De stoel in hoogte verstellen

Hier proberen we vraag en antwoord bij elkaar te brengen. Veel terugkerende vragen komen hier terecht. Ook Reviews gemaakt door Dutchfs bezoekers.

Moderator: Archivist

Gesloten
Archivist
Archivaris
Berichten: 44
Lid geworden op: 05 jan 2007, 08:16

De stoel in hoogte verstellen

Bericht door Archivist » 02 apr 2008, 18:40

Soms kies ik voor een oud toestel, een Taildragger. Maar met zo'n staartwieltje staat het toestel heel ver achterover, ik kan de baan niet zien.

In de 'gewone' cockpit kun je het beeld van het landschap voor je, verstellen.
Met <Shift><Enter> en <Shift><Backspace> schuift het landschap naar boven en beneden, zodat je toch goed zicht op de baan kunt krijgen.

Je kunt het ook vanuit de cockpit bedienen, daarvoor moet je een klein programmaatje ophalen bij Avsim of FlightSim, pwrseat1.zip. Er zitten twee Gauges in, in de panelkleuren van de default 737 en de 777.

Door de twee Gauges die er in zitten te installeren bij je Gauges, en een regeltje toe te voegen aan je panel.cfg van het toestel waarbij je het effect wilt zien, verschijnt er een extra schakelpaneeltje op je dashboard.
Door in die regel wat met de coordinaten te spelen, kun je het schakelpaneeltje naar de goede plek schuiven.

<Shift><Enter> en <Shift><Backspace> werken ook in de Virtual Cockpit, alleen beweegt het landschap dan niet; in plaats daarvan gaat de cockpit layout naar boven en beneden.
Afbeelding

Gesloten

Terug naar “The Grand Archive”