruik gezien.
Persoonlijk adviseer ik even te wachten met investeren en te wachten tot het beta gebeuren van XP een beetje is uitgeraasd.
Dan ook is er een beter beeld op welke kaart het beste presteert met XP.
Ach en vier gieg geheugen is lang niet zo veel geld als een videokaart. ( moet je besturing wel 64 bits zijn natuurlijk)
Afbeelding
"Non licet omnibus volare cum aquilis" (Azzurro)
ravw
Student Pilot
Student Pilot
Berichten: 40
Lid geworden op: 02 mar 2012, 16:04
Locatie: Vlaardingen

Re: Stel hier uw X-Plane vragen.

Bericht door ravw »

jeps draaiend op Windows 7 (64bits), Ubuntu (64Bit) , Windows 8 (dacht ook 64 bits) en dan nog eens een Windows 7 (32 bits)

Dus dat is geen probleem
Een copiloot zit er altijd naast, want ik ben de kapitein.

Systeem:AMD Systeem:CM Elite 130,GA-B150N Phoenix Wifi,I5 6400,GTX 970 ,Crucial BX200 240GB, Samsung EVO 250GB,8 Gb KHF, Windows 10 Pro 64bits
Leendejager
Executive Poster
Executive Poster
Berichten: 3455
Lid geworden op: 06 jan 2007, 09:41
Locatie: Vlaardingen
Contacteer:

Re: Stel hier uw X-Plane vragen.

Bericht door Leendejager »

Je kunt je natuurlijk afvragen of Laminar niet beter gelijk op 64 bits had kunnen gaan zitten.
Persoonlijk had ik dat logisch gevonden.
Ze besloten anders en zullen daar ongetwijfeld hun redenen voor gehad hebben.
Dat is evenwel een discussie die hier niet thuis hoort , of althans hier geen nut heeft.
En dat is helder , ik heb de pest aan nutteloze discussies en herhalingen daarvan.

Aan jouw systeem zal het niet liggen dat is prima (genoeg)
Mocht je iets gaan upgraden laat ons dan svp de resultaten weten?
DAT is informatie waarmee we iets kunnen.
Bij voorbaat dank.

Cheers
Leen
Afbeelding
"Non licet omnibus volare cum aquilis" (Azzurro)
Catcher
Senior Controller
Senior Controller
Berichten: 148
Lid geworden op: 06 jan 2007, 22:25
Locatie: Algarve

Re: Stel hier uw X-Plane vragen.

Bericht door Catcher »

Dus als ik het goed lees in de voorgaande posts, heeft xplane (in tegenstelling tot fsx) multicore ondersteuning?
Ik vraaf me ook af of SLI videokaart configuratie ook herkend en ondersteund wordt?
F16 HomeCockpitBuilder
Leendejager
Executive Poster
Executive Poster
Berichten: 3455
Lid geworden op: 06 jan 2007, 09:41
Locatie: Vlaardingen
Contacteer:

Re: Stel hier uw X-Plane vragen.

Bericht door Leendejager »

Inderdaad.

Van die kaart weet ik niet.
Afbeelding
"Non licet omnibus volare cum aquilis" (Azzurro)
ravw
Student Pilot
Student Pilot
Berichten: 40
Lid geworden op: 02 mar 2012, 16:04
Locatie: Vlaardingen

Re: Stel hier uw X-Plane vragen.

Bericht door ravw »

Catcher schreef:Dus als ik het goed lees in de voorgaande posts, heeft xplane (in tegenstelling tot fsx) multicore ondersteuning?
Ik vraaf me ook af of SLI videokaart configuratie ook herkend en ondersteund wordt?
multycore zeker bij mij gaan ze allemaal in werking :)
crossfire of Sli zou ik niet weten
dus ben er eigen wel benieuwd naar

heb net een update gedaan en hij loopt wel iets beter maar toch :)
Een copiloot zit er altijd naast, want ik ben de kapitein.

Systeem:AMD Systeem:CM Elite 130,GA-B150N Phoenix Wifi,I5 6400,GTX 970 ,Crucial BX200 240GB, Samsung EVO 250GB,8 Gb KHF, Windows 10 Pro 64bits
Leendejager
Executive Poster
Executive Poster
Berichten: 3455
Lid geworden op: 06 jan 2007, 09:41
Locatie: Vlaardingen
Contacteer:

Re: Stel hier uw X-Plane vragen.

