Vliegveldinformatie Nederland

Big bird forum!

Moderator: Moderator-groep

Gebruikersavatar
FlipS
Moderator
Moderator
Berichten: 3460
Lid geworden op: 22 sep 2011, 11:15
Locatie: Teuge

Vliegveldinformatie Nederland

Bericht door FlipS »

Alle specifieke informatie over Nederlandse vliegvelden die je als piloot nodig hebt, was te downloaden van de site van AIP. Deze site is nu samengevoegd met die van Luchtverkeersleiding Nederland. Op deze pagina vind je de downloads.
Bovenaan zie je op het moment dat ik dit bericht schrijf drie bestanden, die beginnen met eAIP, daarna een nummer (nu dus 11, 12 en 13) en het jaar 2019. In deze bestanden zit de informatie van alle vliegvelden. De bestanden zijn grotendeels gelijk en hebben een verschillende ingangsdatum.

Na het uitpakken vind je een groot aantal mappen. Je kunt proberen het AutorunPro bestand te gebruiken, maar bij mij werkt dat niet. Je kunt ook de onderste map die met 2019 begint openen. Daarin vind je drie mappen waarvan één genaamd 'pdf'. Daarin zitten de bestanden met informatie over de vliegvelden, waaronder Visual Approach Charts.

Iets verder naar beneden op de downloadpagina staat het pdf-bestand voor de Aeronautical chart ICAO 1:500 000, ook met verschillende geldigheidsdata.

In de andere mappen zit informatie over luchtverkeersreglementen. Voor de Real Life Pilot verplichte kost.
Flight simming is a health hazard (Warwick Carter)

Plaats reactie

Terug naar “Civil Aviation”