Stel hier uw X-Plane vragen.

De flightsim van Austin Meyer.
Maak kennis met deze "andere" sim.

Moderator: Moderator-groep

Guido Pirard
Observer
Observer
Berichten: 3
Lid geworden op: 15 jun 2017, 16:00

Re: Stel hier uw X-Plane vragen.

Bericht door Guido Pirard »

Dear GOON818

THX , The Belgium police helikopter works now in my X-plane V11.
THX to you.

Now i must learn how to fly.
Think that i have a wrong joystick here? (Trustmaster, Simpel version)


For you a big Thanks to help me.
Now I can finally enjoy my Belgian police helicopter.

[vlieg] :y: :y: :y:
Greating,
Guido Pirard

Gerbress
Senior Controller
Senior Controller
Berichten: 170
Lid geworden op: 30 jan 2008, 11:06
Locatie: Leidschendam

Re: Stel hier uw X-Plane vragen.

Bericht door Gerbress »

Mooi zo dat het gelukt is en zonder extra kosten. Nu maar flink aan het werk om te vliegen
Bedankt voor het terugmelden, hier hebben anderen ook wat aan. groet Gerard.
Windows 10 Home Premium 64 bit, Processor:Intel(R) Core(TM) i7-2600 CPU (at) 3.4GHz. Geheugen 8.00 GB. Videokaart: NVIDIA GeForce GTX 560 Directx11.2 SaitekX52

elektronicanet
Observer
Observer
Berichten: 1
Lid geworden op: 31 okt 2017, 14:33

Re: Stel hier uw X-Plane vragen.

Bericht door elektronicanet »

Voor een gaaf geheim project (in Eindhoven) moeten een groot aantal video's gemaakt worden in X-Plane. We kunnen hier goed hulp van jullie bij gebruiken, een vergoeding is mogelijk. We zoeken hobby-piloten, liefst met een krachtige PC en in ieder geval met ervaring met het maken van video's in X-Plane. Als je interesse hebt om op komende weken mee te helpen, mag je me een PM sturen!

Mocht dit bericht hier niet thuishoren, zou ik graag horen waar ik het wel zou mogen plaatsen!

fvands
Observer
Observer
Berichten: 2
Lid geworden op: 05 mar 2018, 19:23

Re: Stel hier uw X-Plane vragen.

Bericht door fvands »

Is er iemand bekend met het volgende probleem?
Mixture control en startsleutel van Cessna reageren niet.
Configuratie werkt goed met de 737.
Ik gebruik x-plane 11.

hans illy
Observer
Observer
Berichten: 1
Lid geworden op: 12 apr 2016, 13:38

Re: Stel hier uw X-Plane vragen.

Bericht door hans illy »

ik heb jarenlang gewerkt met FSXGold, maar was kort geleden erg onder de indruk van een demo versie van XPlane11.
Ik zal vermoedelijk een snellere PC moeten aanschaffen, maar voor ik dat doe wil ik graag ervaringen horen hoe het
in de praktijk bevalt.
Is het de moeite waard om daar een snellere PC voor aan te schaffen, en wat zijn de teleurstellingen.
Bij voorbaat dank
Groeten

Hans Illy

Gebruikersavatar
FlipS
Moderator
Moderator
Berichten: 3454
Lid geworden op: 22 sep 2011, 11:15
Locatie: Teuge

Re: Stel hier uw X-Plane vragen.

Bericht door FlipS »

Welkom op dit forum, Hans!

Er is hier al het nodige gediscussieerd over FSX, FSX-SE, Prepar3D en X-Plane. Misschien vind je hier http://www.dutchfs.nl/forum/viewtopic.p ... enschappen informatie waar je wat aan hebt?
Het is vooral belangrijk dat je van tevoren afweegt wat je wilt met een flight simulator.
Zowel voor X-Plane 11 als voor Prepar3D v.4 (beide 64 bits terwijl FSX, FSX-SE en oudere versies van P3D 32 bits zijn) zul je een zwaardere pc nodig hebben.
Flight simming is a health hazard (Warwick Carter)

GhostlyFriend
Observer
Observer
Berichten: 2
Lid geworden op: 18 mei 2020, 11:42

Re: Stel hier uw X-Plane vragen.

Bericht door GhostlyFriend »

Beste Forumleden,

Vandaag toegang gekregen tot jullie forum, omdat ik een oude hobby weer energie wil inblazen. Ik heb aan jullie direct de volgende vraag (heb op het forum (en op google :P)) gezocht, maar geen duidelijk antwoord gekregen.
Ik werk met OSX Catalina en X-plane 11. Ik heb als booster een leuke set Logitech Saitek controllers aangeschaft (na de specs te hebben gelezen) en wil deze nu laten werken. Ik heb
  • Radio Panel
  • Multi Panel
  • Switch Panel
  • 3 Fight Instrument Panels
Ik heb via een Plugin (https://forums.x-plane.org/index.php?/f ... inmac3264/) de eerste twee actief gekregen (nog niet ermee gevlogen, dus ik weet niet of de dials het allemaal doen en gesynct worden met het beeldscherm (en elkaar, wanneer functies elkaar overlappen op meerdere panels).
De FIPs krijg ik niet werkend.

Nu lees ik ergens dat FIPs een Windows driver nodig hebben en een windows machine en dat ik die via 'networking' of 'UDP' met OSX moet laten praten. Ik draai Win10 op Parallels op mijn iMac. Als ik daar de driver probeer te installeren krijg ik een 'invalid version' foutmelding.

Mijn vraag is de volgende:
Heeft iemand van jullie deze setup volledig werkend gekregen? Bestaat hier ergens een goede handleiding voor, die ik gemist heb in mijn zoekresultaten? Moet ik iets met een driver, die 35 euro lijkt te kosten?

Als het niet gaat werken, dan kan ik de spulletjes nu nog retour afzender sturen en verder gaan met de Yoke en Throttle (die wel goed werken) en de controls op het beeldscherm.

Alvast hartelijk bedankt voor het meedenken!

PeterL
Instructor
Instructor
Berichten: 413
Lid geworden op: 02 dec 2009, 19:08
Locatie: Nieuwerkerk aan den IJssel

Re: Stel hier uw X-Plane vragen.

Bericht door PeterL »

Hallo,
Misschien dat Jeremy van de Flightsim Webshop je verder kan helpen. www.flightsimwebshop.com

Sukses!

PeterL

Plaats reactie

Terug naar “X-Plane”