Bericht door Leendejager »

Met de graphic settings kun je eindeloos experimenteren en heel verrassende resultaten behalen.
Staar je vooral niet blind op FPS getallen of het voor het ook smooth loopt is belangrijk.
35 0f 50 en hoger fps maakt niks meer uit.
Afbeelding
"Non licet omnibus volare cum aquilis" (Azzurro)
ravw
Student Pilot
Student Pilot
Berichten: 40
Lid geworden op: 02 mar 2012, 16:04
Locatie: Vlaardingen

Re: Stel hier uw X-Plane vragen.

Bericht door ravw »

FPS getallen zeggen mij ook niet veel maar wil geen dia's bekijken als ik speel ..
Dus inderdaad een beetje vlot lopen en het liefst nog een beetje mooi ook :)

dat is net als in een knal groene Ferrari gaan rijden, oke je heb een mooie auto alleen je weet dat hij eigenlijk nog mooier kan zijn als je weet dat je rood ook had kunnen nemen.

Zo iets heb ik met games , sims ook je weet dat hij mooier er uit kan zien dus wil je graag er uit halen wat er in zit en geen genoegen nemen met minder.
Een copiloot zit er altijd naast, want ik ben de kapitein.

Systeem:AMD Systeem:CM Elite 130,GA-B150N Phoenix Wifi,I5 6400,GTX 970 ,Crucial BX200 240GB, Samsung EVO 250GB,8 Gb KHF, Windows 10 Pro 64bits
Michelvdm
Controller
Controller
Berichten: 65
Lid geworden op: 05 jan 2008, 14:46
Locatie: Amsterdam

Re: Stel hier uw X-Plane vragen.

Bericht door Michelvdm »

Nadat je X-Plane 10 geinstalleerd hebt draai je alle settings naar beneden. Bouw vervolgens de settings op tot jij een snelheid bereikt waarmee je tevreden bent.
Grote framerate killers zijn de bewolking en de bebouwing. Ook traffic heeft een behoorlijk aandeel.
Catcher
Senior Controller
Senior Controller
Berichten: 148
Lid geworden op: 06 jan 2007, 22:25
Locatie: Algarve

Re: Stel hier uw X-Plane vragen.

Bericht door Catcher »

Gaaf om te lezen dat multicore support erbij zit, eindelijk.. zou je zeggen als als verstokte FSXer 8)

Ik heb een SLI configuratie in mn vorige pc gehad, naderhand kwam ik er achter dat FSX dat niet ondersteunde, dat was heel zuur.
Het zou wel helemaal top zijn als XP10 dat wel gebruikt, dan ga ik toch alvast na denken over een kaart upgrade, evt een 2de GTX480 erbij.
Voorlopig wacht ik nog even met XP10 aan te schaffen, inderdaad om de eerste paar upgrades af te wachten.

Ook ben ik een beetje bang dat FSX dan volkomen vergeten wordt, en net als zo veel mensen hier heb ik daar heel veel ingestoken, nu staat er 109GB aan data in de FSX folder :mrgreen:

Maar blijf wel dit onderwerp op de voet volgen.
F16 HomeCockpitBuilder
ravw
Student Pilot
Student Pilot
Berichten: 40
Lid geworden op: 02 mar 2012, 16:04
Locatie: Vlaardingen

Re: Stel hier uw X-Plane vragen.

Bericht door ravw »

X plane 10 is standaard al 50 gig ( 8dvds)

maar goed mijn FS 2004 is ooit de grootste geweest met ruimte innamen ..
bijna 300 gig toen :)
en toen een HD crash :( nooit meer zo fun gehad met fs 2004 daarna ..
Een copiloot zit er altijd naast, want ik ben de kapitein.

Systeem:AMD Systeem:CM Elite 130,GA-B150N Phoenix Wifi,I5 6400,GTX 970 ,Crucial BX200 240GB, Samsung EVO 250GB,8 Gb KHF, Windows 10 Pro 64bits
Knientje
Controller
Controller
Berichten: 88
Lid geworden op: 07 mar 2012, 15:21
Locatie: Wigwam op Westerscheldedijk

Re: Stel hier uw X-Plane vragen.

Bericht door Knientje »

Ik heb zowel van X-plane 8, 9 en 10 de demo's gedownload. 9 en 10 zijn te zwaar voor mijn systeem,
maar versie 8 lijkt het goed te doen, die reageert tenminste op de input van de joystick zonder over de baan te zwabberen (FSX en FS9)
Maar zijn de graphics van versie 8 mooier dan die van FS9?(FSX draait ook te zwaar, dus maar ff gedowngrade tot ik een nieuw systeem heb) Ik kan zo weinig vinden van X-plane 8 op Youtube
Als het net zulke Mondriaan scenery is als van FS9 heeft het weinig zin.
Leendejager
Executive Poster
Executive Poster
Berichten: 3455
Lid geworden op: 06 jan 2007, 09:41
Locatie: Vlaardingen
Contacteer:

Re: Stel hier uw X-Plane vragen.

Bericht door Leendejager »

Ja een crash is niet leuk, maar het maken van een image op een tweede schijf is een eitje.

Hoogst onwaarschijnlijk dat je XP9 niet kunt draaien op je PC.
Je kunt immers bijna alles net zo zwaar instellen als je zelf wilt.

Als je op je PC FS9 kunt draaien dan kan XP9 zeker heel leuk presteren op diezelfde PC

De scenery van XP9 stelt niet zoveel voor i.vergelijking .m. FS9


Leen
Afbeelding
"Non licet omnibus volare cum aquilis" (Azzurro)
icepilot
Observer
Observer
Berichten: 9
Lid geworden op: 03 jan 2011, 13:40
Locatie: Antwerpen

Re: Stel hier uw X-Plane vragen.

Bericht door icepilot »

Hallo allemaal,
Ik heb een vraag: Hoe kan je ground service installeren op x-plane 9? (tankwagen, de trappen,etc...)
Zou iemand mij kunnen helpen?

Alvast bedankt,

Yarno (icepilot)
[vlieg]
Elk vogeltje zingt zoals hij gebekt is.
Leendejager
Executive Poster
Executive Poster
Berichten: 3455
Lid geworden op: 06 jan 2007, 09:41
Locatie: Vlaardingen
Contacteer:

Re: Stel hier uw X-Plane vragen.

Bericht door Leendejager »

Sorry, géén idee.

Leen
Afbeelding
"Non licet omnibus volare cum aquilis" (Azzurro)
tinus744
Senior Controller
Senior Controller
Berichten: 161
Lid geworden op: 10 feb 2012, 00:25

Re: Stel hier uw X-Plane vragen.

Bericht door tinus744 »

Dat zit er niet in bij X-Plane. Zoek eens op add ons. Wellicht is er één te vinden.
Gebruikersavatar
FsTheo
Site Admin
Site Admin
Berichten: 14009
Lid geworden op: 04 jan 2007, 18:34
Locatie: Zandeweer, Prov. Groningen
Contacteer:

Re: Stel hier uw X-Plane vragen.

Bericht door FsTheo »

icepilot
Observer
Observer
Berichten: 9
Lid geworden op: 03 jan 2011, 13:40
Locatie: Antwerpen

Re: Stel hier uw X-Plane vragen.

Bericht door icepilot »

Hallo,
Bedankt voor het antwoord maar ik heb nog een vraag: Waar kan je een Air Berlin vliegtuig kopen?
Ik heb al op het internet gekeken en ik vind er alleen maar skins.

Kan iemand mij helpen?

Alvast bedankt,

Yarno
[vlieg]
Elk vogeltje zingt zoals hij gebekt is.
Leendejager
Executive Poster
Executive Poster
Berichten: 3455
Lid geworden op: 06 jan 2007, 09:41
Locatie: Vlaardingen
Contacteer:

Re: Stel hier uw X-Plane vragen.

Bericht door Leendejager »

Zoek de QPAC airbus , daar is ook een Air Berlin livery voor.

Nu niet gelijk vragen om downloadlinks.
Gewoon zoeken op X-Plane.org naar de paint en naar QPAC Airbus op het www.
t` Is allemaal gratis.


Afbeelding
Afbeelding
"Non licet omnibus volare cum aquilis" (Azzurro)
icepilot
Observer
Observer
Berichten: 9
Lid geworden op: 03 jan 2011, 13:40
Locatie: Antwerpen

Re: Stel hier uw X-Plane vragen.

Bericht door icepilot »

Leendejager schreef:Zoek de QPAC airbus , daar is ook een Air Berlin livery voor.

Nu niet gelijk vragen om downloadlinks.
Gewoon zoeken op X-Plane.org naar de paint en naar QPAC Airbus op het www.
t` Is allemaal gratis.


Afbeelding
Toch bedankt maar ik heb gisteren een airbus 737 kunnen vinden van Air Berlin met veel andere skins. :dup: (ryanair,virgin,AA,Delta,qantas,enz....)

Hier is de site: http://www.eadt.eu/index.php?737-800-ai ... -x-plane-9
Elk vogeltje zingt zoals hij gebekt is.
Plaats reactie